Aktywacja form życia na wszystkich serwerach

• Plusuję co chcę i kiedy chcę.

Zresztą nieważne. Nie kłócę się z żoną, tym bardziej nie chce mi się przemawiać z tobą.

I proszę nie zaczepiaj mnie już w postach.

Miłego wieczoru.

A tak na marginesie. w 3 dni z 150 lotów wpadło mi 289 artefaktów. Także gratuluję tobie szczęścia w losowaniu.

• ciap, gratuluję rozbudowy FZ :):):) Mam tylko malutkie pytanko: na jaki poziom rozbudowałaś budynki wydobycia i badania eko? Pytam, bo w FZ jestem zielony jak liść szpinaku (:)) i przydałaby mi się mała ściąga, do jakiego poziomu opłaca się rozwijać badania i rozbudowywać nieruchomości. Z góry dziękuję za odpowiedź.

• ciap, gratuluję rozbudowy FZ :):):) Mam tylko malutkie pytanko: na jaki poziom rozbudowałaś budynki wydobycia i badania eko? Pytam, bo w FZ jestem zielony jak liść szpinaku (:)) i przydałaby mi się mała ściąga, do jakiego poziomu opłaca się rozwijać badania i rozbudowywać nieruchomości. Z góry dziękuję za odpowiedź.

Zalezy kto ile ma sury wszystko oplaca sie robic w zaleznosci jakie masz kopalnie np mnie moze sie oplacic ktecic jedno badanie za ponad 6 mld dlatego ze samego metalu bede miec x2 jak kopalnia metalu na 51 podstawowego wydobycia . A to jest sztuczna inteligencja zbiorowa na 18ty tylko biorąc pod uwagę to jest sumarycznie ogromny koszt 🤭🤭🤭 więc najlepiej rozwijać badania rownomienie aby samemu ocenić co jest warto zależy jakie masz konto i jakie wydobycie 😁 jestem wiecznym farmerem i tylko i wyłącznie z eko się utrzymuje wiec dla mnie to jest podstawą by metal mógł być podstawą do tego by opierniczyc gdzie trzeba :D

• Napisałam że ustawiłam Poziom 1 i poziom 2 w 26 dni na 12 planetach. Usta

Jak ktoś lata cały czas na ekspedycje to jest w stanie w ciągu około miesiąca ułożyć oba tiery. :D

Aha. Rozumiem że limit 50 lotów dziennie Ciebie nie obejmuje.

ciap, gratuluję rozbudowy FZ :):):) Mam tylko malutkie pytanko: na jaki poziom rozbudowałaś budynki wydobycia i badania eko? Pytam, bo w FZ jestem zielony jak liść szpinaku (:)) i przydałaby mi się mała ściąga, do jakiego poziomu opłaca się rozwijać badania i rozbudowywać nieruchomości. Z góry dziękuję za odpowiedź.

Badania i budynki podnoszące eko... to nic innego jak liczenie opłacalności przy kopalni. To jakie lvl to zależy od eko. Budynki zmniejszające koszt od tego ile chcesz czekać na zwrot rozbudowy tego budynku. ;)

ciap przyznaje rację, jest to do zrobienia, ale trzeba trochę szczęścia i ruszyć głową. Wystarczy dobrze korzystać z resetowań, losowań, a w odpowiednim momencie użyć artefaktów i cyk ułożone.

Dokładnie, długo to trwało więc poszłam sposobem o którym pisała Avinashi:)

ciap mówiłem o koncie na u68, ale chyba nie o nim mowa.

Pomieszałem fakty, moja wina, przepraszam

Wybaczam! :P

u68 ma FZ od dawna, tam wybór badań całkowicie inaczej wyglądał przecież...

• jak ktoś wykorzystuje te 50 dziennie, to nie ma problemu z ułożeniem.

