Posts by mrovka

Już jest odczuwalna przepaść mentalna miedzy tymi co wydają na antymaterie, a tymi co nie wydają kasy.

Według mnie, Twój pomysł, tylko by to wszystko pogłębił.

Nie powiem, bo pomysł bardzo ciekawy..ale nie w tym momencie.

Może za następną dekadę. Musimy - my jako gracze - jeszcze trochę mentalnie dorosnąć do tego typu informacji w statystykach

Uni bez paczek ?? Nowy płatny serwer ?

Pierwsze poszukajcie chętnych na takie coś, a później piszcie do GF

Bo jak na razie to macie tylko kilku zainteresowanych..i czuję że będzie się wam grało tak jak mi, na Japońskim Orionie.

Gdzie w statach widnieje 60 graczy i ponad połowa to nieaktywni.

Ktoś, kto nie chce wydawać na paczki, ma ochotę płacić za np. komandory ???? i płacić 20 zeta miesięcznie, na to by móc się zalogować ?

Czarno to widzę..

Z taką propozycją, to możecie się zgłaszać jak będzie 500 osób chętnych na taki serwer, a nie 10.

By chociaż na początek był zasób 10.000pln z abonamentu.

Do tego jeszcze dochodzi fakt, by graczy zatrzymać na tym serwerze..a to druga połowa sukcesu

Przykro mi, ze niewiedza na temat UF prowadzi niektorych do obledu ale juz spiesze z najnowszymi informacjami ktore wlasnie zostaly nam przekazane! ;)

Kolejna runda UF rusza juz w przyszlym tygodniu! Beda to spolecznosci FR ES AR MX. Inaczej jak w przypadku poprzednich rund, ta bedzie trwala az 2 tygodnie (od 31.01 do 14.02). Dopiero pod koniec tej UF zostanie nam przekazane ktora spolecznosc jest nastepna. Prosze wiec uzbroic sie w cierpliwosc. Nie wiemy jeszcze kiedy Nasza spolecznosc doczeka sie fuzji. Ale faktem jest, ze jeszcze w tym roku (info dla czepialskich ;)). Jak tylko jakies kolejne informacje zostana nam przekazane poinformujemy Was.

Są jakieś plany odnośnie Japońskich serwerów ?

Czy zachowane darmowe przenosiny planet, po poprzednich fuzjach, będą się kumulowały ?

Czy za wcześnie na takie pytania ? :P

Ładny procent..i to taki wręcz siedmiocyfrowy :P

Kwestie zysku przemilczę, bo zazdrość to brzydka cecha, nawet w wirtualnym świecie.

Najważniejsze teraz jest dla was to, by huty nie strajkowały hehe

Gratuluje, bo moje kopalnie do końca mojego życia nie wydobędą takiej ilości surowca :P

PS.Wszystko ładne, opłacalne, zyskowne i na tip-top . . . . ..tylko ten opis mi pasuje bardziej do podstawki, niż do tradycyjnego wlotu

Uuuuu - Jako starego ekowca na oGame, to aż mnie osobiście zabolała strata takiej floty transportowejj :)

Surka jak surka - wydobywa się non stop

Ale strata transków potrafi zablokować zbiórke surki na ''kilka dni''

Pisząc już tradycyjnie - liczby przerażają :)

Niezły PKN Orlen z tego wyszedł

Obrońcy spokojnej odbudowy, bo łatwo i przyjemnie nie będzie.

Pytanie Nooba, ale nie klikałem od kilku lat, więc poprostu nie wiem i ucze się gry od nowa :P

Więc tak:

Wysyłam flote z księżyca A na księżyc B.

Następnie klikając w podgląd galaktyki, koło księżyca B pojawia się zółty znaczek 'flota w drodze'

I tu nurtuje mnie pytanie.

Czy to jest widoczna informacja tylko dla mnie, czy widzi to całe uniwersum ?

Tylko prosze pisać prawdę :D hehe

Jak w temacie, choć nie wiem czy użyłem prawidłowych określeń

Przykład:

Jestm w zakładce flota i najeżdżam kursorem myszki na ikonke dużego transportera, to odrazu pojawia mi się mini okienko z nazwą 'duży transporter".

Oczywiście podobna sprawa ma się prawie w każdym miejscu grze.

Bardzo mi to przeszkadza.

Jest jakaś możliwość, z pozycji gracza, by to zablokować/wyłączyć ?

Dziękuje za ewentualne odpowiedzi i sugestie, bo rozumie że moje pytanie jest nader banalne

Jak masz ochote na wspólne klikanie to zapraszam do siebie

nik w grze mrovka

tag sojuszu [PAK]

Tylko zanaczam, będzie nas dwóch :P ale mówią że dwóch to już banda, także luz

Druga ważna sprawa to to, ze gram eko i raczej nie zagwarantuje Ci pomocy militarnej

Ale jezeli chodzi o przyjemniejsze rzeczy to...chetnie wyśle surke na rozbudowe no i na 'dzień dobry' masz 10% wiecej na wydobyciu bo klasa sojuszu to handlarz :)

Nad księżycem dla Ciebie, też mogę popracowac

Edit.Sorry, nie sprawdziłem..widze ze już sie grzejesz w sojuszu. Także przepraszam za spam

No to mi także wypada się dopisać.

Grałem na U27 od 2004 czy od 2005 pod tym samym nikiem co widnieje na forum. NIe pamieam dokładnie, toż to tyle lat.

Nic nie pokazałem, bo grałem eko i badania - ale nie pytałeś o złomiarzy :P

Chociaż....pamiętam że leciałem na GALAX'E kilka razy, ale zawsze uciekała / pozdro GALAXA /

Niestety, ostatecznie po wszystkich fuzjach i po życiowych zakrętach konto przepadło.

Ale by pamięć nie wygasła, załozyłem następne na Ganimed.

Następnie znów życiowe zawirowania i logowanie przez zupełny przypadek - patrze - a tu trzeba wybrać nowe uni, bo fuzia :P

Obecnie gram eko na U68 - ale to już gra czysto sentymentalna

Z drugiej strony, sentymenty czy nie, to z anty trza było zapłacić by wykupić gwarancje wieczności heheh

Pozdrawiam wszystkich z U1, U15, U27, z Nekkara i Ganimed - trzymajcie sie ciepło i Wesołych Swiąt.

Jakby się wam nudziło, to zapraszam w celach sentymentalnych na U68 do sojuszu [PAK]

Zakładajcie konta i piszcie podanie - gwarantuje pomoc w rozbudowie.

Edit: A w ogóle to patrząc na stary temat, ze starego forum

Rocznica 10 sierpnia. - Wspominki - OGame Polska (gameforge.com)

to w 10.Sierpnia 2021 mineło już 16 lat od założenia U27.

Ciekawe czy w sierpniu 2022 ktoś tutaj zaglądnie