Sytuacja na uni - bany i zachowanie teamu

• Art

moglibysmy dostac jakies info odnosnie calej sytuacji?

przecież już wyjaśnione :) teraz czekamy na Drugie ST rozliczenie

no niestety nie dostalismy info wg regulaminu GO powinni poinformowac nas o tym ze jest odstepstwo od zasad i akurat ty nie masz push a cala reszta ma

takze Art Ruda prosimy o taki wpis zeby wszystko sie ladnie spinalo

Przyłączam się do prośby @plusONE skierowanej do Ruda  Art lub kogoś wyżej.

Zauważyłem na uni że niektórzy gracze postanowili zrezygnować z gry lub bojkotować ją w związku z zaistniałą sytuacją dotyczącą nierównego traktowania graczy. Widać to po niektórych nickach i urlopach. Dobrze robicie jeśli ta gra to Wasz nałóg albo sprzeciwiacie się nierównemu traktowaniu. Każdy powód jest dobry aby zrezygnować z nałogu. W najbliższych latach wybuchnie prawdziwa wojna i ten czas który tutaj stracicie może wam się po prostu przydać do przygotowań. Uważam że wszystkim graczom należą się w tej sytuacji szczegółowe wyjaśnienia czy zastosowano specjalne odstępstwo od zasad dla Majsa. Będzie wiadomo czarno na białym kto jest nietykalny.

Ps. Swoją drogą Majs, niektórzy twierdzą że Ty jesteś po prostu nieformalnym członkiem teamu Ogame, jako taka marchewka na kiju dla pozostałych. Marchewka której nie można dogonić i o to chodzi bo kasa leci. Pewnie to tylko brednie i złośliwości. Nie wiemy jak jest naprawdę ale trzymając się faktów czy możesz napisać jaki sens ma dla Ciebie ta gra, skoro wiadomo że przy tej ilości pkt które masz i tak nikt nie może Ciebie przeskoczyć?

• Support nie informuje stron trzecich o efektach postępowania w sprawie zgłaszanych graczy.

Tak jest też w tym wypadku. Rozumiem frustrację, irytację i wszelkiego rodzaju odczucia, ale proszę o uszanowanie tych decyzji i nieobrażanie się wzajemnie.

• Support nie informuje stron trzecich o efektach postępowania w sprawie zgłaszanych graczy.

Tak jest też w tym wypadku. Rozumiem frustrację, irytację i wszelkiego rodzaju odczucia, ale proszę o uszanowanie tych decyzji i nieobrażanie się wzajemnie.

:trollface:

"Stado baranów prowadzone przez lwa jest groźniejsze niż stado lwów prowadzone przez barana."

Niech support nie informuje tylko uczciwie załatwia sprawy i do końca, nie patrząc na to kogo ta sprawa dotyczy.

Ogólnie cała ta sytuacja to jest największa porażka polskiego Teamu Ogame.

Wszystko podane jak na tacy, łącznie z potwierdzeniem przelewu za zakup konta, kopie rozmów, i wiele wiele innych rzeczy.

Zobaczymy co powie GF bo tam też ta sprawa została z tego co wiem zgłoszona.

Szkoda tylko że przez takie stronnicze zachowanie administracji z gry odejdzie wielu wieloletnich Topowych graczy, wielka szkoda.

• Koledzy mnie straszyli ,że nie mam co pisać bo zamiotą sprawę pod dywan i nikt nie odpowie, nie wierzyłem im, a tutaj proszę jaka miła niespodzianka. Wyczerpująca, pouczająca i merytoryczna odpowiedź. Dokładnie taka na jaką liczyłem. Bardzo dziękuję Ruda za przekazanie stanowiska Teamu.

Chciałbym Ciebie Ruda, cały zespół Ogame oraz Majs serdecznie przeprosić i podziękować za naprowadzenie mnie na właściwy sposób myślenia.

Sam nie wiem co przyszło mi do głowy że przyłączyłem się do tak durnego pytania jak to o nierówne traktowanie pierwszego gracza na uni. Pierwszego, ale w czym?! Niektórzy Koledzy też nie byli lepsi pytając o inne elementy tej sprawy, czy też przedstawiając jakieś dowody które pewnie kupili w tramwaju nr 5 lub na targowisku od Ruskich. Nie wiem czy słyszeli o tym, że na taki zakup trzeba dostać paragon i w ogóle obowiązuje RODO ale pewnie nie słyszeli. Tak jak o nadrzędnym znaczeniu regulaminu gry i decyzji Teamu nad przyzwoitością oraz zasadami i przepisami prawa. Mimo tego myślę że pewnie w głębi serca już żałują swoich pytań i obmyślają samokrytykę. Jak mogliście w ogóle o to pytać?! Powinniście się wstydzić. Cała sytuacja jest nie warta uwagi, bo ma być gównie i przede wszystkim tak jak jest.

Ps.

Będąc w ustronnym miejscu też o niemiłym zapachu olśniło mnie, że przecież gdyby nasz największy Gracz (chętne napisałbym: Hazardzizator gdyby nie to że nie wolno bo mógłby się poczuć urażony słowem na H;) wiec gdyby największy gracz czuł się nierówno traktowany to sam by o to zapytał, prawda? Część z nas w tym i ja to nałogowi hazardziści którzy gównie grają bo lubią współzawodnictwo na cyferki i z tego powodu często mają halucynacje, piszą z błędami ortograficznymi i brzydko koło nich pachnie. Podkreślam że chodzi tylko o moje odczucia względem samego siebie, a nie o Majsu. Jak mogłem w ogóle zapytać o tę przypadłość czy jakieś nadużycia czy inne przewiny dotyczące tak znamienitego gracza jak On. Czuję się podle i szczerze obiecuję poprawę. W ramach pokuty lecę na pocztę dokonać zakupu największej porcji anty za pieniądze pożyczone w lombardzie pod zastaw monitora. A jak zabraknie to w sklepie przecież można kupić jedzenie na zeszyt lub w ostateczności przelać antymaterię znalezioną na obecnej promocji, bo sprzedawca w sklepie też gra w ogame;) Zresztą co ja piszę! po co jeść gdy jest gra z tak wspaniałym wsparciem i graczem na pierwszym miejscu to można obejść się bez jedzenia...

Stukrotnie dziękuję za to że przywróciliście mi nadzieję i wiarę w Team i rozwiązaliście mój problem z jedzeniem!

• To już wiemy skąd ten nick :D

Błędów w Twojej wypowiedzi - co nie miara (oczywiście na pewno celowy zabieg) :D Natomiast myślę, że trzy pierwsze linijki by wystarczyły - w formie sarkazmu ^^ Bo cała ta reszta z dopiskami (po edycji) o jedzeniu na zeszyt (także nie ujętymi w cudzysłowie) . . . Wygląda bardziej jakbyś surowego:

a man is laying on the ground with a bottle of water and a watermelon in his mouth .

Wpierdzielił i "wiara" na setę (:D) może nie ogarnąć, że to wsio było sarkazmem :D Pozdro!

• @Styrtasiepali spoko, dałem za dużo bawełny do sarkazmu, ale poprawię się następnym razem ;)

Tylko nie podchodź za blisko z tą palącą się styrtą bo bawełna się "zajmnie" i nie daj Boże "ogajmie" Tim lub konto Majsa a wtedy kibice nie dowiedzą się czym to się skończyło :evil:

Grzybki najlepiej smakują z ziołami podawanymi wziewnie 8)

Pozdro

• Ja Pogratuluję Majsowi:)

Pięknie to robi i każdemu nosa uciera:)

Majstersztyk niczym złapanie zawróconej Floty z misji STACJONUJ!! Chłopaki to robią Siedzą 24h klikają łapią flotę co do 1s i to uczciwie bez sztuczek :) Jak to powtarzają, trzeba mieć umiejętności zero oszustwa bo przecież zaraz by zostali wyłapani i zbanowani:)

Ale chwila... Każdy kto zazdrości niech sam zrobi takie przedsięwzięcie bo przecież według was to takie proste i płytkie hihih Więc na co czekać??

Któż by nie chciał zapisać się na kartach historii...

• Ta gra to jeden Burdel każdy każdego chroni a Majsu nie do z banowania... Gość czysty jak łza.. bo jak co koledzy mu kupili konto by on mógł je dmuchnąć . I są spekulacje kto co dalej. Jak każdy dostaje gracz baku to powinno być to samo każdego to dotyczy .

Majsu kozaczek dzieciak .

Kasa kasa kasa napędza to grę..

