Display MoreDisplay MoreDisplay MoreJak widać w całej dyskusji jakąkolwiek decyzję team nie podejmie to i tak będzie źle, z resztą jak zawsze..
Ja bardzo się cieszę, że plan jest stworzyć nowe uni i dać wybór.
HanS ma świetny pomysł. Żeby wilk był syty i owca cała, to jako docelowe stworzyć jedno uni z paramterami u68, a im dać wtedy prawo wyjścia z uni. Ci co chcą grać na aktualnych parametrach to wybiorą bliźniacze nowe uni, a ci co chcą opuścić skansen skorzystają z tej możliwości.
Nie widzę żadnej potrzeby, żeby im dawać eko x10 skoro nie są otwarci na jakiekolwiek zmiany i część graczy jest niechętnych do fuzji.
Zatem moja propozycja taka:
- x1 wojenne/x3 pokojowe/x1 obronne/DF 80/deu na DF/9 galaktyk/spalanie 50% (x10)
- bliźniacze uni 68
- x2 wojskowe / x7 pokojowe / x3 obronne 70% df / deu na df/ 9 galaktyk 50% spalanie (x10)
- x3 wojenne/x5 pokojowe/x3 obronne/DF 70/deu na DF/9 galaktyk/spalanie 50%(x10)
- x4 wojenne/x6 pokojowe/x5 obronne/DF 80/deu na DF/9 galaktyk/spalanie 50%(x10)
- x5 wojenne/x7 pokojowe/x6 obronne/DF 80/deu na DF/9 galaktyk/spalanie 50%
Pozdrawiam
Myślę, że mogłabym na to przystać, ALE:
- alternatywne u68 dostałoby mniej galaktyk (uważam, że to bez sensu dawać tyle samo) 6-7?
- mam obawę czy x2 nie będzie mieć za wysokich tych pokojowych względem innych uniwersów.
W takim przypadku 7 galaktyk jak najbardziej jest do zaakceptowania. Co do drugiej kwestii to myślę, że krakowskim targiem X6 pokojowe i chyba każdy będzie szczęśliwy. To uni raczej będzie rajem dla odkrywców, więc tutaj ewidentnie ukłon w ich stronę, ale każdy ma coś dla siebie.
Jako że gram odkrywcą..
To nie uważam żeby X2 było rajem dla odkrywcy ( nawet przy tak wysokich pokojowych).
Wystarczy mi X1 z pokojowymi 3-4 , cenie sobie spokój i możliwość grania bez konieczności zaglądania na grę co 10-15 minut.
Dobrze wiemy jak szybko latają krążki czy pancerniki na X2 przy rozwiniętych formach życia..
Dlatego ja i inni których znam i gram pozostanie na x1 z tego właśnie powodu.