Nowy serwer kiedy ? pytanie i propozycja

• Witam wszystkich

Mam pytanie kiedy można się spodziewać nowego serwera i czy można jakieś propozycje dać do nowej koncepcji gry ? Gram obecnie na serwerze Ceres ale myślę ze serwer szybko utracił szybkość gry i grywalność bo niecały miesiąc po założeniu Ceres powstał Delphinus i ludzie przestali się interesować Ceres .

Wróciłem do gry z nostalgii po ponad 10 latach przerwy i zauważyłem też że na serwerze rządzi kasa kasa i kasa czyli AM (Antymateria) i tu moje pytanie i propozycja czy mógł by powstać serwer bez zakładki zdobądź surowce sklep i kantyna i dopalacze by zostały bo rozumiem że pewnie utrzymujecie się z AM (Antymateria) ale choć jeden serwer zakazujący kupna surowców. Kiedyś ta gra zupełnie inaczej wyglądała wymiany surowców miedzy graczami sojusznikami innymi sojuszami latanie po surowce na nieaktywnych i aktywnych graczy. Było by super jak by powstał serwer na którym o TOP miejscu decyduje ile poświęcisz czasu na grę a nie to ile kupisz Antymaterii. (surowców za nią)

Propozycja nazwa : primordial

prędkość ekonomii 8x lub 10x (produkcja surowców, budowa budynków, stocznie)

• prędkość badań 16x

• prędkość flot pokojowych 3x

• prędkość flot wojennych 1x lub 2x

• prędkość flot obronnych 1x

• 70% lub 80% złomu ze zniszczonych statków trafi na pole zniszczeń

• spalanie deuteru 50%

• aktywna ładowność sond szpiegowskich

• deuter na polu zniszczeń

• 5 galaktyk lub 6 galaktyk

• ACS

• +20 pól lub • +30 pól

Pozdrawiam klodi86

Początek Uni 17 B.S.N.T

• Propozycja jest godna rozpatrzenia. Taki serwer pokaże , kto ma serce do gry, a kto złotą płatniczą. Jak napisał klodi86, wszyscy wiemy , że utrzymujecie się z tego. Ale to dobry pomysł by powstał taki serwer ( fair play). A czas pokarze czy to się przyjmie, a myślę, że tak!

Pozdrawiam!

• lol

Jak napisales, wracasz po 10 latach, walisz jednego posta na forum i od razu takie wymagania , myslac ze ktos cie wyslucha? :D dobry jestes

Juz widze jak stawiaja ci sewer na zyczenie jednej osoby

Taki serwer o ktorym piszesz nigdy nie powstanie, bo nie mial by sensu w obecnych czasach

Ludzie przeszli na delphinusa z jednego powodu. Z powodu szybszych flot pokojowych. To jest to co w dzisiejszych czasach robia ludzie. Lataja na ekspedycje i z tego sie utrzymuja wszyscy co graja eko no i nie tylko

• To nie są wymagania żadne tylko propozycja na serwer i grę Propozycja przez duże P jeśli nie to nie i koniec tematu ale warto zapytać i co ludzie myślą nad propozycja takiej gry bez kupowania surowców coś wam za duże Ego wystrzeliło a to tylko pytanie i propozycja nic więcej :D nie napisałem o chce taki serwer możecie i kiedy będzie nic z tych rzeczy

• Ludzie przeszli na delphinusa z jednego powodu. Z powodu szybszych flot pokojowych. To jest to co w dzisiejszych czasach robia ludzie. Lataja na ekspedycje i z tego sie utrzymuja wszyscy co graja eko no i nie tylko

Chyba duża naiwność myśleć że ludzie się utrzymują z eko i ekspedycji tylko wystarczy zobaczyć w pierwszych tygodniach gry jaki jest przyrost pkt Antymateria jest nie bez przyczyny i kupowanie surowców też i mam świadomość tego że z tego się utrzymują i jest tylko pytanie , propozycja o nie kupowanie surowców a reszta by została sklep dopalacze itp wiec wciąż jest dochód

Taki serwer o ktorym piszesz nigdy nie powstanie, bo nie mial by sensu w obecnych czasach (Tego nie wiesz. Taka decyzja nie jest w twoim zasięgu z tego co widzę)

• Chyba duża naiwność myśleć że ludzie się utrzymują z eko i ekspedycji tylko wystarczy zobaczyć w pierwszych tygodniach gry jaki jest przyrost pkt

Zależy jakie pozycje masz na myśli. Tak praktycznie na każdym nowym uni trafia się od 1 do 3 osób które się scigają na portfele. Ale takie przynajmniej top 20 to masz osiągalne z ekspedycji. Oczywiście anty też używasz, ale w takim modelu jak opisałeś, czyli skracanie badań, zakupy slotów pod ekspedycje itp.

