Wersja 9.X - dyskusja

Prace techniczne (07.04.2025) Blokada ataków będzie aktywna w godzinach od 04:30 do 10:00.

• Czy ktoś z Was ma na jakimś wysokim poziomie badanie FŻ System Telekinetycznego Suwu?

Teoretycznie zwiększa z każdym poziomem prędkość floty na ekspedycjach.

Mam na razie na jednej planecie i powinno już skracać o 1%, ale ekspedycja dalej trwa równo godzinę. Niby 1% to niewiele, ale spodziewałem się, że już kilka sekund szybciej będzie to trwało, a tu nic...

• Czy ktoś z Was ma na jakimś wysokim poziomie badanie FŻ System Telekinetycznego Suwu?

Teoretycznie zwiększa z każdym poziomem prędkość floty na ekspedycjach.

Mam na razie na jednej planecie i powinno już skracać o 1%, ale ekspedycja dalej trwa równo godzinę. Niby 1% to niewiele, ale spodziewałem się, że już kilka sekund szybciej będzie to trwało, a tu nic...

Z opisu wynika ze zwiększa prędkość floty - lot.

Flota leci Ci na ekspedycję równo 1h? :O

• Ekspedycja trwa godzinę. Wg mnie opis informuje, że ekspedycja zajmuje mniej czasu.

Mam 10 lvl, co daje 1%

Godzina to 3600 sekund, więc powinno być 36 sekund krócej.

Niestety nie jest , bo dalej jest równo godzina

Szkoda, bo jakby na każdej planecie mieć tylko po 1%, to już kilkanaście % krócej trwałaby ekspedycja, a to byłby całkiem fajny wynik

"prędkość floty na ekspedycjach" nie prędkość lotu na ekspedycję, tylko floty, która jest na ekspedycji. Przynajmniej tak to rozumiem.

• "prędkość floty na ekspedycjach" nie prędkość lotu na ekspedycję, tylko floty, która jest na ekspedycji. Przynajmniej tak to rozumiem.

W ustawieniach mt mam napisane:

Prędkość 49.220

Przy wysyłaniu:

Długość ekspedycji: 1g

Prędkość: (max 49.220):

Jak widzisz 1h masz przy "długość" a nie przy "prędkość".

• No niestety "prędkość floty na ekspedycjach" oznacza że szybciej dolecą na miejsce z misją 'Ekspedycja'

Weźmy po uwagę Odkrywcę, który ma 10% do prędkości ekspedycji

pmEtbhOAj

to znaczy że doleci tam szybciej o 10% a nie że spędzi na misji o 10% mniej czasu

• Cześć

Może było a może nie, ale pewnie było.

Co twórcy mieli w zamyśle oferując badania form życia poziomu II i nie podwyższając w nich procentu np. Do wydobycia - na przykładzie badania "magmowy system pomp" a kosztuje to w cholere.. Zmienią to? Ktoś coś? I tak wiem.. Najlepiej byłoby olać i skupić się na badaniach z poziomu I, ale jak już podwyższać wydobycie to podwyższać - nawet większym kosztem.

• Najlepiej byłoby olać i skupić się na badaniach z poziomu I

Nie wiem gdzie grasz ale pewnie sporo graczy powie że poziom 2 nie jest drogi. ;)

Dlaczego nie daje więcej %. Hmm może to na zasadzie "chcesz kolejne eko? to wydaj więcej żeby dostać kolejny bonus".

• Po mojemu wysokie ceny są po to, zeby paczkomaty miały w co władować jak najwięcej anty ku uciesze obu stron. Tak, to nie kreci się tylko wokół tego, ale ta mnogość opcji marnowania surowców nie jest przypadkowa - obniżanie kosztow depozytu sojuszniczego to jest już hit.

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

Kartez likes this.
  • Najlepiej byłoby olać i skupić się na badaniach z poziomu I

Nie wiem gdzie grasz ale pewnie sporo graczy powie że poziom 2 nie jest drogi. ;)

Dlaczego nie daje więcej %. Hmm może to na zasadzie "chcesz kolejne eko? to wydaj więcej żeby dostać kolejny bonus".

OK, może trochę przesadziłem zd stwierdzeniem, że kosztuje w cholere, ale różnica jest zauważalna, trochę jakby GF nie miał za bardzo pomysłu na ten twór.

A co do depozytu, to tak.. Za szaleli, a ciekawe jest to, że ludkowie to stawiają a z tego co pamiętam to nie jest to opcja "darmowa" i pierwszego wyboru przy żadnej z kombinacji więc aby postawić to badanie to trzeba sypnąć artefaktami😀

• to badanie to trzeba sypnąć artefaktami

Nie no, badania rasy odpalonej na planecie można wybrac od razu bez losowania czy kupwania za artefuckty.

edit: Mechy to maja, wiec ludzie tego za darmo nie wezma jeśli o to Ci chodzilo.

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• Potwierdzam, na Kalyke też wprowadzona wersja dziś 9.1.2 zamula. Wchodzę w stocznie, klikam na statek a tu cisza. Po kilku sekundach się pojawia okno. :thumbdown:

A i piloci się skarżą, że jakoś długo stoją zanim do stoczni wlecą. :D

:ocb: Będzie grubo.

• Podobne zdarzenie zaobserwowałem na u68 w zakładce obrona. Długo mi otwierało się okno np z WR.

Ale w zakładce surowce, gdy chciałem otworzyć okna z poszczególnymi kopalniami, sprawa wygląda już o niebo lepiej.

• Coś się zmieniło od wczoraj

Isonoe

Rasa ludzi

Mieszkania 65

Farma 59

Akademia Nauk 12

Centrum 8

Magazyn pożywienia 26

Drapacz Chmur 18

Laboratorium biotechnologiczne 20

Do wczoraj miałem ponad 26kk populacji T3, a dziś 22,5kk i tak stało przez prawie 4h (tyle zauważyłem, może było dłużej), teraz rośnie prawdopodobnie

To jakiś znany błąd i został naprawiony czy tylko u mnie się coś zawiesiło? Wylogowanie i zalogowanie nie pomagało.

Do tego mniejszy błąd przy powrocie DT nie były one dostępne przez maksymalnie mminutę.

• Ruda czy w piątek na Kalyke to wprowadzą czy nie? Czy zostaną pominięte. :D

• U mnie mnie sytuacja przy rasie Ludzkiej ma u68 przedstawia się tak:

Mieszkania 64

Farma 64

Akademia 12

Centrum 8

Magazan 12

Drapacz 16

Laboratorium 2

i moja populacja T3 to 27.299.680 sztuk i nawet nie drgnie

Sugeruje dobudować kilka poziomów Farmy.

Ogólnie jak chcecie mieć stabilną populacje to budynki odpowiadające za wyżywienie, zawsze muszą mieć większy poziom niż mieszkania.. i to się tyczy każdej rasy

• oja populacja T3 to 27.299.680 sztuk i nawet nie drgnie

Bo potrzebne są większe mieszkania i poziomy budynków, które zwiększają tą kompresje z t1 na t2 i t2 na t3.

No to wiadomo, ale mojemu przedmówcy chodzi o to by populacja się nie zmniejszała..i tutaj mu sugeruje, zrobić większe poziomy budynków odpowiedzialnych za wyżywienie,co moim zdaniem ustabilizuje poziom populacji.

U mnie działa to na wszystkich czterech rasach..