Posts by ZEr0

Dwa pytania:

1. item +1 do stoczni ma 2 tyg na aktywację?

2. ile sumarycznie potrzeba artefaktów żeby wszystko odblokować? jakiś link z rozpiską na każdy poziom?

to co jest z klepsydrą to nagrody które mają "termin ważności" trzeba je aktywować przed upływem zazwyczaj 7 dni ale podczas tego eventu niektóre nagrody mają 2 tygodnie na aktywacje między innymi +1 do stoczni

ile potrzeba na każdy poziom artefaktów jest napisane w sklepie pod nagrodami danego poziomu, ile trzeba artefaktów sumarycznie na wszystko nie wiem nigdy nie liczyłem

nigdy w tej grze nie dało się zrobić dwóch badań jednocześnie - trzeba było ukończyć jedno i dopiero można było badać następne - więc logiczne że nie da się też zrobić tego przy użyciu itemu

gra to tylko program - musi przetworzyć najpierw jedno zadanie a później kolejne a laboratoria są "siecią" - gdyby każda planeta miała swój oddzielny labek można by robić kilka badań jednocześnie (tak jak badania lf)

zgadzam się że GF powinien zadbać o precyzyjną informację od samego początku eventu ale nie piszmy proszę o zmianie warunków w trakcie bo nikt niczego nie zmienił tak na prawdę - kliknięcie badania podczas trwania innego badania jest po prostu technicznie nie możliwe

kolejna sprawa niektoy chca wolnych ataków ale chcę nadal normalnie szybko farmić niestety nie ma żadnego serwear wolnego i jest jedynie 2/6/3 jako taki neutralny w miare

farmienie i atak to to samo - prędkość jest przypisana do rodzaju misji nie do rodzaju statku

jeśli wyślesz pancerniki na stacjonuj to lecą one z prędkością pokojową

jeśli wyślesz małe transportery na atak to lecą one z prędkością wojenną

misje pokojowe: transportuj, stacjonuj, kolonizuj, ekspedycje

misje wojenne: atakuj, szpieguj, ACS, zbieraj, czas odliczania teleportera i niszcz
    misje obronne: zatrzymaj

To rodzi moje pytanie: jeśli teraz wybiorę np. opcję 3, a po miesiącu grania stwierdzę, że jednak wolałbym mieć te ustawienia co opcja 2 — czy jest możliwość przeniesienia się na inny z tych nowych serwerów? Czy to jednorazowy, wiążący wybór

jednorazowy wybór wiążący do następnej fuzji serwerów (o ile bd miał wybór - czyli uni na którym bd nie będzie targetem)

ja tylko przypomnę że team zbiera jedynie opinie i sugestie graczy i przekazuje do GF

to GF ustala ostateczną wersję fuzji (czy po staremu czy na nowe) i parametry nowych uni jeśli takie będą

po co Ci to potrzebne? jak chodzi o teleport to zaznacz "pokaż alternatywne listy rozwijalne" i teleport bd zawsze działać na tel...

Nie prawda, przynskmniej nie dotknal mnie, w czasie gdy grałem. Zero. Byłem tez przez pewien czas na U.

To pojawilo sie dziś, jakos niedługo przed napisaniem tego tutaj.

błąd jest znany masz za dużo raportów szpiegowskich - staraj się kasować te nie potrzebne to nie bd miał więcej problemów, niestety jak już wystąpi to nie naprawisz tego sam przez kasowanie bo błąd jest po stronie serwera (dlatego ważne żeby na bieżąco robić porządek z raportami)

ok przywróćmy numeracje do porządku

1663355213.jpg

marzec 1916 początek historii klubu Legia Warszawa założonego przez legionistów Marszałka Józefa Piłsudskiego walczących na froncie wschodnim podczas I wojny światowej

skończcie proszę z tymi pomysłami na ograniczenia ataków na serwerach bo to już bd w ogóle martwa gra

atak jest zazwyczaj wynikiem błędu - ktoś nie wysłał, nie odebrał albo nie zwiózł - nic tu do rzeczy nie ma wielkość konta

i nigdy zresztą nie miała, jeszcze raz przypomnę flotę w tej grze można trafić tylko jak stoi, podobnie surowce

nikt swoją ilością punktów/paczkami/antymaterią nie blokuje innym możliwości zrobienia zwózki czy fs...

to co jest do poprawy to noob protection - tu trzeba przede wszystkim zmienić próg i może pomyśleć o czymś więcej - była dyskusja w osobnym wątku

szczerze mówiąc GF ma duże szczęście, że my gracze jeszcze nie straciliśmy poczucia humoru i podchodzimy do tej błazenady z dystansem

błazenady ponieważ inaczej nie można nazwać wprowadzeniem na serwery live tak niedopracowanej wersji gry ...

znany błąd = wersja v13

cmentarz to nie miejsce na usunięte konta

konta z jakiegoś nieistniejącego lata uni nie miałyby obecnie żadnej wartości w grze ale żeby to rozumieć trzeba mieć ładnych parę lat obycia z tą grą i znać jej mechanikę oraz rozumieć jak się rozwijała/zmieniała

temat do zamknięcia :closed2:

wygląda tak jak robią ludzie - to gracze ze sobą czasem handlują a nie firma sprzedaje ...

gracze nie kasują masowo dobrych kont, więc nie wiem co tam miałby być takiego do nabycia na tej giełdzie xD

co innego konta na cmentarzu ale te mają właścicieli...

HashCode tam pisze wyraźnie w zasadach konto za konto