Posts by Kartez*z*z*z*d*g*y*a

Co prawda nie planowałem teraz rozwijać technologii plazmowej, ale trzeba być elastycznym ;)

Traf chce, że w tej chwili laboratorium mieli mi 22 poziom plazmy, choć te surowce nie na nią miały być przeznaczone. Przy odrobinie szczęścia może uda mi się nazbierać na 23 poziom do poniedziałku i wtedy jako nagrodę odebrać 24 lvl.

Szału nie będzie, ale zawsze coś :)

Zastanawiam sie czy nie przekrecic z 23 na 25 tech plazmową mam rabat 27procent na koszt tego badania sure zawsze mam schomikowaną :trollface:

ja mam na 15 lvl na 12 kulach i przeraza mnie ten czas astro na 25 lvl

Jest ok dzieki formą zycia mozna skrocic czas badan ja mam zaledwie 140kk pkt na kolejnym koncie na 3 mam juz t3 pod odkrywce w niedziele zaczynam robic nanity do 10tego na kolejnej planecie pod t3 sure na 24 lvl juz mam ciagle cos sie buduje staram sie jak najszybciej rozwinac konto bez nadmiernego paczkowania :beaten: szkoda pieniędzy juz wystarczy że wkręciłem się w ekspy po 19-20h na dzień :trollface:

jakie masz lvl labolatorjum ze tak krótko badasz astro ?

W ogole nie jest krotko podczas ostatniego ewentu zostalo wlaczone :trollface: -25 % do badań przed tym jakieś inne jeszcze zdalalem ukończyć a dokładnie impulsowy do 17tego bo był na 13tym teraz też poczekam na ewent między czasie jakieś inne badanie włączę puste całe uni 😁 wszystkich wysiedlilem na urlopy :D:D:D nie mogli konkurowac z dniem i noca online :D:bicz::bicz: akurat jest speed x8 pokojowy to idalnie :trollface:

Na nanitach 8 depozyt to jedna sekunda... A jeśli mówimy o kosztach to ciągle nie zainwestowałem w laserowa by móc stawiać pancerniki i płaczę nad surowcami wyrzuconymi na impulsowy 10, który nic mi nie daje (transport i ekspy oparte na dt)

IZpiwP.jpg

Coś jednak musi dawać ze decyduje by mieć wysoko pewne technologie kosztem reszt ;)

Również cargo mam oparte na DT ale recyklery za to śmigają zaraz po flocie dodatkowo FSy wolne jak trzeba

Nie wybuduj tylko rozpocznij budowę, można zacząć i anulować, zadanie zaliczone. Tak samo jak z innymi budynkami np. dok kosmiczny. Budowa nie musi się zakończyć tylko rozpocząć.

Hmm jak przerwać przed zakończeniem budowe która trwa 1s?

:bicz:

Przed zakonczeniem bydynku zabuduj wszystkie pola a po zabudowaniu wcisnij wyburz :trollface: proces trwa 1 sekundę poćwicz wtedy opanujesz sztukę anulowania w 1 ms budynku który ukończy się w sekundę :D:D:D:D:D:trollface::trollface::trollface::trollface::trollface::trollface::trollface::trollface::trollface::trollface::trollface::trollface::trollface:

:trollface: Przez kilka poprzedzających dni zauważyłem że zyski z ekspedycji zmalały aczkolwiek po przerwie technicznej i poceniu sie czy będzie dalej przedłużana przerwa techniczna w nieskończoność troska o utratę floty występowała ale rezultat końcowy przerwy technicznej pozytywne zaskoczenie oraz kolejne zaskoczenie nikt nie ujadał :trollface: Że zyski z ekspedycji diametralnie spadły :D o 30-40procent sporo :D warto bylo czekac bez pisania rekomendacji i ożywiania tematu nie moja broszka w tym poprostu gra :D no chyba ze cos naprawde nie umozliwia swobodnej gry przez dluzszy czas i nie jest naprawiane :trollface: ze nowe bledy moga wyskakiwac to wybaczam :trollface: ale kiedy ciagnie sie cos starego bez rozwiazania problemu i do tego jest bardzo uciazliwe to jedyne co zostaje psioczycz pod nosem 8) no kurka ile czasu jeszcze to bedzie mialo miejsce X/

