Posts by Kartez*z*z*z*d*g*y*a

monument skalny na 16ty 5% więcej upustu robi różnicę kiedy z biegiem czasu podnosi się budynki

Chyba że ma się fuzyjną, raczej szkoda prądu na to :D

ja mam 4800 średnia ilość z 16tu planet satelit słonecznych na planecie baterie wulkaniczne mam zamiar dobić na 20tym dolecowo do 21 lvl i komorę zakłóceń na 36 budynki będę podnosić wyżej nie mam fuzyjnej i daje rade :D Nie mam miejsca na planetach by stawiać fuzyjna aby postawić fuzyjna w razie czego to terraformery musiałbym przekręcić do 15tego bo jak się bawić to się bawić raz a porządnie xD Musiałbym wtedy przeskoczyć na ludzi na 2 tygodnie aby to pstryknąć jeszcze szpiegowska bym sobie obniżył koszty i każdorazowo przed włączeniem przełączyć na ludzi i jest cool :) trzeba jakos korzystac monument jest podstawa jezeli chcesz obnizyc koszta calkowiete jezeli chcesz byc w plecy surke a jezeli nie posiadasz paczek albo nie uzbierales surowcow to juz inna sprawa ja miesiacami ciulalem a dwa dni przed wprowadzeniem form rozeslalem wszystko na moony teraz pozostaje tylko i wylacznie otwarcie kilku paczek by wlaczac to co jest relatywnie tanie i rownomiernie eozwijac nie mam zamiaru sie licytowac zalezy na jakim jest lvlu Twoje konto jezeli masz eko to w sumie badania wychodza taniej jak budowa kopalni z 50 na 51 np koszt lekko ponad 4mld da efekt praktycznie taki sam w zasobach samego metalu jak dwukrotnosc obecnego wydobycia metalu podstawowego jaki jest na lvl 50 ^^ wiec ma to sens . Nie zamierzam sie licytowac w skracanie to nie ma sensu dla mnie musialbym wydac samej anty okolo 10 mln aby byc zadowolony :D niech sie kreci jak jest 1-2 badania na dzien ukonczone kopalni jest ok deuter przy uzytkowaniu elektrowni fuzyjnej i monumecie skalnym to na marginesie i tak jakbyscie przeliczyli zawsze wiecej Wam zostanie jak przed wprowadzeniem form zycia w tym roku prawdopodobnie calkowicie zrezygnuje z satelit slonecznych chociaz ... jezeli w lutym bede miec chronione 100% wydobycia to czy ktos bedzie chcial leciec by mi gasic satelity kiedy bede ciagle posiadac surowce na natychmiastowa odbudowe satelit :D chyba zaden gracz az taki nie jest by gasic zlosliwie zatelity nie zuskujac w sumie nic xD

innych obliczeń nie znam bo mi nie są potrzebne, te są najtańsze

Jeżeli innych obliczeń nie znasz to skąd wiesz że są najtańsze? ;x

https://proxyforgame.com/pl/ogame/calc/lfcosts.php

Tutaj można samemu się upewnić fakt to jest najbardziej ekonomiczne i jest efektywne ludność dlugo wskakuje to akurat nie nowość ale kolejny myk nie ma w ogóle pożywienia ale jednak polecam pomimo faktu monument skalny na 16ty 5% więcej upustu robi różnicę kiedy z biegiem czasu podnosi się budynki

Ja odrazu klepałem monumet skalny zaraz po spełnieniu wymagań do 16tego nie ma co czekać 😁

Jeszcze kilka dni temu myślałem właśnie nad tym , że na forum jest tego rodzaju bagno 😁 , którego nie popieram w grze czy w prywatnym życiu, ale na forum to aż sami się proszą by psychole miały satysfakcję 😁🤭🤭🤭 . Dobrze wyszło sprawiedliwość na tym siecie istnieje 😁:graty::beaten:

To jest wersja demonstracyjna prawdopodobnie bedzie lepiej wygladac w rzeczywistosci jak MiniJoby skoncza pisac kody prawdopodobnie bedzie to najszybsze i najbardziej rozsadne rozwiazanie jakie GF moze wprowadzic ze wzgledu na fakt tylko i wylacznie mozna w tym przypadku domniemac ze proces symulacji zostanie skrocony do minimum a dodatkowo mogłoby to rozwiązanie być najbardziej komfortowym rozwiązaniem . Jeżeli GF ciągle rozbudowuje swoje strony wprowadzajac nowe błędy i inne rozwiązania może wpadnie na zastosowanie by symulator walk załączyć do wiadomości szpiegowskich w wiadomościach zaraz po kliknięciu przycisku atakuj automatycznie przełączy do symulatora pożądany raport i uzupełniać będzie dane agresora z możliwością dodania opcji wprowadzania ręcznie w formie ACS 8o

Na telefonie bez włączonej wersji mobilnej ten błąd występuje każdego dnia i to dość często. W grę wchodzi tylko ponowne włączenie przeglądarki i strony, u mnie samo zamknięcie karty nic nie daje.

