Pozostawienie po jednym Uni docelowym z każdą prędkością floty wojennej x1 (Kalyke), x2 (Rosalind), x3 (Quasar), x4 (Kerberos)
i u68 jako klasyczne parametry poza speed eko
Pozostawienie po jednym Uni docelowym z każdą prędkością floty wojennej x1 (Kalyke), x2 (Rosalind), x3 (Quasar), x4 (Kerberos)
chyba informację TAK/NIE dacie radę uzyskać ?
Jak wiemy, to powiemy — prosta sprawa. Decyzja o fuzjach jeszcze nie zapadła. Dlatego jedyne co mogę napisać, to że fuzja (kiedyś) nastąpi.
duża część graczy z Kerberos chciałaby pójść na Quasar. Więc Kerberos jako docelowy byłoby skrzywdzeniem tego uni.
duża część graczy z Kerberos chciałaby pójść na Quasar. Więc Kerberos jako docelowy byłoby skrzywdzeniem tego uni.
Szkoda że temat przechodzenia, nawet za anty, między uni umarł
No napisałem, skansenu nie ma co dotykać
Nie pomyliłeś się czasami z Kalekami (UNI Kalyke) ? bo nie znam nikogo z Kerberos, kto chciałby pójść na Quasar.
Nie siejcie takich plotek, bo potem ludzi w knajpach straszycie
Nie pomyliłeś się czasami z Kalekami (UNI Kalyke) ? bo nie znam nikogo z Kerberos, kto chciałby pójść na Quasar.
Nie siejcie takich plotek, bo potem ludzi w knajpach straszycie
ja tam nie mam nic przeciw zapraszam
bez sensu fuzja jak dla mnie
mi ostatnia fuzja przypadła do gustu, był wybór może nie każdy możliwy ale każdy znalazł coś dla siebie
teoretycznie fair dał bym też opcję dla graczy po zmianie ustawień serwera aby mogli się na inny przenieść tym którym się zmiany nie podobają,ale to temat około-fuzyjny.
Nie wiem co to skansen
i nie dałeś go jako docelowego
Nie wiem co to skansen
i nie dałeś go jako docelowego
Nie dałem, bo nie znam nikogo normalnego, kto chciałby przeprowadzić się do skansenu Oczywiscie niech sobie jest jak jest, niech bedzie nawet docelowym, bo to co nie miesci mi sie w wyobrazni dla kogos moze byc celem. Ogolnie jestem zwolennikiem pelnej mozliwosci migracji miedzy Uni - moze z jakims ograniczeniem czestotliwosci, moze za jakas oplata (antymateria) - do dyskusji i ustalenia tak, by rozwiazanie odpowiadalo mozliwie duzej wiekszosci graczy. Wszystkim nie bedzie odpowiadac nigdy, nie badzmy naiwni..
Ogolnie jestem zwolennikiem pelnej mozliwosci migracji miedzy Uni - moze z jakims ograniczeniem czestotliwosci, moze za jakas oplata (antymateria) - do dyskusji i ustalenia tak, by rozwiazanie odpowiadalo mozliwie duzej wiekszosci graczy.
Mądrego i przyjemnie posłuchać
Czekanie na cmentarz i przenosiny by mnie nie urządzało, ale np. jest guzik migracja, klikam, pokazuje mi dostępne opcje, robię klik i już jestem by był super. Potem debuff np. 6 miesięcy by znowu móc się przenieść - w tą stronę myślę, że czekanie byłoby przyjemniejsze.
Ogolnie jestem zwolennikiem pelnej mozliwosci migracji miedzy Uni - moze z jakims ograniczeniem czestotliwosci, moze za jakas oplata (antymateria) - do dyskusji i ustalenia tak, by rozwiazanie odpowiadalo mozliwie duzej wiekszosci graczy.
Czekanie na cmentarz i przenosiny by mnie nie urządzało, ale np. jest guzik migracja, klikam, pokazuje mi dostępne opcje, robię klik i już jestem by był super. Potem debuff np. 6 miesięcy by znowu móc się przenieść - w tą stronę myślę, że czekanie byłoby przyjemniejsze.
Czekanie byloby przyjemniejsze a i wybor Uni w przypadku fuzji nieco latwiejszy - bo nie ostateczny. W tej chwli - o ile (lub kiedy) fuzja nastąpi istnieje ryzyko, ze wybor, ktory popelnie, bedzie ostatecznym..
Co do fuzji, oczywiście czekamy na nią niecierpliwie, bo w przypadku kiedy gra jest nastawiona na potyczki gracz vs gracz jest ona nieunikniona, tak żeby wciąż była rywalizacja.
Wiele razy wspominałem i będę ponawiał swój apel, aby nasz team nie robił "miliona" konfiguracji nowych uni, by przy okazji fuzji nikt nie czuł się pokrzywdzony. Jedni się przyzwyczaili do braku ładowności sond, inni to chcą, inni chcą większego PZ, a inni budują konta na niższym PZ i przy okazji fuzji są stratni.
Ograniczmy rozbieżności w konfiguracji, a będzie dużo mniej głosów sprzeciwu i pokrzywdzenia.
Co do samego łączenia, może warto zastanowić się nad stworzeniem nowych uni i dać KAŻDEMU wybór, tak by Ci z uni docelowych także mogli zadecydować czy chcą zostać na swoich uni czy przenieść się gdzie indziej.
Przedmiot do przenoszenia? Jestem na nie, może zbiorę masę hejtu, ale nie wyobrażam sobie, by topowe konta latały po innych uni tworząc mniejszą lub większą nową przewagę. Jeśli zaś wprowadzimy ograniczenia jak wtedy, kiedy funkcjonował cmentarz, to jednak nie będzie dotyczyło to wszystkich i pewna grupa graczy nie będzie mogła z tego korzystać.
Usprawnijmy UF, wprowadźmy jasne zasady, a wtedy powinno to dobrze funkcjonować.
Ruda Art kruszynka czekamy niecierpliwie na informacje dotyczące fuzji, gracze się niecierpliwią, a to dobry zwiastun.
Co do samego łączenia, może warto zastanowić się nad stworzeniem nowych uni i dać KAŻDEMU wybór, tak by Ci z uni docelowych także mogli zadecydować czy chcą zostać na swoich uni czy przenieść się gdzie indziej.
Moim zdaniem jest, to bardzo dobry pomysł, żeby zrobić zupełnie nowe uni, żeby nikt nie był pokrzywdzony a najbardziej ci, którzy weszli na jakieś uni i nie mogą już z niego uciec.
Moim zdaniem jest, to bardzo dobry pomysł, żeby zrobić zupełnie nowe uni, żeby nikt nie był pokrzywdzony a najbardziej ci, którzy weszli na jakieś uni i nie mogą już z niego uciec.
Nie czuję się poszkodowana.
Niech zrobią ten dodatek płatny do przenoszenia.
Na moim serwerze są konta które przechodziły fuzje po kilka razy. Podejrzewam że gracze którzy czuliby się poszkodowani są w mniejszości.
Dla mnie fuzja to zawsze stres, każdy chce gdzie indziej iść. Sama przechodziłam to już kilka razy. Zazwyczaj do tej pory było tak że to młodsze serwery miały wybór i na finalnym serwerze każdy +/- przechodził tyle samo łączeń ponieważ ludzie z docelowego serwera też przechodzili fuzje.
Wydaje się że łączenia są rzadko ale jak spojrzymy na kalendarz: Łączenia uniwersów OGame.pl to trochę ich było. Po fuzji szybciej aktywność serwerów maleje i wracają do aktywności sprzed.
Mądrego? Przecież GF samo chciało wprowadzić taki przedmiot do przenoszenia tylko gdzieś umarło śmiercią naturalną
Z pewnoscią ilu graczy tyle powodów i różnych motywacji do przenosin na to czy inne Uni, wszystkim - jak w zyciu - dogodzic sie nie da.. Moze jednak dzieki konstruktywnej dyskusji osobą z Teamu, ktorym zalezy (a sa takie wbrew pozorom) latwiej bedzie zaniesc glos graczy odpowiednio wysoko, by przynajmniej w czesci wysluchany został..
Ja bym mimo wszystko na jakas forme mozliwych cyklicznych przenosin (moze w formie wspomnianego przez ciap przedmiotu) probowal nalegac. Niech przenosiny beda mozliwe nawet raz na rok, ale niech beda.. Subiektywnie patrzac z wlasnej pozycji - jak inaczej zdecydowac, gdzie sie wybrac przy ewentualnej fuzji ? Majac w perspektywie zmiane po roku latwiej bedzie wybrac, komu zrobic niespodzianke w pierwszej kolejnosci
komu zrobic niespodzianke w pierwszej kolejnosci
Niespodziankę.... Teraz to nawet konta po 1 tygodniu z nowego uni rozjechałoby 99% kont na najstarszym/największym