Posts by wampek

Aczkolwiek wierze w to ze zmienia zdanie i wroca do niewiedcznego pz. Tak jak bylo w przypadku multikontq i brak kontaktu flot owych kont.

Jest jeden problem... o ile zmiana reguły kontaktu flot przy multikontach jest kwestią edycji jednego paragrafu w regulaminie, tak niewidoczne pole zniszczeń jest już kwestią mechaniki i algorytmów stojących za techniczną warstwą gry. Podobna sytuacja miała miejsce w przypadku zmiany spalania sond szpiegowskich.

Jesteś pewien? Powyżej pisałem, do czego to prowadzi - do odpowiadania na zasadzie "co poeta miał na myśli". Podałem nawet przykład takiego pytania: "Myślę o wydarzeniu historycznym. Proszę podać nazwę." W quizy działu Nauka na forum OGame bawię się od przeszło 15 lat, widziałem i sam zadawałem pytania, na które było wiele odpowiedzi, w tym takie, które mi do głowy nie przyszły, gdy układałem pytanie. Wtedy sam stwierdzałem, że pytanie było zbyt szerokie i uznawałem odpowiedź. Nie wmówisz mi, że autor pytania może sobie dowolnie uznawać odpowiedź za prawidłową lub nie, bez podania jakiegokolwiek logicznego argumentu.

Tak, jestem, ponieważ nie możemy wymagać od zadającego pytanie kompletnej wiedzy na temat poruszanej przez niego dziedziny (to nie uniwersytet). Układając podpowiedzi nikt z nas nie ma pewności, czy jest możliwe dopasowanie do nich innego rozwiązania. W sytuacji gdy jednak ktoś takie rozwiązanie znajdzie, nie oznacza to, że mamy od razu rezygnować z naszego zamysłu... możemy po prostu doprecyzować pytanie, tak by dokładniej nakierować uczestników quizu na nasz punkt widzenia. Jeśli nie potrafimy uściślić zagadki, wówczas rozsądne jest uznanie uzyskanej odpowiedzi. Niegdyś był, a może i nadal jest taki teleturniej jak "Koło fortuny"... zadaniem uczestnika było podanie hasła zawierającego odsłonięte litery. Nie wystarczyło podać pierwszej lepszej "pasującej" odpowiedzi... musiała być ona zgodna z zamysłem realizatorów. W sytuacji gdy nie udawało się uczestnikom odgadnąć poprawnego hasła zabawa trwała dalej i odsłaniano kolejne litery... i na takiej właśnie zasadzie w moim mniemaniu powinien działać ten quiz.

Jak dla mnie buleon to się czepiasz dla samego czepialstwa... zły okres masz w życiu, czy co? I jeszcze te bezsensowne obrazy, bo ktoś śmiał zakwestionować twoją odpowiedź. Reguły odpowiedzi określa pytający, a nie odpowiadający.

A niby dlaczego ktoś miałby podawać tobie powód swojego wyboru w ankiecie? ...A już tym bardziej dyskutować z tobą na ten temat?

Nie, nie można zrobić mniej poziomów budynków..

Można, jak się chce. Wystarczy pozmieniać. A nie się upierać, że nie można. Co ty masz za manie, że się czegoś nie da. Inne rzeczy da się zmienić.

Nie, to nie mania, tylko zdolność logicznego myślenia (mógłbyś u siebie trochę nad nią popracować). Formy życia są wyskalowane pod nowe konta, a nie rozbudowane i rozwinięte z którymi mamy do czynienia na kilkuletnich uniwersach. Jeśli zmienisz czasy budowy, tak by na starych kontach przemienić sekundy w godziny, to automatycznie na nowych uniwersach godziny zamienisz w tygodnie. Jeśli poświecisz tej uwadzę kilka chwil, nawet ty zrozumiesz dlaczego nie jest to właściwa ścieżka naprawy sytuacji. To tak jakbyś chciał ingerować w istniejącą strukturę rozwoju kopalń.

Tak samo można zrobić mniej poziomów budynków w celu likwidacji zawieszania się w kolejce budowania. Już o tym była rozmowa i dalej nic. Oni tego nie zrobią. Ani poziomów ani bonusów.

Nie, nie można zrobić mniej poziomów budynków... było to już tobie tłumaczone, ale jak widać masz problem z przyswojeniem tych informacji.

Skoro przeliczanie bonusów z form życia sprawia tyle problemów, to mogliby zastosować jakieś uproszczenie np. takie jak niegdyś obowiązywało w przypadku rankingu. Niech nowe bonusy z budynków, czy badań nie aktywują się od razu, a raz czy dwa razy dziennie jednocześnie dla wszystkich np. o 2 w nocy.

Kartez W swoich wypowiedziach stawiasz tezy, które były na tym forum (oraz na jego wcześniejszych wcieleniach) obalane/przedyskutowywane już z setki razy... dziwne, że jako gracz z rzekomym 2mld punktów tego nie zauważyłeś. Ciap swoje konto rozwija już z pewnie jakieś 20 lat więc można spokojnie uznać że przerobiła wszelkie możliwe taktyki rozwoju eko. Warto więc przynajmniej zastanowić się nad jej poradami, a nie na ślepo próbować je obalać.

Biorąc pod uwagę, że teraz w każdym evencie za logowanie dają darmowe dopalacze do pól planety, a dodatkowo można je ze sobą łączyć... ja bym się wstrzymał z opinią, że na 100% czeka go porzucenie matki. Poza tym na początku gry jakaś tam obrona na planecie się przydaje.

Możesz sobie prosić, co nie zmienia faktu, że trzeba mieć nie po kolei w głowie, by napisać, że odkrywca nie wymaga aktywnej gry. Dla każdego kto ma jakieś realne życie typu praca oraz rodzina logowanie się DZIEŃ W DZIEŃ co 1,5 h i wysyłanie po 8-10 ekspedycji jest ogromnym poświęceniem (swoją drogą na pewno nie wartym tych kilku cyferek, które dzięki temu zyskamy) Poza samą flotą lecącą aktualnie na expy trzeba jeszcze pilnować wszelkich przyśpieszeń oraz opóźnień floty, nie wspominając już o dorobku, który nasze wyprawy zdołały już w ciągu dnia zgromadzić. A zbieracz co robi w tym czasie na koncie? Nic, bo wystarczy, że zaloguje się raz na dwa dni i ześle surkę. Osobiście nie zgadzam się również z stwierdzeniem, że gra flotą jest bardziej wymagająca w kwestii zainwestowanego czasu... z prostego powodu. Flociarz gra kiedy ma czas... jeśli aktualnie w robocie gonią terminy to bierze urlop. Natomiast odkrywca by zarobić musi wysyłać expy non-stop... 7 dni w tygodniu. Jak ze dwa razy na tydzień nie wyśle to cały wysiłek na marne... zbieracz będzie miał w tym czasie większe zyski. Doświadczony gracz o tym wie.