Display MorePrzynajmniej teraz jest jasno powiedziane że spekulacje na handlu nie są źródłem surowców i koniec.
Tylko wiesz że na handlu każdy coś zyskiwał?
Handlowałam od 15 lat i ludzie ze mną handlowali falami - ktoś nie miał czasu = sprzedawał mi dex, potem miał więcej czasu = handel był przerywany. Ktoś nie latał w ogóle na ekspedycje handlował zawsze, ktoś latał na promocji x9 to po promocji był okres gdy nie handlowaliśmy, zanim pojawił się kolejny event x9 to handel ze mną wracał.
Od 11 dni dziennie mam od pary osób PW które deuter sprzedawały i nie są zadowolone ze zmiany.
Wiem że niektóre osoby wydobycie deuteru wyłączyły/zmniejszyły = śmiem podejrzewać że tracą na tym bardziej niż na tym złodziejskim handlu z innymi.Ktoś na discu pisał że rozmawiał z jakimś GA z innego kraju i mają ten sam problem co w PL z paczkami i szukają rozwiązania. Czy to jest to szukanie rozwiązania?
Jedyne rozwiązanie żeby zabić sprzedaż surowców za kasę bez zabijania handlu między graczami to wprowadzić limity między graczami A-B. Moim zdaniem problemem byłby właśnie ten limit - musiałby być różny dla różnych uni.
(Ja np. bardzo często pomagam komuś w astro, jak wszystkie surowce są to sprzedaje wtedy gigantyczne ilości deuteru i kryształu za metal - podejrzewam że takie wymiany byłyby poza limit)
Masz tak samo tylko ze bez metalu i ty szukasz frajera
Twoje konto to przezytek ogame 😁 i taka prawda wczesniej byl deuter tylko na 15tce najlepszt 13 14 a kiedy paczuszki zrobili i formy zycia to w tyle jestes bys musiala na swieta se cyknac precent 6 k wrzucic przeniesc planety na 8mki i ty dobrze o tym wiesz masz jedna planete bedziesz miec w brut deuteru ciagle do tego metal w pyte energii i mozesz kontynuowac kopanie zbieranie dexu za pomoca sprzedarzy metalu u handlarza
a nie tu pierdolamenty ciskac i posuwac bujdy bajdy ballady
o zdechlym jeżu
Z tego to wiem minimum masz 800mln do 1mld max
Zapodaj screen shoota ten który najbardziej ujada z tej gry że ma źle korzysta pewnie z innych najwiecej i sama jeszcze stwierdzaj zapodaj screen shooty ile masz wydobycia to tutaj gracze z wydobyciem 50 mln dexu czy 100 mln dexu będą mogli powiedzieć ty ale kant z tym przelicznikiem był i dmuchali nas na lewo i prawo i jeszcze płaczą bo szukają słupa mula i jelenia oraz