Posts by Kartez*z*z*z*d*g*y*a

5cr2ys.jpg

Masz tak samo tylko ze bez metalu i ty szukasz frajera :trollface:

Twoje konto to przezytek ogame 😁 i taka prawda wczesniej byl deuter tylko na 15tce najlepszt 13 14 a kiedy paczuszki zrobili i formy zycia to w tyle jestes bys musiala na swieta se cyknac precent 6 k wrzucic przeniesc planety na 8mki i ty dobrze o tym wiesz masz jedna planete bedziesz miec w brut deuteru ciagle do tego metal w pyte energii :trollface: i mozesz kontynuowac kopanie zbieranie dexu za pomoca sprzedarzy metalu u handlarza :trollface: a nie tu pierdolamenty ciskac i posuwac bujdy bajdy ballady :D o zdechlym jeżuX/:bicz::rebels::bicz::bicz::rolleyes2::beaten:

Z tego to wiem minimum masz 800mln do 1mld max :trollface:

Zapodaj screen shoota ten który najbardziej ujada z tej gry że ma źle korzysta pewnie z innych najwiecej i sama jeszcze stwierdzaj zapodaj screen shooty ile masz wydobycia to tutaj gracze z wydobyciem 50 mln dexu czy 100 mln dexu będą mogli powiedzieć ty ale kant z tym przelicznikiem był i dmuchali nas na lewo i prawo i jeszcze płaczą bo szukają słupa mula i jelenia oraz xV8M2X.jpg

Dobre sobie ja mialem konto slup ktore oddalem chidzi mi o gralem na isonoe tam poprostu bylem wieczna farma gdzie pozniej wyladowalem z cmentarza na 68 nawet ciebie ciapula skanowalem smieszne konto z ponad 20 kk pkt wyladowalem wedlug oczekwian w reckach u Yoki xD i to konto tylko i wylacznie na isonoe czy w innych okolicznosciach sprzedawalo deuter jak nie mialem czasu czy za duzo deuteru by miec wieksze kopalnie bo mnie nie trzeba deuteru dla flociarzy kazdy zadowolony wspomaga mocniejszego gracza w zamian za 3 2 1 poniewaz ciagle potrzeba wiecej i wiecej i rozwija wlasne konto tak jak ty masz ale od silniejszego gracza a nie zyluje gracza minimalnym poniewaz ma na sprzedaz 1-2 mld dexu dla niego to szczyt marzen a ja mam 1mld dexu z 24h pochwal sie i ci ktorzy chca miec pushy do czego wam potrzebny dex za 2.2 kk metalu czy tam 1.5 krisu ? Wiesz jakie to sa kwoty mineralow i slupkow pionkow pioneczkow do wychaczenia :trollface: no daj ty kur... spokój szukasz mula na swoje konto i reszta :D:bicz::beaten::fgrin: przyznaj sie ze masz ponad 800mln dexu i ciagle ci malo

:trollface::trollface::trollface:

Wystarczy wprowadzi regulację, że jeżeli gracz pozyska w drodze handlu z innym graczem surowiec w postaci X w ilości Y po przeliczniku A:B:C, to nie może on go sprzedać innemu graczowi, lub handlarzowi po przeliczniku innym niż A:B:C co prowadziłoby do tego, że dany gracz musiałby ten surowiec po prostu wykorzystać.

Przepraszam ale tutaj już odpłynąłeś a GO SGO będzie wypełniać papierkowa robotę bez płatnego etatu w czynię społecznie użytecznym prawda :trollface:

Ile kosztuje amtymateria zeby Cie bylo stac na handlarza zawsze odpowiadam do rzeczy tylko nie jestes chyba w stanie tego wywnioskowac pomiedzy slowami

Stać mnie na antymaterię ale wolę sobie kupić książkę ;)

ciap wiem rozumiem gra jest przyjemnością jak każda inna w życiu szukasz ciapulka wymoweczki statystyczny Polak czyta od 1 do 5 książek na rok :trollface: ilu z nich zakupilo własna ksiazke a niezeli wypożyczyło xD gratuluje znajdujesz sie w elitarnym gronie czytelnikow nie tylko prasy a literatury :fgrin:

