• Witam Chciałbym poruszyć temat związany z dopalaczami które skracają badania budynki i stocznie a konkretnie o brązy które skracają o 30min.

Jeżeli chodzi o stocznie to problem myślę jest znikomy ,ale na badania które trwają u większości kilka tygodni a nawet miesiacy to taki dopalacz jest mało adekwatny.

Miałbym propozycje aby może wprowadzić zmiany odnośnie tych konkretnych i zamiast 30min jakoś go podnieść lub wprowadzić np zamiast tego 8 lub 12 godz ??

Dajcie znać co wy na to ?

• Powiem ci tak. Nie ważne jaki pomysł masz na grę - i tak szansa że ktoś się tym zainteresuje i to wprowadzi to mniej niż 1 % . Chyba że... będzie to miało wpływ na zysk dla Gameforge.

Pomysł o którym piszesz nie ma nawet szans na uwagę kogokolwiek z jednego prostego powodu. GF nie będzie miało z tego żadnego zysku. W przypadku badań - główną rolę odgrywa tutaj zarobek jaki z Ciebie mają - czyli skracanie takiego astro za antymaterię - którą musisz kupić albo uskrobać z expów.

Więc wszelkiego rodzaju ułatwienia / wspomagacze dla zwykłego Kowalskiego - nie mają szans na wprowadzenie bo wymagały by od nich rezygnacji z potencjalnego zarobku jaki mają z paczek, kupujących anty etc.

Jakiekolwiek propozycje dotyczące gry - chyba ze wybeczane i wypłakane bądź takie które są profitem dla określonej grupy graczy bądź też dadzą profit w postaci zarobku bo wydasz na to kasę - nie mają szans na zaistnienie.

Ta gra opiera się o wyciąganie z ciebie kasy.

Pisanie propozycji dotyczących zmian , wprowadzania ułatwień dla szaraków - to tylko dla picu i własnego widzimisię. Bo ktoś napisze i będzie się łudził że coś w tej grze zmieni. Temu to służy - ludzie piszą a nie wiem czy na palcach jednej ręki policzysz ile z tego zostało wprowadzone. Pamietaj - ogame.pl to nie osobna gra tylko część niemieckiej maszynki do wyciągania z ciebie kasy. Nic więcej.

Musi być miejsce jak tematy na forum gdzie ludzie będą pisać - że może dać to, zmienić tamto... no musi się gdzieś ulać. A że idzie to i tak do kosza i w eter to inna historia ;)

• No właśnie ja gram tylko z anty która wpada w ekspedycjach :-)

Więc ze mnie kasy nie mają

Ale mogą wprowadzić co co będą chcieć to kupię sobie za kasę takie dopalacze bo takich graczy nie brakuje , a w imporcie i licytatorze to taki dopalacz byłby fajna zmiana w grze.

A to że Zarząd tylko liczy Złotowki to tylko pokazuje co jest dla nich najważniejsze a zwykłych graczy mają w 4 literach

• Jeszcze kilka tygodni to pikuś = można poczekać

Mam astro na 33 levelu
    Żeby podnieść o 2 poziomy = już nie chodzi o to że kosztuje to prawie połowę wartości mojego konta, ale czas żeby to zbadać to: 841t 6d, czyli ponad 16 lat = jak wszyscy wiemy można to skrócić za antymaterię, ale gdyby ktoś nie chciał to zdobycie 19 planety - jest nie realne

• No teraz masz 841 t

A pomysł ile by to trwało jakby badania zostały tak jak kiedyś . Bo zostały parametry podniesione że szybciej się robią:-]

W tym przypadku to bez różnicy, choć są formy zycia, można do 99% i kombo odkrywca i techno i event to jest skrócenie o ok 60% czasu (0,75*0,75*0,75)- zostaje 0,42% czasu na start. W przypadku smOOka to miesiąc, więc nie trzeba anty. No i dochodzimy do bezuzytecznych newtronów brąz - trzeba ich 24*24*2 - ponad tysiąc. Żeby to miało sens to by trzeba zrobić czas skrócenia nie x2 a x20 . Nowe konta to inna sprawa i badania inne niż astro - tam to się nawet czasami przydaje.

