Jakie wybrać Unii dla Górnika

• Tylko pytanie czy opłacalne jest ciągnąć energetyczna do 23 i podnosić wszędzie fuzyjna na 27 bo ja w tym sensu nie widzę

Satelity sie robi na poczatku lub jak ma sie flote do ich obrony, bo obrona to tylko z nazwy je chroni.

Zaczną sie farmingi, przyjdzie oświecenie, na razie to jest jesień z d..py średniowiecza! :trollface:

Jak mam 2 mld punktów to nie wiem czy przyjdą farmingi kto by poleciał na 6k satelit by podnosić flotę ogromną 😁 żeby zebrać 40-60kk 😁 a nawet niech będzie 150kk😅 lecialbys na planetę gdzie są magazyny wysoko 😁 nanity na 12 stocznia na 16tym :) niedługo wszędzie będzie po 20tym

• Co innego przechwałki, a co innego doradzanie wszystkim. Nie wiem ile masz faktycznie pkt, ale przy tylu co piszesz to dysputa o kosztach fuzyjnej wydaje mi się jeszcze bardziej groteskowa :trollface:

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• gsy robią się od 8do 23 sekund 🤭🤭🤭

No weź sobie przelicz ile wszystko kosztuje plus koszt stały o to chodzi suma 😁😁😁

No 6k satelit jest tansze :trollface: a milionerzy czy miliarderzy w zyciu realnym sa rozrzutni czy scistkaja kazdy grosik 🤭🤭🤭 i 300 razy sie zastanowia zanim cokolwiek kupia

Identycznie moge podac przyklad czy jest sens w tym by odswierzac wszystkie planety i ksiezyce by aktywnosc podtrzymywac przez kilka albo kilkanascie godzin :trollface: nikt nie wie gdzie jestem a skanują to widzą jak było tak jest czasem coś zamienię coś przełożę dołożę wyślę 😁😁😁 czarna magia 🤭🤭🤭 jakby mieli niszczyć moony to tam zobaczą 100k pustych dtkow z floty 4kk 🤭🤭🤭

Co innego przechwałki, a co innego doradzanie wszystkim. Nie wiem ile masz faktycznie pkt, ale przy tylu co piszesz to dysputa o kosztach fuzyjnej wydaje mi się jeszcze bardziej groteskowa :trollface:

Deter musi byc zawsze 4-5 lvl wyzej od krisu ja osobiscie nie widze sensu w ogole by robic wyzej jak 40lvl kryształu wystarczy wysoki metal I deuter każdy ma swoją strategie ale nikt nie zrozumie mnie 😁 bo każdy chce by prawda była po jego stronie 🤭🤭🤭

• a milionerzy czy miliarderzy w zyciu realnym sa rozrzutni czy scistkaja kazdy grosik

Co to ma do pkt w grze? bogacze maja bogate zachcianki, jeśli ci chodzi o wrzucanie miliarda np. na licytacje. Co inego dawać innym, a co innego sobie.

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• a milionerzy czy miliarderzy w zyciu realnym sa rozrzutni czy scistkaja kazdy grosik

Co to ma do pkt w grze? bogacze maja bogate zachcianki, jeśli ci chodzi o wrzucanie miliarda np. na licytacje. Co inego dawać innym, a co innego sobie.

Kazdy wydatek jest przemyslany i czy w ogole jest konieczny tutaj tez jest podobna strategia :) ktos rozwija firme czy inwestuje pieniadze cokolwiek uczyni trzeba liczyc sie ze wszystkim

Ja w swoim życiu zapłaciłem max 2tysiace podatku a ciągle jestem aktywny zawodowo nie licząc składek ubezpieczenia społecznego :trollface: dla pikanteri podsyce ze nie ma możliwości bym pracował na czarno :evil:

https://www.investopedia.com/terms/1/183-day-rule.asp

• jeżeli chce postawić kopalnie na 50 albo 52 poziom to co będzie tańsze ?? Wladowac 300 mld surowcow w formy życia I mieć kilkaset procent więcej z wydobycia czy podwyższyć tylko kilka kopalni ?

Pisaliśmy co bardziej się opłaca - 8 czy 15.

Z moich wyliczeń wynika że 15.

Teraz wyskakujesz z FZ?

Tak moje wyliczenia są z FZ (o czym pisałam wcześniej).

