od razu napiszę, że tego człowieka nie znam ani nie grałem nigdy na tym uni. Nie znam też innych komentujących. Podchodzę z dystansu do tej dyskusji. Mam kilka uwag:
1) nikt nie udowodnił, że koleś świadomie klonuje tą flotę, Jeśli to klonowanie następuje przy zwykłym fs-ie to trudno winić kogoś za to że pojawia mu się flota z niczego. Zgłosił to do supportu więc nie mogę mu na tym etapie nic zarzucić.
2) natomiast jeśli prawdą jest, że faktycznei przetapia część tej sklonowanej floty na surkę a potem ją wbija w kopalnie to podpada to pod bugusing. Taką ewentualność sugeruje duża ilości surki niewiadego pochodzenia (zebranie kilkudziesiąciu kkk z idlaków można raczej w bajki włożyć). Natomiast same wzrosty w eko niekoniecznie świadczą o bugusingu - statki cywilne to też eko więc klonowanie też będzie zwiększało punkty w eko.
3) znowu dużo dyskusji, ale prawda jest taka, że tylko GO sprawidzić ile statków zostało sklonowane i czy nie było ich przetapiania.
4) ktoś pisze, że facet skoczył z 170kk na 1kkk punktów (już po redukcji) to by faktycznie sugerowało, że jednak któryś "klonowań" GO nie znaleźli. Teoretycznie jest też możliwe, że anty kupował ale to też można było sprawdzić.
5) sprawdzenie dokładne co się tam działo, ile floty sklonowano, czy nie było przetapiania itp. to duuuużo roboty dla GO. Tak po ludzku to nie dziwię się GO, jeśli nie sprawdzili wszystkiego. Trzeba pamiętać, że to wolontariat.
Prawdopodobnie jest to koniec sprawy, możliwe że koleś po prostu wygrał na loterii błędów w ogame. Ktoś ma pecha, a ktoś inny ma szczęście, takie życie... Chcecie to piszcie na niemiecki support, wątpię, żeby to coś pomogło ...