Posts by smOOk
-
-
Display More
Ruda czy mogę poprosić Cię o wpisanie do pierwszego postu aktualnego stanu propozycji do rozważań, czy za dużo roboty z tym będzie?
- x1 wojenne/x3 pokojowe/x1 obronne/DF 80/deu na DF/9 galaktyk/spalanie 50%
- x2 wojenne/x4 pokojowe/x2 obronne/DF 80/deu na DF/9 galaktyk/spalanie 50%
- x2 wojskowe / x7 pokojowe / x3 obronne 70% df / deu na df/ 9 galaktyk 50% spalanie
- x3 wojenne/x5 pokojowe/x3 obronne/DF 70/deu na DF/9 galaktyk/spalanie 50%
- x4 wojenne/x6 pokojowe/x5 obronne/DF 80/deu na DF/9 galaktyk/spalanie 50%
- x5 wojenne/x7 pokojowe/x6 obronne/DF 80/deu na DF/9 galaktyk/spalanie 50%
Uni 68 jako docelowe.
Eco x10 mogą być tylko 4 na społeczność.
I jak?
Wszystko ładnie tylko które miałyby eco x10, jeśli 4 na społeczność można?
losowo

ale nie ma się co przejmować, fuzji szybko nie będzie :), bo nie wiedzą jak zrobić
ew Ruda będzie ręcznie przenosić
ha ha ha -
Każdy co kupuje antymaterię i płaci jakąkolwiek kartą może skorzystać za pośrednictwem swojego banku z usługi chargeback (tzw obciążenie zwrotne) za wszystkie zakupy do 540dni wstecz
Dodam że prywatnie zasięgałem informacji w tej sprawie, i w przypadku takich kwiatków jak odwala gameforge z tą grą reklamacja transakcji w tej sprawie powinna w 99% zostać rozparzona pozytywnie
Tłumacząc po naszemu:
- musisz przygotować listę transakcji kupna antymaterii za ostatnie 540dni
- musisz iść do oddziału banku i złożyć reklamację na te transakcje, dokładnie opisując że chcesz skorzystać z powodu że gra od już dłuższego czasu nie działa prawidłowo, dokładnie opisując wszystkie rzeczy które w niej nie działają
- składasz i czekasz na odpowiedź
Proszę pamiętać że ta procedura będzie się wiązać z otrzymaniem bana na konto -
W pierwszej kolejności to niech naprawią to że gdy wraca jakiś statek np sonda to cała flota znika potem floty nie da się wysłać albo patrzysz na moona a nic tam nie ma to przeskakuje dalej a flota stoi całą noc
ale tych błędów jest masakrycznie wiele, już nie wspomnę o wielodniowym oczekiwaniu na odpisanie na ticket
i to jeszcze formułką kopij wklej -
Dlaczego pytasz o to tutaj.
Ticketów wysłałm już kilka, podobnie jak znajomi. Feedback to chyba jest tylko tak proforma, żeby był, albo było po prostu wolne miejsce na głównym ekranie gry, więc tutaj jest ostatnia opcja.
Wiem, że moje pytanie przez team zostanie potraktowane jako retoryczne, ale warto próbować

feedback jak już jest, to jest kopij wklej

-
wg angielskiego forum: https://board.en.ogame.gamefor…nd-life-form-expeditions/
ponoć ten błąd jest pod obserwacją od piątku i poza tym brak niusówha ha ha, pod obserwacją

-
Ruda
Nie obraź się za to co napiszę, ale odpisz szczerze ile razy polski Team naciskał na tych co się tym zajmują żeby coś z tym szybciej i lepiej zrobić, ile razy ponaglał że istnieje jakiś błąd już bardzo długo i należy go naprawić jak najszybciej.
Ja odpowiedź znam, ale z chęcią ją usłyszę od Ciebie
Poza tym nawiązując do pytania zadanego w pierwszym poście zwracam się w dalszym ciągu o odpowiedź na zadane przeze mnie pytanie "Czy możecie udzielić konkretnej informacji kiedy ta gra będzie działać tak jak powinna ?" a skoro personalnie nie znasz odpowiedzi to proszę o dowiedzenie się u tych co wiedzą :). A wiesz czemu pytam ? Bo programiści tworzący tę grą, to albo to nie są programiści, albo Art po godzinach sam to robi [hahaha] z wykorzystaniem AI i się dopiero uczy i mu to nie wychodzi :), bo akurat trochę wiedzy na temat programowania mam, i to bardziej zaawansowanego niż ta nasza gra Ogame, i takie coś można było kiedyś z palca napisać w kilka miesięcy, w dzisiejszych czasach z wykorzystaniem AI przysiadając się do tego włącznie z testami jedna osoba zrobi to od postaw na spokojnie w miesiąc, a programiści [choć uważam że to jednak jest jeden student programista] patyczkuje się z tym tak że ludzi krew zalewa. Zanim być coraz lepiej z każdą aktualizacją = to znika jeden błąd - a pojawiają się kolejne trzy.
Pozdrawiam -
-
-
Yup to samo - napisalem ticketa zobaczymy co bedzie
nic, odpowiedź kopiuj wklej
= wiemy, nic się nie stało, graj dalej
i jeszcze z tydzień poczekasz -
-
Prawda jest taka, że jedna opcja to przestać grać
Cała rozgrywka poszła totalnie bezsensowną stronę. A te odpowiedzi na tickety jest całkowicie bez sensu, równie dobrze mogliby je zamknąć nic nie odpisując, po co tracić 11 sekund...dokładnie, jeszcze trzeba zrobić chargeback na zakupy anty, a można do 540 dni wstecz i voila, za nienależyte świadczenie usługi
bo to co się ostatnio dzieje w tej grze to zamiast być dobrze to jest coraz gorzej -
Hej wszystkim czytającym
Piszę te słowa aby podzielić się z wami tym którzy większość z was najprawdopodobniej wie i zna z tej gry. To co się dzieje w strukturach teamu i administracji tej gry jest to niestety parodia parodii. To jest gra czasu rzeczywistego i odpowiedź na ticket powinna być można powiedzieć wręcz "natychmiastowa" i tu jako natychmiastowa rozumiem że wszystkie tickety rozpatrywane są na bieżąco powiedzmy w kilka godzin, a nie jak często to trwa kilka a czasami nawet kilkanaście (tak kilkanaście) dni i do tego nie są rozpatrywane a jedynie odchaczane, i odpisywane formułką kopij wklej.
Żeby nie było że rzucam słowa na wiatr, poniżej wklejam odpowiedź na dwa tickety dotyczące dwóch różnych spraw, i złożone przez dwie różne osoby, które Pani Go Kruszynce udało się ogarnąć w 11 sekund !!! - przyznam szczerze że obrotna z niej Game Operatorka.

Screeny zostały specjalnie zanonimizowane.
I to niestety nie jest odosobniony przypadek, co poniektórzy wysyłają tickety, zgłaszają nieprawidłowości w grze, a one są tylko od ptaszkowane i nawet nie zweryfikowane. Nikt z GO nie pilnuje na żadnym UNI żadnego porządku sam z siebie, nawet nie samego porządku ale nic nie pilnuje.
Już kiedyś poruszałem temat pewnego konta na jednym z uniwersów na którym przez ponad 3 lata gra bot, i co gra dalej (tak gra dalej), mimo tego że sami to konto zgłaszaliśmy wiele razy, bo administracja nie widzi tam nie prawidłowości = hahahahaha.
A wy jakie macie wyobrażenie o naszej administracji gry ?
Ja wiem że Ci ludzie robią to charytatywnie, no ale skoro ktoś się czegoś podejmuje to należy wykonywać to z należytą starannością, oraz dbałością o gracza i o grę a nie tak jak to wygląda w naszej społeczności, że gracz to to najgorsze ogniwo, bo zawraca 4 litery.
Paweł -
Moim skromnym i nieliczącym się zdaniem ta ankieta nic nie wnosi i o nic nie pyta.
Czy gra w ogame toczy się wyłącznie prędkościami flot ?
Ruda wytłumaczysz mi to w bardziej rozwinięty sposób ? -
Graty, choć bidnie z tymi Pancami u Ciebie

-
Dostałem potwierdzon,a inforamcje .ze fuzja bedzie 17 pazdziernika.
hahaha, ja obstawiam że do końca wakacji raczej nie będzie
-
Bo się pojawia od razu w badaniach zawsze tak było jak nie ma klepsydry
nawet jeśli badanie w toku?
Jeśli badanie/budynek jest w toku, to nie ma możliwości wybrania go w evencie:

wczoraj wybrałem normalnie i zaliczyło
-
Już błąd zgłoszony do supportu ale info podaje:
Po wybraniu przedmiotu: badanie MSBN, przedmiot nie pojawił się w moim ekwipunku.
Hurra wersja 13.0

u mnie się z automatu dodał, żeby gra przeliczyła punkty trzeba się przelogować, wersja jeszcze nie 13

-
293 ekspy mam 104k anty
Antymateria trafiona 32x
bez FŻ pod jej zwiększenie -
niech oni sobie te nie dorobione ulepszenia wsadzą między bajki, tak będzie najlepiej