Ciapek jak wprowadza formy życia to ci pokaże zużycie energii i budynki to zobaczymy czy będziesz widzieć sens dodatkowo do tego co wyżej napisałem

Jestem kobietą wiec jak już odmieniasz mój nick -> ciapka.

Na moim serwerze są już FZ.

Na jakim uni grasz? jaki masz nick?

Chciałabym zobaczyć konto mistrza :)

• to nie zobaczysz 🤭🤭🤭

Ciapka nie pasuje gdyby pobawić się literka a 🤭🤭🤭 wyjdzie z tego bigos 😁 Ciapek lepiej brzmi 😋😏😏😏 na koj gust bez względy na płeć 😁

• Kartez W swoich wypowiedziach stawiasz tezy, które były na tym forum (oraz na jego wcześniejszych wcieleniach) obalane/przedyskutowywane już z setki razy... dziwne, że jako gracz z rzekomym 2mld punktów tego nie zauważyłeś. Ciap swoje konto rozwija już z pewnie jakieś 20 lat więc można spokojnie uznać że przerobiła wszelkie możliwe taktyki rozwoju eko. Warto więc przynajmniej zastanowić się nad jej poradami, a nie na ślepo próbować je obalać.

• Kartez W swoich wypowiedziach stawiasz tezy, które były na tym forum (oraz na jego wcześniejszych wcieleniach) obalane/przedyskutowywane już z setki razy... dziwne, że jako gracz z rzekomym 2mld punktów tego nie zauważyłeś. Ciap swoje konto rozwija już z pewnie jakieś 20 lat więc można spokojnie uznać że przerobiła wszelkie możliwe taktyki rozwoju eko. Warto więc przynajmniej zastanowić się nad jej poradami, a nie na ślepo próbować je obalać.

Ja mam swoją wizję 😁😁😁 I wiem że jest trafna nic mnie do czegokolwiek innego nie przekona :)

• Hmm przerabiałem podobny temat ostatnio. Rzeczywiście 8 i 15ta pozycja są dość blisko jeżeli chodzi o wydobycie i opłacalność. Z pomocą nad podjęciem decyzji na temat tego co jest bardziej opłacalne przychodzą formy życia i budynek typu Magma który jest dużo tańszy niż odpowiednik dla Deuteru wiec biorac pod uwage koszty i przyrost wydobycia jaki daje to mamy prostą odpowiedź co jest bardziej opłacalne.

• Hmm przerabiałem podobny temat ostatnio. Rzeczywiście 8 i 15ta pozycja są dość blisko jeżeli chodzi o wydobycie i opłacalność. Z pomocą nad podjęciem decyzji na temat tego co jest bardziej opłacalne przychodzą formy życia i budynek typu Magma który jest dużo tańszy niż odpowiednik dla Deuteru wiec biorac pod uwage koszty i przyrost wydobycia jaki daje to mamy prostą odpowiedź co jest bardziej opłacalne.

Osobiście myślałam tez że będzie 8 się bardziej opłacać przez Magmę ale licząc opłacalność (koszt/wzrost wydobycia) znaczenie też mają badania. Magma działa na 1 planetę, badania działają na całe konto. Bonusy w deuter masz w poziom 1, bonus do metal w poziom 2. Dodatkowo slot metalu jest +1 więcej. Im dalsze badanie to mniej korzystnie wypada. :)

Nie można tego dokładniej policzyć niż ja to zrobiłam? Nawet żeby nie zastanawiać się czy opłacalności między kopalniami / badaniami różnią się na różnych planetach to liczę to dla każdego budynku badania osobno. :S

• ciap - ile paczek trzeba odpalac dziennie żeby 8 sie opłacała? Jak wyjdzie 1-3 na miesiąc to z nagród wyjdzie sie na +.