Rozumiem twoją frustracje, ale ona po części wynika z tego, że dużo rzeczy jeszcze nie wiesz o OGame obecnym a już głosisz bardzo odważne twierdzenia i sam się nakręcasz.

A co do tego, że serwer bez anty nie powstanie, to nie trzeba być decyzyjnym w tej sprawie żeby to wiedzieć. Jak grasz, widzisz działania GF to rozumiesz że oni już wyciskają ostatnie soki z tej gry dokąd jeszcze troche jej graczy żyje, gra i im płaci. Nie zrezygnują nawet z 1% pewnego przychodu. A rozwój idzie w tym kierunku, żeby było coraz więcej elementów które za anty można opłacić;)

• Rozumiem twoją frustracje, ale ona po części wynika z tego, że dużo rzeczy jeszcze nie wiesz o OGame obecnym a już głosisz bardzo odważne twierdzenia i sam się nakręcasz.

A co do tego, że serwer bez anty nie powstanie, to nie trzeba być decyzyjnym w tej sprawie żeby to wiedzieć. Jak grasz, widzisz działania GF to rozumiesz że oni już wyciskają ostatnie soki z tej gry dokąd jeszcze troche jej graczy żyje, gra i im płaci. Nie zrezygnują nawet z 1% pewnego przychodu. A rozwój idzie w tym kierunku, żeby było coraz więcej elementów które za anty można opłacić;)

Dzięki za normalną odpowiedz i punkt widzenia :) Grałem na Uni 17 i 29 i Uni Jupiter i Leo myślę że mam wiedzę o tej grze oczywiście nie mam wiedzy z pozycji TOP 5 ale radze sobie nieźle nie moja pierwsza batalia. Komentarz na forum napisałem dopiero po 2 miesiącach gry nie po tygodniu wiec chyba się nie nakręcam zbytnio i Pytanie jest ciągle tylko o Nie kupowanie surowców za AM serwer był by z Antymaterią ! tylko bez zakładki zdobądź surowce . I tu pełna zgoda też mam taką opinie po 2 miesiącach grania na Ceres chcą wycisnąć od gracza każdy PLN .

''A rozwój idzie w tym kierunku, żeby było coraz więcej elementów które za anty można opłacić;)'' ( I teraz pytanie jaką to ma przed sobą przyszłość :)

Pozdro

P.S Nie ma żadnych informacji na temat kto i ile kupuje AM z tego co mi wiadomo ale rozmawiałem z graczami różnie top 200 i 300 top 25 dużo osób kupuje AM i jest dużo osób która nie kupuje. Gram na Ceres od 2 miesiecy wysyłam o 10- 33 eksp dziennie mam , miałem dużo zysku ale mylę że trochę zaniżyłeś ta opinie o ściganiu się :)

• Myślałem też nad propozycją co do informacji kto gra jaki gracz kupuje Antymaterie a jaki nie na przykład (ikonka AM banknot) gracz kupuje AM podładowany :) bez ikonki nie kupuje AM i była by jasność kto jaką grę preferuje :)

• I teraz pytanie jaką to ma przed sobą przyszłość

Żadną, tylko też podejdż do tego chłodno i przemyśl czy ta gra jest atrakcyjna dla aktualnych 15 latków? To jaką ma mieć przyszłość jak tu głównie grają osoby które grały 20 lat temu w zupełnie innej rzeczywistości?

po 2 miesiącach gry nie po tygodniu

Po 2 miesiącach gry po powrocie po latach też miałem podobną opinię jak ty. Też uważałem że wszyscy kupują paczki w jakichś niebotycznych ilościach.

