Kartez to akurat zależy... ja losując badania (pod roctali) na 1 planecie mam już ustawione badania z 1 poziomu wydając tylko 200 artefaktów na kupienie ostatniego badania - bo o ile można zaryzykować wylosowanym dexem, by spróbować wylosować mix, to nie warto ryzykować losowania ostatniego mixa. jak nazbieram kolejne 200 artefaktów będzie zrobiona kolejna planeta, a po kolejnych 200 artefaktach będzie gotowa 3 planeta (tu akurat z robocikiem do wysyłania misji - gdzieś musi być). Tym sposobem zaoszczędzone mam 1200 artefaktów - a przy tym jak nimi "sypie" to jest sporo.
na kolejnych 5 planetach udało się wylosować pierwszy dex, także znów oszczędność 1000 artefaktów i masz już w sumie 2200 zaoszczędzone. Za 8h mogę resetować planety na których mam wylosowany dex. jak uda się wylosować pierwszy dex to próbuję losować mix, jak się nie uda to przywracam do dexu. Warunek tylko taki, że najpierw trzeba najpierw zresetować dex by móc wrócić tylko do niego po przywróceniu badań
Pamiętam jeszcze to losowanie na 68 po wprowadzeniu form i ta niepewność czy po wylosowaniu dexu i pierwszego mixa, uda się wylosować ostatni mix
Ja się tak bawiłam na u68 ponieważ jak startowało to nie było mowy o jakiś artefaktach.
Teraz już się tak nie bawię, szkoda czasu, nerwów i zdrowia na takie zabawy. Do wyboru jest 5 badań, zanim je zrobię to spokojnie zresetuje sobie poziom 1 na wszystkich planetach.
Nawet na ekspedycje DNA nie latam, jednego dnia zrobi się tygodniowy limit i wymieni badania