data 4 grudnia pewnie nieprzypadkowa, dostaniemy prezent od GF Mikołaja
Przy okazji aktualizacji proponowałbym wprowadzenie blokady ataków
data 4 grudnia pewnie nieprzypadkowa, dostaniemy prezent od GF Mikołaja
Przy okazji aktualizacji proponowałbym wprowadzenie blokady ataków
Blokada ataków nie jest przewidziana. Aktywacja potrwa na tyle krótko, że nie jest potrzebna.
Blokada ataków nie jest przewidziana. Aktywacja potrwa na tyle krótko, że nie jest potrzebna.
Aktywacja może potrwa krótko, ale piszecie że lagi mogą potrwać nawet 2 dni. Może lepiej zrobić na te dwa dni blokadę ataków?
Aktywacja może potrwa krótko, ale piszecie że lagi mogą potrwać nawet 2 dni. Może lepiej zrobić na te dwa dni blokadę ataków?
To by miało ręce i nogi nie ukrywam że w dwa dni uwine się bez skanów bez zazdrosnych oczu
ja będę musiał robić kryjówki na 88-92% dziennej produkcji
Ciekawa inwestycja, choć ulepszenie kryjówek daje oczywiście bonus do istniejącej, a nie wartość procentową chronionych surowców. Zwykła kryjówka chroni tyle ile wydobywa się w samej kopalni przez 2.4h. Z wszystkimi bonusami wydobycia spokojnie można podwoić wydobycie w kopalni, czyli wówczas kryjówka chroni 1.2h wydobycia. Zatem aby chronić dzienne wydobycie potrzeba by 1.2*(1+x)=24, czyli sumaryczny bonus kryjówki powinien wynosić 1900%. Ponieważ 1lvl Orbitalnej kryjówki daje 4%, a z doświadczeniem rasy 50lvl daje 4.2%, wówczas potrzeba by w sumie na Rock'talach 450lvl czyli na 15 planetach 30lvl - koszt to ok. 2.2*10^12 metalu (2.2kkkk). Już sam koszt kryjówek plasuje w top 200 PL. Takie osiągnięcie nadaje się do nowej kategorii rekordów, więc warto w to iść, polecam.
A tak na marginesie, fajnie że w końcu doczekaliśmy się tej aktualizacji na wszystkie serwery, a przynajmniej że podano termin. Pozostaje tylko włączyć urlop na 2 dni lagów, a potem rozwijać. Polecam też wykupić komandora, bo oferuje opcję kolejkowania 10 inwestycji.
ja będę musiał robić kryjówki na 88-92% dziennej produkcji
Ciekawa inwestycja, choć ulepszenie kryjówek daje oczywiście bonus do istniejącej, a nie wartość procentową chronionych surowców. Zwykła kryjówka chroni tyle ile wydobywa się w samej kopalni przez 2.4h. Z wszystkimi bonusami wydobycia spokojnie można podwoić wydobycie w kopalni, czyli wówczas kryjówka chroni 1.2h wydobycia. Zatem aby chronić dzienne wydobycie potrzeba by 1.2*(1+x)=24, czyli sumaryczny bonus kryjówki powinien wynosić 1900%. Ponieważ 1lvl Orbitalnej kryjówki daje 4%, a z doświadczeniem rasy 50lvl daje 4.2%, wówczas potrzeba by w sumie na Rock'talach 450lvl czyli na 15 planetach 30lvl - koszt to ok. 2.2*10^12 metalu (2.2kkkk). Już sam koszt kryjówek plasuje w top 200 PL. Takie osiągnięcie nadaje się do nowej kategorii rekordów, więc warto w to iść, polecam.
A tak na marginesie, fajnie że w końcu doczekaliśmy się tej aktualizacji na wszystkie serwery, a przynajmniej że podano termin. Pozostaje tylko włączyć urlop na 2 dni lagów, a potem rozwijać. Polecam też wykupić komandora, bo oferuje opcję kolejkowania 10 inwestycji.
