Posts by Grotox

czyli wychodzi na to, ze skoro badania wszystkich ras sie kumuluja i wpływaja na inne rasy, to najsensowniejszym rozwiazaniem i najardziej efektywnym jest miec np przy 14 planetach 3 planety kazdej rasy a pozostale 11 rasy gorniczej, bo ona ma bonusy najwieksze do wydobycia, a pozostałe rasy traktowac tylko jako boost do badan i tyle tak ?

Do takich samych przemyśleń doszedłem praktycznie na samym początku testowania form życia i taki plan zamierzam wdrożyć :)

Warto inwestować w elektrownie fuzyjną i tech. energetyczną. Ja gram zbieraczem, mam wszystkie planety na pozycji 15 (z czego dwie planety najzimniejsze), maksymalną ilość pełzaczy i przeładowanie na maks 150%. Nie potrzebuje wiele satelit, wszystko śmiga jak należy ;)

Jeśli dobrze pamiętam konta bez anty są kasowane po 30 dniach bez logowania, a te co mają anty są przenoszone na cmentarzysko chyba po 60 dniach bez logowania.

Panda nie chodzi mi o całkowite zlikwidowanie płatności, bo wiadomo że firma chce zarabiać. Ale chodzi o to hajs powinien ułatwiać jedynie grę, podgląd imperium itp, przyśpieszenia budowy itp. Ale koksowanie konta za hajs sprawia, że gra traci kompletnie sens. Za hajs możesz sobie kupić pionki z diamentów i szachownice ze złota, ale gra traci sens gdy za hajs możesz przywrócić zbite pionki, dowolnie wymieniać pionki i cofać ruchy. To już nie są szachy. Tak samo ta gra traci sens. To jest dość poważny problem w tej grze. Może czas najwyższy zrobić ankietę i poznać zdanie wszystkich graczy? Z kimkolwiek nie rozmawiam to to jest główna przyczyna, dla której rozważają porzucenie gry.

Cześć,

Wczoraj ruszył nowy serwer Halley jako pierwszy z formami życia. Mam pytania:

1. Dlaczego nie ma dostępnych form życia? :/
    2. Jak to możliwe, że na serwerze działającym 1 dzień są już ludzie mający po 100k pkt w rankingu i po 2kk floty?
      Jeśli to kwestia hajsu, to jest to kolejny dowód na to, że ta gra umiera i traci kompletnie sens. :lool:

Grałem kiedyś w grę w której można było przejmować miasta innych, nawet miasto macierzyste. Gra nie miała sensu, bo po miesiącu intensywnego rozwoju straciłem wszystkie miasta i musiałem zaczynać od nowa. Sytuacja powtórzyła się 3 razy i zrezygnowałem z gry. Oczywiście grę jak każdą inną popsuli ludzie, którzy wydają hajs na grę i mają kosmiczne przyrosty :/

Cześć,

1) Zauważyłem błąd podczas misji stacjonuj z księżyca na księżyc i z planety na księżyc. Wysyłam flotę z misją stacjonuj na księżyc bez żadnych surowców. Wysyłam ją na 100% i nie zmieniam czasu lotu. Mimo to flota po wylądowaniu "rozładowuje" jakąś ilość deuteru. Jest to frustrujące bo nie chce aby surowce na księżycu była na zero, a zawsze coś się pojawia.

2) kolejny błąd jak zauważyłem to gdy wysyłam flotę z surowcami, zawsze zostaje jakaś ilość deuteru. Zaznaczam flotę, wybieram czas lotu i dopiero klikam "wszystkie surowce" (wiem że jeśli najpierw się załaduje surowce a potem zmieni czas lotu, zostaje różnica dexa między prędkościami), ale wystarczy że przejadę tylko myszką po innej prędkości lotu (bez klikania), od razu pokazuje różnice dexa który zostanie po wysłaniu flotu.

Wiadomo już kiedy Formy Życia mają wejść do użytku. Miesiąc, dwa czy rok ?

Niestety nie mamy blizej okreslonej daty wejscia na servery spolecznosci. Z komunikatu arta mozna sie doczytac, ze sa problemy z bonusami do spalania, wiec zapewne nie przed tym jak zostanie to rozwiazane.

A czy jest realna szansa, że formy życia wejdą na serwery jeszcze w tym roku, nawet na koniec?

Fajnie że pracujecie nad aplikacją bo jej od początku gry po prostu brakowało. Bardzo się cieszyłem na tą informacje. Ale powiem szczerze że aplikacja jest w mojej ocenie beznadziejna i ręce mi opadły. Rozumiem, że jest ona w fazie testów i część rzeczy nie działa. To co rzuca się od razu w oczy to jest kompletnie nie czytelna i nie intuicyjna. Panuje tam chaos i bałagan. Aplikacja powinna być prosta, zawierać najpotrzebniejsze informacje, widoczne od razu bez szukania i domyślania się. Jestem zawiedziony i jeśli ta aplikacja wejdzie w życie w takiej formie, to ja nadal będę korzystał z przeglądarki w telefonie. Tam wszystko jest i spełnia powyższe założenia o których wspomniałem. Szkoda Waszego czasu i pieniędzy.

Ogólnie gra idzie z złą stronę, nie słuchacie graczy i ich potrzeb. Ja rozumiem że każda firma chce zarabiać i być nastawiona na zysk, ale kasa nie może być jedynym wyznacznikiem. A chęć zysku zaczyna psuć klimat tej gry. A klimat w grze jest najważniejszy. Widać to na dzisiejszym rynku gier, co z tego że nowa gra ma super grafikę, skoro nie ma klimatu i ludzie wolą odpalić starą grę nawet z pikselami, która ma klimat i mogą nadal się świetnie bawić. Temat rzeka...

Pozdrawiam wszystkich graczy i zespół Ogame!

Gram tyle lat i pierwszy raz miałem taką sytuacje, ale mieliście rację. Dzieki! :)

Zastanawia mnie tylko jedno, faktycznie dodałem najpierw wszystkie surowce, a potem zmniejszyłem prędkość lotu floty. Ale po zmniejszego floty nacisnałem jeszcze raz by dodał wszystkie surowce i też została nadwyżka :)

Ale jak najpierw ustawie prędkość floty, a potem dodam surowce, jest ok :)

ps. jesli ten wątek był gdzieś poruszany to przepraszam za spam, nie dokopałem się do tego tematu.

Dzięki jeszcze raz! :)

Wamperk, dzieki za informacje. Ale wczesniej nie miałem takiej sytuacji. A po zmniejszeniu prędkości kilka razy zaznaczam ponownie wszystkie surowce, ale tak jak mówisz, nadwyżka mimo wszystko pozostaje pozostaje.

Witam,

Od ostatniej aktualizacji występuje błąd podczas wysyłania floty z surowcami na księżycu. Po wybraniu całej floty oraz zaznaczeniu wszystkich surowców (ładowność jest odpowiednia), gdy flota zostanie wysłana pozostaje na ksieżycu resztka dexa, około 500k za każdym razem. Prosze o zweryfikowanie i naprawienie tego błędu.

Pozdrawiam wszystkich! :)