Jak widać część zmian może jednak nie będzie taka zła.
Event na artefakty powinien być akurat odebrany pozytywnie.
Chociaż zapewne wypada podejść sceptycznie dopóki nie zobaczymy rezultatów.
Jak widać część zmian może jednak nie będzie taka zła.
Event na artefakty powinien być akurat odebrany pozytywnie.
Chociaż zapewne wypada podejść sceptycznie dopóki nie zobaczymy rezultatów.
Poczekajmy może aż zobaczymy zawartość i możliwości nowego elementu sklepu co by nie komentować bez zapoznania się z treścią. Napisali że: "Ograniczony czasowo sklep z artefaktami(...), w którym możecie wymienić nadmiarowe artefakty na wybrane przedmioty tymczasowe."
Jeśli będzie np możliwość wymiany zbędnych itemów nawet na itemy tymczasowe to by mogło być przydatne...
Poczekajmy może aż zobaczymy zawartość i możliwości nowego elementu sklepu co by nie komentować bez zapoznania się z treścią. Napisali że: "Ograniczony czasowo sklep z artefaktami(...), w którym możecie wymienić nadmiarowe artefakty na wybrane przedmioty tymczasowe."
Jeśli będzie np możliwość wymiany zbędnych itemów nawet na itemy tymczasowe to by mogło być przydatne...
Raczej za artefakty będzie możliwość kupowania czasowych przedmiotów, a nie wymiany zbędnych stałych na inne czasowe.
https://board.en.ogame.gamefor…ostID=7254648#post7254648
A jednak mieliśmy rację z początkowym sceptycyzmem.
I to jest akurat dobry ruch, jakby jeszcze zdjęli kaganiec lvl 100 max form życia to tacy ciułacze-klikacze jak ja mogliby znowu trochę się ucieszyć
Macmichael, racja.
Tak sobie przemyślałem sprawę z tymi boosterami czasowymi i cholibka GF sobie koncertowo strzelił w stopę wprowadzając to w taki sposób.
A gdyby wprowadzili to razem z nową mechaniką PvE w której co jakiś czas losowe planety byłyby kolonizowane przez "obcą i agresywną formę życia" (coś na kształt wiosek barbarzyńców z plemion jak ktoś grał) wysyłającą floty atakujące graczy i tylko sukcesywne farmie nie tych planet zapewniłoby spokój to razem ze zrabowaną surką można by tam znaleźć tę czasowe boostery. Nawet lore'owo by to szło wytłumaczyć, że przez to, że jest to obcą forma życia to i technologia boosterów jest niestabilna i przedmiot się rozpada. Potem stopniowo by schodzili z eventów misjowych i temat załatwiony.
GF zadowolony bo zyski stonks.
Gracze zadowoleni bo nową mechanika wymuszająca nawet na graczach eko posiadanie jakiejś mini floty do obrony przed botem.
Flociarze zadowoleni bo więcej potencjalnych celów.
Same plusy
Xan, jeszcze mogą zrobić tak jak piszesz i będzie git. Zwróć uwagę że w wakacje mało kto gra w Ogame. Później początek roku szkolnego, dzieciaki do szkół, a rodzice zajęci na maksa. Kolejne 2 tyg września odejdą - zanim gracze znowu zaczną się rozkręcać. Dzień się skróci to więcej ludzi będzie grać. Najdalej w październiku pewnie Gameforge będzie miał wszystko wdrożone i przetestowane.
A gdyby wprowadzili to razem z nową mechaniką PvE w której co jakiś czas losowe planety byłyby kolonizowane przez "obcą i agresywną formę życia"
Było juz cos podobnego proponowane - Farmy NPC ogólnie temat przyjety chłodno..
Czasowe bostery to śliski temat bo istnieje duże ryzyko że wszytkie takiemi uczynią, oczywiście poza tymi za anty, i te z ekspow i te od handlarza. Dawniej też się kupowało program ,,na zawsze,, a teraz dostaniesz tylko licencje na czas określony. Takie aktakujace konta można łatwo obudowac mechaniką z anty - np. posiadanie sztabu sprawia że nie atakują, jak nie to masz codziennie 5 wlotów od bota. Niby pomysł ciekawy, ale łatwo może sie obrócić przeciwko nam.
Raczej za artefakty będzie możliwość kupowania czasowych przedmiotów, a nie wymiany zbędnych stałych na inne czasowe.
No przecież tak jest napisane.
Wymieniasz artefakty (które na starym koncie nie są już do niczego potrzebne) na te itemy, które Ci pasuje.
Więc jak dla mnie to akurat pozytywna zmiana.
Choć nie zdziwię się, jeśli za chwilę będzie można dokupić artefakty za antymaterię... gdyby zabrakło
No nie powiem, event z artefaktami pierwsza klasa
15 misji (wysłane po aktywacji eventu), zero artefaktów.
Jakie super nagrody, wow, aż nie wiem, co wybrać. Dobrze, że trzeba je szybko uruchomić. Niepełne paczki surowców, rewelacja, bo po co, komu pełne. Świetny ten event, najlepszy.
A ja już skończyłem i nie narzekam.
I tak nie miałem co robić z artefaktami
Podpowiem, że na komplet nagród potrzeba 8465 artefaktów
No nie powiem, event z artefaktami pierwsza klasa
15 misji (wysłane po aktywacji eventu), zero artefaktów.
Dokładnie mam to samo. I tu powstaje pytanie " Czy artefakty można kupić za anty?"
I uwaga - wbrew (błędnie przetłumaczonemu) opisowi - Handlarz nie daje rabatu.
Handlarz po tyle skupuje statki (75% lub 81% ich wartości)
Rabat by był, gdyby kasował o tyle mniej antymaterii.
Ciekawe czy ktoś to kiedyś poprawi czy tak już zostanie?
Dokładnie mam to samo. I tu powstaje pytanie " Czy artefakty można kupić za anty?"
JESZCZE nie.
Za jakiś czas na pewno
Tak latam i latam po te artefakty a tu ani artefaktów, ani form życia, założę się o worek pieniędzy, że do jutra wpadać nie będą chyba, że po resecie serwera o 3 am coś się zmieni
Nic się nie zmieniło. Po 60 misjach wypadło równe 0.
Potwierdzam przedmówców .
Przy 110 misjach - 0 artefaktów , 0 - xp form , ( kompletnie nic )
Na zagranicznych społecznościach np. DE , ES - ten sam problem
Mam nadzieję że ten event będzie dodatkiem do starego eventu, podczas którego można było dość łatwo zdobyć itemy. W gorszej wersji tak już zostanie że będzie tylko taki event gdzie będzie trzeba się przez długi czas pobawić aby odebrać te nagrody. Cel może być taki aby gracze którzy są na urlopach i tylko sobie włączają grę na czas eventu byli dłużej aktywni. Jeśli tak się stanie to oceniam ten event negatywnie, bo latanie po artefakty jest dużo bardziej czasochłonne niż zadania z klasycznego eventu z nagrodami.
Wyczuwam jakiś kant odnośnie losowania/nasycenia artefaktami. Zresztą wyczuwałem go już wczoraj (nauczony doświadczeniami z tej gry) dlatego pozbierałem ich trochę wczoraj na zapas a dziś wydałem i teraz próbuję nazbierać znowu. Tak jak piszecie nic nie wpada w ramach tych bonusowych. Dziwna sprawa. Przypomina to trochę ten ich kant z przedmiotami na ekspedycji podczas którego mało kto zauważa jakikolwiek przyrost ilości zdobytych itemów. Notabene event z przedmiotami na ekspedycjach miałby sens tylko gdyby polegał na zwiększeniu prawdopodobieństwa znalezienia np 9x tak jak przy evencie ze znajdowaniem antymaterii. No ale wiadomo, sknery liczą że wtedy mniej ludzi kupi przedmioty za anty więc po prostu kantują na tym evencie i nic nie wpada. Z tej perspektywy zgadzam się z przedmówcami: pewnie będzie można kupować artefakty za kasę/antymaterię jak już wszyscy się zmęczą szukaniem artefaktów (celowo systemowo wyłączonych).
Co do samych przedmiotów: da się coś z tego sensownego robić, ale poza itemem 15 dodatkowych pól planety to raczej bieda jest. Z tymi dopałkami surowców odpowiadającymi produkcji np z 18 godzin to takie niemieckie sknerostwo wychodzi.
Podsumowując: mam mieszane uczucia z delikatnym zawiedzeniem. Liczyłem na lepsze przedmioty w tym evencie.
I trzeba dodać jeszcze jedno - w tym evencie mamy tak wychwalane przez wszystkich itemy "CZASOWE" przecież one tak poprawią komfort gry że ło ja cie nie pieniczę. Wszystko takie super, GF tak super zadbało o graczy ... a znowu event gdzie 95% nagród przepadnie