10- 33 eksp dziennie mam

33? Czy 133? Tak czy siak wiesz ponad 200 dziennie latają:) To że ty sobie czegoś nie wyobrażasz jeszcze nie znaczy że to się nie dzieje bez zakupu surowców.
    Zobacz sojusznik się ostatnio chwalił, a zapewniam cię że to nie jest jakiś maks i inni mają wiecej
    4i2HykK.png

• Tak widzę i wiem o czym piszesz :) ja na Ceres jestem aktualnie TOP 137 w sojuszu mam 14 graczy i mam też gracza TOP 23 bodajże teraz wiec wiem co udostępniasz :) W OG są różne etapy gry zrzut ekranu nie robi już na mnie wrażenia jak miesiąc temu :) po dziesiątki , setki mln surowca sam nie raz znalazłem w ekspach po 50 kk 30 kk czy 20 kk różnych surowców . Mi głównie chodzi o pierwszy etap gry tydzień , dwa tygodnie z zakładka kupowania surowców można tak podbić konto że w późniejszym etapie gry ciężko rywalizować z takimi graczami a wręcz jest to niemożliwe i jest wielu takich graczy ja przez ostatnie 2--25 dni wysyłałem ekpsy 30 dziennie miałem zysk w okolicach dziennie 150kk-200 kk metal 60 kk-100 kk kryształ i z 20-40 kk deuter plus statki i AM dziennie zależy od dnia i Ciężko jest dogonić graczy którzy w pierwszym etapie dopalili z 1 kk AM :)

33? Czy 133? Tak czy siak wiesz ponad 200 dziennie latają:) To że ty sobie czegoś nie wyobrażasz jeszcze nie znaczy że to się nie dzieje bez zakupu surowców.

Wyobrażam sobie :) w pierwszych etapach 10 w późniejszych 30-33 ekspy zysk taki jak pisałem i mam gracza w sojuszu z wysokiego top ale to jest już późny etap gry inne poziomy

• No widzisz, ty cały czas piszesz, że wszystko rozumiesz a jakoś tak mam poczucie że nie bardzo.
    Napisałeś, że problemem jest kupowanie surowców. Ok. To dostałeś przepis jak ci odjechała większość stawki. I nadal nie wierzysz, że ekspedycjami.
    Napiszę ci to ostatni raz i zrobisz z tą informacją co chcesz. Na każdym uni jest kilku graczy którzy się scigają typowo paczkami i bez ładowania dużej ilości kasy z nimi nie powalczysz. Ale w top 10-50 masz głównie konta odkrywców którzy latają nie 33 ekspedycje tylko setki ekspedycji dziennie po pierwszym tygodniu gry. I mają ogromny profit z tych ekspedycji zyski nie po miliony surowców tylko miliardy.
    Jak? Ładują anty w skracanie astrofizyki i sloty ekspedycji a tego podobno nie chciałeś wyłączać i po kilku dniach spokojnie są w stanie latać te 150 lotów dziennie.

Więc gdyby zrobić takie uni jak zaproponowałeś to i tak ci wszyscy odjadą i nie będziesz zadowolony i będzie kolejny temat że trzeba zakaząc antymaterii całkiem, albo osłabić bonusy odkrywców.

Zmień mindset będzie ci się łatwiej grało. Nie patrz na konta innych, patrz na swoje. Nic ci nie da zrobienie nawet top 10 jak po 1,5-2 latach bedziesz miał fuzję i do wyboru uni gdzie twoje super mocne konto spadnie poniżej top 100. Nie ma się co podniecać aktualną pozycją.

• No widzisz, ty cały czas piszesz, że wszystko rozumiesz a jakoś tak mam poczucie że nie bardzo.

Nie sądzę że napisałem gdzieś że wszystko rozumiem to twoja opinia, to pochopny wniosek :) Od początku grałem odkrywcą ostatnio zmieniłem z nagród na zbieracza i gen później testuje od tygodnia. Myślisz że nie ma problemu z kupowaniem paczek ja po 7 dniach gry w pierwszym etapie gry 20 do 50 graczy ma tyle punktów że nie wiesz skąd tyle na klikali nie pisz mi tu proszę że w pierwsze 7 dni ktoś setki ekspedycji wysyła ciekawe jak chyba tylko z doładowaniem to Ty tu teraz piszesz jak byś znał strategie każdego gracza i co robi na koncie. Wystarczy spojrzeć po 7 dniach gry na pkt i punkty i czas w jakim je zrobili się nie zgadzają ! ja nie mam nic przeciwko temu że ktoś jest lepszym graczem od mnie w dalszym etapie gry i nie mam parcia na wysokie TOP wiec wiesz patrz na swoje konto patrze na inne też ale nie mam czego zazdrościć nie mam 17 lat a to jest gra nie gram pierwszy raz myślę że nie rozumiesz koncepcji propozycji. Tu nie chodzi o Topy ech

Zmień mindset będzie ci się łatwiej grało. Nie patrz na konta innych, patrz na swoje. Nic ci nie da zrobienie nawet top 10 jak po 1,5-2 latach bedziesz miał fuzję i do wyboru uni gdzie twoje super mocne konto spadnie poniżej top 100. Nie ma się co podniecać aktualną pozycją.

Myślę że mam zdrowy sposób myślenia i nic nie muszę zmieniać jak napisałeś mindset hehe ach te wcinki angielskie :) Teraz mam poczucie że to Ty jesteś taki wszech wiedzący i wiesz jak powinna ta gra wyglądać widzę nawet że niektórzy mają problem z czytaniem i rozumieniem o co chodzi w Propozycji gry bez kupowania surowców napisałem wcześniej czy była by możliwość serwera bez kupowania surowców i od razu odpisują serwer bez AM nigdy nie powstanie i dobrze nie o to chodzi i pisałem wcześniej że wiem i rozumiem że są z tego dochody. A Ty mi ciągle piszesz o miliardach surówki tak teraz w tym etapie gry ! A ja wciąż pisze o pierwszym etapie gry jeśli myślisz że ktoś bez AM w pierwszych 7 dniach wysyła 150 ekspów i ma z tego miliardy surowców to jesteś śmieszny albo niepoważny piszesz mi tu o jakiś ekstremalnych przypadkach TOP 5 maksimum 10 graczy i piszesz mi o etapie gry który ma miejsce teraz a mi w Propozycji i prośbie chodzi o pierwszy etap gry wiec kto się tu zachowuje jak by wszystko rozumiał jak masz problem ze zrozumieniem prośby i Propozycji gry bez kupowania surowców i Nie mam takich myśli zakazać antymaterii to jest twoja opinia pochopna znowu jak byś czytał ze zrozumieniem i pamiętał napisałem że wiem że Antymateria to dochód dla serwera ! Myślę że już napisałeś co miałeś napisać i pokazałeś swój punkt widzenia gorzej ze zrozumieniem idei propozycji grania na pierwszy etap gry bez kupowania paczek, surowców ! I pokazania ile gracz może spędzić przy grze.i to decyzje jakie podejmie będą świadczyć o miejscu.

P.S. Jak chcesz podrzucać propozycje na ustawienia nowego serwera to wątek na forum do tego już jest
    Nowe uni - nowe możliwe opcje

Dzięki wielkie Quarion tak zrobię napisze tam :)

Pozdro

• Trochę odbieracie od tematu to raz, a dwa - pomysły na nowe uniwersa - jest osobny temat, bez sensu co dwa/trzy tygodnie tworzyć kolejny temat o tym samym.

Generalnie dyskusja o konfiguracji nowych uni link poniżej:

Nowe uni - nowe możliwe opcje

Dziękuje jestem nowy i nie widziałem że co tydzień jest taki rytuał tworzenia na ten temat :) udam się do odnośnika który został podany

Pozdrawiam

• Wydaje mi się, że ciekawą opcją na nowym serwerze byłoby zmniejszenie minutek. Przysłowiowe 15 minut było od samego początku kiedy nikt nie operował na smartfonie - dzisiaj wszyscy gramy na kilku urządzeniach, świat jest szybszy i bardziej dynamiczny. Wydaje mi się, że ciekawy rozwiązaniem byłoby wprowadzenie zmiany w tym zakresie - np. zamiast czekanie 15 minut na brak aktywności danego gracza zmniejszyć tą wartość do 5 minut. Gra byłaby dzięki temu bardziej dynamiczna.

• Dobry Wać Panie tyż jest :trollface: z poprzednia propozycja x20 universum :D Speedem ekonomii już wiec co będzie bardziej możliwe ochrona płatna gracza :trollface: Na 1 tydzień 2 tygodnie bądź na miesiac :trollface: oczywiscie platna powyzej 500k :trollface: badz od własnych preferecji aczkowiek podczas skanowania i potwierdzeniu informacji zostanie utracona ochorna przed atakiem innych graczy 8)