To ja jako osoba, która fora ogame obserwuje z przerwami od co najmniej 15 lat napiszę tylko, że pomysł z abonamentem pojawia się cyklicznie co kilka lat... więc nie spodziewajcie się, że w jakikolwiek sposób zaskoczycie gameforge.
Posts by wampek
-
-
Najwięcej kasy generuje nowe uniwersum w pierwszych miesiącach swojego istnienia... dlatego też firmie nie zależy na "długoterminowych" światach. Wolą by gracz po wydaniu siana na jednym uni, po kilku miesiącach przeniósł się na kolejne i znowu sypnął groszem.
-
Ja też mam konto i znajomych, którzy mogą to potwierdzić tylko tego nie robię. A to jest różnica. Jakoś nikt nie potwierdził do tej pory twoich kont, więc skończ tą głupią gadkę, bo to nawet nie na temat jak zwykle co piszesz.
Z tobą gadać widzę to jak z głupim. Także nie odpisuj, bo szkoda czasu. Jeden temat wałkujesz w koło do znudzenia, jakby to miało jakieś znacznie.
Z twoją zdolnością logicznego myślenia naprawdę jest coś mocno nie tak... zamiast bawić się w jakiś gierki słowne po prostu napisz do mnie w grze, to dostaniesz bezpośredni "dowód" na to, że jestem właścicielem wymienianego przeze mnie konta.
Ruda Jako, że użytkownik forum SPIN DOKTOR ewidentnie tylko podszywa się pod gracza uniwersum Kalyke, myślę, że nie powinno się na poważnie traktować jego wypowiedzi w tym temacie.
-
bo sam dobrze wiesz, że o prawie każdym można tak powiedzieć, czy ten gość tu gra, czy nie.
Widzisz... ja mówię, ale mam na uni zarówno konto jak i znajomych. Ty tylko mówisz, ale nikt nie może tego potwierdzić, a nicku podać z jakiegoś powodu nie chcesz.
Myślę, że ktoś taki jak ty ma zdecydowanie zbyt niską rangę w społeczności by ustalać warunki ankiety. Wbrew temu co uważasz, poważanie nie jest mierzone w ilości spamu na forum.
-
Ci co najgłośniej krzyczą nie zawsze mają racje
Najzabawniejsze jest to, że nawet nie wiadomo, czy "Doktorek" ma na tym uni konto... mimo to z nieznanego nikomu powodu uważa, że ma prawo się wypowiadać w imieniu całej społeczności.
Jestem za ankietą. -
To "rozwiązanie" z tego co pamiętam, zostało wprowadzone razem z klasami sojuszu... zapewne po to by ukrócić proceder błyskawicznej ich zmiany (za darmochę).
-
Czyli w tym roku 😜 albo za rok....
Po naprawieniu problemów ujawnionych podczas zapowiedzianej już w 3 krajach fuzji. Innym słowem delikatnie mówiąc... trochę sobie poczekamy
-
Ale sumarycznie dany bunkier mogę zjechać 10x łatwiej niż kiedyś
Podzielić się sposobem, którym to wyliczasz?... Jeśli masz dwa razy większe eko to możesz kupić zarówno dwa razy więcej rakiet jak i 2 razy więcej obrony... innym słowem jeśli przy eko x1 niszczyło się powiedzmy przykładowo 75% obrony, to przy mnożnikowym zwiększaniu zdolności wydobycia współczynnik ten się nie zmieni i nadal wynosi 75% przy założeniu, że zarówno atakujący jak i obrońca procentowo wydają tyle samo na rakiety i obronę.
-
Zauważ jedną rzecz... zwiększone wydobycie pozwala nie tylko na zakup większej ilości rakiet, ale też i większej ilości obrony.
-
MALCZU MISTRZ zrobiles z wielkim trudem az 41 odcinkow na ktorych widac ze nie umiesz jednak grac i nie nauczysz sie moze czas skonczyc ?
Narzuca ci się autor jakoś z tymi filmikami? Ktoś każe ci to oglądać? Nie interesuje cię temat, to tu nie zaglądaj. Poza tym autor opisał wcześniej powód dla którego nagrywa.
-
dy dodało by wsie artefakty znalezione ponad ten limit 3,6k. To Ty tego nie wiesz?
Miałeś taką sytuację już?
Miałem 3500 artefaktów wysłałem misje i dodało mi ponad 100 artefaktów. Co nie jest takie oczywiste, jak ci się wydaje. Bo mogło wyrównać równie dobrze do 3600 i na tym koniec.
Pytam, czy miałeś taką sytuację?