Balboa ja sie z Toba nie zgodze weź z kolegami najpierw przetestuj przycisk na wysylanie ekspedycji a powracajaca flote daj nawet 2 sekundy i nie uciekniesz w sekunde tym bardziej probowalem samemu nie ma takiej opcji a skany standardowo roznia sie sekundani z czasem rzeczywistym dolotu floty 3 -4 sekundy z powrotem gloty jest identycznie raz nawet siebie zezlomowalem o obronce bo skurczybykowi dalem 1 sekunde na ucieczke a reszta floty farmingowej z bombowcami sie permanentnie roztrzaskała mam screen shooty i nagrany filmik z 2 podobnych akcji wcześniej przypomnij sobie floty toczyły bitwy floty znikały na długo trzeba było przeskoczyć na innego moona I wrócić albo kliknąć na planetę i wrócić aby flota się pojawiła odświeżanie na jedności powracającej floty nie bylo widac surowce już się pojawily ale floty jakiejkolwiek brak i toczy sie walka z czerwonymi napisami :trollface: GF dzielnie zamaskowało ten błąd pojawia się nadal ale na chwilę i floty nie da się ruszyć po raz kolejny trzeba odświeżyć nawet jak był ten błąd to miales gwaranta że nawet jakbyś :trollface: Dał minute na ucieczkę a poprostu opóźniasz flotę i skanowałeś obrońca nie mogl dźwignąć floty :D legalnie xD . Jak tam zlot udany ? "BALBINA" Dobrze to ktos wkrecil z nikiem bez obrazy dobrze brzmi bez zadnego podtekstu :trollface::fgrin: trzeba z utesknieniem czekac na nowe bledy i nimi sie cieszyc :bicz::beaten:

Tylko handlarz Ja mam podobna sytuacje z deuterem wymieniam na kriss od zawsze by klepac metal nigdy nikomu nie sprzedaje deuteru tylko do handlarza cisne od razu bez problemu bez transportu wszystko u siebie :D nawet jak ktoś lata na expedycje czy nawet nie trzeba na quasar też nie latamy na expy nawet jak jest x9 anty :trollface: Pomimo że mam ciągle sztab dowodzenia xD Nie widzę sensu wolę zapłacić te 3.5k czasem wpadnie za 1 raza czasem za 8 lepszy przelicznik

Ja Ci piszę że nie chce mi się latać na ekspedycje po antymaterię lub handlarza a Ty mi piszesz o podbijaniu przelicznika, kupować anty też nie chce.
    Zawsze jak odpowiadasz to odpowiadasz nie na temat. ;)

Ile kosztuje amtymateria zeby Cie bylo stac na handlarza zawsze odpowiadam do rzeczy tylko nie jestes chyba w stanie tego wywnioskowac pomiedzy slowami :trollface: za 25 zł podczas promocji yhmmmm sztab wowodzenia pewnie masz ciągle aktywny który dużo więcej kosztuje jak handlarz na cały rok chyba nie sprzedajesz deuteru po 1 mld albo takiej ilości nie nabywasz :trollface: Grasz wiele lat jak wiekszosc więc trzeba coś przedłożyć spokojnie jakbyś wysyłała full ekspow każdego dnia czyli 6 raz w ciągu miesiąca znajdziesz potrzebnego handlarza tutaj w ogóle nie ma z tym problemu ale jeżeli chcesz handlować zostaje najlepszy przelicznik 3 2 1 który później za czasów epic blue był redagowany az do obecnego czasu to jest stosowne dla mnie zawsze on obowiazywal kiedy sporadycznie ktoś chciał odemnie kupić deuter teraz nawet o tym nie myślę najlepiej jest samemu dokonać trade blisko na czas i pod ręką zawsze to nie jest ogromy koszt na rok na handlarza wydasz z 25 zł podczas promo prawdopodobnie 😄 albo podczas 2-3 ewentow na anty uzbierasz antymaterii na cały rok by handlować :trollface: Więc wybór zostawiam dla Ciebie :D

tez nie wysylam ekspow nawet podczas ewentow na anty raz przyladkiem w tym roku wyslalem a tak to wysylale do znalezienia handlarza by byl przelicznik zblizony do 3 2 1 czesto gesto za 1 podejsciem wskakuje i mozna pchnac calosc z odpowiednio wysokimi magazynami :D polecam na jednej planecie dodatkowo orbitalna kryjowke badz na kilku by aktywowac na czas handlu wrocic badania i po bolu kazdy ma swoja taktyke gry zawsze jakies planowanie jedt obranej strategii 8o

Dobry Wać Panie tyż jest :trollface: z poprzednia propozycja x20 universum :D Speedem ekonomii już wiec co będzie bardziej możliwe ochrona płatna gracza :trollface: Na 1 tydzień 2 tygodnie bądź na miesiac :trollface: oczywiscie platna powyzej 500k :trollface: badz od własnych preferecji aczkowiek podczas skanowania i potwierdzeniu informacji zostanie utracona ochorna przed atakiem innych graczy 8)

Kartez*z*z*z*d*g*y*a paczki to paczki...

Mam konto na klekim na którym mam planety na 15 pozycjach. Co mam teraz zrobić z deuterem jak mi się nie chce latać na ekspedycje? :/

Niedawno poprzenosiłam planety na 15 bo wydawało mi się że łatwiej sprzedam deuter na kryształ niż metal na kryształ (a wiadomo FZ zjadają sporo kryształu).

Tylko handlarz Ja mam podobna sytuacje z deuterem wymieniam na kriss od zawsze by klepac metal nigdy nikomu nie sprzedaje deuteru tylko do handlarza cisne od razu bez problemu bez transportu wszystko u siebie :D nawet jak ktoś lata na expedycje czy nawet nie trzeba na quasar też nie latamy na expy nawet jak jest x9 anty :trollface: Pomimo że mam ciągle sztab dowodzenia xD Nie widzę sensu wolę zapłacić te 3.5k czasem wpadnie za 1 raza czasem za 8 lepszy przelicznik ale jak miałbym sprzedawać to sprzedaje 60-80 mld dexu za jednym posiedzeniem :Ddla mnie to 2 miesiace ciulania teraz widze ze jak bede wymieniac to na metal bede musil wymienic wiekszosc niebawem trzeba wrzucic 5 kopalni metalu na 54 bo budynki nie moga sie skonczyc :P a musze przetransportowac wszystko a nie chce mi sie :trollface: 800kk pkt wpadnie odrazu jak znajde czas 8) dzisiaj sprzatanie :trollface: kur@ czekam od 21 października na podłogę zamówiłem zrobiłbym wcześniej ale nie mogłem zdecydować się jaki kolor czarny będzie najlepszy dzisiaj o 10tej jak otworzą sklep muszę zapytać się bo już 2 razy dzwoniłem X/ I jak podlogi nie bylo to nie ma a swieta musze miec ładnie poniewaz ktos ma mi sie zwalic na glowe a pozatym ten drugi pokoj musze uzytkowac poniewaz zrobilem sobie z niego suszarnie gnie na strychu moge suszyc ubrania badz w łazience zawalany pudelkami bylem :trollface: juz wszystko posprzatalem laweczka do cwiczen obecna oraz sztanga :P 2 balboa bedzie 8):fgrin:

Majs ,ja grając 7 lat bez urlopu (czyste ekko ) mam 3kkk pkt ty i twój sojusz skupując deuter z całego uni macie troszkę więcej 😁chcesz mi wmówić że nigdy żadnemu sojusznikowi nie sprzedałeś deuteru po minimalu a on po max ?????