czekamy w przyszlosci na ewent urodzinowy :D mikolajkowy / rocznice wprowadzenia wszystkich swietych form zycia :D na które tak wszyscy psiaczą i namiętnie rozwijają :trollface: oraz świeta :P

koniec lata Europa płynie :trollface: Helena w drodze do zatoki kolejny ewent donate us :S

i pomoce dla powodzian :saint:😄 . Ps jak pisac to pisac co ? PS Pozdrawiam wszystkich psycho fanow :trollface::trollface::trollface::trollface::trollface::trollface::trollface::trollface::trollface::trollface::trollface::trollface::trollface::trollface::trollface: GFu oraz własnej osoby 8o Gdzie przecinki gdzie podziała się interpunkcja ? Nie potrafisz czytac ze zrozumieniem z formą interpunkcji to bez również sobie nie poradzisz/cie xD

spokojnie :trollface: Kiedyś szef nawali się Johny Walkerem blue label z kumplami i wpadnie milioner na ekscentryczny pomysł Ty wiesz co jutro jest ewent [...] - No o co? A zobaczysz . (ale w dalszej przyszlosci) zrobię psikusa i tak mnie to nic nie kosztuje :D Obrzucają mnie gównem ciagle :trollface: conieco sie chycilo jutro [...] nie uwierza co bedzie w nagrodach :trollface: słowa jednego Ksiedza "na swiecie istnieje miliony pokus" :D:D:D temptation - always work:bicz::evil::saint:

I jeszcze ważna kwesta - mały złom. Przecież wszystkie uniwersa oprócz 68 mają 70-80%. Przecież to jest mega bezsens. Prawie każdy atak udany, niezależnie od obrony w przypadku większych flot praktycznie. Nie wiem, czy nikt tego nie widzi, ale drugie wolne uniwersum powinno być już dawno a fanatycy szybkich gier - napiszę jeszcze raz - macie chyba 8 szybkich światów w różnych konfiguracjach, macie wszystko i więcej Wam nie potrzeba. Taka prawda.

jaka jest korzyść dla gracza z pokojowych x1 - podaj mi proszę jeden praktyczny ale realny przykład z gry

Co fakt to fakt przykladow nie da sie praktycznych podac czy mnozyc aczkowiek jedyne o co wszystkim chodzi to zeby spokojnie pograc samemu zaczalem grac na uni x1 eko i speed x1 wciagajace podobnie jak x8 czy 10 :D pamiętam te czasy [...] dojście do niszczyciela i cykniecie nanitow na 9 lvl żeby w ciągu nocy zrobić satelity by nikt nie popsul :DTeraz dochodzę xD Do 5tej planety nie gralem od początku uni I od czasu do czasu włączyłem budynek ale teraz równie długo siedzę na x1 jak na reszcie kont ponieważ już jest 10k punktow paczusia ma 1.6 kk punktow i to jest ok szkoda będzie sond na próby moonowe chyba 2-3 miesiące będę zbierać aby mieć pierwszy księżyc az tak mnie nie zależy wylicza stacje to trudno :D widac na falandze jak przyczai to wyliczy jedyne co to przydaloby sie globalne universum nie tylko dedykowane wlasnie dla naszej spolecznosci aby bylo z wyprzedzeniem 2-3 miesiace by kazdy przemyslal sytuacje w kazdym kraju by byla oficjalna reklama nie wieze ze niemiec polak anglik szkot czy dunczyk ;) nie skusilby sie na gre x1 bez paczek jezeli dobra komercje GF pusci moglibysmy sie spotkac w pelnym skladzie na uni 9-15 tys graczy na 9 galaktykach jak dawniej teraz jest prosciej poniewaz kazdy moze dostosowac jezyk do swojej potrzeby moze logowac sie do lobby z wlasnego kraju a wrzuca na serwer docelowy globalny z speedem x1 jezeli ustawiliby oplate na 9.99 za zarejstrowanie i oplata bylaby uisczana raz na rok nawet raz na 6 miesiecy do tego komandor technokrata i tylko pierdulki z kantyny antymateria reszta pierdulek ale wykluczenie paczek to spokojnie 50-150 tysiecy euro na rok wyciagnie ten serwer w rok czasu a od stworzenia takiego uniwersum bedzie 50-75tysiecy euro duzo wiecej jak z 20-30 graczy ktorzy kupia anty za kilka tysiecy zlotych :D taka prawda to nie jest kura znoszaca zlote jaja co miesiac czy 40 dni otwierac serwer by sie wybili :Dsamemu wybilem w miesiac wiekszasc serwera teraz tylko garstka zostala xD falangi brakuje na 12 do konca tego roku dobije serwer :trollface: jeden paczkowal 3 razy zloma dostal na urlopie siedzi reszta paczkowala przelecialem oczyscilem urlopy :D1.5 mld z expow ciagne kto roscie to trace :D