Osobiście myślałam tez że będzie 8 się bardziej opłacać przez Magmę ale licząc opłacalność (koszt/wzrost wydobycia) znaczenie też mają badania. Magma działa na 1 planetę, badania działają na całe konto. Bonusy w deuter masz w poziom 1, bonus do metal w poziom 2. Dodatkowo slot metalu jest +1 więcej. Im dalsze badanie to mniej korzystnie wypada. :)

Nie można tego dokładniej policzyć niż ja to zrobiłam? Nawet żeby nie zastanawiać się czy opłacalności między kopalniami / badaniami różnią się na różnych planetach to liczę to dla każdego budynku badania osobno. :S

Policzyć dokładnie będzie trudno. Co jest bardziej opłacalne w takim endgame to ciężko wyliczyć, ale weź pod uwagę czas budowy budynków na wydobycie a czas zrobienia badania na np 20 poziom :D które pewnie robi się długo. Czas też jest bardzo ważną zmienną tutaj :) Niemniej jednak którą ścieżka by się nie szło to oba są podobnie opłacalne. Z tym jak podkreśliłaś metal jest najbardziej opłacalny jeżeli chcemy korzytsać z paczek.

• Pińćset plus

Jesteś tak przenikliwy jak promienie X... a w dużej dawce możesz nawet zabić, wiadomo czemu ruda na zwolnieniu do 12.

paczka mety 8 / Róznica wydobycia ,,15-8,,

Powinna dać co ile dni trzeba ją odpalac by wyjść na to samo. Moze dasz rade to jakos oszacować z Magmą i badaniami?

• Jezeli potrafisz dodac 2 +2 to w przyszlosci nie bedziesz cieciem albo woźnym Twoje slowa :trollface: w przeliczniku 3 2 1 metalu wychodzi wiecej do wydobycia deuteru to oznacza ze z wydobycia deuteru jestes straty ¼ a temperatury i wydobycie masz rozne 🤭🤭🤭 nie pierdykaj i nie badz do przodu bo cie w tyle zabraknie :trollface::trollface::trollface::trollface:

• Aktualnie list pustyni na uni rosalind. proponuje przesledziec jego historie gry;p paczki mu zycie uratowaly wczesniej szaraczek jakich na uni mnóstwo ;p

• Jezeli potrafisz dodac 2 +2 to w przyszlosci nie bedziesz cieciem albo woźnym Twoje slowa

Nie pisałem żebs Ty mi to policzyl, za grosz nie ufam twoim kalkulacjom, ale fajnie ze zapamietałes.

• ciap - ile paczek trzeba odpalac dziennie żeby 8 sie opłacała? Jak wyjdzie 1-3 na miesiąc to z nagród wyjdzie sie na +.

Znaczenie ma tutaj na jakim poziomie są konta.

W moich okolicach różnica wynosi 35 paczek w rok (bez +40%)

Policzyć dokładnie będzie trudno.

Dlaczego? To czysta matematyka :)

weź pod uwagę czas budowy budynków na wydobycie a czas zrobienia badania na np 20 poziom :D które pewnie robi się długo

Nie ukrywam że jedyne co czego nie liczę tutaj to czasu budowy. Dlaczego?

Badania - 1. kluczowe badania dla eko robi się jednak głownie za anty (np. z ekspedycji). 2. badania +/- wypadają w podobnym miejscu.

Czas też jest bardzo ważną zmienną tutaj :)

Nie do końca mogę się tutaj zgodzić.

Np. Klikam do budowy pierwszy metal 52 - robi się 27 dni - Jakbym zbudowała już teraz miałabym dodatkowe 178kk deuteru. Dużo? dużo.

Tylko w skali kosztów budynku - kolejny metal 52 kosztuje mnie 24,5kkk dexu czyli nasze 178kk stanowi ok 0,72% całej ceny.

Jeszcze mniej optymistycznie wygląda to jak spojrzysz na czas jaki zbierasz surowce. Metal masz co 10 dni. Jakbyś zaraz zbudował budynek to między lvl miałbyś 0,27% szybciej kopalnie.

Dodatkowo - każda rozbudowa traci czas na budowanie czegoś - 8 planeta i 15.;)

Biorąc pod uwagę że tracisz np. na lvl wartości rzędu 0,2-0,3% (co przekłada się na 0,27% z 10 dni to 38 min?) i to działa na 8 - 15 => dla mnie parametr do pominięcia przy różnicy jaka mi wyszła bez uwzględniania tego parametru.

• śmietanka polskiej społeczności wypłyneła, gość się pyta gdzie lepiej zacząć a wy jedziecie z dywagacjami czy lepsza pozycja 8 czy 15.

Załóżcie swój temat i ogień tam, a nie pokazujcie co najlepsze tutaj...