Nowe uni - nowe możliwe opcje

• Na 68 gra średnio 3 razy więcej aktywnych graczy niż quantum taka jest prawda, więc 68 napędza ogame - fakt.

Grałem na różnych uni i topka flociarzy oceniam, że jest na 68, ale z całym szacunkiem wiem, że bardzo dobrzy są też na innych uniwersach, nikomu nic nie odbieram, ale bardzo doceniam poziom 68. Co do wyzwania o którym piszesz, jaki to jest wyzwanie, że w jedną noc w kilka godzin pościągasz moony i zrobisz ST. Dla mnie jest to zbyt proste, tak jak farming sondami. Deuteru też nie potrzeba na PZ bo po zmianach można mieć surowców sporo. Inna sprawa można wymieniać u handlarza jak brakuje.

Teraz wszystko ma być szybko - szybka flota, szybkie recki, deuter łatwy w dostępie i sondy... Dla mnie to zręcznościówka nie ogame.

W 1X właśnie chodzi, aby cały wachlarz dostępnych opcji wykorzystać.

Nie odbieraj to osobowo, rozumiem, że masz inne zdanie. Jednak nie ma uni takiego jak 68 a inne szybkie są, dlatego nie bardzo rozumiem Twoje podejście. Co do ankiet, myślę że sporo graczy kreśli inne parametry niż te na których gra. Zresztą bez znaczenia bo fakty są widoczne. Można tworzyć szybkie uniwersa i są tworzone, ale jak widać na dłuższą metę nie mają sensu. Nie przyciągną nowych graczy bo różnica topowych graczy jest ogromna a po trafieniu, większość graczy przerzuci się na inne. Przecież to widać.

Twoja odpowiedź mija się z celem już biorąc pod uwagę fakt, gdzie poszły konta flociarzy przy ostatniej fuzji.

U68 to uni dla ekonomów, którzy się nie chcą wiele martwić. Jest ktoś kto złomuje, ale to nadal nie jest żadna ekipa pro flociarzy.

Ruda Ja bym widział x1/x1/x3-4 (wojenne, obronne, pokojowe). 80% dexu, acs, 5 gal.

Zadam też pytanie, które kilka razy zadawałem, ale nie dostałem odpowiedzi jednoznacznej. Jaki jest sens tworzenia miliona różnych konfiguracji, skoro przy fuzji robicie mocne ograniczenie i ludzie wybierający te udziwnione konfiguracje mają potem pretensje, pretensje i jeszce raz problem, że są pokrzywdzeni.

Zamiast doprowadzać samemu do takiego stanu rzeczy wystarczy robić kilka stałych konfiguracji na zmianę i potem nikt się nie martwi przy fuzji, ani nie musi porzucać swoich kont, które budowali spory czas.

Wiem, że nie każdy lubi to samo, że jedni wolą to, a inni tamto, ale finalnie przy fuzji i tak muszą rezygnować ze swoich parametrów.

Może warto się nad tym pochylić?

W każdym z nas walczą dwa wilki. Jeden jest zły, to gniew, zazdrość, chciwość, pazerność, kłamstwo, pogarda i ego. Drugi jest dobry, to radość, pokój, miłość, nadzieja, pokora, uprzejmość, empatia i prawda. Który wilk wygra? Ten, którego karmisz.

• prędkość ekonomii 10x (produkcja surowców, budowa budynków, stocznie)

• prędkość badań 20x

• prędkość flot pokojowych 8x

• prędkość flot wojennych 1x

• prędkość flot obronnych 6x

• 80% złomu ze zniszczonych statków trafi na pole zniszczeń

• spalanie deuteru 50%

• aktywna ładowność sond szpiegowskich

• deuter na polu zniszczeń

• pominięcie nieaktywnych i pustych układów dla lotów w obrębie tej samej galaktyki (skrócenie lotu i zmniejszenie spalania)

• liniowe ułożenie galaktyk i układów

• 5 galaktyk

• ACS

• +30 pól
    "NIE" DLA PZ z obrony :)

ale to jak będę chciał startować nowe konto na nowym uni to takie ustawienia poproszę :P jeszcze nie 8o

• Balboa - ja odpowiem, ludzie domagają się dziwnych udziwnień a później zdziwieni, że pusto na uniwersum. Wygląda to tak, że dzisiaj ludzie chcą dużo tu na teraz. Duży PZ, PZ z obrony, jeszcze deuter, ataki sondami itd. Mnie to śmieszy, ale rozumiem, że są tacy gracze.

Tylko Ci wszyscy ludzie nie zdają sobie sprawy, że topka zostaje a wielu marzy by tam być a jak nie jest wybierają inne uniwersum próbują i znów nie wychodzi to wybierają kolejne, zamiast grać na pierwszym, gdzie pasują im parametry. I fajnie to robią w tej grze, że później ci wszyscy gracze są w jednym worku bo uniwersa się połączyły XD. Dlatego tak jak pisałem wcześniej szybkie uniwersa nie mają prawa bytu.

A nie ma drugiego wolnego uniwersum i może po latach gry przydałby się taki nowy świat 69.

Możecie nie podzielać mojego zdania, ale wasze szybkie uniwersa są bez przyszłości to jest fakt i to widać po statystykach i aktywności graczy. Chcesz szybciej latać, zrób badania o to chodzi w tej grze, aby prosto nie było a nie wszystko podane na tacy. 70% złomu i jeszcze PZ z obrony! HAHAHa co jeszcze? Każdy atak opłacalny bo miliony pancków się marzą XD.

Ruda gorąca prośba skończcie z udziwnieniami, ogame to nie gra zręcznościowa.

Dlatego parametry mogą być takie same jak na 68.

1X flota, 40% PZ, bez PZ z obrony, bez ataku sondami, bez deuteru na PZ, dużo gal np. 9, aby można było się chować i kombinować, gdzie i w jaki sposób atakować itd.

• To w takim razie jakie konfiguracje chcielibyście zobaczyć na naszej społeczności? Bo ankieta ankietą, ale wolałabym poczytać Wasze opinie na ten temat.

Faktem jest, że nowe uniwersa pojawiają się bardzo często i wyborów mamy mnóstwo. Ale chętnie poczytam Wasze propozycje.

eko x20, badania x40, pokojowe x10, ochronne x8, wojenne x8, ladownosc sond, bez acs, deuter na pz, spalanie 100%, 40 pol do planety, 10 galaktyk, 30% zlom z floty,

• Dyskusje w tematach związanych z ankietami po fuzji (szczególnie na Kalyke) świadczą o tym że uni z flotami 1x, 1x, 1x będzie miało wielu zwolenników xD

A tak za serio to osobiście układ jaki miały Perseus, Halley uważam za najlepszy, czyli wojenne 1x, pokojowe 2-3x, obronne 1-2x. Jednak ostatnio mieliśmy podobne uni, więc chyba teraz pora na coś flotowego, co przy fuzji będzie pasowało do Quantum/Kerberos.

• -prędkość ekonomii 10x (produkcja surowców, budowa budynków, stocznie)

• prędkość badań 20x

• prędkość flot pokojowych 2x

• prędkość flot wojennych 1x

• prędkość flot obronnych 2x

• 70% złomu ze zniszczonych statków trafi na pole zniszczeń

• 30%-40% złomu z obrony trafi na pole zniszczeń

• aktywna ładowność sond szpiegowskich

• deuter na polu zniszczeń

• 6 galaktyk.

Do tego Ruda przy kolejnej fuzji pomyśleć bardziej o graczach....

Problem jest też taki że dużo osób gra do pierwszego złomu i koniec gry i po pół roku uni umiera.

Może trzeba by było pomyśleć bardziej jak zatrzymać takiego gracza na serwerze.

A co do drugiego uni na wzór 68 to osobiście nie widzę sensu żeby takie otworzyć .

• Jak chcesz zatrzymać na serwerze gracza bez charakteru, który poddaje się po pierwszej porażce???

Najważniejsze są charakter nawyki i umiejętność radzenia sobie z różnymi sytuacjami w grze... Konfiguracja jest drugorzędną sprawą, dobieramy ja pod siebie w sensie czasu i możliwości gry tak na prawdę.

Ktoś pisze o tym żeby nie było szybko i łatwo a sam chce łatwo i szybko dojść do wyników żeby spełnić marzenia. To nie tędy droga. W taki sposób myśląc to może od razu otwórzmy uni ze stałą blokada ataków xD tylko eko i ekspy :p A nie w sumie nie potrzebny nowy to można na testowym ;)

Sedno mojego wywodu jest proste to nie w konfiguracji serwera jest problem tylko w ludziach...

Podziękował miłego wszystkim :)

• Na chwilę obecną eco x10 odpada, mamy max liczby uniwersów z taką konfiguracją na ten moment.

Ogólnie rzecz biorąc myślałam, że na jesień gdzie więcej czasu spędzamy w domu będziecie chcieli coś szybkiego ;)

Wiesz co, jako gracz który niedawno wrócił a grałem z 10-15 lat temu, a w sumie większość z nas graczy już nie jest pierwszej młodości ma dzieci,rodziny,obowiązki, bo nie oszukujmy się młodych graczy jest minimum tutaj, to mi się wydaje że speed x1 nie jest wcale jakiś mały, to już raczej nie są czasy gdzie nieliczni gracze mają turbo recki bo osiągnięcie napędu nadprzestrzennego na 15 lvl to było coś, przy aktualnych możliwosciach jakie gra oferuje + bonusy z form życia naprawdę można latać z bardzo sensownymi czasami - bo nie wydaję mi się żeby lot który zajmuje 40 minut był długi - dajcie też trochę poczuć emocji przy lotach. Kiedyś grałem na x5 speedzie, teraz po zmianach już nie, ale patrząc na prędkości flot jakie mam mając słabe jeszcze konto na x1 to nie jestem w stanie sobie wyobrazić jak loty wyglądają na x5 mając wysoko rozwinięte konto. To jest oczywiście osobiste odczucie, każdy oczekuje czegoś innego od gry.