Ludzie nie róbcie z innych debili

Koniec wałów 👍a takie tłumaczenie że bawicie się w handel to zostawcie dla dzieci w przedszkolu.

Chyba nie rozumiesz nawet tego co piszesz kupowal paczki reszta tez ktos przypadkowo chcial sprzedac deuter czy kriss bez problemu kazdy wezmie jako dodatek wez z niego nie rob jakiegos polaczenia sieci kanciarzy na uni :trollface: tylko dlatego że miał plan by wskoczyc na top1 na quasar poprzez zakup paczek :bicz:

Majs ma wysokie ekko , sojusznik robi przelew za 1000zl czekamy na promocję na 100 proc antymaterii, kupujemy paczki i wymieniam na dany surowiec , po minimalu Majs wysyła do sojusznika ten musi mu też coś wysłać , Majs u handlarza rozmienia to na dany surowiec i znów po minimalu a sojusznik po maksimum i tak kręci się świat handlu.

Co daje dużo większy zysk niż zakup samemu.

ty nie oczerniaj mnie pajacu jasne takie texty to możesz do kolegów pisać a nie oskarżać że ja handluje, tak handluje jak opisalem wyżej chcesz to sobie cofnij

Pajacu podałem przykład w jaki sposób można wykorzystać na różne sposoby handlarza.

Majsa bym nie podpinal w handel na sojusznikach poniewaz kazdy ma wiekszy przychod mineralow jak sie Tobie wydaje nie wiem czy komus chcialo by sie bawic :trollface: by gromadzić minerały w ten sposób jak poprostu zakupić posiadam 7.3 mld z paczki metalu przy 10 mld punktow w ekonomii :trollface: Wez policz ile masz surowców :trollface: Ile transporterów z 1000 k musisz wysłać by wymienić wszelkie surowce :trollface::trollface::trollface::trollface::trollface::trollface:3 biliony sury kiedys widziales na oczy :bicz:samego metalu ?

no jak skupowął konta na serwerach i je sobie złomował z kolegami

To jest temat o stałym przeliczniku czy o tym kto kupował konta i je potem złomował? ;)

Z pewnego wzgledu filozofii trzeba przyznac ze to rodzaj wspomnienia kiedys obowiazywal handel z przelicznikiem jak obecnie uchwalony :trollface: i tutaj kolega też nawiązuje do handlu wspomnień coś jest do rzeczy :D:D:D nieuczciwosc graczy aby zdobywac punkty przybralo rozne formy i patologie a kiedy zostal wprowadzony limit darowizn badz kiedykolwiek zaczely obowiazywac to dla mnie bylo oczywiste ze jeszcze handel pozostanie luka w przyrostach hodowaniu kolegow itd dla nie looz zawsze uzywalem 3 2 1 jest uczciwy wymierny wobec trudnosci wydobywania mineralow i formy zycia paczki niczego nie zmienily aczkolwiek metal bardziej oplacalo sie od X czasu rozbudowywac jak deuter na 13-15 pozycjach liczylem to wczesniej w 2022 i podtrzymuje twierdzenie metal mozna jeszcze zamienic zblizam sie do 54lvl metalu wszedzie K42 D 48 bonusy na ile to sie da oplacalne zeby bylo 0.06 albo 0.08 % z badania wiecej juz sie nie oplaci minaralow ladiwac by cyknac 1% :trollface::trollface::trollface::trollface: budynki form zycia okazuja sie tansze u roktalow jak badania z suma na planete magma moze byc na poziomie 32 lvl bez zadnego problemu :trollface:

handlarz dużo nie kosztuje nie wydziwiaj nawet kliknąć handlarza że znalezionej anty bez kupowania można mieć sztab dowodzenia handlarza uzywa się od czasu do czasu by wymienić 15-20 mld przed rozwojem do tego poziomu 2-7 mld jeżeli jesteś dobrym cilaczem i ogarniasz gre nie stwierdzę że osobiscie mogę wozić 120 mld deuteru zachomikowane mogę mieć 1 trylion surowców po budynkach których nigdy nie ukończę z ładownością transporterów 250 mld na jedną flotę która stacjonuje się sam Bóg nie wie gdzie :trollface: I regularnie chowany dobytej w budynki czy badania :D

