Event z nagrodami - dyskusja

• Ten jeden raz powiedziałeś coś mądrego.

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• zajeli by sie lepiej tymi artefaktami bo to naprawde uciazliwe jest , zdjeli by ograniczenia tych magazynow artefakto bo to tez jakies nieporozumienie, znajdowanie ras jak masz juz 100% mija sie z celem, totalna porazka w tej kwestii nie przemyslana do konca, bo w tej grze nic nie powinno sie konczyc, skoro mozna cos rozwiajc w nieskonczonosc to i to powinno byc tak zrobione, ale po co? lepiej wprowadzic glupie czasowe nagrody, ciekawe czy te pola ksiezycowe tez znikna jak sie je uzyje :), moze z czasem i to bedzie czasowe. zamiast lepiej robi sie gorzej. no nic, rzebic sobie wiekszosc bedzie, ale juz nawet na nagrody spinki nie bedzie, bo takie znikajace nagrody na co komu potrzebne? a ciekawe czy jak sie urlop zapnie to licznik czasu znikniecia nagrod tez sie mrozi czy biegnie sobie swoim torem :lool:

''Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem" - Mark Twain

• Ja tego dalej komentował nie będę...

Co będzie do zużycia na już to zużyję reszta przepadnie... Dobrze że z poprzednich eventów mam po 7 wyborów każdej klasy, nie zabraknie mi.

GF ma w dupie moje zdanie ale zupełnie inaczej by to wyglądało gdyby takie czasowe nagrody były od początku eventów z nagrodami, nie byłoby nawet takiej dyskusji ale w aktualnym stanie taka zmiana tylko pokazuje że GF leci na hajs i nie winie ich jako tako bo wiadomo że gra musi na siebie zarabiać ale czy aż tyle więcej zarobią skoro takim ruchem odrzucają graczy casualowych którzy być może zrekrutowaliby innych graczy którzy już kupią anty...

Kto ma kupić anty ten i tak kupi a się nawet nie przyzna choćby przyrzekał na własną matkę że po takiej zmianie nie kupi ale ta zmiana nic nie zmienia oprócz naszej opinii na temat tego niemieckiego wydawcy.

Tyle w temacie pozdrawiam całą społeczność i do zobaczenia w galaktyce :piwko:

• Nie dla 7 dniowych nagród, śmiech na sali, chyba że nagrody będą dostosowane dla danej klasy bo co ja zrobię na zbieraczu ze slotami ekspedycji +3 na 30 dni ?

Możesz przyczynić się społeczeństwu Ogame i samym tuzom z GF i przetestować czy poprawnie znikają po upływie okreslonego czasu 7 dni :) Tak co by nie okazało się że część ludzi z jakiegoś powodu dostanie je perm a część z limitem czasu :D OD taka mała sugestia jak pomóc biednym niemieckim developerom z Indii ulepszyć tą grę :D

• Dlaczego zmuszacie ludzi do wykorzystania w ciągu 7 dni np. Pola Planety Brąz?

Może będę tego potrzebował przy kolonizacji kolejnej planety?

W tym momencie nawet jakbym chciał to nie mam możliwości aktywowania tego przedmiotu, ponieważ na wszystkich planetach mam go załączonego.

Co wtedy?

• Dlaczego zmuszacie ludzi do wykorzystania w ciągu 7 dni np. Pola Planety Brąz?

Może będę tego potrzebował przy kolonizacji kolejnej planety?

W tym momencie nawet jakbym chciał to nie mam możliwości aktywowania tego przedmiotu, ponieważ na wszystkich planetach mam go załączonego.

Co wtedy?

przedmiot przepada, proste

poczekajcie aż 20 osób w soju dostanie zmianę klasy sojuszu :trollface:

• Nie dla 7 dniowych nagród, śmiech na sali, chyba że nagrody będą dostosowane dla danej klasy bo co ja zrobię na zbieraczu ze slotami ekspedycji +3 na 30 dni ?

To byłaby całkiem ciekawa opcja żeby wybrać drzewko nagród które nas interesuje. A nie tylko wybór pojedynczych.

To tak samo jak sporo nagród typu ośmiornica do form życia. Gdzie wszystkie budynki robią się w zasadzie instant, a mało kto musi bardziej rozwijać farmy czy mieszkania.

• Cieszmy się że nie dali terminu ważności na rzeczy które są już w ekwipunku, oj chyba i to będzie xd

W zasadzie od początku tej gry gracze mają wrażenie że gra chyli się ku końcowi, a jednak nadal ma się całkiem nieźle :kawa:

Gameforge - Challenge Accepted :trollface:

Edit: ja bym chociaż dał wybór - mocna nagroda ale ważność 7 dni lub słaba bezterminowa. Np. taki newtron 2h vs 24h - kto bada zgarnie 24h, kto chomikuje bierze 2h.

• Cieszmy się że dali terminu ważności na rzeczy które są już w ekwipunku, oj chyba i to będzie xd

W zasadzie od początku tej gry gracze mają wrażenie że gra chyli się ku końcowi, a jednak nadal ma się całkiem nieźle :kawa:

Gameforge - Challenge Accepted :trollface:

Edit: ja bym chociaż dał wybór - mocna nagroda ale ważność 7 dni lub słaba bezterminowa. Np. taki newtron 2h vs 24h - kto bada zgarnie 24h, kto chomikuje bierze 2h.

No to b było nawet spoko, ale myślę że nie o to im chodzi. Tutaj kwestia jest tylko i wyłącznie kasy. W tej chwili - przykładowo u mnie - ale pewnie i 99% graczy praktycznie wszystkei nagrody przepadną. Głównie boostery na budynki, badania floty. Nikt na siłę nie jest w stanie tego użyć więc i sensu większego nie ma w robieniu tego ani nawet kupowaniu sztabu jak kiedyś tylko na ten event. Boostery na surę, ok, jeszcze sie poodpala ale to o chu* robić tak czy siak. Więc teraz bedzie trzeba kupować za anty bo za frajer już nie uzbierasz. I to jest właśnie cel.

Przykładowo chomikowało się skracacze na budynki lf pod zabudowę nowej planety, teraz już albo bedzie trzeba je kupować albo skracać za anty albo budowac dłużej. Więc te dauny z GF po prostu zagrały kartą idioty - i zrobiły z nas idiotów. I z siebie przy okazji, bo manipulują w ten sposób podświadomie.

• Więc te dauny z GF po prostu zagrały kartą idioty - i zrobiły z nas idiotów. I z siebie przy okazji, bo manipulują w ten sposób podświadomie.

Naprawdę uważasz, że podświadomie?

Wg mnie to całkiem świadome i przeliczone działanie.

Nie ma, że chomikujesz i używasz kiedy potrzebujesz. Albo używasz kiedy my to powiemy, albo zabieramy.

A jak będziesz potrzebował, to zapłać.

Tylko pytanie czy przeliczyli to, że część osób przestanie kupować sztab, ale myślę, że tak.

bo co ja zrobię na zbieraczu ze slotami ekspedycji +3 na 30 dni ?

Serio wybierzesz sobie sloty ekspedycji tylko po to, by móc narzekać? :lool:

Ja bym wybrał sloty floty, bo nawet jeśli aż tak się nie przyda, to jednak lepiej mieć więcej slotów floty niż mniej. Ale to moje zdanie. Nikt Ci nie zabroni wybierać najmniej przydatnych przedmiotów :popcorn:

• Drogie GF, a może zrobić itemy na godziny albo minuty? Np. +6 slotów ekspedycji, czas ważności aktywacji 30 minut, czas działania 5 minut? Może nie bawić się w Eventy Nagród przez tydzień, ale zrobić jakąś szybką zręcznościówkę (np. "zestrzel myszką 10 baloników w 10 sekund" a dostaniesz dopalacz deu 1% na godzinę, albo "znajdź na obrazku 5 kotków w lesie" za skrócenie badań o 7 minut?

Lub "pokoloruj drwala wedle schematu w czasie transportu planeta-moon na 100%, dostaniesz 10 Anty"? Potencjał jest nieskończony...

• To nic nie da. Nikt tego tematu nie weźmie pod uwagę... Część przedmiotów przepadnie, inne zostaną wykorzystane tj. dopałki i paczki, których obiektywnie rzecz ujmując dano całkiem sporo. Chcą niezdecydowanych ewidentnie nakłonić do kupowania antymaterii.

I z pewnością im się uda. Po części niektórzy z graczy nam to zafundowali.

I teraz wsiadamy do wehikuł czasu. Kilkanaście lat temu jak ogame było mega popularne wprowadzano oficerów. Większość protestowała, pisała, krzyczała, wklejała sobie w profil sygnatury nie oficerom itp. A na koniec okazało się że GF i tak to wprowadziło i zarobiło. Gra jest po latach całkowicie w modelu P2W. Ludzie wywalają kolosalne kwoty by być w top na nowo otwieranych uni, a co niektórzy im klaszczą i krzyczą by nie zaglądać komuś w portfel.

To teraz macie tego następstwo, podejrzewam że kolejne "nowości" zawitają równie szybko. Dobrze na pewno nie będzie.

