Posts by Crysis
-
-

(Reszte surowców mnożysz przez 2 lub 3)
-
-
kądziołek
-
Tu masz opisane przez holona ile potrzeba artefaktów w sumie ja jak to się przekłąda na ilosc misji
Loty Rozpoznawcze - Artefakty i doświadczenia rasowe
2.4 Średnia liczba artefaktów ( ± odchylenie) przypadająca na 1 lot:11.376 ± 50.32 [artefaktów]
2.5 Średnia liczba misji i czas gromadzenia 8465 artefaktów (zaliczenie wszystkich zadań) przy limicie dziennym 120:
744 ± 121 [misji]
6.2 ± 1 [dnia]
Jak masz uzbieranie np 3600 jak ja miałem to odejmujesz 8465-3600=4865 i dzielisz przez zysk na średni lot: 4865/11,4=427 misji musze wylatac. To nie zakąłda że w przedostatniej nagordzie są 2k artów do odebrania wiec realnie to około 250 dla mnie.
-
Liczy się, ale sam bonus metra nie działa globalnie. Dostałeś odpowiedź, że ten bonus wpływa na badania fz na planecie gdzie te badanie zostały zrobione. To, że potem bonusy tych badan sumują się z każdej planety nie sprawi magicznie, że metropolis z jednej planety da bonus do badań z całego konta. A do ekspów czy czego innego brany jest bonus z całego konta (zsumowany z planet), a nie z księżyca, skąd chybaś się urwał z takim pytaniem

Ps Sprawdź sobie zakładkę bonusów FŻ i przeanalizuj jak to dziala
-
Rozumiem że mamy rezygnować z gry bo się nie da w nią grać ?
Prubują nas przekupić - darmowy legendarny dok i badania.
Kto gra, ten szczerze wierzy, że z cyrku v13 jeszcze będziemy się śmiać. Póki co ma to wątpliwą wartość.Poniżej dobra analogia dla tego szaleństwa
-
Yrtat
QuoteYrtat expedition instead of school https://tmr.sk/en/news/yrtat-expedition-instead-of-school
-
Miło że doceniasz cytat. Podajcie adres, mogę wam zawsze podesłać sztukę na spróbę.
Co do pomysłu, nic nowego/nihil novi. Nie piszę czegokolwiek, po prostu tak jest i polecam nie tracić czasu na pisanie pomysłów. GF robi z tą grą co chce - doskonały przykład - 13 crapowa wersja (do czego m.in. odwolywala sie moja grafika).
I na koniec, myślę że po jej wprowadzeniu (v13) najlepiej po prostu załaczyć urlop. Ja nie krowa i doić mnie nikt nie będzie, zarównoo pieniedzy jak i czasu na coś co nigdy nie powinno powstać. Pogadamy może za pół roku jak jeszcze ten fajans będzie istnieć.
PS. Trzymam kciuki za ogólna idee pomyslu, prędzej piekło zamarznie niż coś takiego wprowadzą, ale jak piszesz zły nie jest, podobnie jak oryginalny..
-
,,You're No Good,,
-
-
-
nowe przedmioty w sklepie:
- złomiarz
- nowe % wydobyci
- % na ekspedycje
- zwiekszone szanse pozytywnych ekspedycji

JAK UZYWASZ MOJEJ GRAFIKI TO SIE POWOŁUJ, A NIE KRADNIJ POMYSŁU ... I tutaj pada najbardziej znany cytat z kapitana bomby, dodtczący NIEOSTREGO PRZEDMIOTU (DEKLINOWANY W WOŁACZU).
Mój orginalny post byl tu (jak się najedzie na datę to wyswietli sie godzina dodana - 2:30am):
OGAME umiera :( = opinia na temat gry - zapraszam do dyskusji
PS. Jak widać jesteś za głupi żeby wpaść na coś swojego..
-
Jakby ktos sie zastanawal postep osiagnieć z msbn w tej zebanej wersji v13 się oczywiście nie zaktualizował a na u68 śmiga (v12). Debile w tym GF są kompetne, niby człowiek widział, ale nadzieja do ostatniej chwili byla..
-
no i stało sie gra ogame wszedła na kolejny wyższy poziom p2w
... można bezpośrednio w sklepie kupić
40% wiecej surowcow z ekspedycji , komputer ekspedycyjny ...
Jak rzekł by doktor Kidler - ,,W końcu Ogame wychodzi na prostą ,,

-
A ja mylnie myślałem, że przedmiot MSBN w WERSJI 13

Zamnienia aktualny poziom (np. 15) na pierwszy , a punkty za badania - odbiera.
dzięki za przetestowanie, teraz sobie go na spokojnie i bez stresu odbiorę

-
Skracanie za 750/1500 anty mozna skonczyc za 300 trytu
Nie wiem czy tylko u mnie jest taka anolamia, ale odbieram event na ok 5 kontach i praktycznie codziennie na kazdym mam zrypany szał (powiedzmy średnio 3/5), złużyłem już na konto po ok 4 detroidy brąz, a jak tak dalej pójdzie to będzie trzeba anty wydawać.
Nie wiem jak pamiecacie poprzednie ewenty, ale ten szajs trafiał się raz kiedy jak go zaliczyło i już się później nie pojawaił, a teraz robili go na okrągło niazależnie czy się go zaliczy czy nie. Ewidentnia skok na kase szczególnie jak ktoś nie zna triku ze skracaczami i ładuje anty np żeby skrócić budowę kilku wr

Notorycznie pojawia sie też zadanie z silosem, któregonie można wyburzac, a bez tego ciężko kliknąć od ręki np 15 poz...
Tak sobie narzekam po prostu na zróżnicowanie zadań, lepiej by za sam login jak kiedyś zrobili i nie byłoby problemu.

-

Jako ciekawostka podam jeszcze ze, rok wcześniej, w 1907 wręczono nagrodę nobla za wyjaśnienie fermantacji alkoholowej
-
"nasza" gra Ogame umiera
Display MoreWdrażanie wersji 13.0.0 trwa!
Kolejna partia aktualizacji jest zaplanowana na 30 lipca o godz. 10:00 i obejmie następujące serwery:
- Vela (251)
- Delphinus (259)
- Grus (262)
- Hercules (263)
- Imai (264)
- Lyra (267
Ruda, a kiedy na główne uni, bo nie wiem czy już otwierac, w końcu trwa stypa, nie?
... 

-