Ja też miałem planety tam gdzie chce i robiłem fs przez gale za 39mln a teraz dołożyli 2 gale i kosztuje to 120mln

Porozmawiajmy na temat UniFusion
-
-
Dla graczy nic to nie zmieni.
Ta cała fuzja.
-
Może warto to zgłosić że tak było by fer względem gospodarzy, mamy jeszcze chwilę czasu
Fer? Piszesz tak jakbyś na tym cierpiał.
Masz planety tam gdzie chcesz. Masz pozycje tam gdzie chesz.Nie do końca jest tak jak piszesz. Ja przede wszystkim piszesz w imieniu ogółu, nie swoim, wiec nie zadawaj wprost pytań, czy ja mam rozłożone planety.
Jeśli nawet zapytanie dotyczyłoby mnie- przychodzą nowe ekipy, z darmowymi przenosinami (tak, darmowymi, nawet tyloma ile ma planet) i rozstawia sie pod gotowe ule. Gospodarz z uni docelowego jest na przegranej pozycji, bo to pod niego rozstawiają sie, zwłaszcza, ze nie ma juz darmowych przenosin.
Oczywiście, ekowiec, ekspiarz ma to w nosie, to dotyczy głównie flociarzy. Dlatego Ruda , tak wiem doskonale jak przebiegały dotychczasowe fuzje. Ja pytam o możliwość kolejnej fuzji. Nie odpowiadaj mi regułka, tylko spojrzyj na to po ludzku.
-
Ale co Ruda ma zrobić w związku z brakiem relokacji dla gospodarzy? Jechać do Karlsruhe i pikietować pod budynkiem, w którym producent gry ma siedzibę?
-
Ale co Ruda ma zrobić w związku z brakiem relokacji dla gospodarzy? Jechać do Karlsruhe i pikietować pod budynkiem, w którym producent gry ma siedzibę?
TAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAK!
-
Nie fikaj.
Nie wiem, co może, a czego nie. Zakladam, że niewiele. Na pewno zapytać wyżej w naszym imieniu mogłaby.
-
Nie fikaj.
Nie wiem, co może, a czego nie. Zakladam, że niewiele. Na pewno zapytać wyżej w naszym imieniu mogłaby.
Team wielokrotnie zdradzał, że postulaty graczy były przesyłane do góry, wielokrotnie było informowane, jak to wygląda po stronie niemieckiej (podpowiem: jak w typowym korpo, naprawienie głupiego buga z brakującymi itemami na licytacjach i w import/export wg Arta wymagało niespotykanej w firmie obecności 3 różnych osób i odpowiedniej koniunkcji planet). Kilka miesięcy temu mieliśmy słynną aktualizację, która spieprzyła dodatki do gry – devowie byli informowani, że tak się stanie, mimo to aktualizacja została wprowadzona. Gracze byli tak wkur... zdenerwowani, że nawet samo GF wystosowało oświadczenie.
Jak brzmiało oświadczenie? "Tak, słyszymy was, ale cmoknijcie nas w dupę, nie cofniemy wersji gry". Więc Ruda albo ktokolwiek inny z teamu, nie tylko polskiego, na pewno zostanie wysłuchany, że hoho. Pani kasjerce w sklepie też mówisz, żeby porozmawiała z producentem masła, bo to skandal, że jest tak drogie?
-
Nie do końca jest tak jak piszesz. Ja przede wszystkim piszesz w imieniu ogółu, nie swoim, wiec nie zadawaj wprost pytań, czy ja mam rozłożone planety.
Jeśli nawet zapytanie dotyczyłoby mnie- przychodzą nowe ekipy, z darmowymi przenosinami (tak, darmowymi, nawet tyloma ile ma planet) i rozstawia sie pod gotowe ule. Gospodarz z uni docelowego jest na przegranej pozycji, bo to pod niego rozstawiają sie, zwłaszcza, ze nie ma juz darmowych przenosin.
Z jednej strony mówisz że masz kichę bo przeniosą Ci się pod ul z drugiej strony nie widzisz tego że przenoszącym się rozwali się ul?
-
Nie do końca jest tak jak piszesz. Ja przede wszystkim piszesz w imieniu ogółu, nie swoim, wiec nie zadawaj wprost pytań, czy ja mam rozłożone planety.
Z jednej strony mówisz że masz kichę bo przeniosą Ci się pod ul z drugiej strony nie widzisz tego że przenoszącym się rozwali się ul?
Dlaczego przenoszącym mialby rozwalic sie ul? Przenosi dowolne planety, poza swoim zapchanym ukladem.
Nie Fenrir, nie mówię tak.
Nie rozumiem Twojego naskoku na mnie. W czym problem zapytać osobę wyzej i przedstawić zapytanie od graczy? A to, jak działa ich komunikacja i sposób rozwiązywania problemów, to już teoretycznie nie nasz problem. Teoretycznie, bo praktycznie to jednak my na tym cierpimy.
-
Bo po prostu ile lat można pisać (nie tylko ja to robię), że team od graczy różni się tym, że mają jakąś bezpośrednią czerwoną linię z GF, ale przypomina to raczej głuchy telefon, i to dosłownie, a nie metaforycznie. Oceniajmy team za pracę w zakresie ich obowiązków, a nie za to, na co wpływu nie mają. I żeby było jasne, także teamy niemieckie, angielskie czy francuskie (czyli największych społeczności) mówią wprost: my GF przekazujemy wasze głosy, ale GF słucha nas tak, że nie słucha. Warto choćby sprawdzić listę przekazanych (a wcześniej przegłosowanych) pomysłów z forum ORG, jest dość długa, a my po dziś dzień nie zauważyliśmy chyba nawet jednej z tych zmian, za to dostaliśmy osiągnięcia i uni sezonowe.
-
Może warto to zgłosić że tak było by fer względem gospodarzy, mamy jeszcze chwilę czasu
Fer? Piszesz tak jakbyś na tym cierpiał.
Masz planety tam gdzie chcesz. Masz pozycje tam gdzie chesz.Mam planety tam gdzie chce teraz, jak dojdzie sporo nowych graczy nie wszystkie będę miał tam gdzie bym chciał. To taki przykałd
-
Kłótnia o głupie planety czy tam czy tu. .
Walka o stołek :
Kapśnik nikt ci nie da za darmo wszystkiego i to prawda co mówi Fenrir.
Że GF ma nas w 4 literach. . to ich gra i ich zasady.
Czyli pomyślmy. To jest Gra Simsy kierują nami Niemcy .
Możemy tyle co nic .
Zasady ich i zasady.
A jak się nie podoba i chcesz iść wyżej Kapśnik.
Wejdź do teamu tam gdzie Ruda. I będziesz mógł pisać wyżej.
-
Team wielokrotnie zdradzał, że postulaty graczy były przesyłane do góry,
tylko ze w kosmosie nie ma grawitacji, ergo "góra - dół" to pojęcia związane z lokalnymi anomaliami, ...
żeby było jasne wpisuje te głupotę tylko po to żeby być na bieżąco informowany w tym wątku
ale... przy okazji teraz w temacie fuzji, po kiego grzyba dorzuca się młodych do starych a nie łączy się młodych z młodymi a starych ze starymi, niech ktoś z tym w końcu do króla wafla zrobi porządek!
gram na Rosie, ile mam jeszcze grać ??? dekadę - dwie żeby mnie połączyli z solidnym Uni? np. takim Kalyke, lub cos na Q ewentualnie jakieś inne stare fajne,
no zaraz mnie cholera weźmie jak zobaczyłem te tabelkę!!! weź Art zrób coś z tym! jeszcze może nie jest za późno
, pozdrawiam wszystkie dziewczyny zwłaszcza rude
-
Kłótnia o głupie planety czy tam czy tu. .
Walka o stołek :
Kapśnik nikt ci nie da za darmo wszystkiego i to prawda co mówi Fenrir.
Że GF ma nas w 4 literach. . to ich gra i ich zasady.
Czyli pomyślmy. To jest Gra Simsy kierują nami Niemcy .
Możemy tyle co nic .
Zasady ich i zasady.
A jak się nie podoba i chcesz iść wyżej Kapśnik.
Wejdź do teamu tam gdzie Ruda. I będziesz mógł pisać wyżej.
Tak tylko wtrącę że nie musi iść do teamu co by pisac "wyżej". Każdy może - od dawna już ludzie to wam mowią, i powtarzają że nie raz sama Ruda gówno zdziała , są masy problemów i zamiast robić z siebie debili na polskim forum czy discordzie - wykażcie odrobinę kreatywności , idźcie na discorda - nie polskiego , tylko kanał ogólny, na kanały do zgłaszania bugów, sugestii - i bezpośrednio tam róbcie gównoburze dodatkowo oznaczając członków teamu GF / etc co by bardziej pewne kwestie nagłaśniać.
Nie jeden raz i nie ostatni raz były wojny na polskim discordzie czy tu na forum co coś... to o błędy, to o bugi to o tamto czy siamto - gdzie Ruda i reszta co najwyżej mogą pisac "wyżej" i nic więcej. Zamiast kisić ogóry tutaj - po prostu zacznijcie adresować wątpliwości, problemy bezpośrednio do GF / niemców na discordzie , wtedy presja ze strony graczy zacznie być bardziej odczuwalna i szybciej prędzej coś uda się zdziałać / zmienić niż przez "przekazywanie wyżej" od członków teamu. Jak "WIELU" zacznie w odpowiednim miejscu, może to "WIELE" zmienić albo i nie w podejściu do "WIELU" spraw.
-
Jestem również za tym, aby gospodarze dostawali itemy relokacji.
Po fuzji możemy dostać w swoich układach ogromne floty, które w kilka minut będą mogły do nas przylecieć.
-
Po fuzji możemy dostać w swoich układach ogromne floty, które w kilka minut będą mogły do nas przylecieć.
Przed fuzją też możesz dostać w swoim układzie ogromne floty, które będą mogły przylecieć w kilka minut, po prostu pilnuj zabawek.
-
Przed fuzją też możesz dostać w swoim układzie ogromne floty, które będą mogły przylecieć w kilka minut, po prostu pilnuj zabawek.
Owszem, ale nie na taką skalę.
-
-
Czy może mi ktoś zalinkować info odnośnie zasad łączenie Uni. Chodzi mi o to że mam konto i na Quasar i na Kerberos i teraz mi łączą oba te Uni. Szukam info co mam w takim przypadku zrobić
-
Czy może mi ktoś zalinkować info odnośnie zasad łączenie Uni. Chodzi mi o to że mam konto i na Quasar i na Kerberos i teraz mi łączą oba te Uni. Szukam info co mam w takim przypadku zrobić
Ja też tak mam, co wiecej na Q i Q mam już po 2 konta z poprzednich fuzji. Po prostu wybierasz 1 konto, a na 2 możesz logowac się 1 raz na miesiac żeby nie znikło. Jak trafi na cmentarz to już nigdzie nie można wrócić, więc lepiej na to nie pozwolić!