Na 68 gra średnio 3 razy więcej aktywnych graczy niż quantum taka jest prawda, więc 68 napędza ogame - fakt.
Grałem na różnych uni i topka flociarzy oceniam, że jest na 68, ale z całym szacunkiem wiem, że bardzo dobrzy są też na innych uniwersach, nikomu nic nie odbieram, ale bardzo doceniam poziom 68. Co do wyzwania o którym piszesz, jaki to jest wyzwanie, że w jedną noc w kilka godzin pościągasz moony i zrobisz ST. Dla mnie jest to zbyt proste, tak jak farming sondami. Deuteru też nie potrzeba na PZ bo po zmianach można mieć surowców sporo. Inna sprawa można wymieniać u handlarza jak brakuje.
Teraz wszystko ma być szybko - szybka flota, szybkie recki, deuter łatwy w dostępie i sondy... Dla mnie to zręcznościówka nie ogame.
W 1X właśnie chodzi, aby cały wachlarz dostępnych opcji wykorzystać.
Nie odbieraj to osobowo, rozumiem, że masz inne zdanie. Jednak nie ma uni takiego jak 68 a inne szybkie są, dlatego nie bardzo rozumiem Twoje podejście. Co do ankiet, myślę że sporo graczy kreśli inne parametry niż te na których gra. Zresztą bez znaczenia bo fakty są widoczne. Można tworzyć szybkie uniwersa i są tworzone, ale jak widać na dłuższą metę nie mają sensu. Nie przyciągną nowych graczy bo różnica topowych graczy jest ogromna a po trafieniu, większość graczy przerzuci się na inne. Przecież to widać.
Twoja odpowiedź mija się z celem już biorąc pod uwagę fakt, gdzie poszły konta flociarzy przy ostatniej fuzji.
U68 to uni dla ekonomów, którzy się nie chcą wiele martwić. Jest ktoś kto złomuje, ale to nadal nie jest żadna ekipa pro flociarzy.
Ruda Ja bym widział x1/x1/x3-4 (wojenne, obronne, pokojowe). 80% dexu, acs, 5 gal.
Zadam też pytanie, które kilka razy zadawałem, ale nie dostałem odpowiedzi jednoznacznej. Jaki jest sens tworzenia miliona różnych konfiguracji, skoro przy fuzji robicie mocne ograniczenie i ludzie wybierający te udziwnione konfiguracje mają potem pretensje, pretensje i jeszce raz problem, że są pokrzywdzeni.
Zamiast doprowadzać samemu do takiego stanu rzeczy wystarczy robić kilka stałych konfiguracji na zmianę i potem nikt się nie martwi przy fuzji, ani nie musi porzucać swoich kont, które budowali spory czas.
Wiem, że nie każdy lubi to samo, że jedni wolą to, a inni tamto, ale finalnie przy fuzji i tak muszą rezygnować ze swoich parametrów.
Może warto się nad tym pochylić?