Event z nagrodami - dyskusja

• Tak czytasz. hehe :D

Czytam zwylke wartościowe teksty, twoje posty akurat pomijam, mniej neuronów zginie.

zwiększona jest szansa na zdobycie artefaktów

Co do tych 1000 ekspów/lotów, które podałem to jest szacunek bez bonusów z normalną stawką 8,2 arta za lot. Z bonusami eventu może będzie mniej. Ciekawe na czym to zwiększenie polega, bo widzę, że wielu graczy wstawia duże znaleziska, wiec może na to jest większa szansa? Te małe do 19 artów nie dają widocznego efektu, a duże są zbyt rzadkie i to te średnie najwięcej dają. Ciekawe co OGTracker pokaże, czy ogólnie zwiększono szansę na artefakty czy właśnie na te duże.

edit

u mnie dziś średnia ze 150 lotów 1443/150=9,62 arta na lot. Stawiam w 1 opcje - puste loty około 50% zamiast normalnych 60% na korzyść artefaktów - teraz około 35%. Nie latałem jak był błąd.

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

Edited 2 times, last by Crysis ().

• Czytam zwylke wartościowe teksty, twoje posty akurat pomijam, mniej neuronów zginie.

To sobie pomijaj ale to akurat Ruda pisała. Czytanie ze zrozumieniem się kłania.

Co do zwiększenia artefaktów to trzeba kilka dni polatać i sprawdzić.

Widzę szkoda ci odpowiadać, taki typ człowieka jesteś.

• Skończyłem zbierać artefakty na 8 rangę, ale jeszcze nie odebrałem ostatnich itemów bo tutaj pojawia się pytanie: czy wybór ostatnich itemów spowoduje zamknięcie tych 100 dziennie odkryć z bonusem? Chciałbym jeszcze polatać po zwiększoną ilość artefaktów :)

W opisie bonusowych odkryć widnieje informacja że są dostępne tylko gdy event jest aktywny. Logicznie rzecz biorąc event kończy się za 8 dni, ale pozostaje kwestia interpretacji stąd moje pytanie.

Phoenix ty zdaje się zdobyłeś wszystkie nagrody, możesz napisać jak to wygląda?

• Czy jak odpalę "Oferta Handlarza Złomu: 81%" to będzie on czekał aż zezłomuję flotę czy trzeba tego dokonać w ciągu tygodnia żeby zwrócił 81%?

Uni 25 - [NBH] - Krzysieek - top 40 - off

Uni 62 - [OwNed] - Krzysieek - top 12 - off

Uni Pegasus - Strangelet - top 14 - Uni Fusion

Uni Taurus - [IRA] - Strangelet - top 5 - Uni Fusion

Uni 68 - [IRA] - Strangelet - top 134 - on

• Skończyłem zbierać artefakty na 8 rangę, ale jeszcze nie odebrałem ostatnich itemów bo tutaj pojawia się pytanie: czy wybór ostatnich itemów spowoduje zamknięcie tych 100 dziennie odkryć z bonusem? Chciałbym jeszcze polatać po zwiększoną ilość artefaktów :)

W opisie bonusowych odkryć widnieje informacja że są dostępne tylko gdy event jest aktywny. Logicznie rzecz biorąc event kończy się za 8 dni, ale pozostaje kwestia interpretacji stąd moje pytanie.

Ja przed chwilą odebrałem ostatnia nagrodę +15 pól planet i pusciłem już po odebraniu ostatniej nagrody falę i nadal znajduje częściej po 120-130 artefaktów i w dalszym ciągu mam odkrycia z bonusem: 40 na czerwono, domyślam sie że to chodzi o trwanie eventu ogólnie czyli 10 dni, ale zostawiam suche fakty do prywatnej interpretacji, bo przyjdzie Fenrir i napisze że nie umiem czytać ze zrozumieniem, gdzie w 1 przypadku na 2 miałem wczoraj rację :)

W czasie trwania eventu, więc cały czas działa dopóki trwa event. Odbiór nagród (na szczęście) nie ma tu nic do rzeczy.