Zwiększa możliwości składowania oraz chroni surowce do 21 lvl jadę na 16 planetach 84 procent dziennej produkcji +10= 94% produkcji będzie chronione dodatkowo 1344 % zostaną zwiększone magazyny 🥰
To jak sobie cytujemy głupotki
Daga Ty jesteś mistrzynią pod eko 😁 ja będę musiał robić kryjówki na 88-92% dziennej produkcji nie zamierzam robić elektrowni fuzyjnej tylko komorę zakłóceń i tak się dziwię ponieważ zrobiłem energetyczna do 21 poziomu z 16tego muszę zmniejszyć ilość satelit hmmmm może komorę zakłóceń nawet do 45 zrobię i zwieksze ilość Energii ile będzie się dało nie mam tyle pól by fuzyjna stawiać i tak tarraformer muszę zrobić do 14tego...
Komora zakłóceń jest fajna ale bonusy daje %. Nie mając solidnej podstawy nie wyrobi się nią energii.
Poziom nawet 45 niewiele tutaj pomoże, koszta też pokaźne. Taniej jest fuzyjną zrobić... [;
Moja matka ma jeszcze 19 pól wolnych a bazowe to 193 pola (163+30).
Ciekawe co to znaczy mała planeta i brak pól :d
Display MoreTo jak sobie cytujemy głupotki
Daga Ty jesteś mistrzynią pod eko 😁 ja będę musiał robić kryjówki na 88-92% dziennej produkcji nie zamierzam robić elektrowni fuzyjnej tylko komorę zakłóceń i tak się dziwię ponieważ zrobiłem energetyczna do 21 poziomu z 16tego muszę zmniejszyć ilość satelit hmmmm może komorę zakłóceń nawet do 45 zrobię i zwieksze ilość Energii ile będzie się dało nie mam tyle pól by fuzyjna stawiać i tak tarraformer muszę zrobić do 14tego...
Komora zakłóceń jest fajna ale bonusy daje %. Nie mając solidnej podstawy nie wyrobi się nią energii.
Poziom nawet 45 niewiele tutaj pomoże, koszta też pokaźne. Taniej jest fuzyjną zrobić... [;
Jak GF nie da 20 tki kiedyś to bd w przyszłości ciężko bo dalej bd eko klepac... Jak mogę fuzyjnej dalej robić ^^
Komora zakłóceń musi być plus saty ^^ 5-6k a sura skitrana
Chodzi tylko o to by jak najwięcej z satelit wycisnąć i zmniejszyć ilość potrzebnej Energi
Display MoreTo jak sobie cytujemy głupotki
Najwyżej od bidy kaleszow kiedyś bd trzeba zrobić jak kompletnie bd zabudowana ale eko tańsze chce mieć o 5 procent więc słabo szkoda że do roktalow nie dodali tego budynku
Widzę, że jeszcze nie testowałeś tych funkcji, przez co siejesz sprzeczne informacje. Moje kalkulacje są poprawne, ale niedługo przekonasz się sam, że
Kryjówki to zwykły zbuk sprzedawany za cenę jaj z Fabergé.
Widzę, że jeszcze nie testowałeś tych funkcji, przez co siejesz sprzeczne informacje. Moje kalkulacje są poprawne, ale niedługo przekonasz się sam, że
Kryjówki to zwykły zbuk sprzedawany za cenę jaj z Fabergé.
Podczas wgrania patchu publikowała post 😁🤭🤭🤭 więc z tego wynika , że wszędzie tam gdzie będzie wybudowana powinny być surowce z wydobycia chronione 😄
Technologia:
Orbitalna Kryjówka
- Współczynnik wzrostu kosztów surowców zwiększony z 1.2 do 1.4.
Wyjaśnienie:
Bonus Orbitalnej Kryjówki powinien być utrzymany na obecnym poziomie, aby technologia była interesująca dla graczy i aby mogli z niej korzystać, aby chronić wiele godzin produkcji. Jednocześnie jednak skalowanie kosztów ma być zwiększone tak, że ochrona całej dziennej produkcji staje się droższa. Nadal możliwa jest silna specjalizacja w tej technologii i tym samym pełna ochrona dziennej produkcji, ale wiąże się to z kompromisami i wyższymi kosztami zasobów. Należy również zauważyć, że pojemność kryjówki wzrasta i spada wraz z produkcją kopalni bazowych. Oznacza to, że w przypadku produkcji wymagającej dużych nakładów należy jeszcze więcej zainwestować w tę technologię, aby zabezpieczyć całą dzienną produkcję. Mamy nadzieję, że zmiany spowodują, że stosunek kosztów do korzyści będzie bardziej zgodny z celem technologii, a kryjówka pozostanie mimo wszystko interesującą śrubą regulacyjną.
