Posts by Grotox

obsydianowe wzmocnienie osłon daje tylko +0.5% na poziom. W przypadku statków badania dają 0.3% na poziom. Więc w skrócie: kilka poziomów danego badania to max, wyżej już się nie opłaca. Jeśli ktoś gra eko to powinien iść w badania polepszające produkcję (oczywiście z głową), ewentualnie polepszające ekspy (jeśli się je wysyła).

Holon bardziej mnie zastanawia czemu stałą sprzężenia masz w mianowniku i dlaczego lagrangian qcd to wszystko :trollface:

Badanie do obrony można zamienić tylko na badanie pancernika, niszczarki lub OW :)

Stąd między innymi moje pytanie :) Gdyby była to kwestia obrona czy eko, wziąłbym zawsze eko :)

Nie pytam czy jesteś w stanie to policzyć (bo wiem że tak), a raczej czy chce Ci się to policzyć? :)

Mam pytanie czy opłaca się w ogóle inwestować w technologie u Rock'talów "Obsydianowe Wzmocnienie Osłon"? Czy zamiast tego lepiej przeznaczyć to miejsce na technologie związane z flotą?

Czy w ogóle opłaca się inwestować w technologie obrony patrząc na technologie dla floty?

Nie ukrywam że liczę tutaj na wyliczenia naszego forumowego geniusza z matematyki holon :)

Jak mogą wisieć na planecie? Żadnego ruchu flot nie mam poza FS. A wysłałem 26 ekspedycji w poszukiwaniu form życia, żaden raport się nie pojawił. Patrzyłem na godzinę raportów i nie ma nic z tej wysyłki.

Zobacz w ruch flot.

Nie to co masz u góry (lub na dole) w podglądzie, tylko ruch flot...

Tam też pusto było :)

Jak mogą wisieć na planecie? Żadnego ruchu flot nie mam poza FS. A wysłałem 26 ekspedycji w poszukiwaniu form życia, żaden raport się nie pojawił. Patrzyłem na godzinę raportów i nie ma nic z tej wysyłki.

Oby to była faktycznie kwestia tylko lagów :)

Z drugiej strony to żałosne trochę, że prawie po 1,5 roku pracy nad tym, dalej są lagi które odbierają ochotę na grę :P

Zakładam ten temat abyśmy mogli się podzielić błędami jakie się pojawiły po dzisiejszej aktywacji form życia. Zgłaszajcie tutaj wszystkie błędy jakie wyłapiecie :)

Ja sam zacznę od:

1) Mam badanie międzygalaktyczni posłańcy, wykupione na Rock'talach za artefakty. Mam wykorzystane sloty na poszukiwanie form życia 74/100. Ale nie mogę wysłać ani jednej ekspedycji już, cały czas pokazuje się komunikat "wystąpił błąd podczas ostatniego działa" A ostatnie 26 które wysłałem po prostu mi wcięło gdzieś, żadnych raportów, żadnej informacji. Flota zniknęła. Po tym pojawił się ten błąd.

2) Nie mogę rozpocząć lub kontynuować niektórych badań abi stawiać budynków bo dostaje komunikat "obecnie flota toczy walkę". Jest blokada ataków, poza FS nie mam żadnej aktywności flot. O jaką walkę chodzi i czemu nie mogę przed to rozwijać FŻ?

3) Jest aktywny event import/export. Ale nie mogę żadnego odebrać do dostaje ten sam komunikat co w pkt 2, "obecnie flota toczy walkę".

EDIT:

4) nie działa handlarz, nie mogę wymienić surowca

5) zniknęła moja flota z planety, zamiast tego jest komunikat że ciągle walczy.

Ruda czy uda Wam się to naprawić? Czy w związku z tym można przedłużyć blokadę ataków?

ciap piszesz, że komora zakłóceń jest nie opłacalna

Przepraszam ale gdzie napisałam że nie jest opłacalna?

"Komora zakłóceń jest fajna ale bonusy daje %. Nie mając solidnej podstawy nie wyrobi się nią energii.

Poziom nawet 45 niewiele tutaj pomoże, koszta też pokaźne. Taniej jest fuzyjną zrobić... [; "

A przy okazji mogłabyś odpowiedzieć na moje pytanie? :)

A jak się ma sytuacja tego budynku w połączeniu z badaniem "Volcanic Batteries"? Planuje to badanie wrzucić na 11 planetach, jeśli dobrze policzyłem to robiąc na każdej 16 poziom, wzrost energii wyniesie 44%. Plus komora zakłóceń i ma to sens? :/

Komora zakłóceń jest fajna ale bonusy daje %. Nie mając solidnej podstawy nie wyrobi się nią energii.

Poziom nawet 45 niewiele tutaj pomoże, koszta też pokaźne. Taniej jest fuzyjną zrobić... [;

Moja matka ma jeszcze 19 pól wolnych a bazowe to 193 pola (163+30).

Ciekawe co to znaczy mała planeta i brak pól :d

ciap piszesz, że komora zakłóceń jest nie opłacalna. A jak się ma sytuacja tego budynku w połączeniu z badaniem "Volcanic Batteries"? Planuje to badanie wrzucić na 11 planetach, jeśli dobrze policzyłem to robiąc na każdej 16 poziom, wzrost energii wyniesie 44%. Plus komora zakłóceń i ma to sens? :/