Może coś bardziej absurdalnego, bo piszesz dopalacze, a nie skracacze i to na pierwszy rzut wprowadza w błąd, ale co gdyby:

Newtron - Skraca czas badań o 10%, 20%, 30%, 40% (przez 7d). Na każdej planecie dają kosmiczny bonus do badań nawet z brązu xDNp przy 15 palnetach 0,9^15 daje 80% skrócenia czasu badań.:trollface:

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

,,Nie prowokuj! Brakuje ci rozrywki, to kup sobie granat (taki owoc),, Crysis

Edited once, last by Crysis ().

• Ciekawe to co napisałeś, bardzo ciekawe :)

• Ciekawe to co napisałeś, bardzo ciekawe

Zajme wiec stanowisko żeby ktoś nie pomyslał że serio taki pomysł daję. Nie jestem za zmianami w itemach, godzę się z faktem ze część itemów to te śmieciowe na późniejszym etapie gry i tyle. Wiadomo że niby przyspieszyli te MOONS bo nikt tego nie kupował, ale skracacze niech zostaną jak są, bo jeszcze zdrożeja, a platynki się akurat czasem kupić opłaca.

Jedyne co to mogliby wprowadzić platynowe skracacze do licka i importu/eksportu.

PS. Testowałem ten budynek który daje stocznię mechów, przydałby się tutaj też jakiś skracacz - Detroid mechów czy coś takiego, albo żeby można wybrać przy aktywacji Detroida na co ma wpłynąć.

Newtron - Skraca czas badań o 10%, 20%, 30%, 40% (przez 7d)

Gdyby to działało tak że po właczeniu itemka na wszystkich planetach się 1 aktywuje i jest to tylko bonus np. 10% to wcale nie byłoby takie głupie i mogłoby się przydać. Niestety to by nie rozwiazało problemu z brązem bo nadal lepiej by było złoto/paletyna aktywować.

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

Edited once, last by Crysis ().

• Detroid (formy życia)

Ciekawe, nie spotakłem - jak to wyglada i skad to wziąć?

a skracacze do licytatora nie wiem jak mogłyby wyglądać więc po prostu napiszę xD

skracacz do importu/eksportu po członka?

Widzę, że nigdy nie korzystałeś z tych funkcji... :trollface: :trollface::trollface:

Kupowanie skracaczy platyna na akucjach i I-E jak najbardziej ma sens, kiedyś były, ale usunęli. Bardziej opłacalo się im to sprzedawać w sklepie - taki biznes, a u gracza oszczednosć czasu klikania w porównaniu do brązu.

Edited 2 times, last by Crysis ().

• Nie ma innej możliwości jak znaleźć na ekspach.

Widzę screena, wiec tu mogę uwierzyć na słowo, to musi być niesamowicie rzadki przedmiot (z 300 zdobyłem na kilku kontach i nie widze w ekwipunku).

- W sklepie też nie było na 105%, ostatnio na promce to sprawdzałem po tym jak się okazało, że zwykły detroid nie zadziałał xD...

- W nagrody bawię się od dawna, a od wprowadzenia form choćby raz nie widziałem detroida FZ. Jedyne wyjaśnienie to, że mamy różne nagrody - np. jak ma się stocznie mechów lub w nagrodach na stacie uni.

nagrody.png

chyba na I/E dalej da się trafić platynę tylko bardzo rzadko się trafia

W ukrytych trofeach pisałem że losuje się 1/miesiąc, ale tylko dopalacze - surowce i energia, a skracaczy nie ma na pewno. U licka jest tak samo, prześledź aukcie, dopałki 40% są 1/dzień, a platynowe skracacze 0/dzień.

