Miesiące mijają, nowe uniwersa z formami życia, a na starych uni nadal nic. Patrząc na liczbę aktywnych graczy, na starych serwerach bez form życia, gra już zdecydowanie mniej osób, niż na serwerach z formami życia. Może już wystarczy udawania, że nie można tego wprowadzić na wszystkie uniwersa, zwłaszcza że już nawet formy życia ewoluowały o artefakty. No, ale po co robić sobie problemy, jak można olać ciepłym moczem stare uni i skupić się na nowych przynoszących zysk.
Wersja 9.X - dyskusja
- Ruda
- Closed
-
-
Nic tylko wprowadzać jakoś przeżyjemy że kolejka budynków która trwa 10sek wisi od rana do wieczora, farmienie sondami trwa 9 sek ale nie ma ich 2 minuty itp itd ;p
-
Testowałem formy życia na Bermudzie, uni68 i obecnie na Juno, o ile w fazie testów i początkach wprowadzania budynki wisiały i nawet za anty nie dało się skończyć budowy, to teraz nie widzę żadnych problemów, kolejka budowy działa, budynki się budują, badania się badają, flota lata, przy prędkości 4x floty pokojowej na Juno nawet ładnie można się obronić. Ale rozumiem lepiej nie upominać się o swoje i cierpliwie czekać na łaskę i niełaskę.
Największy problem mam z artefaktami, my jak dostaniemy formy życia będziemy mogli robić 50 misji dziennie, gdzie na takim Juno na starcie wprowadzenia artefaktów mogłem zrobić 24 000 misji poszukiwania form życia i artefaktów.
-
Kolejnemu trzeba wyjasnic, lepiej 5 czy 10 płaczków co tupią nóżką, że chcą już, natychmiast aniżeli pare setek ktora stwierdzi, ze nie kupi anty i nie przeroluje drzewek bo grac sie normalnie nie da i niech te formy wycofają.
Sam juz bym chcial poczytac te posty wypuszczajac szybciej powietrze nosem na temat stabilnosci ale jak widac dobrze robia, ze sie jeszcze z tym wstrzymuja.
-
Patrząc na liczbę aktywnych graczy, na starych serwerach bez form życia, gra już zdecydowanie mniej osób, niż na serwerach z formami życia.
Pokaż jakieś zestawienie.
Bo FZ są na nowych (więc aktywne) i u68 (który jest najaktywniejszy ze starych od ZAWSZE).
-
, to teraz nie widzę żadnych problemów, kolejka budowy działa, budynki się budują, badania się badają, flota lata, przy prędkości 4x floty pokojowej na Juno nawet ładnie można się obronić.
srutututu... jestem w fazie rozbudowywania nowej koloni na 68 i budynki DALEJ wiszą nieskończone, mimo że robią się po kilka sekund... Ba! zanim jeszcze kolonie zrobiłam i zaczęłam rozwijać to floty i czasami budynki które się już dłużej robiły, wisiały i nie chciały wracać-dolatywać/ kończyć się budować.
poza tym myślę, że tu chodzi o serwery ogejmowe, aniżeli o jakieś błędy w wersji, które powodują zawieszanie się gry. chociaż na tym się akurat nie znam, więc nie wiem na 100%
-
Avinashi na bermudzie było dobrze, bo każdy praktycznie zaczynał od zera. Na u68 większość miała na tyle rozwinięte nanity, że przeklikanie pierwszych kilkunastu-kilkudziesięciu poziomów budynków LF zajęło sekundy. Mnożąc to przez ilość planet oraz liczbę graczy, którzy to zrobili i biorąc pod uwagę, że po każdym poziomie następował zapis do bazy danych... nic dziwnego, że to nie wytrzymało...
-
To musiało pierdyknąć Pytanie co dalej z tym tematem.
Kiedy to zacznie działać jak należy, ile miesięcy można to ogarniać.
Nie zapowiada się w tym roku. Chyba, że to uruchomią w miarę bez większych błędów.
Trzeba czekać aż naprawią i będzie bez wieszania flot i budynków.
Tylko mogliby to trochę szybciej robić,
-
A może tak jak z cmentarzem. niech codziennie lub co kilka dni aktywują formy 100 graczom? Wtedy serwer nie padnie, a stopniowo wprowadzą nowa funkcjonalność dla każdego
-
niech codziennie lub co kilka dni aktywują formy 100 graczom?
Zaczynając od tych co mają najmniej punktów aż do top1.
-
Zobacz sobie ilu masz aktywnych graczy. Na uQ aktualnie 49, na u68 - 99 graczy. Jakby dali tylko 50 w tym tygodniu i kolejnym 50 w następnym, to serwer by się zawiesił? Ile tygodni żeby Ci aktywni dostali formy? 3-4? A pozostali dopiero jak się zalogują trafialiby na listę do włączenia LF.
-
-
takie pytanie mam, ile maksymalnie pełzaczy dajacych bonus mogę mieć na uniwersum quasar? We wzorze do liczenia jest y=8 , czy na quasar jest y=10 ??
-
Juno + Kerberos + Uni 68 + Isonoe łącznie 5488 graczy z 8940 aktywnych na serwerach PL, co daje 61,3% wszystkich aktywnych graczy, więc większość już ma dostęp do form życia.
-
Juno + Kerberos + Uni 68 + Isonoe łącznie 5488 graczy z 8940 aktywnych na serwerach PL, co daje 61,3% wszystkich aktywnych graczy, więc większość już ma dostęp do form życia.
I na jakiej podstawie twierdzisz że FZ zwiększyły aktywność?
-
I na jakiej podstawie twierdzisz że FZ zwiększyły aktywność?
Nie mówię, że FZ zwiększyły aktywność, tylko że większość ma dostęp i serwery nie wybuchły, więc reszcie też mogliby już dać.
-
5 dni temu zasiadałam konto i klikałam budynki od zera i trochę się... hmm rozczarowałam.
Dodatkowo nie działa mi kolejka z komandora. np. pisze że mam za mało metalu, po 4 min sama klikam budynek i zostaje na planecie 14kk metalu.
-
takie pytanie mam, ile maksymalnie pełzaczy dajacych bonus mogę mieć na uniwersum quasar? We wzorze do liczenia jest y=8 , czy na quasar jest y=10 ??
też jest y=8 bo to nie zależy od prędkości eko, tylko na 1 poziom kopalni wypada 8 pełzaczy, lub 8.8 z geologiem
Dodatkowo nie działa mi kolejka z komandora. np. pisze że mam za mało metalu, po 4 min sama klikam budynek i zostaje na planecie 14kk metalu.
o to to, a ja już myślałam że coś pokręciłam i ze to były komunikaty z księżyca który rozbudowywałam, a to były z planety (sury w miliardach, a budynki nawet w milionach nie kosztowały) na której budynki zawiesiły się na przynajmniej 10 min - po tym czasie stwierdziłam, że nie mam czasu czekać i poszłam - a jak wróciłam to zobaczyłam że wywaliło błąd o braku surowców i się nie zrobiły.....
-
Na serwerze Juno wszystko działa jak należy. Nie miałem do tej pory żadnych problemów. Ogólnie to LF są jednym z najlepszych elementów obecnego ogame'a, do tego najbardziej free2play (nie było przedmiotów za antymaterię, które miały wpływ na LF), a przynajmniej były bo już widzę jakiś idi%@#$otyczny event w którym można kupić krakeny i detroidy dla LF za antymaterię. I tyle było sprawiedliwej gry, teraz tylko napie$@#$2alajcie kasą...
-
już były 2 eventy z przedmiotami do LF, więc nie wiem o co płacz nagle?