😊 ani widu ani słychu
Dejta na quasar kogoś bo flociarze wygłodniali i moje dtki chcą namierzyć
heheh..ja na uni 68 mam podobna sytuacje
.
😊 ani widu ani słychu
Dejta na quasar kogoś bo flociarze wygłodniali i moje dtki chcą namierzyć
heheh..ja na uni 68 mam podobna sytuacje
.
Nie wiem ile tego masz, ale napisz do 'dagusia' - ona jest gąbka na paliwo, jej to nigdy dość ![]()
Przy obecnych zasadach Cmentarza konto może wrócić na uniwersum gdzie znajdowało się przed migracją.
Dzięki, kiepsko. A przed czym taki zabieg ze strony GF miał uchronić ? Po prostu pytam, bez czepialskich podtekstów.
Nie czytam wszystkiego co jest na forum, tak że nie jest wykluczone, ze odpowiedź już padała wielokrotnie, ale byłbym wdzięczny za przypomnienie.
Oczywiście, o ile wiadomo.
Podobno nie można juz zmieniac uni przez cmentarz wiec oba pytania nie maja sensu praktycznego Przenoszenie uniwersów.
...multi jest niby dozwolone ...
No to mnie nie pocieszyłeś
Co to znaczy że multi jest podobno dozwolone ? Tzn że mogę mieć więcej niż jedno konto na jednym uni ?
Dobrze to rozumie ?
Nie chce zakładać nowego tematu, więc zadam nurtujące mnie tutaj.
Czy cmentarzysko działo prawidłowo ? Ostatnio dostałem informacje w grze na u68, że cmentarz nie działa tak jak powinien.
Może ktoś się w tym temacie wypowiedzieć ?
I drugie pytanie czysto teoretyczne.
Załóżmy ze wylądowałem na cmentarzu i chcę powrócić do gry na innym uni niż 68..wiem ze muszę być po za top 20, by wybrać jakąś unie. I tu pytanie..czy ranking w odkrywaniu form życia jest brany pod uwagę przy tej zasadzie ?
Ruda pozwoliłem sobie wspomnieć o Tobie w tum poście/pytaniu, bo zależy mi na informacji z pierwszej ręki.
Tak powstają żywe legendy ![]()
Gratuluje starcia top 1 i zapisania się na kartach historii.
Wątpię by coś podobnego ukazało się jeszcze przed fuzją...i w ogóle dziwię się że przy tym starciu Ogame.pl nie dostało zwiechy hehe
Troszkę skromny opis jak na takie starcie, no ale nie możemy wymagać za wiele ![]()
Aż nie chcę myśleć, co obrońca poczuł po zalogowaniu.
Pisanie zwykłego SZO wydaję się być pustym frazesem..bardziej chyba by tu pasowało napisać 'wyrazy współczucia' bo kawal życia wylądował w reckach.
Ruda nie ma info o nagrodach?
Było, wczoraj znalazłem gdzieś na głównej ![]()
Raz, dawno temu, wpadł do mnie na planety.
Odpoczywaj w pokoju.
A co w sytuacji, gdy stworzą np 4 nowe uniwersa i każde z innymi parametrami do wyboru..ale np na jedno uni przejdzie tylko garstka graczy ?
Braliście taki scenariusz pod uwagę ?
Kartez*z*z*z*d*g*y*a mi by to absolutnie nie przeszkadzało jakby pominęli u68 przy fuzji...mi jest dobrze tam gdzie jestem, no i troszke kasy zainwestowałem by przenieść 14 planet na 15 pozycje ![]()
SPIN DOKTOR a czemu to starsze u68 ma przejść na Kalyke ?? ![]()
Z całym szacunkiem dla piszących - ale żaden pomysł by mnie nie skusił. by zaczynać od 0
Dal mnie czymś nowym byłoby ukończenie wszystkiego ci się kliknie w sekundę...to jest dla mnie innowacja.
Jest i Endy. Wracam po latach. Niestety
Nick Endyminator, Endy lub chwilke Noniewierzę gdy przejąłem konto Sticha. MAm kontakt z Spiczastouchym. Na Fejsie mam Drelka, miałem Bryka ale coś się urwało...Pozdrawiam Dolgana, No Bo, JApetyusa i oczywiście Ele Galaxę
Miło strasznie przeczytać kogoś z u27. Ciekawe czy się teraz odnajdziesz w oGame
bo troszkę się pozmieniało ![]()
Na jakie uni wbijasz ??
Display MoreŁadna ilość krążków...
Kurna. Wartość punktowa tego pz, jest tylko o 1/3 mniejsza, niż wartość całego mojego konta...
Jest to paraliżujące
Gratulacje kontry, ale też słowa uznania należą się graczowi wilku, za odważny lot do gniazda szerszeni
nie w gniazdo szerszeni tylko w miejsce gdzie jes selavi szakal i multi komorników Michael .....
