Display MoreJa nie widzę problemu aby na innych uni był inny limit a na moim inny, w końcu co mnie obchodzi coś co mnie nie dotknie.
Ale problem zaczyna powstawać
O ile istnieje uni fusion i cmentarz
Bo to zmienia pryzmat przez który należy patrzeć na te dysproporcje
Ale tak samo jest z prędkościami ekonomii badań flot etc
GF przed uni fusion (które ogłasza z wyprzedzeniem) czasami kompensuje wolniejsze mu uni które ma przyjąć statystyki szybszego w ten czy inny sposób
Pytanie jak to będzie przy FŻ bo istnienie tego powoduje jeszcze większą dysproporcję i problematykę przy fuzji.
Może oleją temat i nic nie zrobią.
Cieszę się że jest ktoś kto myśli podobnie.
Dokładnie tak jak piszesz i dokładnie o to mi chodzi..Moja wina, że o tym nie wspomniałem wcześniej i przez to zostałem źle odebrany, ale byłem przekonany że ten szkopuł jest oczywisty dla wszystkich. Przepraszam i dziękuję kwasi za naświetlenie sprawy.
Gdyby nie było cmentarza, ewentualnych fuzji to faktycznie...dla mnie limit na innych uniach może być nawet miliardowy. Bo wtedy wiem i mam pewność, że owa sprawa i ich statystyki dotyczą tylko i wyłącznie ich i tej jednej konkretnej unii.
Ale ta dysproporcja wyjdzie własnie przez przy fuzjach i przy ewentualnych wędrówkach przez cmentarz.
W wyobraźni widzę to tak. Skoro u68 miało FŻ jako pierwsze, to za kilka lat, przy kolejnej fuzji będzie na pewno unią docelową.
I tu nagle pojawi się konto z innego uni które np ma milion limitu lotów lub nie wiele poniżej tej wartości. Statystyki kolekcjonerów z u68 pójdą pod prase tylko dla tego że nikt o tym nie pomyślał wcześniej:)
Mowa tylko o statystykach.
Bo w momencie jak GF zechce zwiększyć limit z 10% np do 20%..to już to będzie miało szerszy wydźwięk .