ciap piszesz, że komora zakłóceń jest nie opłacalna. A jak się ma sytuacja tego budynku w połączeniu z badaniem "Volcanic Batteries"? Planuje to badanie wrzucić na 11 planetach, jeśli dobrze policzyłem to robiąc na każdej 16 poziom, wzrost energii wyniesie 44%. Plus komora zakłóceń i ma to sens?
z tego wynika , że wszędzie tam gdzie będzie wybudowana powinny być surowce z wydobycia chronione
Bonus badań LF nie jest liczony tak samo jak budynków LF, który to obowiązuje na planecie, na której został wybudowany. Bonus badań jest sumowany dla całego konta i ta wartość obowiązuje na każdej planecie.
Ten 21lvl dla 16 planet daje 21*4%*16=1344% bonusu do kryjówki co odpowiada w przybliżeniu, które wcześniej stosowałem 70% wydobycia dziennego (14.44/20). Gdyby kryjówka nie była alternatywą do najlepszej technologii Rocktalów do wydobycia lub Kaeleszów do ekspów, to możliwe, że ktoś by to budował. Akurat mnożnik 1.2 miał dużo więcej sensu, bo wówczas istniałby jeszcze cień wątpliwości co wybrać.
ciap piszesz, że komora zakłóceń jest nie opłacalna
Przepraszam ale gdzie napisałam że nie jest opłacalna?
Display MoreKomora zakłóceń jest fajna ale bonusy daje %. Nie mając solidnej podstawy nie wyrobi się nią energii.
ciap piszesz, że komora zakłóceń jest nie opłacalna. A jak się ma sytuacja tego budynku w połączeniu z badaniem "Volcanic Batteries"? Planuje to badanie wrzucić na 11 planetach, jeśli dobrze policzyłem to robiąc na każdej 16 poziom, wzrost energii wyniesie 44%. Plus komora zakłóceń i ma to sens?
to ma ogromny sens dzięki temu połączeniu będę mógł uzyskać 126.75 procent Energi dodatkowej z satelit oraz na początku komora zakłóceń na 32 lvlu 😁
muszę ominąć proces budowy efektownii fuzyjnej i jak najbardziej ograniczyć ilość satelit 🤭🤭🤭 innego rozwiązania nie widzę z małymi planetami i tak taniej mnie wyniesie zrobienie na każdej planecie terraforner do 14tego z 9 poziomu jak zakup pól na każdą planetę przed fuzja będę gotowy by w razie potrzeby fuzyjne postawić jeżeli kogoś będzie korciło 4-5k satelit 😁 chciaz narazie nie można narzekać na quasar jak u Pana Boga zza piecem z ciągła dostępnością i przed wylogowaniem zawracanym stacjonuj 😄
ciap piszesz, że komora zakłóceń jest nie opłacalna
"Komora zakłóceń jest fajna ale bonusy daje %. Nie mając solidnej podstawy nie wyrobi się nią energii.
Poziom nawet 45 niewiele tutaj pomoże, koszta też pokaźne. Taniej jest fuzyjną zrobić... [; "
A przy okazji mogłabyś odpowiedzieć na moje pytanie?
A jak się ma sytuacja tego budynku w połączeniu z badaniem "Volcanic Batteries"? Planuje to badanie wrzucić na 11 planetach, jeśli dobrze policzyłem to robiąc na każdej 16 poziom, wzrost energii wyniesie 44%. Plus komora zakłóceń i ma to sens?
Display Moreciap piszesz, że komora zakłóceń jest nie opłacalna
"Komora zakłóceń jest fajna ale bonusy daje %. Nie mając solidnej podstawy nie wyrobi się nią energii.
Poziom nawet 45 niewiele tutaj pomoże, koszta też pokaźne. Taniej jest fuzyjną zrobić... [; "
A przy okazji mogłabyś odpowiedzieć na moje pytanie?
A jak się ma sytuacja tego budynku w połączeniu z badaniem "Volcanic Batteries"? Planuje to badanie wrzucić na 11 planetach, jeśli dobrze policzyłem to robiąc na każdej 16 poziom, wzrost energii wyniesie 44%. Plus komora zakłóceń i ma to sens?