Wazne jak i co się chce ułożyc i na ilu planetach i czy na pozycjach pod dex, a też np. ekspy niektórzy kupuja. Chyba chcieli nam ułatwić i szanse na średnie arty zmiejszyli z 20 na 15%, bo jak dawniej miałem ok 400/50 lotow to teraz jest śrenio 300/50 lotow. T1 jest 5 do kupienia, T2 masz 4 czyli 5*200 i 4*400 daje 2600 czyli planeta na 8-9dni, bez rzeczy do ekspów 1800/300 jest 6dni.

Wiec panie doktorku masz pan 4-5 planet; Ciap nw wiem jak to liczysz ale to nie jest mozliwe, nawet jak sie losuje 1 badanie t1.

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

Edited once, last by Crysis ().

• Ciap nw wiem jak to liczysz ale to nie jest mozliwe, nawet jak sie losuje 1 badanie t1.

Jak pisałam, ustawienie 12 planet było pod grę eko.

Wtedy jedna planeta pod poziom 1 i 2 to koszt 800 artefaktów.

800* 12 = 9600.

9600 / 8 (średnia ilość artefaktów) = 1200 misji.

Dziś jest misji 1650, zrobiłam 6 dni temu więc od tamtej pory przybyło 300 misji.

Potrzeba było 1200, zrobiłam przy limicie 1250. ;)

• Wtedy jedna planeta pod poziom 1 i 2 to koszt 800 artefaktów.

Które to badania, mnie wychodzi że trzeba kupic 1,2,6,8,12, to 1 mozna losowac wiec wtedy razem 2*200 i 2*400 = 1200. Co jest nie tak? Chyba że to 8 też sie losuje ale debuff jest wtedy 2dni bo 2 badania sie resetuje i sie to nie sprawdza. Pytam bo w sumie nw czy 12 lepiej brac 3surowce czy dex rocktali?

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• Chyba że to 8 też sie losuje ale debuff jest wtedy 2dni bo 2 badania sie resetuje i sie to nie sprawdza.

Ja losowałam :)

2 dni? wydawało mi się że krócej ;x

Mogłam czekać z poziomem 2 bo badania robiłam w poziomie 1.

• Faktycznie, głupie pytanie wychodzi zawsze lepiej 3 surowce, bo daje bonus dexu 0,11% zamiast 0,08% dla 3:2:1, nawet na minimalu jest lepiej... To bez sensu to zrobili, lepiej ten deuter było dać gdzie indziej :trollface:.

Kazde zresetowane badanie to 1 dzien czasu na nowy darmowy reset, przy 2d sie nie opłaci bo w 2 dni zbiore teoretycznie więcej niż 400 artów, nawet jak wpadnie mi 25% po 1 losowaniu. Z drugej strony można to loswać w miedzyczasie jak akurat nie trzeba artów wydać, wiec można by to łączyć, racja.

• No chyba nie.

Każde badanie to 16h

T1 - 8h

T2 - 16h

T3 - 24h

- 8 też sie losuje ale debuff jest wtedy 2dni bo 2 badania

- 2 dni? wydawało mi się że krócej ;x

- Kazde zresetowane badanie to 1 dzien czasu na nowy darmowy reset, przy 2d sie nie opłaci

- Każde badanie to 16h

Mówimy ciągle o badaniu 8 (poziom 2 slot 2) i...

Nagle Crysis "ej ciap głupolu resety to 8h, 16h i 24h".

Rozumiem że uświadamiasz siebie ponieważ wyżej ciągle pisałeś o 24h w poziomie 2, gdzie jest 16h.

• Wiec panie doktorku masz pan 4-5 planet; Ciap nw wiem jak to liczysz ale to nie jest mozliwe, nawet jak sie losuje 1 badanie t1.

Napisałem około miesiąca, ale mnie się udało z opcją 2 losowań zrobić 2 tiery. Kwestia szczęścia w znajdowaniu artefaktów. :D Także jest to wykonalne.

Potrzeba było 1200, zrobiłam przy limicie 1250.

Ja potrzebowałem do ułożenia obu tierów z losowaniem, 1600 misji.