• ten czas na zuzycie itemkow mogli by rozszerzyc do conajmniej 2 tyg , bo 7 dni to ciasno zeby je efektywnie wykorzystac

''Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem" - Mark Twain

• Pytanko do was. Czy wam również po skonczonym evencie ze sklepem z artefaktami doliczylo bonusowe misje, wykorzystane w trakcie, do ogolnej puli.
    Z opisu eventu wywnioskowałem, że w trakcie eventu loty beda mialy bonus. A wyszlo na to, że wykonalem 500 lotow w trakcie eventu, a policzylo 1000. Czyli +500 z bonudowych misji. Nie sadze aby tak to mialo wygladac, a przynajmniej nie tak wynikalo z opisu.

• Nowy event z nagrodami i nowe zarzuty :)

Pytam się @Team czy tam inny Gameforge.

Dlaczego przedmioty tymczasowe nie są oznaczone jeżeli są wymieszane z tymi "na stałe"? To chyba nie jest wielki problem to zaimplementować, a znacząco zmienia to, jak odbierać nagrody.

• Xan zdaje się , że wszystkie nagrody z eventu są tymczasowe (oprócz sztabu, którego notabene w tym evencie nie ma) więc bez różnicy co bierzesz

Ale coś mogło nie pyknąć i jednak wszystkie są tymczasowe :D Albo nie to uniwersum :P

• Xan zdaje się , że wszystkie nagrody z eventu są tymczasowe (oprócz sztabu, którego notabene w tym evencie nie ma) więc bez różnicy co bierzesz

Z pierwszego dnia wziąłem Newton Złoto oraz w ramach dodatku za sztab Ośmiornicę FŻ. Oba dopalacze nie trafiły do "tymczasowych".

Z drugiego dnia Deuter 30dni trafił do tych na stałe, a dopalacz Expów trafił do tymczasowych.

Z trzeciego dnia +2 Sloty exp na 7 dni trafiły do tymczasowych, a te dwa dodatki za sztab na stałe.

Teraz odebrałem za czwarty dzień Metal na 30 dni i co? Wszystkie dopałki z tego dnia trafiły do puli na stałe.

Normalnie jak w ruletce.

/Edit

Styrtasiepali

Uni Kerberos, ale właśnie o tym mówię - nie ma nigdzie napisane co jest tymczasowe a co nie.

• /Edit

Styrtasiepali

Uni Kerberos, ale właśnie o tym mówię - nie ma nigdzie napisane co jest tymczasowe a co nie.

Ale ta Pani wypowiadająca się powyżej widocznie gra na tym "nowszym" uniwersum :P I w moim wpisie miałem na myśli tylko te nowsze i starsze uniwersa, bo tam już coś wiadomo :P Rozumiem, że pisałeś o "oznaczeniach" nagród :P Ale z wpisu Rudej coś jednak wynika :P

• /Edit

Styrtasiepali

Ale ta Pani wypowiadająca się powyżej widocznie gra na tym "nowszym" uniwersum :P Wkleiłem wyżej pewien wpis na forum ^^ Wszystko trzeba czytać ze zrozumieniem :saint::thumbup:

A, racja, mój błąd przepraszam bardzo, na szybko czytałem i tak to już bywa jak się człowiek śpieszy :)

• Tez pobrałem nagrody, które wpadły jako tymczasowe - bym wiedział to moze wziołbym co innego :(

Na U68 tez nie ma oznakowania co jest do "uruchomienia" w ciągu tygodnia, a co wpada do puli do wykorzystania "kiedy"

:fa:

OFF - UNI 16 - Feniks - EKO

OFF - BELINDA - Silesia Team - EKO

ON - EARTH - UNI 68 - Silesia Team - EKO

ON - YIN - DELPHINUS - EKO