• Witam Chciałbym poruszyć temat związany z dopalaczami które skracają badania budynki i stocznie a konkretnie o brązy które skracają o 30min.

Jeżeli chodzi o stocznie to problem myślę jest znikomy ,ale na badania które trwają u większości kilka tygodni a nawet miesiacy to taki dopalacz jest mało adekwatny.

Miałbym propozycje aby może wprowadzić zmiany odnośnie tych konkretnych i zamiast 30min jakoś go podnieść lub wprowadzić np zamiast tego 8 lub 12 godz ??

Dajcie znać co wy na to ?

• Powiem ci tak. Nie ważne jaki pomysł masz na grę - i tak szansa że ktoś się tym zainteresuje i to wprowadzi to mniej niż 1 % . Chyba że... będzie to miało wpływ na zysk dla Gameforge.

Pomysł o którym piszesz nie ma nawet szans na uwagę kogokolwiek z jednego prostego powodu. GF nie będzie miało z tego żadnego zysku. W przypadku badań - główną rolę odgrywa tutaj zarobek jaki z Ciebie mają - czyli skracanie takiego astro za antymaterię - którą musisz kupić albo uskrobać z expów.

Więc wszelkiego rodzaju ułatwienia / wspomagacze dla zwykłego Kowalskiego - nie mają szans na wprowadzenie bo wymagały by od nich rezygnacji z potencjalnego zarobku jaki mają z paczek, kupujących anty etc.

Jakiekolwiek propozycje dotyczące gry - chyba ze wybeczane i wypłakane bądź takie które są profitem dla określonej grupy graczy bądź też dadzą profit w postaci zarobku bo wydasz na to kasę - nie mają szans na zaistnienie.

Ta gra opiera się o wyciąganie z ciebie kasy.

Pisanie propozycji dotyczących zmian , wprowadzania ułatwień dla szaraków - to tylko dla picu i własnego widzimisię. Bo ktoś napisze i będzie się łudził że coś w tej grze zmieni. Temu to służy - ludzie piszą a nie wiem czy na palcach jednej ręki policzysz ile z tego zostało wprowadzone. Pamietaj - ogame.pl to nie osobna gra tylko część niemieckiej maszynki do wyciągania z ciebie kasy. Nic więcej.

Musi być miejsce jak tematy na forum gdzie ludzie będą pisać - że może dać to, zmienić tamto... no musi się gdzieś ulać. A że idzie to i tak do kosza i w eter to inna historia ;)

• No właśnie ja gram tylko z anty która wpada w ekspedycjach :-)

Więc ze mnie kasy nie mają

Ale mogą wprowadzić co co będą chcieć to kupię sobie za kasę takie dopalacze bo takich graczy nie brakuje , a w imporcie i licytatorze to taki dopalacz byłby fajna zmiana w grze.

A to że Zarząd tylko liczy Złotowki to tylko pokazuje co jest dla nich najważniejsze a zwykłych graczy mają w 4 literach

• Jeszcze kilka tygodni to pikuś = można poczekać

Mam astro na 33 levelu
    Żeby podnieść o 2 poziomy = już nie chodzi o to że kosztuje to prawie połowę wartości mojego konta, ale czas żeby to zbadać to: 841t 6d, czyli ponad 16 lat = jak wszyscy wiemy można to skrócić za antymaterię, ale gdyby ktoś nie chciał to zdobycie 19 planety - jest nie realne

• No teraz masz 841 t

A pomysł ile by to trwało jakby badania zostały tak jak kiedyś . Bo zostały parametry podniesione że szybciej się robią:-]

W tym przypadku to bez różnicy, choć są formy zycia, można do 99% i kombo odkrywca i techno i event to jest skrócenie o ok 60% czasu (0,75*0,75*0,75)- zostaje 0,42% czasu na start. W przypadku smOOka to miesiąc, więc nie trzeba anty. No i dochodzimy do bezuzytecznych newtronów brąz - trzeba ich 24*24*2 - ponad tysiąc. Żeby to miało sens to by trzeba zrobić czas skrócenia nie x2 a x20 . Nowe konta to inna sprawa i badania inne niż astro - tam to się nawet czasami przydaje.