lepiej stworzyc jeden globalny serwer bez paczek speed x1 eko i floty znajda sie pasjonaci ktorzy zaplaca 9.99 czy 19.98 na rok w tysiacach graczy tylko aby GF z wyprzedzeniem nawet w grach zapytalo w ankiecie czy chca speed x1 bez paczek globalny prosto z mostu na 3 miesiace czy 6badz 9 albo 12 platnosc w równych ratach 9.99 czy na rok 19.99 oficerowie dopalacze surowców bez paczek i WSIo :D kazdy bedzie mogl odpowiedziec tak czy nie na wszystkich serwerach z dostepnych krajow przejdzie to x1 wtedy z kilku tysiacami graczu GF bedzie w 7 niebie 50 tys gwarantowane na start minimum

witam,

Przeliczał ktoś może co się bardziej opłaca jako pierwsze badanie 3 pozimu badań dla Rocków jeżeli chodzi o produkcję surki (Gram zbieraczem) ?? Można wybrać "moduły kryształów jonowych" albo "sztuczna inteligencja zbiorowa" W przypadku tego pierwszego wyskakuje jakiś komunikat że to badanie jest częściowo nieaktywne jak się gra zbieraczem

pozdr

Zawsze sztuczna inteligecja zbiorowa reszta to sciema

To w takim razie jakie konfiguracje chcielibyście zobaczyć na naszej społeczności? Bo ankieta ankietą, ale wolałabym poczytać Wasze opinie na ten temat.

Faktem jest, że nowe uniwersa pojawiają się bardzo często i wyborów mamy mnóstwo. Ale chętnie poczytam Wasze propozycje.

x1 wszystko stare bez paczek :) i wtedy bede gral :P

Do tego epic blue i abonament na rok uiszczony rachunek :D z direct debit

dobrze to wygląda ja jestem zadowolony ze wprowadziliście avatary wcześniej o tym pisałem nowe planety będą wyglądać bombowo :trollface: A na te nagrody co dzisiaj zobaczyłem na alfie :bicz: Aż slina cieknie by zostały wprowadzone na wszystkie serwery :D glowni sponsorzy gry beda w 7 niebie :D az postanowie przekrecic 18 planete przed 34 urodzinami 😁

Szkoda ze nie pomyśleliście aby wraz z wyglądem planet zmienić wyglad stacji i surowców 😄 tylko do tego są obiekcje

trzeba przyznać nie wiem czy bonus dnia ma coś związanego z tą aktualizacja ponieważ zalogowałem by zobaczyć 1 lvl astrofizyki dajcie na serwery :trollface: Normalne i dyskoteka gra niech muli :D Nawet rok czasu kopalnia metalu 2lvl kryształu i dexu niech muli nawet rok :D niech pali procesory topi obudowe tylko bez blackoutu ;(xDxDxD

utraty floty nie, ale od ok godz 19 praktycznie same puste expy.. na 60 tylko 4 z czymś, reszta pusta ;(

jeżeli puszczasz dłuższy czas bez przerwy dzien po dniu w ten sam uklad expy to nie ma co się dziwić wystarczy wysłać całe dostępne ekspedycje na kolejne moony nawet nie warto wysyłać uklad obok będzie ta sama sytuacja zmiana moonow masz 13 expow dzielisz na 5 planet często możesz wysyłać z tych samych lokalizacji ale jeżeli z 50 slotów nie masz 200 milionów minimum to zmiana musi nastąpić gram odkrywca na kolejnym uni I zaczynam przygodę na nowo I nic się nie zmieniło pomiedzy 2021 rokiem a po wprowadzeniu form czy otwarciem isonoe kiedy testowałem formy :trollface: Więc wszystko jest po staremu tylko trzeba ruszyć glowa by się orientować w czym problem zawsze testowałem tą gre i błędy czy odstepstwa od reguły wszystko jak należy :D

Edit:

04:09.24

11:03

Ok po lekkim podrasowaniu bonusu znajdowaniu sury i podrasowaniu na pierwszej planecie klasy odkrywcy jest teraz minimum 300kk z 50 expow 😁 za kilka dni powinno być 400😜

Aaa tutaj. W życiu bym nie zgadł, ikonka idento jak od doku na planecie xD

Jeszcze chyba jakiś mały zielony napisik się pojawił w prawym dolnym rogu na tapecie z grafiką księżyca.

Podziękował :thumbup:

Ta ikonka zawsze byla uzyteczna baaaa w poprzednich latach mozna bylo zostawic flote po 1 statku kazdej kategori jezeli ktos wyliczyl np pz czy czy w ogole kontra na flote wracajaca i zostawialo sie po 1 statku [...] wprowadzalo sie odpowiednia wartosc ile chce sie teleportowac wciskales enter w dowolnym momecie i gotowe teraz enter nie dziala :trollface: i tylko dostępne statki w pełnej wartości można wybrać :trollface: "Za komuny było lepiej " :D:beaten::bicz:

Jak stoi flota :trollface: gotowa na broda są GSy nie skorzystałbyś :D YKOWI powiecie ze kolekcjonuje bunkry :D

DUST to znowu PGS ^^ alibaba gral na cetus pisalem z gosciem skanowalrm go ta sama taktyke mial ostatio mial zloma ;) tez na cetus czailem sie na niego az zalaczyl urlop :D abrakadabra był na cetus pojawił się przed fuzją i zaczął słup i jelen skanowac na dobre :D Czekaj nie mam czasu teraz na skanowanie rozwijam nowe konto :D Ale jak ukończę wykańczanie nowego uni :trollface: a juz jest zgaszone zaraz po otwarciu to wtedy :D przyczynie sie do orania wszystkiego po kolei :D zaczynajac od pelzaczy odkrywcow :D priorytetowo konczac na kolektorach a noz widelec wiedys Nas polacza w jedno uni to bedzie sie dzialo kto sprytniejszy paczki ma na zapas :D

serio :D ? kasai nawet sobie jaj nie rób skasuj to DID :D , pytał odpowiedziałem i tyle :D nie trzeba temat robić

Jak widzisz to te 10 postów zaśmiecało ST, w ogóle go nie dotyczyło, tylko Twojej osoby. Dlatego pozwoliłam sobie je wydzielić, skoro była potrzeba wyjaśnienia pewnych kwestii. W innym wypadku mogłam je po prostu skasować jako offtopic, ale od razu poszłyby jakieś oskarżenia zamiatania czegoś pod dywan czy cos. Tak klasycznie.

A teraz możecie sobie podyskutować dalej :D

:trollface: Ja już powiadomien nie dostaje kiedy posty są czyszczone :bicz::beaten::beaten::beaten: