Posts by Grotox

Czasami wysyłając loty rozpoznawcze w poszukiwaniu form życia zdarza mi się przypadkowo kliknąć w ikonę relokacji planety, która jest obok. Grając na telefonie można niechcący sobie kliknąć przeniesienie będąc tego nieświadomym. Czy byłaby szansa na jakąś opcję, która by wyłączała lub blokowała ikonę relokacji?

Zamiast wyłączenia lub blokady wystarczyłaby opcja potwierdzenia relokacji.

Pamiętaj, że dla GF wprowadzenie najmniejszej zmiany to kilka miesięcy ciężkiej pracy, a potem dwa razy tyle czasu usuwania błędów :D

Jest szpiegowska na nowym uni? Nie dosc ze trzeba klikac jakies głupoty typu drzewko lub depozyt to dali to samo co ostanio co do joty. Gdzie sie podziały sloty floty ja się pytam, nie ma od dawna tego szajsu a to jedyne co jest cenne poza paczka. Ja wole jak każdy ma te samo 1 zadanie i 0 losowości, wiem wtedy ze zalicze, a na u można dojsc najwyzej do 3, czasem 4 nagrody jak SZCZĘŚCIE dopisze.

Co Ty mówisz, jakie szczęście? :) Ja na każdym ivencie mam odebrane wszystkie nagrody 5 dnia :)

Proszę o potwierdzenie Ruda

Jeśli konto jest w jakiejkolwiek zestawieniu wyżej niż top20 na serwerze na które bym chciał przenieść konto (ogólne, eko, badania, wojsko) to ta możliwość jest zablokowana ?

Jeśli tak to trochę bo bezsensu wprowadzenie tego bez żadnej informacji typu że za 3 miesiące to wejdzie żeby ludzie mieli jeszcze czas na reakcje. A tak zmieniły się zasady gry w czasie gry - słabe. A co z kontami które były już na urlopie parędziesiąt dni czekając na przejście a tu taka zmiana.

GF ma w dupie graczy dopóki zgadza się hajs. Swoje żale możemy zgłaszać do skorumpowanego supportu, który ma nas w dupie do póki zgadza się hajs.

Im dłużej finansujemy tą grę, tym mocniej się wypinają na nas, bo hajs się zgadza. Mówiąc krótko sami im płacimy za to, aby mieli nas w dupie :)

ps. Wszystkie zmiany w tej grze, w tym ograniczenia są prowadzane tylko po to, aby zmusić nas do jak największego paczkowania. Tylko paczkowanie ma się opłacać.

Wiem, że to starcie nie jest kupione, dlatego mogę pogratulować odwagi i dobrego wlotu, a obrońcy Szo! :)

Co nie zmienia faktu, że ogólnie konto kupione i ostatnio mocno zasilone kupionym pushem :D Ale ta kwestia pozostaje w rękach skorumpowanego supportu.

Ogólnie nie rozumiem idei kupowania konta i pakowania w nie kasy. Moim zdaniem lepiej smakuje sukces gdy doszło się do wszystkiego samemu, swoją własną pracą, sprytem ale w uczciwy sposób. Ale każdy niech robi jak czuje ;)

Czy tylko mi się wydaje czy event jest taki sam jak poprzedni, a nawet trochę gorszy ( mniej rozpruwaczy do wzięcia) ?

tak jest mniej o 50 szt rozpruwaczy. Ten event bez rewelacji jest.

Dodatkowo znowu jest problem z niektórymi zadaniami. Mi nie zalicza skanu 10 planet oraz zbiórki PZ :/

Moim zdaniem GF sami sobie strzelili w stopę i stworzyli problem. Chodzi o paczkomaty. Wiadomo każda firma chce zarabiać i to jak najwięcej, ale nie na wszystkim powinno się zarabiać a przynajmniej znać umiar. Wprowadzenie paczkomatów sprawiło, że konta rozwijają się niebotycznie szybciej, a dokładniej chodzi o ilość posiadanej floty, np 70kk pancerników, 6,5kk GS itp. Jeszcze zanim zostały wprowadzone formy życia zdarzały się lagi. Kiedy jakiś kolos lądował lub ruszał flotę, albo dochodziło gdzieś do większego starcia, moja flota czasami się zawieszała, mimo iż np doleciała to pojawiała się po paru minutach, czasem zawieszała się budowa lub badanie. Złożoność LF tylko pogłębiła ten problem.

Chciałem ostatnio zrobić eksperyment i wrzuciłem flotę gościa z topki do trasha. Chciałem zobaczyć jaką flotą mogę go zezłomować. Trash mielił tą walkę od ok 9:00 rano, a o 23:00 sam go wyłączyłem bo nie chciałem już dłużej czekać. Mielił to cały dzień i nie skończył. Następnego dnia powtórzyłem eksperyment i było tak samo.

Metropolis, transformator i produkcja chipów. Pisałem o tym, że ma to sens tylko jako bonus do statków, ale nie gram flotą. Myślałem że ktoś to przeczyta i będzie zachwalał tę strategie albo ją obali z wlasnego doswiadczenia.

No nie do końca mają zastosowanie tylko do statków. W opisach jest info, że zwiększają bonus do technologi na tej planecie. Jeśli dobrze to analizuje, jeśli na danej planecie masz ludzi lub mechy, a dasz głównie technologie zwiększające wydobycie, np od Rock'talów, to bonus z budynku powinien zwiększyć bonus tych technologi. Macmichael ? :)

Dla przykładu budynek ludzi Metropolis ulepsza wszystkie technologie na tej planecie.(+0,5%). Czyli np lvl 20 tego budynku da bonus do wszystkich technologi 10%.

Macmichael dzięki za wyjaśnienie.

1) Czyli jeśli dobrze zrozumiałem mogę mieć wszędzie Rock'talów a ich bonus będzie zwiększał bonus technologi wszystkich ras, nie tylko rock'talów?

2) Do tej pory myślałem, że bonus danej rasy zwiększa bonus technologi tylko danej rasy. Wychodzi na to, że opłaca się mieć na danej planecie rasę tylko dla jej budynków, dobrze rozumiem?

3) czy w budynki ludzi i mechów zwiększające bonusy technologi opłaca się inwestować i wybierać te rasy pod tym kontem?

drugie tracisz techy juz ulozone za odlamki a pozniej zeby je znowu ulozyc takie ktore chcesz potrzeba naprawde duzo

Jak się przywraca wcześniej rozwiniętą rasę, to badania, które były wybrane dla tej rasy również zostają przywrócone. Jednak przez jakiś czas będą nieaktywne, ponieważ populacja zostaje zresetowana do 0 i trzeba będzie poczekać, aż znowu będzie spełniać wymogi liczbowe każdego z badań.

Macmichael mam 15 planet, planuje przeznaczyć po jednej na mechy, ludzi i kaeleshów, a pozostałe tj 12 planet na rock'talów. Będę korzystał z badań wszystkich raz. Mechy i ludzie mają budynki podnoszące poziom badań. Chce korzystań również z ogólnego bonusu wynikającego z poziomu każdej rasy. Czy taki układ jest dobry?

Czy lepiej ustawić Rock'talów na wszystkich planetach i korzystać z badań wszystkich ras?

Dokładnie tak jak mówisz! Spisek, układy i układziki. Mafia GO chroni tych oszustów!

Niestety ale to prawda i nic z tym nie można zrobić. Jak masz zastrzeżenia do supportu, to możesz zgłosić to do.....supportu.

Otrzymałem informacje, że Art nadzoruje prace supportu. Zgłosiłem mu oszustwa w supporcie prawie miesiąc temu, przypominałem się co tydzień. Do dziś nie dostałem odpowiedzi.