Na kazdej wersji tak naprawde to ma miejsce jeżeli Tobie to nie pomoże by zainstalować nowa przeglądarkę albo czyszczenie co w ogóle nie jest pomocne to polecam poprostu z góry otworzyć xkart i jak czarny ekran się wyświetlić i włączysz tą karę z pamięci to odrazu do planety księżyca ciebie cofnie gdzie ostatnia była akcja xD patent sprawdzony nawet w zapasie na czarna godzinę mam 15 kart czasem dosłownie raz za razem muszę tak robić w odstępach 2-3 sekundy irytujące GF wie jak Nas wszystkich uszczesliwic 😞 dzisiaj niecałe 300 artefaktlw znalazłem a na formy życia potrzebuje 10k artów 🤭🤭🤭🤭 samo t2 i t1 wciąż:( nie ma co wspominać o obstawie t3 😆 :beaten:

:) Dzień dobry, problem ktory istnieje nie jest powodem nowej aktualizacji . Wystepuje juz od kilku miesiecy , jest to bardzo irytujace , poniewaz nie mozna tego usunac w zaden sposob - skorygować . Ekran podczas wysylania floty robi sie calkowicie czarny nic nie widac , żadna akcja nie jest możliwa; cofnięcie , odświeżenie . Przegladarka na bierzaco aktualizowana probowalem rownowniez z innych korzystac , blad ciagle powstaly wystepuje co najmniej od wiosny tego roku , ale na samym początku to nie bylo az tak intensywne jak w tym momecie , zeby wyslac flote czasem musze zalogowac sie na konto 3-4 razy zanim wysle jeden slot , jezeli zrobi sie ekran czarny tylko i wylacznie raz z rzedu podczas wyboru porzadanej floty to cud 😁🤭🤭🤭 [mniam]

[mod='kasai']Offtopic usunięty.[/mod]

Przy nazwach graczy i sojuszy polska flaga. Czyżby przygotowania do międzynarodowych fuzji? :)

Jest to raczej spowodowane najnowsza aktualizacja :) 14.12: Wersja 11.6.0

Sam fakt, że wprowadzono to teraz, po tylu latach, jednak każe domniemywać, że takie będą, już przecież część społeczności zamknięto i przeniesiono na ORG, teraz będzie to pewnie bardziej na legalu. ;) Ewentualnie to zabieg, który ma ułatwić emigrację graczy po uniach, ja sam chciałem grać w kilku bardziej egzotycznych społecznościach (ze względu na różnicę czasu), ale np. japońskie ogame to był hardcore ze względu na interfejs.

Chcialbym przypomniec ze azjaci banowali jezeli ktos nie pochodzil z tego regionu xD poniewaz trzymali sie zasad gry iz z ogromna doza prawdopodobienstwa nie znasz jezyka :D nawet nie musiałeś z nikim pisac poprostu za samo IP xD

Właśnie o to chodzi że jeżeli pomyśleć do GF można pozwać do Sądu i zawsze znajdują się ku temu podstawy prawne :trollface:

Takie pytanko się nasunęło na sam mglisty wieczór. Leci sobie wroga flota, pokazywało się 00:40:xx (za xx dowolna wartość bez znaczenia). Po obejrzeniu sobie filmiku na yt, patrzę a tam czas 1:00:xx. Atakujący frędzel ma możliwość opóźniana floty w trakcie lotu? Jestem noobem i hejterem to nie wiem takich rzeczy :trollface:

i opóźnił aż o 20 minut? coś nie ten teges tak ogólnie rzecząc . . . :D

Mozna stopniowo opozniac nawet nadlatujacy atak wydluzyc do kilkunastu minut za pomoca sond szpiegowskich w zaleznosci od odleglosci i napędow a to że z 40 do godziny ktoś opóźni to nie rozumiem problemu :trollface: