Event z nagrodami - dyskusja
-
-
WYdajesz artefakty za nagrody które pewnie i tak w większości przepadną. Więc pytanie czy nie szkoda czasem na to artefaktów marnować ??
Lepiej zostawić, może kiedyś najdzie ochota na zmiany LF - wtedy bardziej się przydadzą. Jeszcze jak by nagrody za sztab nie były czasowe to dobra, da się to jakoś przełknąć... a tak... lipa w luj
Najłagodniej tak to można określić
-
Dodatkowe korzyści podczas wydarzenia:
- Zwiększona liczba codziennych misji odkrywczych.
- Większe szanse na znalezienie artefaktów.
- Dodatkowa nagroda dla graczy z aktywnym sztabem dowodzenia.
Zablokowane całkowicie zdobycie artefaktów. Na 44 misje same nieudane. Nigdy się to nie zdarzyło.
-
Dodatkowe korzyści podczas wydarzenia:
- Zwiększona liczba codziennych misji odkrywczych.
- Większe szanse na znalezienie artefaktów.
- Dodatkowa nagroda dla graczy z aktywnym sztabem dowodzenia.
Zablokowane całkowicie zdobycie artefaktów. Na 44 misje same nieudane. Nigdy się to nie zdarzyło.
Te 100 bonusowe podobno są zrypane / zbugowane. Czyli coś co GF ma w pakiecie dziennym - wszystko co nowe jest na fali bugów i błędów. Kolejne podobno już lepiej dają\ ale tu zdania są podzielone, jedni mówią ze na 200 lotów zero, a inni - pewnie GFowe opłacane trole - że sypie jak złotem
Więc ni jak się do tego ustosunkować, trzeba poczekać na jakiś oficjal.
Ale po prostu jesteśmy testerami bugów pewnie.
-
Wstrzymałem loty po artefakty do czasu wyjaśnień ze strony naszych "dobroczyńców". Pewnie za kilka godzin wkleją komunikat o tzw. "błędzie"
Phoenix, wygląda na to że jesteś farciarzem, że ogarnąłeś zdobycie niecałych 5000 artefaktów w godzinę. Czy artefakty zacząłeś zdobywać po wyczerpaniu tych bonusowych czy w ramach bonusowych?
-
No nie działają te expy po artefakty 😉 czyli tak jak praktycznie zawsze 😀 wprowadzają coś nowego i jest... Jak jest 🤣
-
Potwierdzam- na pierwsze 100 wysłanych misji (rzekomo z bonusem) zero artefaktów, co mi się jeszcze nigdy nie zdarzyło. Skończyły się te misje ,,bonusowe" jak zrobiłem ponad 100 wypraw i artefakty zaczęły już normalnie wpadać- po prostu gratulacje GF nawet tak prostą rzecz potraficie schrzanić
-
Naprawdę wierzycie, że GF potrafi cokolwiek zrobić dobrze?
-
u mnie to samo, zero artefaktow zero doswiadczenia, zajebiste bonusy, niech se wsadza w dupe ten event, banda nieudacznikow, jak zwykle wprowadzaja cos co nie dziala, typwe, nic nie sprawdzone no tylko wkurwa sie lapie, 45 misji - 0 wszystkiego, nawet dalej nie wysylam, niech sie pierdola, i za 8465 artefaktow w sumie mam na koncu dostac 1000?
, ktos tam chyba niezlego baranka zajebal w tym GF
-
https://board.en.ogame.gamefor…t-shop-event/#post7254948
Zaproponowałem aby za tę wpadkę dali jakiś bonus np artefakty za darmochę.
-
Hehe ale dali popis wysyłasz i wysyłasz i 0 niema sensu słać bo teraz latać będą po godzinie bo po 5 układów w bok wylatana a nasz kochany team jak zawsze ma nas w doopie
-
Aktualizacja.
Po wysłaniu 100 "bonusowych" ekspedycji artefakty zaczęły lecieć normalnie.
Chyba im się w skrypcie cos nie pyklo i zamiast plus wyszedł minus.
-
PIERWSZE 100 BONUSOWYCH ekspedyccji jest pustych
znowu programiści dali DUPSKA
ludzie na nowych serwerach co maja wyczerpany limit i nie maja nadwyżki misji zostali wyrypani od tylu.
Ewent bez
ewentu
-
potwierdzam, po wyrobieniu bonusowych misji, artefakty zaczynają wpadać
-
potwierdzam, po wyrobieniu bonusowych misji, artefakty zaczynają wpadać
Mam dokładnie tak samo. GF zaliczył kolejną wtopę jak nic.
-
Ktoś skorzystał z przedmiotów Dopalacz Surowców z Ekspedycji (20%) lub Dopalacz Surowców (15%)??
Przez jaki okres czasu poprawiają ekspedycje/wydobycie?
Oczywiście nie ma takiej informacji przy nich...
-
Same ekspedycje chyba zaczęły działać - po ok. 40 pustych wstrzymałem się na jakiś czas. Przed chwilą jednak wysłałem falę i 3 ekspedycje trafiły na artefakty.
Co nie zmienia faktu że nie wiadomo czy się śmiać czy płakać z tej aplikacji testowej którą od dłuższego czasu testujemy
-
Ktoś skorzystał z przedmiotów Dopalacz Surowców z Ekspedycji (20%) lub Dopalacz Surowców (15%)??
Czas na użycie - 7 dni
Czas trwania po użyciu - 7dni.
-
Bo wy to po prostu źle rozumiecie. Tam chodzi o to, że te 100 lotów ma bonus na nieznajdywanie. Myślicie, że dlaczego jest to pokolorowane na czerwono? To takie dodatkowe zabezpieczenie żeby ci nieaktywni byli dłużej aktywni. To nie tak, że ktoś coś popsuł w "bekendzie", prawda?
...
...
...
Prawda? 🤡
A tak serio to
-
Wybrałem kota w worku czyli zwiększoną szansę na lepsze wyniki ekspedycji (komputer ekspedycyjny) bo akurat latam na expy. O czasach trwania tych i podobnych już odpowiedziano.
Niestety komputer ekspedycyjny jest to nagroda niespodzianka, bo nie napisano o ile zwiększa się szansa na pomyślną ekspedycję. Jak dla mnie kompletna niedoróbka.