Jak się wejdzie w widok galaktyki to na tym szarym pasku fajnie widać ilość odkryć * 8 - wszystko by się zgadzało
Wersja 9.X - dyskusja
- Ruda
- Closed
-
-
A te artefakty to jak zostaly przeliczone? Bo ponoc mialo byc ilosc planet *7200
A ja przy 15 planetach mam 34400
Gdzie widać te artefakty ?
O ile wiem że mam 5% bonusu, to nie wiem jak zinterpretować pierwszą linijkę.
Mam 13 planet
Poziom 52: 11465/47700 doświadczenia
Bonus do technologii form życia: 5.2 %
-
A te artefakty to jak zostaly przeliczone? Bo ponoc mialo byc ilosc planet *7200
A ja przy 15 planetach mam 34400
Gdzie widać te artefakty ?
Wchodzisz w badania FZ i nad "Poziom 3 badania" masz ile ich posiadasz.
-
-
ciap niech będzie, ale wydaje mi się, że na początku pisało tylko "ilość planet * 7200" :p dzięki
mrovka jest limit 50 na dzień, ale nasz top 1 w odkryciach zrobił jakieś 18k misji to każdy na wstępie ma tyle misji do wykonania + 50 za każdy dzień. I dopóki nie wylatasz tych misji, które masz to limit 50 lotów na dzień Cię nie obowiązuje.
-
Czy ktoś może wrzucić screena ze statystykami technologii "Kolektorowe wzmocnienie Rock'talów" (bonusy do zbieracza) poziom 1-15?
-
Trochę inaczej wyobrażałem sobie te losowania..bo finalnie i tak nie poukładam badań, tak jak chce.
A marzyło mi się ze pierwsze będę miał badania do wydobycia metalu, później kryształu i deut, a później reszta.
hmmm, trudno, coś wymyśle.
A jak z tym bonusem doświadcznia ? Trzeba mieć np. aktywnych Kaeleshów, by działał na Kaeleshowskie badania ?
-
marzyło mi się ze pierwsze będę miał badania do wydobycia metalu, później kryształu i deut, a później reszta.
Na roktalu prawie tak jest, może kolejność inna. Ale nie musisz losować bo są artefakty, które dają ci wybór jakie badanie na tej pozycji ze wszystkich ras możesz użyć.
. aktywnych Kaeleshów, by działał na Kaeleshowskie badania ?
Jak nie masz nigdzie tej rasy to nie będą działać bonusy.
-
marzyło mi się ze pierwsze będę miał badania do wydobycia metalu, później kryształu i deut, a później reszta.
Na roktalu prawie tak jest, może kolejność inna. Ale nie musisz losować bo są artefakty, które dają ci wybór...
Ale nie mogę przetasować tych zaproponowanych przez algorytm i musze wybrać tylko te któ©e pokazały sie przy losowaniu. Mam racje ?
. aktywnych Kaeleshów, by działał na Kaeleshowskie badania ?
Jak nie masz nigdzie tej rasy to nie będą działać bonusy.
No to jest dobra wiadomość. Już sie bałem ze ta różnorodnośc miedzyrasowa straci na znaczeniu, przez te artefakty i mozliwość losowania badań.
Wiem, ze finalnie to nic nie zmienia, bo mając rocków moge badać np wszystkie badania mechów...ale zawsze to lepiej wyglada
-
Ale nie mogę przetasować tych zaproponowanych przez algorytm i musze wybrać tylko te któ©e pokazały sie przy losowaniu. Mam racje ?
Tak, masz na każdej pozycji po 4 do wyboru.
-
zeba mieć np. aktywnych Kaeleshów, by działał na Kaeleshowskie badania ?
Sory źle Ciebie zrozumiałem. Badanie jak wybierasz z artefaktu to możesz wybrać badanie innej, której nie masz na żadnej planecie i będzie działał bonus.
różnorodnośc miedzyrasowa straci na znaczeniu,
Budynki to jedyna rzecz, która będzie wyróżniać rasy. Bo badania są wspólne na całe konto. dla wszystkich ras. Ale poziomy doświadczenia za to muszą mieć aktywną rasę żeby bonus dodawało z tego co wiem.