Ma ogromny sens dosc ze zwiekszysz obecna energie to jeszcze zapotrzebowanie na energie nieznacznie sie zmniejszy zalezy od poziomu komory zakłóceń na ktory chcesz wybudowac 🤭🤭🤭 ja na poczatek 32 komorę i baterie wulkanicznie na 21 na wszystkich planetach
Jeżeli cytuję jakiś post, przeczytaj go również przed tym co pisze.
Gracz Lis Pustyni napisał:
1. Że chce ograniczyć satelity
2. Że nie chce budować fuzyjnej
3. Że oprze energię na Komora zakłóceń
Odpisałam mu że:
1. Komora zakłóceń to fajny budynek
2. Komora daje wzrost % czyli żeby dawała energię musisz ją produkować jakoś inaczej.
3. Jeżeli nie zasili planety w energię w inny sposób (a chce ograniczyć satelity i fuzyjną + pisze że nie ma pól to słonecznej też nie zbuduje jeżeli lvl 43 odpowiada fuzyjnej 20) to nawet jeżeli zbuduje 45 lvl to nie zasili planety.
Ja nie mam w badaniach fż żadnego dodatku który daje energię
Jedyne co posiadam to Komora na lvl 23 (bonus +34%). Poza komorą mam prawie 300k energii produkcji więc +34% smacznie wygląda.
Swoją drogą rozbudowa FZ też sporo zjada energii - u mnie na zasilenie FZ potrzeba 239k energii
Komora zakłóceń to bardzo dobre rozwiązanie bo już na 15 lvl daje aż 22% bonusu a i maleje jednocześnie zużycie energii. Wiadomo, że każdy jakąś podstawę energii posiada. To pozwoli na postawienie kilku podstawowych poziomów innych budynków. Pytanie co dalej. Dalej konieczne będzie zwiększenie energii przez zbudowanie satelitów lub fuzyjnej.
Display MoreJeżeli cytuję jakiś post, przeczytaj go również przed tym co pisze.
Gracz Lis Pustyni napisał:
1. Że chce ograniczyć satelity
2. Że nie chce budować fuzyjnej
3. Że oprze energię na Komora zakłóceń
Odpisałam mu że:
1. Komora zakłóceń to fajny budynek
2. Komora daje wzrost % czyli żeby dawała energię musisz ją produkować jakoś inaczej.
3. Jeżeli nie zasili planety w energię w inny sposób (a chce ograniczyć satelity i fuzyjną + pisze że nie ma pól to słonecznej też nie zbuduje jeżeli lvl 43 odpowiada fuzyjnej 20) to nawet jeżeli zbuduje 45 lvl to nie zasili planety.
Ja nie mam w badaniach fż żadnego dodatku który daje energię
Jedyne co posiadam to Komora na lvl 23 (bonus +34%). Poza komorą mam prawie 300k energii produkcji więc +34% smacznie wygląda.
Swoją drogą rozbudowa FZ też sporo zjada energii - u mnie na zasilenie FZ potrzeba 239k energii
Az ciapka skan zostawilem na pamiatke 11 opcji pod eko ^^ plus zmocnienie klasy zbieracza na kalkulatorze widac wszystko na
https://proxyforgame.com/pl/ogame/calc/lfcosts.php
Jakiś czas temu dodali i bardzo przydatne nic nie kłamie sprawdzałem już nie raz kombinacje nie mogłem się zdecydować ją i tak wydam około 233mld w formy życia na 16 planet i później po tym dlllllllllluuuuugo będę czekać aż zacznę otwierać paczki
Komora zakłóceń to bardzo dobre rozwiązanie bo już na 15 lvl daje aż 22% bonusu a i maleje jednocześnie zużycie energii. Wiadomo, że każdy jakąś podstawę energii posiada. To pozwoli na postawienie kilku podstawowych poziomów innych budynków. Pytanie co dalej. Dalej konieczne będzie zwiększenie energii przez zbudowanie satelitów lub fuzyjnej.
Na 15tnasy to zaden koszt a bardzo przydatne gorzej jak ktos zaczyna na nowym uni i chce bawic sie w t3 to ja nawet teraz nie bede isc w t3 tylko skupie sie na t2 t3 dopiero jak zrobie wszystkie badania na odpowiednie poziomy to wtedy dopiero zaczne bawic sie na t3 ^^ tak to jest bez sensu by przeklikac wszystko ta gra i tak jest na lata