Aktywacja Form Życia - błędy

• Zakładam ten temat abyśmy mogli się podzielić błędami jakie się pojawiły po dzisiejszej aktywacji form życia. Zgłaszajcie tutaj wszystkie błędy jakie wyłapiecie :)

Ja sam zacznę od:

1) Mam badanie międzygalaktyczni posłańcy, wykupione na Rock'talach za artefakty. Mam wykorzystane sloty na poszukiwanie form życia 74/100. Ale nie mogę wysłać ani jednej ekspedycji już, cały czas pokazuje się komunikat "wystąpił błąd podczas ostatniego działa" A ostatnie 26 które wysłałem po prostu mi wcięło gdzieś, żadnych raportów, żadnej informacji. Flota zniknęła. Po tym pojawił się ten błąd.

2) Nie mogę rozpocząć lub kontynuować niektórych badań abi stawiać budynków bo dostaje komunikat "obecnie flota toczy walkę". Jest blokada ataków, poza FS nie mam żadnej aktywności flot. O jaką walkę chodzi i czemu nie mogę przed to rozwijać FŻ?

3) Jest aktywny event import/export. Ale nie mogę żadnego odebrać do dostaje ten sam komunikat co w pkt 2, "obecnie flota toczy walkę".

EDIT:

4) nie działa handlarz, nie mogę wymienić surowca

5) zniknęła moja flota z planety, zamiast tego jest komunikat że ciągle walczy.

Ruda czy uda Wam się to naprawić? Czy w związku z tym można przedłużyć blokadę ataków?

• A ostatnie 26 które wysłałem po prostu mi wcięło gdzieś, żadnych raportów, żadnej informacji. Flota zniknęła. Po tym pojawił się ten błąd.

Nie wiszą na planecie? W ruchu flot coś jest?

O jaką walkę chodzi i czemu nie mogę przed to rozwijać FŻ?

Nie masz jakiegoś "wykonano" ? :)

Jak budynek / badanie powinno się zakończyć a po odliczeniu czasu wisi

3) Jest aktywny event import/export. Ale nie mogę żadnego odebrać do dostaje ten sam komunikat co w pkt 2, "obecnie flota toczy walkę".

patrz punkt wyżej

==================

Podsumowując moim zdaniem wygląda na razie że wszystkie błędy to wynik lagów. :D

• Jak mogą wisieć na planecie? Żadnego ruchu flot nie mam poza FS. A wysłałem 26 ekspedycji w poszukiwaniu form życia, żaden raport się nie pojawił. Patrzyłem na godzinę raportów i nie ma nic z tej wysyłki.

Oby to była faktycznie kwestia tylko lagów :)

Z drugiej strony to żałosne trochę, że prawie po 1,5 roku pracy nad tym, dalej są lagi które odbierają ochotę na grę :P

• Jak mogą wisieć na planecie? Żadnego ruchu flot nie mam poza FS. A wysłałem 26 ekspedycji w poszukiwaniu form życia, żaden raport się nie pojawił. Patrzyłem na godzinę raportów i nie ma nic z tej wysyłki.

Zobacz w ruch flot.

Nie to co masz u góry (lub na dole) w podglądzie, tylko ruch flot...

Zobacz w ruch flot.

Nie to co masz u góry (lub na dole) w podglądzie, tylko ruch flot...

Tam też pusto było :)

• Ten komunikat nie ma nic wspólnego z flotą w ogólności. Po prostu to w kłamliwy sposób nazwana blokada mająca na celu "optymalizację" budów 1-sekundowych i momentu bitwy. Czyli zamiast lagów pojawia się ten uporczywy komunikat i trzeba przeczekać 30sec by móc zrobić cokolwiek dalej. Tyczy się to również I/E.

GF doszło do wniosku, że skoro nie są w stanie wyeliminować lagów, to by je przynajmniej zmniejszyć lepiej całkiem zablokować interfejs gracza, aniżeli pozwolić mu na kompulsywne klikanie.

Tu jest wzmiankowane istnienie blokady, niestety nie znalazłem bezpośredniego nawiązania co do jej nazewnictwa/treści, ale to jest to samo: 14.08: Wersja 10.2.1

• Próbowałam już, nie pomaga :(

Jeśli masz na danej planecie budynek lub badanie które się "skończyło" (czytaj zawiesiło), to nic innego na tej planecie nie będzie działało. Musisz poczekać niestety aż badanie lub budowa przestanie "migać" :/