---edit----

Fenrir - przy okazji spytam:

1. Czyli na ekspach są dopalacze i zwykłe skracacze + detroid FZ brąz.

2. Czy to nie jest np z uni testowego info, bo tam dziwne rzeczy były np. deuter 30dniowy? Po drugie -srebro/złoto/platyna - czy się też może trafić?

3. Jaką flotę na ekspy wysyłasz, może trzeba dołaczyć konkretny statek wojskowy np. rozprowacza?

Nawet jeśli to jest na ekspach to i tak bym wolał żeby było normalnie dostępne, może to była zbugowana funkcja i ją dezaktywowali, ale w stylu GF zapomnieli o ekspach. Podobno przy okazji zepsuli dopałki kryształu brąz :/

Edited 2 times, last by Crysis ().

• Detroid (formy życia)

Ciekawe, nie spotakłem - jak to wyglada i skad to wziąć?

Bo wprowadzili to gry nawet bez uwzględnienia w patchnotesach, odkryliśmy to przez przypadek. Nie ma innej możliwości jak znaleźć na ekspach.

DxlD21P.png

Jeszcze pozostaje pytanie czy pprzypadkiem nie potrzeba do znalezienia posiadania na jakiejś planecie mechów rozbudowanych i czy przypadkiem wtedy dopiero nie zacznie to "wpadać". Ot tak mi się pomyślało. Widziałem to u max 2 osób jak na razie i każda ma mechy na planetach.

• też mam to w ekwipunku na uni, na którym nigdy nie miałam mechów na planetach

z tego co pamietam był ten przedmiot kiedys w nagrodach, ale nie tych "normalnych", takich jak jutro startują, tylko jakis event 3 dniowy z extra nagrodami

• Jeszcze pozostaje pytanie czy pprzypadkiem nie potrzeba do znalezienia posiadania na jakiejś planecie mechów rozbudowanych i czy przypadkiem wtedy dopiero nie zacznie to "wpadać". Ot tak mi się pomyślało. Widziałem to u max 2 osób jak na razie i każda ma mechy na planetach.

Nie, zdobyte na koncie, na którym w tamtym czasie absolutnie wszystko to były rocki (i jedne ludki, żeby w ogóle można było zdobyć rocków).

Crysis flota z reaperem i pathfinderem, zwykłe uni, ale czy to wpłynęło na znalezienie tego itemku - nie mam pojęcia.

• Crysis flota z reaperem i pathfinderem, zwykłe uni, ale czy to wpłynęło na znalezienie tego itemku - nie mam pojęcia.

Ostatnie pytanie - kiedy to było, może tylko przez kilka dni to było dostępnie przez jakiś bug, który potem naprwiono w słynnych ,,zmianach w backendzie,,. Ja nie wysyłam np. statków wojennych i nie znalazłem, sprawdziłem, itemów koło 300 przez rok, ale wiadomo jak one wpadają - 2tyg nic, a potem tyg z rzędu..., mogłem się nie wstrzelić :trollface:.

Może jest też 3 ukryte trofeum z itemkami - był licek i IE, więc ukryty item z ekspów brzmi podejrzanie ...

• resztę wylosowało mi w Imporcie / Eksporcie.

Wątpie. Odbieralem itemy na 5-6 kontach od kilku lat i nigdy nie widziałem przedmiotow form zycia. W Imp/Exp Jest 25 róznych przedmiotów, co już było w ukrytych trofeach dokladnie analizowane.

Nie ma innej możliwości jak znaleźć na ekspach.

Myśle że teraz nie ma żadnej możliowości, akurat okolo roku temu grałem jeszcze głownie na zbieraczu z braku czasu wiec sie zgadza... Teraz usuneli ten przedmiot bo go dali do testu lub po prostu przypadkiem. W GF brak profesjonalizmu to się zdarza czę100. :trollface: