Sklep z artefaktami

• Totalnie bez sensu

Jest w tym troche sensu bo ma się dodatkowo 1000+3600 możliwych artefaktow do wykorzystania, dodatkowa pojemność magazynu może się komuś przydać, wolałbys wymienić 700 artefaktów na 1000?

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• Te wszystkie 3 klasy sa tymczasowe?

tak :(

Akurat, żeby sobie włączyć krótsze badanie (odkrywca) i rozpórki wrzucić do stoczni (generał) albo zbudować crawlery (zbieracz) i wrócić do swojej xD

GRUBASKU to dla paczkomatu odgrywcy

zmienia na zbieracza odpala pelzacze na 150%

dopalaczy po 40% metalu na kazdej planecie

i otwiera 300 paczek metalu

robi astro

potem zmienia na odkrywce

miesci sie w czasie tych 5 dni

grubasku taki patent

• Jak coś, to "żetony" zmiany klasy nie są czasowe, ze względu na to, że po ich kliknięciu działają tylko przez jakiś czas . . . :D Ale dlatego, że masz jakiś określony czas na ich kliknięcie xD Tak jak wiele innych udogodnień, które zasponsorowały Nam te mądre łby z zachodnich landów :D

• Biorąc pod uwagę że ostatnio wielokrotnie rozdawali bezterminowe itemy na zmianę klasy w ramach normalnego eventu to te nagrody bonusowe dla posiadaczy Sztabu w ramach sklepu z arefaktami to kompletnie od czachy są. Dlatego tym razem spuściłem je w kiblu zapomnienia czyli pominąłem i proponuję wszystkim zrobić to samo. Jak chcą wrzucać takie bezsensowne bonusy to nie zobaczą ode mnie ani jednej jednostki antymaterii. Jak więcej ludzi tak postąpi to może dadzą coś lepszego na zachętę.

• Biorąc pod uwagę że ostatnio wielokrotnie rozdawali bezterminowe itemy na zmianę klasy w ramach normalnego eventu to te nagrody bonusowe dla posiadaczy Sztabu w ramach sklepu z arefaktami to kompletnie od czachy są. Dlatego tym razem spuściłem je w kiblu zapomnienia czyli pominąłem i proponuję wszystkim zrobić to samo. Jak chcą wrzucać takie bezsensowne bonusy to nie zobaczą ode mnie ani jednej jednostki antymaterii. Jak więcej ludzi tak postąpi to może dadzą coś lepszego na zachętę.

Mylisz się, event jest ustawiony właśnie pod osoby kupujące najwięcej antymaterii - czyli paczkomaty - a ja nie będę oceniał czy to źle (z punktu widzenia gry w ogóle i większości graczy żle) czy dobrze (z punktu widzenia paczkomatów) ;) Jednakoż postaram się swoją tezę obronić:

Przed eventem przełączony byłem na klasę zbieracz, w ostatniej promocji zaopatrzyłem się w paczki (bardziej liczone w tysiac niz sto czy nascie) z celem podniesienia form zycia, postawienia kilku stateczkow i takie tam. I oto przytrafil sie Event ;)

Otworzylem sobie paczki na zbieraczu, a jakże. Przełącze sobie na darmowego Generala z Eventu i wstawie do stoczni zyczona ilosc rozpruwaczy. Nastepnie przelacze się na odkywce - aby wydawanie surowcow i wzrost form zycia był szybszy, a przez tydzien polatam sobie ekspedycje do ktorych mam sentyment i skorzystam z dopalaczy ekspedycji z Eventu. Eventowa klase zbieracz odbiore w ostatni dzien tego wydarzenia wiec latac ekspedycje moge nawet niemal 2 tygodnie po czym znow za darmo wroce na pierwotnego zbieracza. Trzy razy zmienie klase za free z jednego eventu, osiagne wszystkie cele.

Wszystko jest wzgledne, rozwniez sensownosc pewnych rozwiazan. Czasami ich sensu warto poszukac poprzez zastosowanie odpowiedniej strategii - ale jak w postawionej tezie - ten event nie niesie rownych korzysci dla wszystkich.

• Ta strategia opiera się na paczkomatach, czyli na zasobnym portfelu, czyli to żadna strategia

• A jednak ta gra mnie zaskoczyła, wczoraj ostatni dzień pełnego sztabu, do odebrania nagrody brakowało mi ok 800 artefaktów, puściłam ostatnie ekspy przed północą i weszło ponad 1400 artefaktów, jakieś 3 min przed końcem

• Wszystko jest wzgledne, rozwniez sensownosc pewnych rozwiazan. Czasami ich sensu warto poszukac poprzez zastosowanie odpowiedniej strategii - ale jak w postawionej tezie - ten event nie niesie rownych korzysci dla wszystkich.

Zgadzam się z Tobą. W uproszczeniu: punkt widzenia zwykle zależy od punktu siedzenia. Osobiście mam tych itemów zmiany klasy dosyć, zaplanowałem już przejście w tryb gry pasywnej więc na bonusowe nagrody tylko popatrzyłem z politowaniem. Cieszę się że są ludzie którym się przydały, jednak myślę że 99.99% graczy czeka na coś innego (mocniejszego). Na przykład astrofizykę +1 z okazji urodzin Ogame.