Czy ktoś z Was ma na jakimś wysokim poziomie badanie FŻ System Telekinetycznego Suwu?
Teoretycznie zwiększa z każdym poziomem prędkość floty na ekspedycjach.
Mam na razie na jednej planecie i powinno już skracać o 1%, ale ekspedycja dalej trwa równo godzinę. Niby 1% to niewiele, ale spodziewałem się, że już kilka sekund szybciej będzie to trwało, a tu nic...
Wersja 9.X - dyskusja
- Ruda
- Closed
-
-
Czy ktoś z Was ma na jakimś wysokim poziomie badanie FŻ System Telekinetycznego Suwu?
Teoretycznie zwiększa z każdym poziomem prędkość floty na ekspedycjach.
Mam na razie na jednej planecie i powinno już skracać o 1%, ale ekspedycja dalej trwa równo godzinę. Niby 1% to niewiele, ale spodziewałem się, że już kilka sekund szybciej będzie to trwało, a tu nic...Z opisu wynika ze zwiększa prędkość floty - lot.
Flota leci Ci na ekspedycję równo 1h? :O
-
Ekspedycja trwa godzinę. Wg mnie opis informuje, że ekspedycja zajmuje mniej czasu.
Mam 10 lvl, co daje 1%
Godzina to 3600 sekund, więc powinno być 36 sekund krócej.
Niestety nie jest , bo dalej jest równo godzina
Szkoda, bo jakby na każdej planecie mieć tylko po 1%, to już kilkanaście % krócej trwałaby ekspedycja, a to byłby całkiem fajny wynik
"prędkość floty na ekspedycjach" nie prędkość lotu na ekspedycję, tylko floty, która jest na ekspedycji. Przynajmniej tak to rozumiem.
-
"prędkość floty na ekspedycjach" nie prędkość lotu na ekspedycję, tylko floty, która jest na ekspedycji. Przynajmniej tak to rozumiem.
W ustawieniach mt mam napisane:
Prędkość 49.220
Przy wysyłaniu:
Długość ekspedycji: 1g
Prędkość: (max 49.220):
Jak widzisz 1h masz przy "długość" a nie przy "prędkość".
-
Tak patrząc masz rację
-
No niestety "prędkość floty na ekspedycjach" oznacza że szybciej dolecą na miejsce z misją 'Ekspedycja'
Weźmy po uwagę Odkrywcę, który ma 10% do prędkości ekspedycji
to znaczy że doleci tam szybciej o 10% a nie że spędzi na misji o 10% mniej czasu
-
Cześć
Może było a może nie, ale pewnie było.
Co twórcy mieli w zamyśle oferując badania form życia poziomu II i nie podwyższając w nich procentu np. Do wydobycia - na przykładzie badania "magmowy system pomp" a kosztuje to w cholere.. Zmienią to? Ktoś coś? I tak wiem.. Najlepiej byłoby olać i skupić się na badaniach z poziomu I, ale jak już podwyższać wydobycie to podwyższać - nawet większym kosztem.
-
Najlepiej byłoby olać i skupić się na badaniach z poziomu I
Nie wiem gdzie grasz ale pewnie sporo graczy powie że poziom 2 nie jest drogi.
Dlaczego nie daje więcej %. Hmm może to na zasadzie "chcesz kolejne eko? to wydaj więcej żeby dostać kolejny bonus".
-
Po mojemu wysokie ceny są po to, zeby paczkomaty miały w co władować jak najwięcej anty ku uciesze obu stron. Tak, to nie kreci się tylko wokół tego, ale ta mnogość opcji marnowania surowców nie jest przypadkowa - obniżanie kosztow depozytu sojuszniczego to jest już hit.
-
Najlepiej byłoby olać i skupić się na badaniach z poziomu I
Nie wiem gdzie grasz ale pewnie sporo graczy powie że poziom 2 nie jest drogi.
Dlaczego nie daje więcej %. Hmm może to na zasadzie "chcesz kolejne eko? to wydaj więcej żeby dostać kolejny bonus".
OK, może trochę przesadziłem zd stwierdzeniem, że kosztuje w cholere, ale różnica jest zauważalna, trochę jakby GF nie miał za bardzo pomysłu na ten twór.
A co do depozytu, to tak.. Za szaleli, a ciekawe jest to, że ludkowie to stawiają a z tego co pamiętam to nie jest to opcja "darmowa" i pierwszego wyboru przy żadnej z kombinacji więc aby postawić to badanie to trzeba sypnąć artefaktami😀
-
to badanie to trzeba sypnąć artefaktami
Nie no, badania rasy odpalonej na planecie można wybrac od razu bez losowania czy kupwania za artefuckty.
edit: Mechy to maja, wiec ludzie tego za darmo nie wezma jeśli o to Ci chodzilo.
