handlarz z ekspedycji

• Teraz jest tak:

Podczas eksploracji szesnastej pozycji może spotkać nas szereg bardziej lub mniej przyjemnych zdarzeń.

• Wydarzenia pozytywne: surowce, flota, antymateria, handlarz.
    • Wydarzenia negatywne: piraci, kosmici, czarna dziura
    • Wydarzenia neutralne: przyspieszenie lub opóźnienie floty, brak eventu

Każde z tych wydarzeń (poza czarną dziurą i handlarzem) możemy otrzymać w trzech wariantach określających ich rozmiary:

• Małym – 90%
    • Średnim - 9%
    • Dużym - 1%

Proponuję aby handlarz też posiadał trzy warianty. np

• Mały – 90% -> znajdujemy handlarza z rynku surowców (tak samo jak jest teraz)
    • Średni - 9% -> znajdujemy handlarza z import/export - jak odebraliśmy już kontener to dostajemy kolejny, a jak nadal mamy nieodebrany to handlarz podbija nam jego wartość
    • Duży - 1% -> znajdujemy handlarza złomu, który podbija ofertę

Co o tym myślicie?

• Proponuję aby handlarz też posiadał trzy warianty. np

Mały – 90% -> znajdujemy handlarza z rynku surowców (tak samo jak jest teraz)
    Średni - 9% -> znajdujemy handlarza z import/export - jak odebraliśmy już kontener to dostajemy kolejny, a jak nadal mamy nieodebrany to handlarz podbija nam jego wartość
    Duży - 1% -> znajdujemy handlarza złomu, który podbija ofertę

mała opcja już istnieje
    średnia również bo można znajdywać przedmioty na expedycjach
    a handlarz złomu który podbija ofertę, było by fajnie i tu jestem na +
    ogólnie tego typu opcje najlepiej jest dodawać jako propozycje na ogólnego discorda Ogamowego (link znajdziesz w lobby logowania do ogame) na kanał

Suggestions <--- to jest konkretne miejsce na pomysły rozwoju gry
    niestety polski team ma ograniczone możliwości

• handlarz dużo nie kosztuje nie wydziwiaj nawet kliknąć handlarza że znalezionej anty bez kupowania można mieć sztab dowodzenia handlarza uzywa się od czasu do czasu by wymienić 15-20 mld przed rozwojem do tego poziomu 2-7 mld jeżeli jesteś dobrym cilaczem i ogarniasz gre nie stwierdzę że osobiscie mogę wozić 120 mld deuteru zachomikowane mogę mieć 1 trylion surowców po budynkach których nigdy nie ukończę z ładownością transporterów 250 mld na jedną flotę która stacjonuje się sam Bóg nie wie gdzie :trollface: I regularnie chowany dobytej w budynki czy badania :D

• Pytanie czy by to nie zmniejszyło szans na zwykłego handlarza? Tego brodatego typka od złomu nie znam i raczej mnie sie nie przyda, ale nie jestem na nie jeśli to prawdopodobienstwo będzie szło z pustych ekspów.

średnia również bo można znajdywać przedmioty na expedycjach

Niby tak, ale te przedmioty na exp sa inne niż w imp/exp. Nie da sie np. znaleźć platyny. Dodatkowy kontener jest więc OK, jeśli na nie będzie limitu dziennego i tygodniowego jak na przedmioty.

Pytanie co z licytacjami? Może coś takiego:

Ekspedycja napotkała na swojej drodze wielką kosmiczną ośmiornicę, która niespodziewanie przejęła kontrolę nad umysłami załogi. Jedynym sposobem na uwolnienie okazała się wygrana na licytacji. Zdesperowany kapitan zainwestował wszystkie dostępne surowce w imperium, przedkładając dobro ludzkie nad materialne. Rozbawiona istotna wypuściła jednak tylko jeden statek w geście dobrej woli, a los floty pozostaje niepewny aż do zakończenia licytacji. Jak przed Plutonem powiedział kapitan - przynajmniej szansa na wygraną jest duża!

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• Zdecydowanie myślę że warte dyskusji i rozpatrzenia ale popieram Quarion żeby dać do suggestions na ogólnym dcs ogeja. Ja zgłaszałem tak kiedyś licytatora 24h i to wprowadzili jako event więc myślę że warto bo jednak ktoś to czyta i jeśli są możliwości to działa żeby dana rzecz wprowadzić.