-
Kurde ale te artefakty sztos
Dziś się dowiedziałem, że jest coś takiego. Wybrałem sobie badania co mnie interesujo i jedziemy z koksem bez zbędnych losowań i innych pierdoletów
-
Kurde ale te artefakty sztos
Dziś się dowiedziałem, że jest coś takiego. Wybrałem sobie badania co mnie interesujo i jedziemy z koksem bez zbędnych losowań i innych pierdoletów
A ja się zawiodłem, lub robię coś nie tak.
Zrestartowałem sobie drugie drzewko technologi w rasie Ludzkiej.
I o ile pierwsze badanie mi się udało zdobyć od Rocktalów, to chcąc kupić sobie kolejne, pojawiły mi się badania, które mnie w ogóle nie interesują.
I co teraz ? Przetasować ich nie dam rady więc zostaje mi po prostu wybrać jakiekolwiek badanie ?
-
kupić sobie kolejne, pojawiły mi się badania, które mnie w ogóle nie interesują.
Nie ma całkowitej dobrowolności w wyborze.
Zauważ, że na tierze 1 badania do wyboru pozycji nr1 masz do wyboru tylko 4 z badań z każdej z ras.
Tylko te cztery badania do wyboru, które są na pozycji pierwszej w każdej rasie itd.
W końcu wejdą nam badania, które nas mniej interesują.
-
No i dlatego, chyba jako jedyny na całej uni, zostanę przy oryginalnych opcjach...Daguśka tak pewnie nie zrezygnuje z gry, więc o top 1 nie mam co marzyć, to i mogę się wykastrować przy badaniach hehe heh
Bynajmniej przy dwóch pierwszych drzewkach..a później się zobaczy.
Szkoda ze nie ma całkowitej dowolnośći...ale miałbym w nich porządek
A tak na marginesie to mam moona 9179..przy 12lv tego specjalistycznego budynku...poszło 5005 sond i będą dalsze próby by dobić do 9400.
Tyle że musze podnieść jeszcze o 2-3 levele tą Kaeleshowską budowle
przy okazji chce podziękować staremu znajomemu za czas, próby i chęci z jego strony
-
ostanę przy oryginalnych opcjach...Daguśk
Ale jak chcesz badania pod eko
to masz w 2 tierze dobre badania
1 roktala
2 ludzie
3 brak eko
4 roktal
5 roktal
6 roktal / kelsze do wyboru
samo eko prawie
Tak samo w i 1 tierze też pod eko tylko jedno nie jest.
-
ostanę przy oryginalnych opcjach...Daguśk
Ale jak chcesz badania pod eko
to masz w 2 tierze dobre badania
1 roktala
2 ludzie
3 brak eko
4 roktal
5 roktal
6 roktal / kelsze do wyboru
samo eko prawie
Tak samo w i 1 tierze też pod eko tylko jedno nie jest.
wiem, ja nie narzekam na brak ekowskich badań...ja sobie je tylko chciałem z głową poukładać.
w pierwszym tierze chciałem wszystkie badania pod metal, później kris i deut..a reszte przeznaczyć pod napędy, szukanie ras, ładowność itp - no ale nie mam całkowicie wolnej ręki, więc zostawię to tak jak jest, bo jest - jak na ironie- bardziej przejrzyscie../nawet kosztem punktów, samych badań i wydobycia/
-
pierwszym tierze chciałem wszystkie badania pod metal, później kris i deut..a reszte przeznaczyć pod napędy, szukanie ras, ładowność itp - no ale nie mam całkowicie wolnej ręki, więc zostawię to tak jak jest, bo jest - jak na ironie- bardziej przejrzyscie../nawet kosztem punktów, samych badań i wydobycia/
Trzeba podrzucić pomysł GF o sortowaniu badań za anty.
Podobnie jak planety itp.
-
SPIN DOKTOR a wiesz, że z chęcią bym wydał nawet tysiące antymaterii, gdyby była taka możliwość sortowania ?
-
Daguśka tak pewnie nie zrezygnuje z gry, więc o top 1 nie mam co marzyć
FZ dużo dają eko ale nie na tyle żebym utrzymała się na top1