Posts by mrovka

jeszcze bardziej abstrakcyjny pomysł aby np wielkość lokaty lub kredytu była w jakiś sposób uzależniona od jakiegoś badania które po pewnym poziomie do niczego nie służy
    np technologia laserowa lub grawitony, dajmy im drugie życie

Nie wiem czy takie abstrakcyjne, według mnie bardzo dobra myśl..

W pewien sposób rozwiązało by to to problem 'zdolności kredytowej' o której pisałem wcześniej.

Panowie, całkiem fajnie się ten pomysł klaruje :P

Pożyczka surki brzmi ciekawie,ale nie podoba mi się to, że w chwili urlopu dług zostaje zamrożony.

Proponowałbym bym bardziej, ze właśnie w sytuacji, gdy weźmiesz kredyt...to wtedy nie możesz kliknąć urlopu.

Nie poruszyłeś najważniejszej sprawy - zdolności kredytowej pożyczkobiorcy i tego jak te surowce miałby trafić na konto.

/może lepiej żeby nie trafiały na konto, tylko byłaby opcja kliknięcia badania lub jakiegoś levelu na kredyt ?/

I rodzą mi się dodatkowe pytania.

-Czy surowce byłyby widoczne podczas ataku i czy mogłyby się stać normalnym celem ataku ?

-By pożyczyć np miliard metalu,kryształu i deutu, wymagana by była pojemność magazynów ?

Bardziej przypadł mi do gustu pomysł pożyczki niż lokat

Wyjątkowo to akturat jest jakaś strategia...'''

Zgoda, ale musisz przyznać ze to wyjątkowo mało ambitna strategia i ewidentnie mało rozwojowa.

No sam powiedz. Klilkałbyś satki przy takiej nadwyżce energii ? - lub - Czy po takim czasie, dalej nie miałbyś floty transportowej na efesie ?

Gra na generale obroną co też jakaś strategia. Inwestycja w bojową to też bardzo dobra decyzja. Rzadko wchodzi to po co maja go farmic? A gdybys grał na serio to flotę bys móg stawiać i zacząć latać, przykładowo nie widziałem nigdy filmu z niszczenia moonow u Ciebie.

Ale co to za strategia jak wchodzi rzadko ?

Jak się wchodzi rzadko i klika bez większego planu to stosuje się inną strategie do takiego konta.

Pierwsze klika się budynki,zwłaszcza magazyny..później badania..a dopiero na samym końcu ładuje się wszystko w obronę i można się wylogować

Piszesz o zniszczeniu moonów..ale czym ? Malczu nie ma nawet grawitonów po Gwiazdy, bo pakuje surkę w satelity przy nadwyżce energii, nie inwestując w kopalnie :)

O czym już mu też wspominałem, że to bez sensu zabieg.

Stoisz pan w miejscu z tym rozwojem i kręcisz się w kółko..Dziwię się że nikt z sojuszu CI tego jeszcze nie powiedział.

Wolisz inwestować w obronę, którą stracisz, ale szkoda Ci surki na kopalnie kryształu.

Magazynów nie rozwijasz.

Jak wchodzisz na konto i surka Ci się świeci na czerwono, to jest sygnał do rozwinięcia magazynów, bo następnym razem jak wejdziesz na konto, po tym samym czasie, to tej surki będziesz miał po prostu więcej.

Sojusznicy, weźcie chłopaka pod skrzydła

Z okazji 18nasych urodzin naszego ukochanego universum 27

Wszystkim graczom z tej uni, którzy jeszcze gdzieś klikają na najróżniejszych światach

Życzę pełnych magazynów, jak najmniejszych strat, owocnych ekspedycji i spełnienia wszystkich oGejmowych marzeń i planów

oraz przynajmniej jeszcze jednej dekady w świecie Ogame

Ja jeszcze potrzebuje jeszcze jednej próby...ale to muszę poczekać na mad max ... bo ostatnio jak na mnie leciał to mi strasznie wtedy lagowało :)

Jak przy następnych odwiedzinach nie będzie lag, to chyba jest już lepiej z tą wersją gry hehe

Podobnie to działa w przypadku ataku na planete..są problemy z wydaniem surowców. Ja tak miałem kilka dni temu.

Patrząc na te hurtowo wklejone raporty to i tak chyba nie ma na co narzekać.

Gratuluje obrońcy szybkiej reakcji..i życzę cierpliwości - bo przeliczenie 5mld w stoczni na moonie, trochę czasu pochłonie

A Tobie Max nie gratuluje, bo i tak nie ma sensu, skoro jutro będą następne wklejki :)

Dokładnie..Ja też byłbym za takim rozwiązaniem, Niech kasują zbudowane do tej pory poziomy badań i budynków,. Jedynie czego wymagam to oddania całej surki i długiej blokady ataków żeby zabezpieczyć te miliardy i po sprawie...

Ja mogę się cofnąć w czasie

wampek dzięki za to proste wyjaśnienie, bo też nie wiedziałem jak może wygladać taki powrót do ''przed aktualizacji''

PS. to może niech całkiem cofną się do czasów przed FŻ ?:)