• Początkowo pomysł z czasowymi itemami mi się nie podobał, ale teraz zaczynam dostrzegać pozytywne strony obecnych zmian:

1) Ilość dopalaczy jest dużo większa niż poprzednio, cienko licząc to jest prawie wszystkiego 2x tyle co poprzednio i do tego dużo ciekawsze propozycje,

2) rozwiązanie premiuje głównie aktywnych graczy,

3) być może spowoduje to większe wpływy dla GF, a większe wpływy to stabilne trwanie tej wirtualnej gry,

4) i chyba najważniejsze: ilość narzekających w tym wątku pokazuje wszystkim jak wielkim sportem narodowym jest narzekanie Polaków (ludzie weźcie się w garść! naprawdę ciężko Wam dogodzić! pusta do połowy szklanka jest także do połowy pełna, prawda?!)

Jasne że są minusy o których już było dość w tym wątku, ale przecież coś za coś. Jak powiedział klasyk w nieco zmienionej formie: "pamiętajcie aby minusy nie przesłoniły Wam plusów".

Finalnie jest to zmiana na plus dla graczy i GF którą w pełni popieram.

• Für Deutschland

:trollface:

@ Jezus_Chrystus nie wiem do czego pijesz z tym Fur Deutschland ale czy możemy trzymać się tematu? Ideologiczne czy polityczne wycieczki to chyba inne forum tematyczne. Tutaj większość chce odpocząć od nachalnej polityki, a Gameforge AG to niemieckie studio i wydawca gier wideo, zatem co tu jeszcze robisz skoro masz z tym jakiś problem? Zresztą, co to za różnica czy pomysł będzie Niemiecki, Żydowski czy Chiński. Jeśli jest dobry i wymiernie dla nas korzystny to należy go oceniać w tych kategoriach a nie w kategoriach rasistowskich i przede wszystkim trzymać się tematu: "Event z nagrodami".

• Idź pracuj nad kolejnymi zmianami. Myślisz, że sianie fermentu po zmianie, która się nie spodobała graczom coś zmieni? Nie pierwsza gra, schemat ten sam. Niezadowolenie graczy - wprowadzamy swojego trolla, który będzie głosił dobre słowo i gasił każdego, wręcz wpychając treści , którch nie użył (up, polityka, rasizm itp), żeby ubić bananem jak najszybciej :whistling: Do tego jeszcze pouczanie o tych treściach w iście supportowy sposób, tu już odkryłeś karty.

Na pewno to, że masz konto założone w tym roku i kilka postów dla picu, to przypadek i jesteś doświadczonym graczem w tej produkcji i nie pracownikiem na fake koncie :trollface:

:whistling: Każdy zasłuży na miejsce w moim hostelu, nawet ty milcząca, brykająca owieczko :whistling:

• Bardzo prymitywny atak z masą inwektyw i insynuacji bez pokrycia w faktach. Pomimo że w nicku kreujesz się na zbawiciela świata, czym notabene naruszasz dobre imię tego prawdziwego a nawet siejesz obrazę nie będę Ci się spowiadał :)

Gram na tyle długo aby móc oceniać wprowadzone zmiany w obrębie konkretnych faktów. Gra w cyferki (Ogame) to zbieranie wirtualnych surowców i wydawanie ich na wirtualne obiekty. Jest to podstawowy, powszechnie znany fakt. Wracając do faktów: nawet osoba kompletnie ułomna matematycznie może przy pomocy kalkulatora obliczyć że ilość wirtualnych surowców z ostatniego eventu jest znacznie większa niż z poprzedniego w którym nie było czasowej ważności itemów. Fakt że (pomimo wymienionych już przez poprzedników mankamentów) popieram kierunek zmian ze względu na zwiększenie i urozmaicenie wartości wirtualnych itemów nie robi ze mnie pracownika Gameforge lub trolla. Jest to dziecinny wręcz argument w stylu: "nie mam argumentów ale przypier... ci czym mam i będzie spokój". Każdy ma prawo pisać wtedy gdy chce, jednak nie powinien obrażać i insynuować działań innym, szczególnie jeśli sugeruje działania których nie może zweryfikować/udowodnić. W ten sposób naruszasz powszechnie panujące na forach zasady i ośmieszasz się. Długość i wielkość aktywności na forum nie ma nic do rzeczy w kwestii logiki wypowiedzi i odnoszenia się do konkretnych faktów. Ktoś może napisać tylko jeden wpis na tym forum który wniesie więcej niż całe Twoje wypociny przez rok czy dłużej. Przemyśl to zanim zabierzesz znowu głos w dyskusji.