Może coś bardziej absurdalnego, bo piszesz dopalacze, a nie skracacze i to na pierwszy rzut wprowadza w błąd, ale co gdyby:

Newtron - Skraca czas badań o 10%, 20%, 30%, 40% (przez 7d). Na każdej planecie dają kosmiczny bonus do badań nawet z brązu xDNp przy 15 palnetach 0,9^15 daje 80% skrócenia czasu badań.:trollface:

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

Edited once, last by Crysis ().

• Ciekawe to co napisałeś, bardzo ciekawe :)

• Ciekawe to co napisałeś, bardzo ciekawe

Zajme wiec stanowisko żeby ktoś nie pomyslał że serio taki pomysł daję. Nie jestem za zmianami w itemach, godzę się z faktem ze część itemów to te śmieciowe na późniejszym etapie gry i tyle. Wiadomo że niby przyspieszyli te MOONS bo nikt tego nie kupował, ale skracacze niech zostaną jak są, bo jeszcze zdrożeja, a platynki się akurat czasem kupić opłaca.

Jedyne co to mogliby wprowadzić platynowe skracacze do licka i importu/eksportu.

PS. Testowałem ten budynek który daje stocznię mechów, przydałby się tutaj też jakiś skracacz - Detroid mechów czy coś takiego, albo żeby można wybrać przy aktywacji Detroida na co ma wpłynąć.

Newtron - Skraca czas badań o 10%, 20%, 30%, 40% (przez 7d)

Gdyby to działało tak że po właczeniu itemka na wszystkich planetach się 1 aktywuje i jest to tylko bonus np. 10% to wcale nie byłoby takie głupie i mogłoby się przydać. Niestety to by nie rozwiazało problemu z brązem bo nadal lepiej by było złoto/paletyna aktywować.

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

Edited once, last by Crysis ().

• Crysis jest taki dopalacz nazywa się Detroid (formy życia).

a skracacze do licytatora nie wiem jak mogłyby wyglądać więc po prostu napiszę xD

skracacz do importu/eksportu po członka?

• Detroid (formy życia)

Ciekawe, nie spotakłem - jak to wyglada i skad to wziąć?

a skracacze do licytatora nie wiem jak mogłyby wyglądać więc po prostu napiszę xD

skracacz do importu/eksportu po członka?

Widzę, że nigdy nie korzystałeś z tych funkcji... :trollface: :trollface::trollface:

Kupowanie skracaczy platyna na akucjach i I-E jak najbardziej ma sens, kiedyś były, ale usunęli. Bardziej opłacalo się im to sprzedawać w sklepie - taki biznes, a u gracza oszczednosć czasu klikania w porównaniu do brązu.

Edited 2 times, last by Crysis ().

• Detroid (formy życia)

Bo wprowadzili to gry nawet bez uwzględnienia w patchnotesach, odkryliśmy to przez przypadek. Nie ma innej możliwości jak znaleźć na ekspach.

DxlD21P.png

jestem prawie pewien że były do zdobycia w jakimś evencie z nagrodami ?(

nie kupuje praktycznie anty i itemów za nią więc albo jest tak jak mówi Fenrir albo odebrałem kilka w ramach nagrody bo na pewno skracałem stocznie mechów

Teraz już rozumiem co miałeś na myśli ;)

z I/E korzystam codziennie, licytatora nigdy mi sie nie chciało używać 8o

@edit: po namyśle chyba na I/E dalej da się trafić platynę tylko bardzo rzadko się trafia - już złoto ciężko trafić :P ale ręki sobie nie dam uciąć

• Nie ma innej możliwości jak znaleźć na ekspach.