• Syf kiła i mogiła :D

Przecież konto Majsa ma wykupione nietykalność już od dawna , przynajmniej w PL teamie . Nic nie zrobią bo exel przestanie się zgadzać - kto zarźnie kurę znoszacą złote jaja .

Jeżeli uważącie że jesteście na równi traktowani względem osób które w exelu wydatków są wysoko to mi was naprawdę szkodą .

Jak ich złapią za rękę to powiedzą że to nie ich ręką , lub wymyślą inną bajkę na poczekaniu .

• Tydzień posiedzieli na banie i wystarczy :) Może zapomną... no niestety... szambo wylało. Brawo zespół za zrobienie absolutnego nic w tej sprawie... Ryba psuje się od łba, dlatego hipokryzji pewwnie bedzie ciąg dalszy,.... Fuzje następne też podporządkujcie pod majsa... ale tak wiecie żeby tam świta nie ucierpiała przypadkiem gdy znów konta bedą upychane. Żenada.pl

• Emocje i kurz powoli opadają, a ludzie dają w zapomnienie tej sytuacji, która miała miejsce, co za tym idzie wszystko zaczyna wracać do normy.

To idealny moment na podsumowanie tych wydarzeń oraz ponownie wsadzenia kija w mrowisko.
    Na tym etapie można się zastanowić co psuje tę grę, czy to są gracze z typową polską mentalnością, czy może support, który idzie łeb w łeb z największymi wałkami w tej grze?

Odpowiedź nie jest taka oczywista, ale za to warto chwilę poświęcić i przeanalizować to, bo jednak każdy z nas traci czas i pieniądze, a także nerwy. Oczywiście skala dla każdego jest inna, ale chyba nie ma co się czarować i łudzić, że przyjemność z gry zaczęła mocno zanikać.

Warto przypomnieć pewną sytuację z uni kerberos, kiedy to Blubber, a także kilku jego sojuszników wylądowało na banach, ponieważ Blubber wystawiał surowce sojusznikom, by Ci mogli czerpać z niego korzyść i zamiast wykorzystywać swoje Eko, to posiłkowali się jego wydobyciem i wielkością paczki. Z miejsca każdy z nich dostał PUSH 2, włącznie z graczem BLUBBER, który notabene nie miał żadnej korzyści z tego procederu. ŻADNEJ!

Dlaczego o tym wspominam? Ponieważ konto Blubbera brało udział w ostatnich wydarzeniach i powinno skończyć z permem, bo po Push 2 jest już perm.

Sytuacja jest oczywista. Sojusz kupił konto, jeden zezłomował, reszta podzieliła się złomem. Tak jak w przypadku wyżej opisanej sytuacji Majs i Blubber nie mieli żadnej korzyści z tego procederu, więc mamy już pierwszy wspólny mianownik.

Tak jak Blubber wtedy wystawiał surowce innym, tak teraz Majs wystawił surowce swoim sojusznikom (w tym także brało udział konto Blubbera). Proceder ten sam, jednak skala teraz dużo większa niż wtedy. Pierwotnie było od razu Push 2, a teraz? Przekroczenie limitu darowizn i bany n a7 dni, z pominięciem dalszych PUSH.

Konto Blubbera powinno zakończyć karierę wraz z tym złomem, a inni powinni siedzieć na długich banach wraz z Majsem.

No bo jak to jest, że banowana jest tylko jedna strona?

Z tego miejsca mogę podać przykład chociażby z uni Lacerta, kiedy to bana za przekroczenie limitu darowizn dostaje jedna jak i druga strona.

Teraz jest to na tyle bezczelne, że każdy z tych graczy, którzy zebrali złom wiedzieli, że tego nie mogą robić, bo kilka dni wcześniej na oficjalnym discord OGame toczyła się dyskusja z kruszynka , że złom ze starcia może zebrać TYLKO osoba, która w nim uczestniczyła. Gracze Lbk doskonale o tym wiedzieli, a jednak z top1 Solo każdy z nich czerpał korzyść.

Tutaj pojawia się jasny sygnał, że może nasz team jest skorumpowany, a jeśli nie to po prostu patrzą przez pryzmat interesów firmy, co oczywiście całkowicie byłoby zrozumiałe, bo jednak GF nie istnieje po to, by zadowolić graczy, tylko by czerpać z nich korzyść.
    Jednak ten argument przestaje być trafny po tym jak pisali jasno i wyraźnie, że nie mają wglądu do tego kto i ile kupuje anty i traktują każdego gracza tak samo.