fakt od samego początku też tak mam z zadaniem związanym z falanga czujników wystepowal podobny problem pomimo wykrycia obcej floty wystarczyło wysłać własne sony szpiegowskie pod poprzednia planetę i zaliczyło ale tutaj nawet użycie przedmiotu i przeklikanie wszystkich obrazków nie działa więc programista nie popełnił błędu a poprostu stworzył umyslny błąd w systemie :trollface: Ja zrobiłem Ja naprawie :D

I kolejny na tapetę
    miłego i do następnego :P

W miare dobrze wyglada mam kilka kont na og i teraz ma to wiekszy sens posiadam 14.4 mld pkt mam konto z drobna flota gdzie mysleli ze jestem leszkuem nowym na uni :trollface: jak kupowali anty to przeklinali ze graja ze mną na serwerze :trollface: Na st śmiałem się z nich ze jesteś moją astro na 20 21 22 23 😁 lvl 19h dziennie przez 3 miesiace kto może pracować :trollface: Pracuje kto może pracować mieć pieniądze i być na koncie jak majsy :trollface: tylko ze jie az tak glupi :trollface: bez obrazy frank black moze mnie wtwalic w pw ze jestem farma :D ze jak chce grac musze placic :trollface: za co kiedy co 20 dni metal podnosze o 1 lvl wyzej :trollface: na 54 lvl metal w 340 dni ukonczony paczkowalem taki byl plan wydalem pieniadze umyslnie nie male oieniadze reszta owszem rowniez kazdy wedlug siebie na tureckiej czy brytyjskiej zamiezony wydatek bo mnie stac i nigdy orzez vpn nie kupie poniewaz szkoda blokady kont :trollface: wakacje i zakup :D ale jaki jest sens ? Licytacja w glupocie ja znam umiar moge kupic 1 mld antymaterii 2 miliardy kupic paczki byc naladowany jak 2 majsu za 100tys zlotych po to by ktos sapal i sie pocil ? Mege wladowac w eko badania jake chce :trollface: bez floty bo to kpina i zart :trollface: podniete maja poniewaz zezlomowali mi 196 k dtkow polowania regularne wypisywanie bzdur pod moim adresem jak na hyperion na chorwackim pod st kolejni mysleli ze glupi jestem :trollface: albo mnie wyzywali i pomiatali jak na polskim forum kto jest glupi ? Majsu mnie sie pyta zaraz po probie wyliczeniu loguje sie :trollface: widze ataki na roznych moonach ja dopiero co zalogowalem czlowieku a tam tyle wiadomosci :D pisze widze na ktorych moonach chcial mnie wyliczyc co wyliczyc mnie chciales pisze pyta minie sie minelo 3h po ataku dopiero loguje a ty mnie mozesz zapytac sie jak blisko byles :trollface::D no wiesz te awatary skiny to pod was darmozjady xD wedlow waszego lvlu i nazekacie :trollface::trollface::trollface::trollface::trollface::bicz:jakby powrzucac screen shooty z pw to dobry meksyk :trollface::trollface::trollface::trollface: jak na forum problemy do mnie :trollface: albo maiwniacy maja pytania xD

Melmax z cetus później wariatek chce bym zrobił na cetusie 10 mln reckow bo chce tomek i intera z kerberos cetus kylake quantum uni 68 również ooniewaz tylko loginy się zmieniają nue jednokrotnie na topowych kontach nabrać mnie na lipę :trollface: Oj dobre sobie pustki są :D dzieki temu 400kk dexu bede ldowac na fsy dla flity to mam flote z wydatkiem regularnym przy 10mld punktow w samej ekonomi a mnie szkoda dexu na fsy bo nie uzywam flity po co ? By pozniej na mnie sie sadzil wiewiur z paczek i przekretow pushow itp ? :D dobre bedziemy kolegami :trollface: na jednym uni mieszkam w londynie jak zechce moge byc 2 majsem 100k plnow w konto samo eko i orbitalne kryjowki zwyzka sury i dalsze wydobycie zbierane by powiekszysc wydobycie luksusowo drogie gdzie na jeden budynek musze zbierac 5 miesiecy :trollface: bez problemu

