Nowe uni - nowe możliwe opcje
-
-
Wodzu - tylko ja nie neguję szybkich uniwersów a tu wystarczy, że ktoś się odezwie o takim uniwersum jak 68 a w lkokach startowych stoją fani szybkich flot i dużego PZ. Czy to jest pójście z czasem - moim zdaniem nie to to 68 ciągnie ten ogame a nie szybkie uniwersa. Teksty o mniejszości nijak się mają do aktywności graczy i grywalności. Ja zaznaczyłem temat, że przez lata takiego uniwersum nie było - przynajmniej ja nie kojarzę. Chcecie grać na szybkich to grajcie tylko nie negujcie innych co myślą inaczej. Dla mnie szybkie uniwersa to gra zręcznościowa nie ogame.
Tak, wolne uni tak bardzo ciągną Ogame, że po miesiącu liczba aktywnych graczy oscyluje w granicy 5.
-
Wszystko rozbija się o szczegóły. Nie ma drugiego takiego uniwersum jak 68 z małymi prędkościami, małym złomem i bez udziwnień.
Natomiast macie 8 szybkich uniwersów w różnych konfiguracjach i jeszcze Wam mało. Przecież macie wszystko.
-
Wszystko rozbija się o szczegóły. Nie ma drugiego takiego uniwersum jak 68 z małymi prędkościami, małym złomem i bez udziwnień.
Natomiast macie 8 szybkich uniwersów w różnych konfiguracjach i jeszcze Wam mało. Przecież macie wszystko.
A wiesz, czemu ich nie ma? Bo zostały wchłonięte w kolejnych fuzjach i nikt się nie pali do otwierania nowych takich konfiguracji.
-
Ja to na twoim miejscu pomyślabym o plakacie nad łóżkiem "u68" albo o dziarze na klacie.
Jak już jesteś takim fanem takiej konfiguracji to graj na nim i nie jecz w kółko to samo.
Tak jak już wyżej zostało napisane, prędzej czy później ( a raczej prędzej ) nowe uniwersa trafiają na starsze w fuzji, więc jak już Ci siadze konfiguracja to długo się nią nie na cieszysz.
-
Ruda mam nadzieję, że wprowadzicie choć jedno uniwesrum na takich samych zasadach co 68. Teraz widzę, ktoś pisze o jakiś skanowaniach na tym U68 i ma jakieś scany, (nie moja sprawa i nie mi to oceniać) jednak reset by się tego przydał.
1X - wszystkie floty, ew. recki 2X, 40 % złom, brak ładowności sond, dużo gal, bez udziwnień i omija pustych układów, brak PZ z obrony, brak deuteru na PZ, Szybkie EKO i Badania. Zróbcie coś w co można spokojnie pograć w robocie a nie patrzeć co 15 minut czy ktoś leci...
p.s. Razer - plakacik nad łożkiem z ogame fajna sprawa.
-
Ruda mam nadzieję, że wprowadzicie choć jedno uniwesrum na takich samych zasadach co 68. Teraz widzę, ktoś pisze o jakiś skanowaniach na tym U68 i ma jakieś scany, (nie moja sprawa i nie mi to oceniać) jednak reset by się tego przydał.
1X - wszystkie floty, ew. recki 2X, 40 % złom, brak ładowności sond, dużo gal, bez udziwnień i omija pustych układów, brak PZ z obrony, brak deuteru na PZ, Szybkie EKO i Badania. Zróbcie coś w co można spokojnie pograć w robocie a nie patrzeć co 15 minut czy ktoś leci...
p.s. Razer - plakacik nad łożkiem z ogame fajna sprawa.
Spoko inicjatywa ale jak bardzo spokojny by był cały set, to i tak znajdzie się patus grzejący ostatnie miejsce z kilkunastoma milionami PH na minusie rozwalający sondy i pełzacze (pozdro mój milczący ulubieńcu Nalimku, cały czas liczę, że jednak zadzwonisz
).
-
jeszcze najlepiej żeby było bez możliwości zakupu Anty, ew z ograniczeniem, że można kupić np 1x w miesiącu = wiem ze to nie realne, ale było byciekawie
-
jeszcze najlepiej żeby było bez możliwości zakupu Anty, ew z ograniczeniem, że można kupić np 1x w miesiącu = wiem ze to nie realne, ale było byciekawie
Z tą AM to dobry pomysł. Raz w miesiącu? I tak kupują po wypłacie albo jak jest ewent. Ja bym dał mozliwość tylko raz na 3 mc
Można by i spróbować z serwerem bez AM.
Tak wiem koszty - firma nie chce ponosić.
Ale może coś w postaci abonamentu - gracze wpłacaliby kase na utrzymanie serwera i aktualizacje - w zamian za gre bez AM kupowanej - zbierana niech zostanie.
-
To w takim razie jakie konfiguracje chcielibyście zobaczyć na naszej społeczności? Bo ankieta ankietą, ale wolałabym poczytać Wasze opinie na ten temat.
Faktem jest, że nowe uniwersa pojawiają się bardzo często i wyborów mamy mnóstwo. Ale chętnie poczytam Wasze propozycje.
x1 wszystko stare bez paczek
i wtedy bede gral
-
To w takim razie jakie konfiguracje chcielibyście zobaczyć na naszej społeczności? Bo ankieta ankietą, ale wolałabym poczytać Wasze opinie na ten temat.
Faktem jest, że nowe uniwersa pojawiają się bardzo często i wyborów mamy mnóstwo. Ale chętnie poczytam Wasze propozycje.
x1 wszystko stare bez paczek
i wtedy bede gral
Z tą AM to dobry pomysł. Raz w miesiącu? I tak kupują po wypłacie albo jak jest ewent. Ja bym dał mozliwość tylko raz na 3 mc
Można by i spróbować z serwerem bez AM.
Tak wiem koszty - firma nie chce ponosić.
Ale może coś w postaci abonamentu - gracze wpłacaliby kase na utrzymanie serwera i aktualizacje - w zamian za gre bez AM kupowanej - zbierana niech zostanie.
Do tego epic blue i abonament na rok uiszczony rachunek
z direct debit
-
I jeszcze ważna kwesta - mały złom. Przecież wszystkie uniwersa oprócz 68 mają 70-80%. Przecież to jest mega bezsens. Prawie każdy atak udany, niezależnie od obrony w przypadku większych flot praktycznie. Nie wiem, czy nikt tego nie widzi, ale drugie wolne uniwersum powinno być już dawno a fanatycy szybkich gier - napiszę jeszcze raz - macie chyba 8 szybkich światów w różnych konfiguracjach, macie wszystko i więcej Wam nie potrzeba. Taka prawda.
-
I jeszcze ważna kwesta - mały złom. Przecież wszystkie uniwersa oprócz 68 mają 70-80%. Przecież to jest mega bezsens. Prawie każdy atak udany, niezależnie od obrony w przypadku większych flot praktycznie. Nie wiem, czy nikt tego nie widzi, ale drugie wolne uniwersum powinno być już dawno a fanatycy szybkich gier - napiszę jeszcze raz - macie chyba 8 szybkich światów w różnych konfiguracjach, macie wszystko i więcej Wam nie potrzeba. Taka prawda.