Ja o tym dowiedziałem się teraz, bo wcześniej skąd mogłem to wiedzieć.
Jest wyraźnie napisane limit 3600, a nie ponad.
Jak ja napisałem, to jesteś mądry, a nie widziałem, żeby ktoś o tym pisał, a nie jest to takie oczywiste, jak się wydaje.
Także daruj sobie takie teksty, bo pewno sam nie wiedziałeś, jak to wygląda.
Nie według mojego myślenia, tylko logicznego myślenia.
Równie dobrze mogło znajdować artefakty, ale z braku miejsca ich nie wpisywać.
Możliwości było kilka. Więc nie jest to oczywiste.
Nigdy nie zrozumiem jakim cudem taki spamer jak ty, przegapia najczęściej omawiane tematy na tym forum.
Jest wyraźnie napisane limit 3600, a nie ponad.
Co to w ogóle za zdanie?
-
gdzie się zmienia ilość symulacji
A po co ci ta funkcja? Jesteś w ogóle świadomy za co ona odpowiada?
-
Zastanawiam się trochę nad czym w ogóle ma być obecnie ta dyskusja jeśli nie ma nawet wersji beta którą można gdzieś wstępnie przetestować i wskazać błędy oraz obszary do poprawy.
Nad tym czy symulator jest potrzebny - raczej oczywiste że tak...
Jak ma wyglądać - to kto go tworzy, ktoś kto nie gra/grał w tą grę ? I co ma być obecnie dyskutowane - obrazek ???? Czy ma być wewnętrzny czy zewnętrzny - szczerze graczom zależy po prostu żeby działał pobierając dane z API...
Z całym szacunkiem dla autora oraz uczestników "dyskusji" ale uważam że ten wątek to próba mydlenia na szybko oczu graczom że "działamy i cos robimy", niestety ale nie ma tu czego poważnie dyskutować...
Proponuję zamknąć
I zabrać się na poważnie do pracy nad symulatorem
Z drugiej strony jakiś feedback w stronę twórców nie zaszkodzi... etap "przedprodukcyjny" to najlepszy na to moment. Zakładając oczywiście, że ktokolwiek, te uwagi gdzieś przekaże...
-
Wam też czwarty próg nagród dołożył 60k anty, zamiast zadeklarowanych 30k?
Tak, a czy dobra jest o tym mówić?
Jest to jest a Gameforge ma ważniejsze sprawy niż zajmowanie się taki błachymi błędami
Skoro w nagrodach można dostać jednak więcej anty, niż kosztuje tydzień sztabu, ktoś zachęcony może zainwestować, by odebrać dodatkowe bonusy... choćby dlatego warto o tym napisać.
-
Wam też czwarty próg nagród dołożył 60k anty, zamiast zadeklarowanych 30k?
-
W moim przypadku anulacja budowy budynku pomogła... widać nie ma reguły.
-
Tylko większość wzorów które podaje holon jest
No to już wiesz po co jest matematyka w szkole... wielu przecież twierdzi, że to strata czasu, bo i tak "się w życiu nie przyda". Większość opracowań Holona jest na poziomie liceum (mam na myśli wnioski końcowe, bo sam proces dochodzenia do nich faktycznie może wymagać większego zaangażowania... no ale po to on to liczy, by inni "nie musieli")
-
wsadźcie te wzory, marginesy błedu i skrajne. Na 50 misji trafiłem 104 artefakty.
Widzisz a ja na 42 miałam 500.
A ktoś na 1 miał 1300.
Taka to losowość jak z moonami, raz powstaje raz potrzeba 40 prób.
Bo zadaniem wzorów takich jak tych opracowanych przez Holona, nie jest wspomaganie planów rozwoju konta z perspektywy jednego dnia, ale tych sięgających co najmniej kilku miesięcy.
-
a byłem top1 w badaniach
Podaj nazwę konta. Tysiące przechwałek, a jakoś nikt nie ma pojęcia co ty za jeden.
ps. nie dodaje się drugi raz posta, który już raz został usunięty przez modelatora. Choć tego nie rozumiesz, zrobił to on dla twojego dobra.
ps.2 Współczuję twoim lekarzom.
-
Crysis Niestety w tym konkretnym przypadku ten typ ma rację (choć zapewne nie wie dlaczego... moim zdaniem wywnioskował z praktyki, bo szczerze wątpię, by zaszedł w swoich badaniach na tyle wysoko, by przerzucić się na napęd impulsowy). Dla mt wraz z zmianą mnożnika napędu zmienia się też wartość podstawowa (z 5000 do 10000).
[mod='kasai']Upominam za obraze.[/mod]