Co do % złomu, deu na pz czy ładowność sond to ciężki temat - jak mówię każdy chce grać inaczej

• Na chwilę obecną eco x10 odpada, mamy max liczby uniwersów z taką konfiguracją na ten moment.

Ogólnie rzecz biorąc myślałam, że na jesień gdzie więcej czasu spędzamy w domu będziecie chcieli coś szybkiego ;)

Mam nadzieję że dacie wojenne X1 na jesień.

Bo zabraliscie Earth Juno I Thuban ( a można było je połączyć )I dużo ludzi czeka na nowe...X1.

• Ruda - reszta prędkości taka sama jak na U68. Moim zdaniem dajecie graczom za dużo. Dziś bardzo łatwo i szybko dochodzi się do pewnych rzeczy w ogame a jeszcze dajecie duży PZ, jeszcze deuter, PZ z obrony i farming sondami... Zarabiacie chyba tylko na tym, że ktoś dostaje dzwona idzie na kolejne uniwersum i tak się kręci. Nie tędy droga. Trzeba się trochę potrudzić moim zdaniem jak chcesz kup anty na handlarza a dziś dajecie graczom wszystko od ręki praktycznie. Moim zdaniem, albo zrobicie takie parametry jak 68, albo to nie ma sensu. Ludzie idą do pracy, szkoły i niewielu ma czas co 15 minut na przegląd bo po 20 minutach można dostać gonga na szybkim uniwersum. Ktoś chce szybkie ok, ale dla mnie szybsze parametry i wększy złom niż na 68 mija się z celem. Przez lata takiego uniwersum nie zrobiliście tylko pchacie szybkie uniwersa, gdzie i tak później tych wszystkich graczy łączycie.

• Ruda - reszta prędkości taka sama jak na U68. Moim zdaniem dajecie graczom za dużo. Dziś bardzo łatwo i szybko dochodzi się do pewnych rzeczy w ogame a jeszcze dajecie duży PZ, jeszcze deuter, PZ z obrony i farming sondami... Zarabiacie chyba tylko na tym, że ktoś dostaje dzwona idzie na kolejne uniwersum i tak się kręci. Nie tędy droga. Trzeba się trochę potrudzić moim zdaniem jak chcesz kup anty na handlarza a dziś dajecie graczom wszystko od ręki praktycznie. Moim zdaniem, albo zrobicie takie parametry jak 68, albo to nie ma sensu. Ludzie idą do pracy, szkoły i niewielu ma czas co 15 minut na przegląd bo po 20 minutach można dostać gonga na szybkim uniwersum. Ktoś chce szybkie ok, ale dla mnie szybsze parametry i wększy złom niż na 68 mija się z celem. Przez lata takiego uniwersum nie zrobiliście tylko pchacie szybkie uniwersa, gdzie i tak później tych wszystkich graczy łączycie.

To idź sobie grać na u68 i nie marudź.

Jak zauważyłeś tylko ty chcesz cofnąć się w czasie a reszta graczy Idzie z duchem czasu.

Pozdrawiam

nawet jakby powstało to jak sam zauważyłeś w końcu przyjdzie fuzja jedna druga i kiedyś z takimi ustawieniami na bank trafi taki serwer do uni68
    o ile w między czasie gracze nie zmienią ustawień serwera ankietą bo patrząc po ankietach na wielu uni jest mały odsetek graczy którzy chcieli by ustawienia podobne do u68
    przykro mi ale jesteś w mniejszości.
    zaczynałem jednym kontem na U68 dla fun i w sumie jakby mi pasowały te ustawienia (a nie pasuję) tobym spokojnie sobie tam grał i wspinał się po drabince :)

• Wodzu - tylko ja nie neguję szybkich uniwersów a tu wystarczy, że ktoś się odezwie o takim uniwersum jak 68 a w lkokach startowych stoją fani szybkich flot i dużego PZ. Czy to jest pójście z czasem - moim zdaniem nie to to 68 ciągnie ten ogame a nie szybkie uniwersa. Teksty o mniejszości nijak się mają do aktywności graczy i grywalności. Ja zaznaczyłem temat, że przez lata takiego uniwersum nie było - przynajmniej ja nie kojarzę. Chcecie grać na szybkich to grajcie tylko nie negujcie innych co myślą inaczej. Dla mnie szybkie uniwersa to gra zręcznościowa nie ogame.