Dla mnie to bez sensu I szkoda czasu :trollface: a przekrety z ta gra sa od poczatku bez udzialu paczek i za jeden wielki przekret mam placic X/ dobre 8)

najbardziej rozczarowujące jest to, że jednego skina można przypisać tylko do jednej planety xD

jakbym chciał mieć wszystkie planety za 8 pozycji z jednym skinem a wszystkie planety na 15 pozycji z innym skinem to się nie da. bez sensu.

Prawdopodobnie to naprawia to nie jest prawdopodobnie docelowa funkcja skinow planet mozliwosc dopasowania do jednej planety poniewaz na testowym mozna bylo wybrac do kilku planet ten sam skin wiec cierpliwosci za kilka dni wszystko wroci do normy :trollface: teraz muszą mieć czas na mieszanie tego co jest nie tak jak zaraz po wprowadzeniu nowych wyglądów raportów i energii

Bym poczekał bo to tylko troche mniej surki, ale zaraz ląduje flotka która ma 40kkk sury a pojemności tylko na 20kkk 0_0

Szczescie ze mnie to nie dotyczny teraz musisz pilnowac floty sury albo poprostu przetransportuj na najblizsza planete i wybuduj jakis budynek jezeli mozesz

Na obcych serwerach ogame jest ta sama sytuacja na węgierskim angielskim więc wszędzie musi być tak samo

będę mieć 26 poziom plazmowej

Jak tak szybko zebrałeś surowce? :)

Mam sure z 2 ostatnich miesiecy :Dwięc na plazmowa na 24 i 25 mnie stać a 26 będzie bonus :D Oczywiście że stać robię eko I zbieram zawsze surowce co 20 dni mogę zrobić metal na 54 lvl 😁 a deuter na 17 zrobiłbym w 3 miesiace z 48 na 49 . Najpierw metal później krysztal 1 lvl wszędzie 18 planeta krysztal finalnie 44 więcej nie podniose za chiny ludowe deuter do 51 i wracam do metalu na 55 :D Oczywiście na wiosnę muszę zrobić terraformery do 15 na wszystkich planetach najpierw artefakty muszę pozbierać 6-8 miesięcy mnie to zajmie by w ciągu kilku tygodni zrobić tańsze terraformery wiosna albo na jesień jeszcze chatmonigramu nie znam wolałbym kupić artefakty jak zbierać i dłubaninę się tygodniami :D:trollface::trollface::trollface: nie mozna zapomniec ze za jakis czas bedzie trzeba podniesc orbitalną kryjowke na kazdej planecie xD

nie wiem jak Wy ale ja po północy będę mieć 26 poziom plazmowej mnie to się opłaca przy eko 10 mld na 24h to mnie wynosi taniej jak rozwój form zycia nawet podnieść 2 lvl plazmowej z upustem 27 procent to jest ok kto nie myślał wcześniej o rozwoju plazmowej ten :trollface: Sucker :D:D:D po polsku fra[...] i tak mialem w przyszlosci ponosic plazmowa wiec urodziny udane :D przy odpowiednim poziomie form zycia to gradka podnosic plazmowa :trollface: oplacalny biznes 2 lvle koszyja duzo taniej jak dalszy rozwoj form zycia oczywiscie koszt plazmowej zwroci sie za kilka lat :trollface::trollface::trollface::trollface::trollface::trollface::trollface: ale przynajmniej frajda jest 411 mln punktow zostanie dodane :trollface::trollface::trollface::trollface::bicz: