Posts by Balboa

Ciap, broń Boże nie chce być złośliwy, ale jeśli mówisz o robieniu dysproporcji na kiedyś tam przez eko x8/x10 to czemu w ten sam sposób nie namawiasz, by wszędzie był ten sam % DF czyli 80, bo wszak niektórym ten % da większą dysproporcję niż eko x8/x10.
    bez sens

Ja również nie mam zamiaru się kłócić, ale spieszę Ci z odpowiedzią.

Jeśli Wy dostaniecie eko X10 to automatycznie któreś z innych uni go nie dostanie. Dlaczego macie dostać go Wy zamiast drugiego planowanego uni X1? Myślę, że udało Ci się zauważyć, że w pełni poparłem pomysł Hansa, który to pierwszy zaproponował, by zrobić klon u68 a tym samym dać wszystkim graczom możliwość wyboru, bo również są osoby, które chcą opuścić u68, a ta propozycja właśnie daje taką możliwość. Przez kilka stron toczy się dyskusja tylko i wyłącznie o Wasze uni, bo w 90% tylko gracze tego uni są niezadowoleni.

Eko X10 daje większe zyski nie tylko dla górników, ale i odkrywców, ale Ci drudzy wola szybsze pokojowe, by móc w ciągu dnia wysłać tych expow więcej. Kolejna kwestia Wasz DF nie tylko zniechęca flociarzy do przyjscia, ale i odkrywców, którzy nie mogą sobie przetapiać floty z expow, bo PZ jest niskie i jeszcze brak deu.

Z tego wynika, że na Waszym eko X10 ucierpią nie tylko flociarzy, ale i odkrywcy. Dlaczego zatem macie dostać wyższe eko, skoro jesteście najmniej chętni na jakiekolwiek zmiany, ale jak wydobycie wyższe to tak.

Niestety nie powinno to tak działać.

Z drugiej strony, skoro będziesz miał alternatywne X1 z wyższym DF, deu na PZ i eko X10 to będziesz mógł z tego skorzystać ciesząc się nie tylko wyższym eko, ale i DF czy deuterem.

Cała ta dyskusja tyczy się tego, że eko x10 i inne parametry jak DF czy deu mają przyciągać graczy i dawać wybór. Eko x10 na u68 nie da żadnego wyboru, tylko uszczęśliwi grupę ludzi z jednego uniwersum.

Przedstawione przez Ruda propozycje docelowych uniwersów dają wybór wszystkim graczom, by wybrali odpowiednie dla siebie. Klon u68 powstanie nie dlatego, by gracze mieli kolejny wybór dołączenia tylko dlatego, żeby część graczy od Was mogła migrować z u68 i dokonać wyboru.

Ty i część innych graczy nie chcecie wyboru, nie chcecie rywalizacji z innymi, chcecie grać dalej po swojemu od nastu lat, wiec uważam że eko X10 powinni dostać gracze, którzy takiego problemu nie mają.

Jak czytam ta dyskusje to jest na prawde grubo ... Gość z 9 miliardami punktów nie ogarnia jakie klasy gry ma do wyboru , następny ubolewa nad paliwem przy fsie 1 podkreśle 1 uklad obok , a jeszcze inny grający na uniwersum z aktywnymi ~740 graczami próbuje wmówić ze faktyczny wplyw ma liczba galaktyk w roznicy 2 (1000 planet na pozycji 8) gdzie idac nawet skrajnym przykladem 20 planet na koncie , a jest biednie z ludzmi na 68 z 20 , to trzeba prawie 15k planet na pozycjo 8 żeby kazdemu dogodzić... Wiecej jeden tramwaj tak na prawde czy bedzie 7 czy 9 ... Tak samo jak zrobienie klona dla ludzi co chcą grac na tym uni .... Obsrana zbroja ze trzeba wstac odebrac flote czesciej bo przy 7 będzie gęsto, a drugie otwarcie klona udowodni ze zostanie 300 zagorzalych weteranów i uni umrze po 2 miesiącach czekając na kolejna fuzje...

A teraz mozecie pluc jadem na moja skromną osobe jak to macie w zwyczaju

Chyba jesteś gimbusem, który nic nie czai. Jak nie masz żadnych obowiazków to możesz sobie siedzieć na ogame 24/7. Ale to jest gra, ma sprawiać ludziom przyjemność, a nie przystosowywać życie do gry. Ustawiłem sobie konto tak zeby nie kolidowało z moim życiem , przeżyłem przyśpieszenie prędkości do pokojowej x2, jeżeli teraz pokojowa x3 miałaby być minimalna prędkością, to nie wiem czy uda mi się to zrobić i pozostanie chyba wieczny urlop lub kasacja konta.

A wytłumaczysz może w czym to będzie przeszkadzać?

Od 2 stron dyskusja toczy się tylko u68, z tego względu, że gracze tego uni są najmniej chętni na zmiany i na rywalizację z innymi graczami. W zamian za to jeszcze chcecie bonus w postaci eko X10? Za co? Pomysł, żeby zrobić klon u68 jest po to, że to gracze którzy właśnie chcą się wyrwać z tej stagnacji mieli możliwość wyboru.

Graczom u68 nic nie pasuje, a płacz i pokojowe to po prostu żart. W dobie lotow GSow 10 godzin układ obok ktoś tutaj próbuje dyskutować o tym, że wyższe pokojowe nie są komfortowe. To po ile Wy śpicie na u68? Po 12 godzin, że się boicie że nie dostosujecie FSow pod 10 godzinny lot GSow ?

Chcecie mieć swój folwark bez zmian od xx lat to miejcie, ale tym samym nie powinniście mieć eko X10 i ograniczać tym innych uni, które bardziej zasługują na eko X10.

A jak chcecie x10 to wtedy będziecie mogli iść na inne X1 z eko X10.

Zamiast szukać pozytywów i się cieszyć z fuzji jednej z najlepiej się zapowiadających to Wy ciągle szukacie problemów i marudzicie, a na dodatek chcecie pozbawić innych eko X10.

Dlatego będziesz miał wybór X1 z pokojowymi X3.

Ja nie napisałem nigdzie, że to będzie uni tylko dla odkrywców. Nie narzucam Ci przymusu emigracji na uni X2. Każdy wybierze coś dla siebie, a uni X2 z pokojowymi X6 bądź X7 będzie po prostu największym kompromisem pomiędzy szybkimi, a najwolniejszym X1 z dodatkową opcją X6 zy X7 pokojowymi. Nie ma co się spierać, że ekspy na X6 czy X7 latają szybciej niż na X3.

Pozdrawiam

W takim przypadku 7 galaktyk jak najbardziej jest do zaakceptowania. Co do drugiej kwestii to myślę, że krakowskim targiem X6 pokojowe i chyba każdy będzie szczęśliwy. To uni raczej będzie rajem dla odkrywców, więc tutaj ewidentnie ukłon w ich stronę, ale każdy ma coś dla siebie.

Jak widać w całej dyskusji jakąkolwiek decyzję team nie podejmie to i tak będzie źle, z resztą jak zawsze..

Ja bardzo się cieszę, że plan jest stworzyć nowe uni i dać wybór.

HanS ma świetny pomysł. Żeby wilk był syty i owca cała, to jako docelowe stworzyć jedno uni z paramterami u68, a im dać wtedy prawo wyjścia z uni. Ci co chcą grać na aktualnych parametrach to wybiorą bliźniacze nowe uni, a ci co chcą opuścić skansen skorzystają z tej możliwości.

Nie widzę żadnej potrzeby, żeby im dawać eko x10 skoro nie są otwarci na jakiekolwiek zmiany i część graczy jest niechętnych do fuzji.

Zatem moja propozycja taka:

• x1 wojenne/x3 pokojowe/x1 obronne/DF 80/deu na DF/9 galaktyk/spalanie 50% (x10)
    • bliźniacze uni 68
    • x2 wojskowe / x7 pokojowe / x3 obronne 70% df / deu na df/ 9 galaktyk 50% spalanie (x10)
    • x3 wojenne/x5 pokojowe/x3 obronne/DF 70/deu na DF/9 galaktyk/spalanie 50%(x10)
    • x4 wojenne/x6 pokojowe/x5 obronne/DF 80/deu na DF/9 galaktyk/spalanie 50%(x10)
    • x5 wojenne/x7 pokojowe/x6 obronne/DF 80/deu na DF/9 galaktyk/spalanie 50%

Pozdrawiam

Kw4s1 i po to też zostały stworzone w tej grze? :) no raczej chyba nie :)

Podpowiem, że dalej możesz je wysłać z misją "Niszcz", nic w tej kwestii sie nie zmienilo. To ze teraz nie jestes w stanie leciec przez pół gali w 2 godziny tylko trzeba troche skilla a nie leciec na pałe, to inna sprawa.

Powrót starych predkosci gsow tylko w pakiecie z niewidoczna aktywnoscia na moonach :evil:

Choć z (Cannabis) nam całkowicie nie po drodze, to proszę podpowiedz nam jak wykorzystać skilla w sytuacji, gdy ktoś śpi krócej niż lecą GSy?

Tak z ciekawości pytam, możliwe że ja i kilku innych flociarzy tego skilla nie ma i nie zna, ale tak na logikę proszę podpowiedz.

Tylko bez wymijających odpowiedzi.

Pozdrawiam

Ruda czy mogę poprosić Cię o wpisanie do pierwszego postu aktualnego stanu propozycji do rozważań, czy za dużo roboty z tym będzie?

• x1 wojenne/x3 pokojowe/x1 obronne/DF 80/deu na DF/9 galaktyk/spalanie 50%
    • x2 wojenne/x4 pokojowe/x2 obronne/DF 80/deu na DF/9 galaktyk/spalanie 50%
    • x2 wojskowe / x7 pokojowe / x3 obronne 70% df / deu na df/ 9 galaktyk 50% spalanie
    • x3 wojenne/x5 pokojowe/x3 obronne/DF 70/deu na DF/9 galaktyk/spalanie 50%
    • x4 wojenne/x6 pokojowe/x5 obronne/DF 80/deu na DF/9 galaktyk/spalanie 50%
    • x5 wojenne/x7 pokojowe/x6 obronne/DF 80/deu na DF/9 galaktyk/spalanie 50%

Uni 68 jako docelowe.

Eco x10 mogą być tylko 4 na społeczność.

I jak?

czyli wychodzi na to, że mamy 7 uni docelowych. Czy to aby napewno dobry pomysł? Rozumiem, że każdy może mieć wybór, ale czy to spełni oczekiwania fuzji ? Czy to już ostateczna propozycja ?
    5 Uni docelowych uważam, za najlepszy kompromis

Same flotowe są oczywiste przy 4 prędkościach. Pokojowe i obronne bardziej mnie zastanawiają jak to układać. W razie konieczności of kors :fgrin:

Zaproponowałbym wszędzie ładownośc sond, wszędzie ten sam PZ czyli 80%. Co do prędkości flot obronnych to dokładnie takie same jak wojenne. Jeśli chodzi o pokojowe to może każda prędkość wojenna x2 poza najszybszym, bo nie wiem jakie są w planie, ale domniemam że wojenne x1, x2, x3 i x4/x5?
    dla uni x1 pokojowe x2

Dla uni x2 pokojowe x4

Dla uni x3 pokojowe x6

Dla uni x4/5 także pokojowe x6 ?

Przynajmniej jedno uniwersum z prędkością flot wojennych x1 musi pozostać bez zmian.

Nie powinno być żadnych ankiet dotyczących modyfikacji tego parametru.

Właśnie po to tworzone są różne serwery o odmiennych prędkościach, aby każdy mógł wybrać coś dla siebie.

W moje propozycji 4 Uni jest to, by każde z nich miało osobna prędkość flot wojennych.
    speed x1 flot, x2, x3 i x5

A Adam chodzi o to, że pozostałe parametry będą modyfikowane ankietami. Czy będzie speed pokojowych x2 czy może x3. Czy będzie omijanie pustych układów czy też nie będzie.

Te parametry będą poddawane głosowaniu, a prędkość flot wojennych pozostaje bez zmian od samego ogłoszenia.

Nie ma możliwości migracji z uniwersów docelowych. Nigdy nie było to możliwe. Exodusy są zamykane po fuzji i tylko z tych serwerów gracze mogą migrować na inne.

Dlatego najlepszym wyjściem, żeby każde uni było exodusem, a docelowe całkowicie nowe.

4 nowe uni, inne exodusy i działamy, każdy ma prawo wyboru, jak ktoś chce zostać na x1 to wybiera x1 i gra sobie tak samo jak było.

Zostawić tylko te najnowsze i gotowe.

% chyba do poprawy, bo z PZ wynika, że powinien być mniejszy, ale i tak ogromny.

W drugiej połowie wojny padł duży wynik, który już klaruje wynik tej wojny.

Mimo wszystko wierzę, że Anathema nie pozwoli jej przegrać, bo trochę słabo by było.

I po co te pisanie o satelitach i na 9 stron dyskusja.. Grajcie swoje.

Brawo za wlot i zysk.

nadto proponuje, aby nowe universa sezonowe, pod koniec sezonu, byly laczone w jedno.

Kretyński pomysł do kwadratu, a może nawet do sześcianu, jak ktoś rozwija te konta, chyba że w tej sutuacji zezwolą na gę multiplayer :trollface:. Właśnie największą zmorą fuzji jest wizja utraty najlepszych kont przez to, że nie ma wyboru gdzie przejść i akurat tak się szczęśliwie trafia że łączą uni które preferujemy. To nie jest zdecydowanie na rękę GF. Z tego co wiem to ciap ma własnie te sytuacje z kaleke i 68.

Uni 68 jest na emeryturę ogame i tam się ma dać spać spokojnie.

No to zobacz, mój pomysł idealnie rozwiązuje Twój problem. Jak powstaną nowe uni specjalnie na potrzeby fuzji, wtedy każdy ma możliwość wyboru gdzie iść i nie musi rezygnować ani oddawać kont na docelowych uni.

Pewnie Santos, to kompleksy bycia singlem. Nie wiem jak mnie rozgryzłeś, ale się udało.

Wyszczekany jesteś, prawdziwy bohater, walczący z oszustami i samym sobą, na białym koniu.

Wszędzie syf, wszędzie pushe, multi, na każdym uni w Polsce, wszędzie boty i oszusty. Paranoje się leczy, daj sobie pomóc Santos.

Zawsze najwięcej o oszustach mają do powiedzenia ci, co najwięcej oszukują, tak jest właśnie w Twoim przypadku, ale spokojnie, chyba ilość sojuszników, którzy Cie zostawiają to najlepszy dowód na to, że to z Tobą jest coś nie tak, a nie z wszystkimi w koło.

Pewnie z tego samego powodu co inni gracze.

To gra multiplayer, nastawieni jesteśmy na rywalizację z innymi graczami. Nie musi być każdy flociarzem, ale każdy ma sąsiadów w galaktyce. Czas się przenosić, aby mieć kolejną konkurencję i rywalizować z innymi.