Porozmawiajmy na temat UniFusion

• Ja też tak mam, co wiecej na Q i Q mam już po 2 konta z poprzednich fuzji. Po prostu wybierasz 1 konto, a na 2 możesz logowac się 1 raz na miesiac żeby nie znikło. Jak trafi na cmentarz to już nigdzie nie można wrócić, więc lepiej na to nie pozwolić!

Nie kumam ... to jedno konto ma byc martwe ??? To przez cały czas dbałem o oba konta, wydawałem kasę na antymaterię, i teraz mam tak po prostu jednego się pozbyć ?? A nie mogą mi konta przenieść na inne Uni ?

• Doszedłem do tych samych wnioskow tutaj Porozmawiajmy na temat UniFusion

A wystarczyło by odblokować transfer na odpowiadające serwery np. do francji lub anglii, jezyk można sobie przecież ustawić nawet japoński na dowolnym serwerze.

Wygląda na to że się tym nikt nie przejmuje- dziwi mnie bo przecież na pewno sporo osób ma konta na róznych UNI. Jak będzie już fuzja napiszę do Supp ze będę grała na 2 kontach, zaznaczę że konta nie będą ze sobą współpracowały.

• Wygląda na to że się tym nikt nie przejmuje- dziwi mnie bo przecież na pewno sporo osób ma konta na róznych UNI. Jak będzie już fuzja napiszę do Supp ze będę grała na 2 kontach, zaznaczę że konta nie będą ze sobą współpracowały.

A potem wątek na forum, że jak to dostałam bana za nieznajomość regulaminu, przecież oświadczyłam, że będę grała na dwóch kontach.

• Sprawiedliwym rozwiązaniem byłoby utworzenie całkowicie nowych uni docelowych.

Każdy gracz mógłby wtedy wybrać najlepsze miejsce dla siebie.

• Kto nie trafi w odpowiednie miejsce, ten otrzymuje relokację.
    • Kto obawia się trafić w „ul”, może poczekać do końca migracji i dopiero wtedy skorzystać z relokacji.

Obecny system jest niesprawiedliwy dla graczy z uni docelowych.

Jeśli okaże się, że ktoś migrujący osiedli się w ich układzie, nie dostają żadnej relokacji – mimo że to oni są tu „gospodarzami”. To psuje balans i atmosferę.

Dodatkowo warto poruszyć problem, że gracze z uni exodus mogą zakładać konta na docelowych uni i zajmować konkretne kordy, wymuszając tym relokację dla siebie. To kolejny sposób na obchodzenie systemu, który w obecnej formie daje nierówne szanse.

• Fenrir ty jesteś widzę wszech wiedzący . Zostań adminem lub opiekunem forum. Bo widzę każdy post to mądry z twojej strony.

Powtórzę już po raz nie wiem który: polski team to może jedynie trzymać się zapisów regulaminu, a odkąd ogame powstało, odtąd nie można grać na dwóch kontach na jednym uni. Pretensje do GF, że ograniczono możliwości cmentarza.

• Fenrir ty jesteś widzę wszech wiedzący . Zostań adminem lub opiekunem forum. Bo widzę każdy post to mądry z twojej strony.

Powtórzę już po raz nie wiem który: polski team to może jedynie trzymać się zapisów regulaminu, a odkąd ogame powstało, odtąd nie można grać na dwóch kontach na jednym uni. Pretensje do GF, że ograniczono możliwości cmentarza.

jeszcze żeby się trzymał, i prawidłowo interpretował ten regulamin :)

• Obecny system jest niesprawiedliwy dla graczy z uni docelowych.

Żaden system łączenia nie jest sprawiedliwy. Ktoś na discu powiedział zróbmy agresywne łączenie jak na gladiatusie. Tylko to całkiem inna gra. Na części gier jest worek graczy, to czy ktoś może kogoś atakować np. zależy od Twojego poziomu. Nie ma czegoś takiego jak "czas lotu".

Jeśli okaże się, że ktoś migrujący osiedli się w ich układzie, nie dostają żadnej relokacji – mimo że to oni są tu „gospodarzami”. To psuje balans i atmosferę.

Ale to samo będzie na nowych serwerach. Jedyne pierwsze łączenie gdy było jeszcze dużo graczy miało się wybór "jak kliknę przenieś po 10 dniach to mnie przeniesie daleko". Moje kolonie z galaktyki 1, przeniosło do 4 - klikałam pod koniec fuzji. Kolejne łączenia już tak daleko nie przesuwały mi kolonii.

Jeżeli na serwerze A i serwerze B masz ludzi którzy mają blisko kolonie. To jeżeli jeden przeniesie się pierwszego dnia, drugi zrobi to ostatniego - to obaj gracze trafią w to +/- to samo miejsce na nowym serwerze C. Nowy serwer nie rozwiązuje problemu "może pojawić się nowa flota w okolicy".

Nie ma magicznego systemu który sprawia że wszystko jest sprawiedliwe. Proces łączenia to zawsze jakiś minus dla kogoś.

====

Z mojej perspektywy, zanim trafiłam na u68, przeżyłam swoim kontem parę fuzji. Każda fuzja to dla mnie stres - w każdej fuzji miałam wybór docelowych w kilka sztuk. Jeden znajomy deklaruje że idzie na A, drugi deklaruje na B. Dyskusje w sojuszu. Nie lubię tego.