Widzę screena, wiec tu mogę uwierzyć na słowo, to musi być niesamowicie rzadki przedmiot (z 300 zdobyłem na kilku kontach i nie widze w ekwipunku).

- W sklepie też nie było na 105%, ostatnio na promce to sprawdzałem po tym jak się okazało, że zwykły detroid nie zadziałał xD...

- W nagrody bawię się od dawna, a od wprowadzenia form choćby raz nie widziałem detroida FZ. Jedyne wyjaśnienie to, że mamy różne nagrody - np. jak ma się stocznie mechów lub w nagrodach na stacie uni.

nagrody.png

chyba na I/E dalej da się trafić platynę tylko bardzo rzadko się trafia

W ukrytych trofeach pisałem że losuje się 1/miesiąc, ale tylko dopalacze - surowce i energia, a skracaczy nie ma na pewno. U licka jest tak samo, prześledź aukcie, dopałki 40% są 1/dzień, a platynowe skracacze 0/dzień.

---edit----

Fenrir - przy okazji spytam:

1. Czyli na ekspach są dopalacze i zwykłe skracacze + detroid FZ brąz.

2. Czy to nie jest np z uni testowego info, bo tam dziwne rzeczy były np. deuter 30dniowy? Po drugie -srebro/złoto/platyna - czy się też może trafić?

3. Jaką flotę na ekspy wysyłasz, może trzeba dołaczyć konkretny statek wojskowy np. rozprowacza?

Nawet jeśli to jest na ekspach to i tak bym wolał żeby było normalnie dostępne, może to była zbugowana funkcja i ją dezaktywowali, ale w stylu GF zapomnieli o ekspach. Podobno przy okazji zepsuli dopałki kryształu brąz :/

Edited 2 times, last by Crysis ().

• Detroid (formy życia)

Bo wprowadzili to gry nawet bez uwzględnienia w patchnotesach, odkryliśmy to przez przypadek. Nie ma innej możliwości jak znaleźć na ekspach.

DxlD21P.png

Jeszcze pozostaje pytanie czy pprzypadkiem nie potrzeba do znalezienia posiadania na jakiejś planecie mechów rozbudowanych i czy przypadkiem wtedy dopiero nie zacznie to "wpadać". Ot tak mi się pomyślało. Widziałem to u max 2 osób jak na razie i każda ma mechy na planetach.

• też mam to w ekwipunku na uni, na którym nigdy nie miałam mechów na planetach

z tego co pamietam był ten przedmiot kiedys w nagrodach, ale nie tych "normalnych", takich jak jutro startują, tylko jakis event 3 dniowy z extra nagrodami

• Jeszcze pozostaje pytanie czy pprzypadkiem nie potrzeba do znalezienia posiadania na jakiejś planecie mechów rozbudowanych i czy przypadkiem wtedy dopiero nie zacznie to "wpadać". Ot tak mi się pomyślało. Widziałem to u max 2 osób jak na razie i każda ma mechy na planetach.

Nie, zdobyte na koncie, na którym w tamtym czasie absolutnie wszystko to były rocki (i jedne ludki, żeby w ogóle można było zdobyć rocków).

Crysis flota z reaperem i pathfinderem, zwykłe uni, ale czy to wpłynęło na znalezienie tego itemku - nie mam pojęcia.

• Crysis flota z reaperem i pathfinderem, zwykłe uni, ale czy to wpłynęło na znalezienie tego itemku - nie mam pojęcia.

Ostatnie pytanie - kiedy to było, może tylko przez kilka dni to było dostępnie przez jakiś bug, który potem naprwiono w słynnych ,,zmianach w backendzie,,. Ja nie wysyłam np. statków wojennych i nie znalazłem, sprawdziłem, itemów koło 300 przez rok, ale wiadomo jak one wpadają - 2tyg nic, a potem tyg z rzędu..., mogłem się nie wstrzelić :trollface:.

Może jest też 3 ukryte trofeum z itemkami - był licek i IE, więc ukryty item z ekspów brzmi podejrzanie ...