-
Coś ta nowa wersja strasznie zamula, klikam na statki w stoczni i nic się nie dzieje dopiero po chwili się okno otwiera a jak się kliknie drugi raz to się zamyka i taki cyrk, coraz to lepiej
-
Potwierdzam, na Kalyke też wprowadzona wersja dziś 9.1.2 zamula. Wchodzę w stocznie, klikam na statek a tu cisza. Po kilku sekundach się pojawia okno.
A i piloci się skarżą, że jakoś długo stoją zanim do stoczni wlecą.
Będzie grubo.
-
Podobne zdarzenie zaobserwowałem na u68 w zakładce obrona. Długo mi otwierało się okno np z WR.
Ale w zakładce surowce, gdy chciałem otworzyć okna z poszczególnymi kopalniami, sprawa wygląda już o niebo lepiej.
-
Coś się zmieniło od wczoraj
Isonoe
Rasa ludzi
Mieszkania 65
Farma 59
Akademia Nauk 12
Centrum 8
Magazyn pożywienia 26
Drapacz Chmur 18
Laboratorium biotechnologiczne 20
Do wczoraj miałem ponad 26kk populacji T3, a dziś 22,5kk i tak stało przez prawie 4h (tyle zauważyłem, może było dłużej), teraz rośnie prawdopodobnie
To jakiś znany błąd i został naprawiony czy tylko u mnie się coś zawiesiło? Wylogowanie i zalogowanie nie pomagało.
Do tego mniejszy błąd przy powrocie DT nie były one dostępne przez maksymalnie mminutę.
-
ista zmian:
Dodano nowe ustawienie konfiguracji serwera dla systemów, które mogą zostać pominięte:
- Systemy w galaktykach, które są puste lub nieaktywne są oznaczone jako możliwe do pominięcia dla każdego ruchu floty.
- Systemy możliwe do pominięcia skrócą czasu lotu i nie będą pobierać deuteru.
- Systemy będą liczone jako nieaktywne, jeśli gracz posiadający planety w tym systemie nie logował się przez ostatnie 7 dni.
- Rakiety międzyplanetarne nie korzystają z żadnych systemów, które można pominąć, a ich czas lotu nie ulega skróceniu.
Ruda czy w piątek na Kalyke to wprowadzą czy nie? Czy zostaną pominięte.
-
Tu chodzi o serwery testowe.
-
Coś się zmieniło od wczoraj
Isonoe
Rasa ludzi
Mieszkania 65
Farma 59
Akademia Nauk 12
Centrum 8
Magazyn pożywienia 26
Drapacz Chmur 18
Laboratorium biotechnologiczne 20
Do wczoraj miałem ponad 26kk populacji T3, a dziś 22,5kk i tak stało przez prawie 4h (tyle zauważyłem, może było dłużej), teraz rośnie prawdopodobnie
To jakiś znany błąd i został naprawiony czy tylko u mnie się coś zawiesiło? Wylogowanie i zalogowanie nie pomagało.
Do tego mniejszy błąd przy powrocie DT nie były one dostępne przez maksymalnie mminutę.
U mnie mnie sytuacja przy rasie Ludzkiej ma u68 przedstawia się tak:
Mieszkania 64
Farma 64
Akademia 12
Centrum 8
Magazan 12
Drapacz 16
Laboratorium 2
i moja populacja T3 to 27.299.680 sztuk i nawet nie drgnie
Sugeruje dobudować kilka poziomów Farmy.
Ogólnie jak chcecie mieć stabilną populacje to budynki odpowiadające za wyżywienie, zawsze muszą mieć większy poziom niż mieszkania.. i to się tyczy każdej rasy
-
oja populacja T3 to 27.299.680 sztuk i nawet nie drgnie
Bo potrzebne są większe mieszkania i poziomy budynków, które zwiększają tą kompresje z t1 na t2 i t2 na t3.
-
oja populacja T3 to 27.299.680 sztuk i nawet nie drgnie
Bo potrzebne są większe mieszkania i poziomy budynków, które zwiększają tą kompresje z t1 na t2 i t2 na t3.
No to wiadomo, ale mojemu przedmówcy chodzi o to by populacja się nie zmniejszała..i tutaj mu sugeruje, zrobić większe poziomy budynków odpowiedzialnych za wyżywienie,co moim zdaniem ustabilizuje poziom populacji.
U mnie działa to na wszystkich czterech rasach..