Bzdura! ta sytuacja pokazała, że nasz team jest stronniczy, skorumpowany i całkowicie bez szacunku do reszty graczy.

Konto blubbera wróciło po 7 dniach do gry, mimo, że powinno już mieć perma i być wykluczone z rozgrywki, ale Team oczywiście tłumacząc się tym, że każda sprawę interpretują indywidualnie, znalazł sposób na to jak potraktować graczy Lbk w najłagodniejszy sposób.

Właśnie takimi decyzjami zabijacie piękno tej gry, czyli rywalizację i grę GRACZ vs GRACZ.
    Nie zdajecie może sobie z tego sprawy, bo każdy z Was ma średnie pojęcie o tej grze i patrzycie tylko przez pryzmat czubka własnego nosa mając wszystkich graczy w 4 literach.

Idźmy dalej.

Majs chwilę po tym jak nie udało mu się pierwsze top1 solo kupił sobie drugie, bardziej huczne i bardziej widowiskowe.

Nie patrząc już na to jaka była jego geneza to w tej sytuacji wyjścia mamy dwa. ALBO ROZLICZAMY STARCIE, BO WYSTĄPIŁ BŁĄD GRY, ALBO GO NIE ZALICZAMY, BO STARCIE JEST NIELEGALNE.

Nie ma tu półśrodków, nie ma tu sytuacji trzecich.

To, że błąd gry występuje to wiemy doskonale z tego przykładu:

Valhalla [SzO] & Megan [SzO] & Adam [SzO] vs. Hawi [NetWars] ~ 224 106 773,32% TOP1 ACS OGAME.PL

Te starcie z uni Kalyke pokazało, że występuje taki błąd.

Zatem dlaczego nie rozliczacie starcia Majsa, skoro wystapił ten sam błąd, który wystąpił wtedy. Jednak kilkanaście miesięcy temu potrafiliście rozliczyć te starcie. Natomiast, jeśli coś jest podejrzane w starciu Majsa, to pytanie rodzi się inne. Dlaczego znów nie jest na banie?

Sytuacja jest całkowicie zero jedynkowa. Albo jest błąd gry i rozliczamy starcie z powodu błędu gry, albo starcie jest nielegalne i uczestnicy starcia lądują na banie?

Wyżej opisane sytuacje przeze mnie dają jasny sygnał, że support patrzy tylko i wyłącznie przez pryzmat pieniędzy mając regulamin oraz graczy za nic.

Zniechęciliście do gry już masę graczy. Tylko głupi nie zauważy, żę nowe uni są cieniem tego, co było kilkanaście miesięcy temu, że rozgrywka jest na diametralnie niższym poziomie niż kiedyś, a wszystko za sprawą działań naszego supportu, który oczywiście wszystkie swoje decyzje tłumaczy tym, że pracują za bezcen i nie można od nich za wiele wymagać.

Zrobiliście z tej gry śmietnik, nie szanujecie graczy i nie umiecie normalnie interpretować regulaminu. Robicie wszystko, by hajs zawsze brał górę nad zdrową rywalizacją ŚWIADOMIE pozwalając na takie parologie jak te, które opisałem wyżej.

Pozdrawiam wszystkich i życzę dużo zdrowia.

W każdym z nas walczą dwa wilki. Jeden jest zły, to gniew, zazdrość, chciwość, pazerność, kłamstwo, pogarda i ego. Drugi jest dobry, to radość, pokój, miłość, nadzieja, pokora, uprzejmość, empatia i prawda. Który wilk wygra? Ten, którego karmisz.

• Waszym błędem jest zakładanie, że ktokolwiek z teamu jest zainteresowany dbaniem o kogokolwiek interesy (zwłaszcza graczy). Ci ludzie "pracują" za kupony... myślicie, że mają jakąkolwiek motywację, by próbować uczynić tę grę lepszą? Robią tak, by samemu się nie przemęczyć i jak najszybciej zamknąć sprawę (w sumie się nie dziwię). Kiedyś jak w ogame grało dziesiątki tysięcy aktywnych graczy, to z tą funkcją wiązał się przynajmniej jakiś prestiż... sam ten fakt napędzał ambicję i poczucie, że pracuje się dla jakieś większej sprawy. Dzisiaj ogame to gra umarła, o której mało kto pamięta.

O Arcie nic nie napisze, bo choć to jedyna osoba, która faktycznie może coś zrobić w temacie (i ma za to płacone), to jednocześnie jest najmniej nadającą się osobą na to stanowisko jaką znam.

• Waszym błędem jest zakładanie, że ktokolwiek z teamu jest zainteresowany dbaniem o kogokolwiek interesy (zwłaszcza graczy). Ci ludzie "pracują" za kupony... myślicie, że mają jakąkolwiek motywację, by próbować uczynić tą grę lepszą? Robią tak, by samemu się nie przemęczyć, i jak najszybciej zamknąć sprawę (w sumie się nie dziwię). Kiedyś jak w ogame grało dziesiątki tysięcy aktywnych graczy, to z tą funkcją wiązał się przynajmniej jakiś prestiż... sam ten fakt napędzał ambicję i poczucie, że pracuje się dla jakieś większej sprawy. Dzisiaj ogame to gra umarła, o której mało kto pamięta.

O Arcie nic nie napisze, bo choć to jedyna osoba, która faktycznie może coś zrobić w temacie (i ma za to płacone), to jednocześnie jest najmniej nadającą się osobą na to stanowisko jaką znam.

tu z teamu to większość się nie nadaje, to w dużej mierze ich wina że ta gra idzie w takim kierunku jakim idzie - niestety
    każdy jest traktowany inaczej, nie ma żadnej spójności, to jak ma być dobrze

• Balboa, trafnie to rozpisałeś czarno na białym. Jedyna rzecz nad którą się zastanawiam: mianowicie, czy Majs nie jest przypadkiem po prostu członkiem Teamu. Dlaczego o tym wspominam? Z jednej strony wiadomo że on ignoruje zaczepki, często nie odpowiada itp. Jest to związane z doświadczeniem, z pozycją w grze i na forum. Jednak pytając go o to, jaki jest jeszcze sens dla niego aby grać w Ogame będąc na takiej pozycji na jakiej jest nie chodziło mi o prymitywną zaczepkę ale o pokazanie Wam pewnej istotnej sprawy. Zapytałem o sprawę dość istotną dla oceny czy on jest realnym graczem czy po prostu pracownikiem lub pracownikami firmy. Jak wszyscy widzimy gra się wyludnia. Bardzo mało jest aktywnych graczy, bo większość przestała po prostu czerpać przyjemność z gry. Tak jest skonstruowana psychika nałogowca że musi czerpać przyjemność z nałogu (czasami przechodzi to w sadystyczną nieprzyjemność ale to inna bajka). Z tej psychologicznej perspektywy patrząc (także biorąc pod uwagę wątpliwe "sukcesy" Majsa które przynajmniej częściowo są obarczone działaniami nieuczciwymi co już zostało udowodnione w tym wątku) można a nawet należy się zastanawiać po co ten koleś jeszcze gra w Ogame. Nieudane poszukiwanie Hall of Fame jest nędzną próbą uwiarygodnienia swojej obecności w grze. Uwiarygodnienia w sytuacji gdy z psychologicznego punktu widzenia każdy normalny (nawet super nałogowy gracz) już dawno by z tym skończył. Dlaczego? Bo po co grać w grę w którą nikt nie może Ciebie pokonać i w dodatku wszyscy zastanawiają się czy zdobyłeś pozycję uczciwie? wchodzisz w tym momencie na coś co maksymalnie demotywuje do jakiejkolwiek dalszej gry. Ogame to nie jest nowe porshe którym możesz się pochwalić przed sąsiadami, więc w pewnym momencie po prostu odpada aspekt czerpania przyjemności z dominacji i chwalenia się (czym? niczym) tutaj normalny człowiek/gracz demotywuje się i przestaje grać. Chyba że grasz w innym celu, bo np jesteś marchewką na kiju dla pozostałych. Czy tak jest pewnie się nie dowiemy, bo ktoś kto nie umie publicznie przeprosić za wałek w którym uczestniczył na pewno nie ma dość honoru aby rzeczowo odpisać na taki zarzut. Już samo to że ktoś kupuje starcie to dno i 5 metrów mułu. Nasuwają się pytania, jak grał poprzednio i ile było podobnych przekrętów. Jeśli dodać to co wyżej wychodzi z tego niezły smrodek.