Mnie takie słowa nie ruszają. Nawet jakby były to multi konta to co ? Tam też trzeba poświęcać swój czas i zaangażowanie i kupować anty. ![]()
A teraz bardziej poważnie i wiem że pewnie zostanę zjechany za to co teraz napisze ale ..
Walka z multikontami miała sens 1,5 dekady temu. Gdy nie było jeszcze anty, paczek itp podobnych pierdół. Wtedy faktycznie, walka miała sens. Ale dzisiaj ?? Gdzie nawet taki idiota jak ja, może grać z kilku IP i nawet nikt się nie kapnie ? Gdzie nawet w lodówkach masz internet ?? Nie zatrzymasz tego.
Tylko nie myśl że to popieram, bo nie popieram. To były powody dla których wylogowałem się z ogame na kilka lat. Nie mogłem tego przeboleć że ktoś taki jak ja, stara się być uczciwy, a ktos jedzie na kilku kontach i łapie z tego profity. Ale sobie uświadomiłem po latach, że teraz by nie zwariować, należy patrzeć na to przez palce i za proceder jest winne samo GF. Ja tam kierowałem i kieruje pretensje. A gracze ?? Po prostu to wykorzystują, bo mają nie oficjalne pozwolenie z samej góry, bo na multi też kupuje się anty..
Ja jestem zdania, ze tam gdzie wchodzą pieniądze, kończy sie uczciwość w dzisiejszych czasach i albo to akceptujesz, albo wariujesz, bo nic tego nie zmieni...no chyba ze duża skalista asteroida
Ładna ilość krążków...
Kurna. Wartość punktowa tego pz, jest tylko o 1/3 mniejsza, niż wartość całego mojego konta...
Jest to paraliżujące ![]()
Gratulacje kontry, ale też słowa uznania należą się graczowi wilku, za odważny lot do gniazda szerszeni ![]()
Może komuś z planetami na 15poz będzie się bardziej opłacać, więcej bazowego dexu to i 0,06% może być ciekawsze.
Jeżeli komuś by się opłacał dex to znaczy że całkiem źle robione ma planety
Ja mam to badanie i wszystkie planety na 15 ![]()
Miałem takie założenie przy formowaniu konta, żeby wydobywać więcej deutu niż kryształu...
ciap bo napisałaś, ze jak ktoś ma tak ustawione 12naste badanie, to ma źle planowane planety.
Poniżej daje wgląd w moje badania. Co byś zmieniła ?
1 badanie - Technologia katalizatora dla deuto od Mechów / 0.08% na poziom /
2 badanie - Akustyczne sondowanie dla krisu od Rocktalów / 0.08% na poziom /
3 badanie - Wysokoenergetyczne systemy pomp dla deutu od Rocktalów / 0.08% na poziom /
4 badanie - Rozszerzenie ładowni od Rocktalów
5 badanie - Wydobywanie magmowe dla wszystkich surowców od Rocktalów / 0.08% na poziom /
6 badanie - Elektrownie geotermalne od Rocktalów
7 badanie - Sondowanie głebinowe dla metalu od Rocktalów / 0.08% na poziom /
8 badanie - Ulepszone technologie wydobywcze dla wszystkich surowców od Ludzi / 0.06% na poziom dla każdego surowca/
9 badanie - Ulepszony stellarator od Rocktalów
10 badanie - Hartowane diamentowe swidry wiertnicze pod metal od Rocktalów / 0.08% na poziom /
11 badanie - Sejsmiczna technologia wydobycia pod kryształ od Rocktalów / 0.08% na poziom /
12 badanie - Magmowy system pomp pod deut od Rocktalów / 0.08% na poziom /
13 badanie - Sztuczna inteligencja zbiorowa pod wszystkie surowce od Mechów / 0.6% na poziom dla każdego surowca /
14 badanie - Przetaktowanie dużego transportera od Kaelesh
15 badanie - Sensory grawitacyjne od Kaelesh
16 badanie - Obsydianowe wzmocnienie osłon od Rocktalów
17 badanie Roboty asystenci od Ludzi
18 badanie - nie aktywne
ciap mówiłem o koncie na u68, ale chyba nie o nim mowa.
Pomieszałem fakty, moja wina, przepraszam
ciap z tymi punktami chodzi mi o to , że nie wszyscy mają takie możliwości jak Ty...ja mam 400 tyś punktów w ogólnych statach. Ty masz 1,5 miliarda punktów w samych Formach, a zaczynaliśmy w tym samym czasie - także nie dziw się że Ty ustawiasz konto w 26 dni, a inni potrzebują na to dwa lata.
Ależeś się odezwała ![]()
@ciap..jak płaczki będą mieli prawie 9 miliardów punktów w ogólnych statach, to ich światopogląd także ulegnie zmianie bo i możliwości z automatu będą insze