Posts by SPIN DOKTOR
-
-
Gratuluję rekordu solo i całego tego starcia.
Widzę, że nie tylko uderzasz w bunkry, ale złomujesz całkiem niemałe floty.
Rośniesz w statystykach, ale i w liczbie stateczków również.
Brawo.

-
Brak możliwości wysłania całej floty razem. Komunikat, że za mało paliwa, gdy jest wystarczająco. Ruda
-
Złom z ekspedycyjnych pojedynków został znacząco obniżony lata temu.
Wiem, ale żeby straty występowały nawet przy wygranej bitwie, to absurd.
ć 20k LM 20k MT 1 pioni
Wysyłam różne rodzaje statków, ale gdy pojawia się więcej piratów, zaczynają się straty. Lipa, ale latam rzadko, więc trudno. Chodzi o sam fakt.
Zawsze coś popsują.

Dzięki.
-
Podczas ekspedycji, natrafiając na piratów i rozbijając ich, ponoszę stratę części własnej floty. Bilans złomu wychodzi na minus, czyli nie zwracają mi się nawet koszty straconych statków. To jakiś absurd – kiedyś były zyski, a teraz są straty. Czy to żart, czy jakiś błąd?
Ruda -
dodatkowo kaganiec zakładać?
To tylko na misje niszcz jest lvl7, a misja atakuj gwiazdami bez zmian.
-
Dokończenie dzieła.
Gratulacje starcia.

Sporo tych niszczar.

Wesołych i zdrowych....
-
y zyskujesz dwie godziny, gd
nacząca różnica! Ale co ja tam wiem, prawda?
to teraz te kilka minut więcej… nie zrobi mu żadnej, absolutnie żadnej, różnicy! Ile tam Gsy w układzie lecą na tym X1?
Jesteś w błędzie i źle piszesz, ale już chyba o tym wiesz. Jakbyś czytał wcześniejsze posty, to byś wiedział, bo pisałem. Jak nie wiesz, jak duża jest różnica, to nie pisz.
Prędkość na uni x1 wygląda tak, że lot z układu obok to około 5 h 30 min na najszybszych napędach – a niektórzy latają jeszcze szybciej.
Takie są fakty.
Teraz lot trwa 9 h 14 min, więc zmiana jest ogromna.
Co 5 h musisz sprawdzać, czy coś nie leci, a teraz wystarczy co 9 h.
Zmiana o 4 h to bardzo dużo, więc nie pisz, że to mało.
Zmiana na uni x1 to bardzo dobre rozwiązanie.
-
jak bedzie mądry FS to co mi po księżycu?
nie nauczyles sie robic bezpiecznych fsow, by moc spokojnie spac?
Nie ma bezpiecznych FS-ów, jeśli wysyłasz flotę na noc. Masz około 5 h na sprawdzenie, a zawracanie na noc... nie każdy żyje w takim trybie. Trzeba mieć jakieś życie też poza grą.

Dlatego wyspanie się 8 h, a nie 5h, jest dobrym rozwiązaniem.

-
Lepiej stracić moona w 1 h , niż męczyć się z tym przez pół dnia. Tak to wygląda w praktyce :
i tak przez 9...12....15.... godzin. Podziękuję za taki bajzel.
Tu nie chodzi o to, czy stracisz moona, tylko żeby ocalić flotę. A jak masz czas, to nawet można moona uchronić. Misja 'Niszcz' do 12 h tylko dozwolona.
Dla mnie komfort spania jest bezcenny. Lepiej spać 8 h niż 5h.

Gra ma być przyjemna a nie uciążliwa.
-
Jak ktos chce sobie spać spokojnie i latać gsami godzinami to niech idzie na speed x1
Na x1 nie pośpisz, jak jest lot 5 h GS. Dlatego na uni x1 zmiana bardzo dobra. Co do uni szybszych, to niech się wypowiedzą ci, co tam grają..
-
Napęd nadprzestrzenny.
Ale oprócz napędu żadna z form życia nie przyspiesza. Ktoś, jak inwestuje w napęd nadprzestrzenny, to nie wyłącznie po to, żeby GS szybciej latał, tylko przede wszystkim, żeby inne statki latały szybciej.
-
Ktoś celowo inwestował w badanie przyspieszające GŚ
Które badanie przyspieszało? Chyba żadne. Argument nietrafiony.
-
Gwiazda Śmierci z misją niszcz leci ze stałą prędkością (310), identyczną dla każdego, kto posiada minimum 7. poziom napędu nadprzestrzennego. Nieważne, czy grasz na uniwersum x1 czy x6, i nieważne, jak wysoki masz poziom tego napędu – czas dolotu będzie taki sam dla każdego gracza.
Czas lotu dla 10 układów - 10 h 33 min,
dla 9 - 10 h 24 min,
dla 1 układu 9 h 14 min.
Czyli jeśli ktoś ma bezpieczny układ, to się w końcu wyśpi, bo 9 h lotu układ obok to odpowiedni czas na regenerację na każdym uni różnej prędkości.Można teraz sprać tak samo jak na początku tej gry.

Pomysł dobry.
-
Walnięcie za walnięciem, to na zamówienie te ataki.

Brawo kolejnego wielkiego starcia.

-
Przedmiot do przenosin ograniczyć tylko do uni PL, albo porzucić całkowicie ten pomysł.
-
-
Świetna wizja co roku się przenosić na nowy serwer.
Najlepiej stworzyć mechanizm i przedmiot umożliwiający przenoszenie się tam, gdzie się chce.
Ale to raczej nie powstanie. 
-
Przynajmniej jedno uniwersum z prędkością flot wojennych x1 musi pozostać bez zmian.
Nie powinno być żadnych ankiet dotyczących modyfikacji tego parametru.
Właśnie po to tworzone są różne serwery o odmiennych prędkościach, aby każdy mógł wybrać coś dla siebie.
-
Dla graczy to i tak nic nie zmieni.

A poważnie, to te puste uni mogą być. Każdy sobie pójdzie, gdzie chce.

Idlaki też.