Na serwerze 68 jest wiele kont które mają ponad 20 lat, za sobą kilka fuzji.

Pytanie - czy powinno się zmuszać konta które mają kilka fuzji za sobą do przenoszenia co roku?

Aktywnie flotą gra kilka osób. Reszta to konta które czerpią profity z pozycji planet. Po łączeniu serwery po paru miesiącach pustoszeją i nowe osoby są w stanie przenieś planety tam gdzie chcą. Tylko, czy powinniśmy zmuszać ludzi do posiadania planet tam gdzie nie chcą przez pierwsze kilka miesięcy co roku? :)

Dla mnie najmniej sprawiedliwym elementem gry jest samo łączenie - rozłam sojuszu/znajomych, ponowne ustawienie planet. Jeżeli można by to zrobić jednokrotnie w czasie swojej gry, dla mnie, byłoby super.

Jestem również za tym, aby gospodarze dostawali itemy relokacji.

Po fuzji możemy dostać w swoich układach ogromne floty, które w kilka minut będą mogły do nas przylecieć.

Przed fuzją też możesz dostać w swoim układzie ogromne floty, które będą mogły przylecieć w kilka minut, po prostu pilnuj zabawek.

Owszem, ale nie na taką skalę.

Inaczej na to patrzę.

W czasie fuzji - wiadomo kiedy jest fuzja i kiedy może się coś nowego pojawić.

Po fuzji - wystarczy zobaczyć ile top flociarze się przenoszą na serwerach. Jedni robią to za antymaterie, inni mają lotki. Brak darmowych w niczym ich nie ograniczają. Jeżeli zainteresujesz ich swoją flotą - zrobią to i tak.

Jak pisał Fenrir, jeżeli ktoś na serwerze jest w stanie Cię zezłomować to musisz być gotowy że zrobi to w każdej chwili. Skala... tak naprawdę skalana nie jest ważna bo wystarczy dokładnie tylko JEDEN silniejszy gracz. ;)

• W swoim niezwykle bezwartościowym słowotoku zapomniałaś ująć jeden istotny szczegół. Mianowice, kto pytał? Po fuzji pojawią się zapewne ankiety ws. zmian konfiguracji różnych uni, więc odśwież swoje multikonta i przygotuj swój kretyński spam do rozesłania.

Z wyrazami braku szacunku,

Upadly

“The monsters were never

under my bed.

Because the monsters

were inside my head.

I fear no monsters,

for no monsters I see.

Because all this time

the monster has been me.”

:fa:

• W swoim niezwykle bezwartościowym słowotoku zapomniałaś ująć jeden istotny szczegół. Mianowice, kto pytał? Po fuzji pojawią się zapewne ankiety ws. zmian konfiguracji różnych uni, więc odśwież swoje multikonta i przygotuj swój kretyński spam do rozesłania.

Z wyrazami braku szacunku,

Upadly

Ta to jak zwykle przy łączeniu czy jakichś ankietach w sprawie zmiany konfiguracji próbuje być na "topie", a później ślad po Niej ginie :D Na propsie Upadlak :thumbup:

• Kluczowe w mojej wypowiedzi jest to, że dla równowagi gospodarze również powinni mieć możliwość kilku darmowych relokacji i tyle. Nic więcej, nic mniej.

• uKerberos jako Galaktyczny Rolnik

• sojusz K'AI PRIME

• W kwestii darmowych relokacji błędem w mojej opinii jest zakładanie, że większość graczy emigrujących na nowe uniwersa posiadało na swoich wcześniejszych światach już optymalnie dobrany układ planet. Ten bowiem zależy od aktualnego stylu gry oraz ilości posiadanych kulek i mało kto trzyma się idealnego schematu już od początku rozgrywki. Innym słowem przy okazji fuzji ci gracze dostaną możliwość darmowego przetasowania swoich niedoskonałych pozycji na bardziej dostosowane do aktualnej fazy rozwoju konta, podczas gdy gracze grający na uniwersach docelowych takiej możliwości nie dostaną... nie jest to do końca sprawiedliwe.

• No nie zgodzę się ponieważ darmowe reloki są dlatego że migrujący mają zmieniane pozycję odgórnie. Oczywiście dla niektórych to bd szansa na polepszenie jakości lokalizacji planety. Ale jednak reloki są wynikiem tego że to nie my przenosimy swoje planety tylko robi to za nas algorytm losując wolne pozycję. Gospodarze pozostają na wybranych przez siebie kordach, więc czemu mają dostać reloki?

• Jeżeli ktoś z Was nie widzi wszystkich uniwersów docelowych (mowa o grupie II) to proszę sprawdzić czy nie macie tam jakiegoś swojego innego konta.

Jeżeli nie macie na nich kont, to proszę odczekać chwilę lub spróbować później.

Z uwagi na to, że obecnie każdy z Was klika przenosiny system może pokazywać błędne lub niepełne informacje odnośnie uniwersów docelowych.

Proszę spróbować później lub nawet popołudniu przenieść swoje konto.

W momencie przeniesienia konto otrzymuje blokadę, proszę po kilku minutach odświeżyć lobby, nawet je przelogować i powinniście zobaczyć swoje konto na nowym uniwersum.