jaka jest korzyść dla gracza z pokojowych x1 - podaj mi proszę jeden praktyczny ale realny przykład z gry
-
jaka jest korzyść dla gracza z pokojowych x1 - podaj mi proszę jeden praktyczny ale realny przykład z gry
Co fakt to fakt przykladow nie da sie praktycznych podac czy mnozyc aczkowiek jedyne o co wszystkim chodzi to zeby spokojnie pograc samemu zaczalem grac na uni x1 eko i speed x1 wciagajace podobnie jak x8 czy 10
pamiętam te czasy [...] dojście do niszczyciela i cykniecie nanitow na 9 lvl żeby w ciągu nocy zrobić satelity by nikt nie popsul
Teraz dochodzę
Do 5tej planety nie gralem od początku uni I od czasu do czasu włączyłem budynek ale teraz równie długo siedzę na x1 jak na reszcie kont ponieważ już jest 10k punktow paczusia ma 1.6 kk punktow i to jest ok szkoda będzie sond na próby moonowe chyba 2-3 miesiące będę zbierać aby mieć pierwszy księżyc az tak mnie nie zależy wylicza stacje to trudno
widac na falandze jak przyczai to wyliczy jedyne co to przydaloby sie globalne universum nie tylko dedykowane wlasnie dla naszej spolecznosci aby bylo z wyprzedzeniem 2-3 miesiace by kazdy przemyslal sytuacje w kazdym kraju by byla oficjalna reklama nie wieze ze niemiec polak anglik szkot czy dunczyk
nie skusilby sie na gre x1 bez paczek jezeli dobra komercje GF pusci moglibysmy sie spotkac w pelnym skladzie na uni 9-15 tys graczy na 9 galaktykach jak dawniej teraz jest prosciej poniewaz kazdy moze dostosowac jezyk do swojej potrzeby moze logowac sie do lobby z wlasnego kraju a wrzuca na serwer docelowy globalny z speedem x1 jezeli ustawiliby oplate na 9.99 za zarejstrowanie i oplata bylaby uisczana raz na rok nawet raz na 6 miesiecy do tego komandor technokrata i tylko pierdulki z kantyny antymateria reszta pierdulek ale wykluczenie paczek to spokojnie 50-150 tysiecy euro na rok wyciagnie ten serwer w rok czasu a od stworzenia takiego uniwersum bedzie 50-75tysiecy euro duzo wiecej jak z 20-30 graczy ktorzy kupia anty za kilka tysiecy zlotych
taka prawda to nie jest kura znoszaca zlote jaja co miesiac czy 40 dni otwierac serwer by sie wybili
samemu wybilem w miesiac wiekszasc serwera teraz tylko garstka zostala
falangi brakuje na 12 do konca tego roku dobije serwer
jeden paczkowal 3 razy zloma dostal na urlopie siedzi reszta paczkowala przelecialem oczyscilem urlopy
1.5 mld z expow ciagne kto roscie to trace
lepiej stworzyc jeden globalny serwer bez paczek speed x1 eko i floty znajda sie pasjonaci ktorzy zaplaca 9.99 czy 19.98 na rok w tysiacach graczy tylko aby GF z wyprzedzeniem nawet w grach zapytalo w ankiecie czy chca speed x1 bez paczek globalny prosto z mostu na 3 miesiace czy 6badz 9 albo 12 platnosc w równych ratach 9.99 czy na rok 19.99 oficerowie dopalacze surowców bez paczek i WSIo
kazdy bedzie mogl odpowiedziec tak czy nie na wszystkich serwerach z dostepnych krajow przejdzie to x1 wtedy z kilku tysiacami graczu GF bedzie w 7 niebie 50 tys gwarantowane na start minimum
-
ZEr0 - ale tu nie chodzi o korzyść dla gracza. Chodzi o zasady i sposób gry. Nie wszystko cieszy co jest łatwiejsze. Szybszy statki - trzeba zbierać na badania i je rozwijać o to chodzi w tej grze. Chcesz być bliżej kogoś - skolonizuj planetę obok, wyślij lotkę, przenieś itd.
A będziesz chciał jeszcze szybciej latać, wykup anty i surowce, zrobisz więcej badań, Prędkości wszystkich flot na 1X są wystarczające.
Rozumiem, że na początku może irytować prędkość recków, ale z czasem będzie ok.
p.s. Kartez, masz 8 ? serwerów szybkich możesz grać a wolne jest tylko jedno z normalnymi parametrami.
-
Masz racje. Kolejne uni powinno, być wolne Ruda proponuje, żeby zrobić uni jak kiedyś eko x1 floty x1 badania x1 minimalny złom spalanie deu normalny na 1 specjalnie dla naszego kolegi, żeby mógł sobie pograć i cieszyć się byciem w top :D
-
Dzięki za troskę, ale eko i badania to wiadomo, że spory X... Nie nie chodzi o to, aby być w top ale żeby nie było teraz, że po tygodniu latają 10 tyś pancków. Niektórzy, nawet się nie zdążyli zarejestrować a floty wielkie, nawet nieaktywnych nie mają jak grabić bo jest ładowność sond a gracze mają już w tysiącach
-
Serio, załóż konto na u68 i nie truj, że ustawienia tego uni są takie zajebiste i że chcesz takie na nowym uniwersum.
Za tydzień czy tam dwa pewnie wystartują nowe uni, to może dostaniesz taka konfigurację na jakimś kraju i graj.
-
Chętnie zobaczyłbym jakiś nowy serwer eventowy Battle Royale (prędkości jakieś maksymalne możliwe).
1. Zapisy do eventu.
2. Otwarcie serwera, wszyscy zapisani wbijają, dostają taki sam pakiet startowy surowców (bez dostępu do AM i boosterów).
3. Pierwszy tydzień blokada ataku, tylko budowa rozwój.
4. Start właściwej imprezy, gdzie wygrana = wyrzut pokonanego.
5. TOP x ocalałych zbiera fanty
-
ZEr0 - ale tu nie chodzi o korzyść dla gracza. Chodzi o zasady i sposób gry. Nie wszystko cieszy co jest łatwiejsze. Szybszy statki - trzeba zbierać na badania i je rozwijać o to chodzi w tej grze. Chcesz być bliżej kogoś - skolonizuj planetę obok, wyślij lotkę, przenieś itd.
A będziesz chciał jeszcze szybciej latać, wykup anty i surowce, zrobisz więcej badań, Prędkości wszystkich flot na 1X są wystarczające.
Rozumiem, że na początku może irytować prędkość recków, ale z czasem będzie ok.
p.s. Kartez, masz 8 ? serwerów szybkich możesz grać a wolne jest tylko jedno z normalnymi parametrami.
Zasady i sposób gry są wszędzie takie same i nigdzie nie jest ani trudniej ani łatwiej. Od samego początku wypisujesz dziwne rzeczy. Po pierwsze na U68 jest dużo graczy bo to bardzo stare unii po wielu fuzjach i przez lata się tych kont zebrało. Co do tej rewelacyjnej aktywności graczy tam dziś teraz (16.09.24 g 7.45) jest 64 aktywnych na 4531 kont co oznacza że aktywnych jest 1,34% wow ale te uni ciągnie ten ogame... Piszesz że przy aktywnej ładowności sond traci odkrywca - to odkrywcy na tym zyskują (mają 75% z idlaków) poszkodowani mogą być co najwyżej zbieracze. To odkrywcy mają największe ilości sond zebrane z exp nikt inny ich nie naprodukuje w dużej skali bo to nieopłacalne. Sondy nie mają wartości bojowej tysiące spadną od 1 wr, tym można farmić tylko idlerów z wyzerowaną obroną - Sondy szpiegowskie i ich wartość bojowa
W całej tej zabawie chodzi o jakiś balans tak aby można było grać każdą klasą bo ich żaden doświadczony gracz nie wybiera na stałe. Generałowie ponoszą duże koszty poszukiwania celów (wiele wlotów jest nieudanych bo ktoś np. się zalogował) dlatego 70-80% złomu z wlotu jest dobrym ukłonem w kierunku tej klasy. Dodam że oczywiście złom jest fajnym bonusem ale gramy dla punktów a te otrzymujesz za zniszczone statki/obronę - sam złom punktów nie daje trzeba go przetopić, więc nawet przy 40%pz i tak bd latać i na U68 latają. Co do braku pz z obrony zgodzę się bo jest on niepotrzebny - bunkier jest łatwym celem nie przemieszcza się wystarczy podlecieć i go zezłomować i robi się to dla punktów, brak pz z obrony nie spowoduje że gracze nie bd latać na bunkry. I teraz na koniec Twoje wymarzone uni za rok/dwa przejdzie fuzję i trafi pewnie na U68 w Twoim interesie jest jak najbardziej rozwinąć się przez ten czas a do tego potrzebna jest wysoka pokojowa. Czy Ty zdajesz sobie sprawę że nieraz na dwa/trzy sloty exp trafiają się opóźnienia, wiesz ile czasu bd czekał na flotę przy pokojowej x1 i nie mógł osiągać na tych slotach zysków... Każdy ma też jakieś obowiązki w większości jesteśmy dorosłymi ludźmi - wolniejsze bojowe ok ale zwózka sury i exp powinny działać szybko. Nadmienię bo już spotkałem się z takim brakiem wiedzy w tej grze - prędkość jest przypisana do rodzaju misji a nie do rodzaju statków (możesz pancernikiem polecieć na transportuj i bd leciał x prędkość pokojowa i wysłać MT na atakuj i poleci x prędkość wojenna).