wam tez dopalecz surowców 3x40% nie działa?
Nikomu nie działa
Te nowe itemy to jakies buble dali ![]()
wam tez dopalecz surowców 3x40% nie działa?
Nikomu nie działa
Te nowe itemy to jakies buble dali ![]()
Można pokasować te stare unii sezonowe czy znikną zdobyte trofea ?
Pokasować możesz. Nie możesz oddać / przenieśc na inne lobby bo wtedy osiągnięcia poleca razem z tym kontem.
ekonomi x5
Chodzi o to, żeby nie było za szybko a no i po migracji równe szanse
Chodzi o to co byś kupił "nowiutkie itemki" do expa. Bez nich nawet na 8x jest gorzej niż przed v13, a tym bardziej takie eco ![]()
Czy jest jakaś szansa na zmianę tego zadania z min. 3 członkami sojuszu? Nie ma możliwości zaliczenia kiedy gram sam
Nie ma.
Dlaczego nie ma?
Bo już kilka lat ludzie o tym gadają na discordzie - bo tutaj to można pisac i nikogo to nigdy nie obejdzie - i nikogo to nie obchodzi. Propozycje ,,, zmiany na lepsze dla graczy - są formą odreagowania. Nikt nigdy nic takiego nie wprowadzi, nikt nigdy nic nie zmieni - ale pisać nie zabronia, przynajmniej komuś ulży.
dopalacze ekspedycji za miliony anty które niezbyt działają
akurat działają. Nie mów że niezbyt- bo robia kolosalną róznicę. Szkoda tylko ze w ogóle do sklepu to trafiło
Dodali nowe dziadostwo do sklepu. Macie balans ![]()
Czy jest jakaś szansa na zmianę tego zadania z min. 3 członkami sojuszu? Nie ma możliwości zaliczenia kiedy gram sam
Nie ma.
Display MoreDisplay MoreOk, dzięki za info, mam nadzieje że tak faktycznie będzie...
Ale takie pomyłki w ostatnim czasie strasznie irytują.
No i widzisz, jak czytasz
Napisałem że napisano, że KOŃCZY się 6 sierpnia o 14ej a piszesz że ten "7" dzień ZACZYNA się o tej godzinie. Ale jak widać już po wszystkiemu i wyjaśnione.
Zobaczymy czy się skończy czy nie, Z ciekawości nawet sprawdzę, bo już go dzisiaj skończyłem całkiem.
Jakim cudem jak tyle trytu nie było aby zaliczyć 7 dni zadań.
1200 trytu / dzień + sztab daje 1440 / dzień. W tym schemacie eventu - robiąc wszystkie zadania , kończysz 5 dnia eventu.
Poprzedni był zrypany bo miał tylko 1000 / dzień + sztab, ale i tak z "planowanych 8 dni " gdyby go nie skrócili, kończysz 6stego dnia.
Yhym czyli ze sztaben jest więcej
Ja gram bez więc nie wiedziałem.
Za aktywny sztab masz zawsze 20% trytu wiecej w tym evencie + dodatkowe nagrody.
Display MoreDisplay MoreDisplay MoreDisplay MoreHashCode sprawdziłem i on ma racje, poprzedni 7 lvl 1200 event było 8 dni:
01.07-08.07: Event Systemu Nagród
Teraz 7 dzień wypada 6 sierpnia i nowe zadania powinny byc od 14:00 ale Ruda napisała:
Wydarzenie potrwa do 6 sierpnia również do godziny 14:00.
Co znaczy że event kończy się 6 sierpnia o godzinie 14:00
Edit: na discord jest komunikat że kończy się 7 sierpnia ( Ends: August 7 14:00 CEST)
Ok, dzięki za info, mam nadzieje że tak faktycznie będzie...
Display MoreNo nie do końca, według opisu Eventu od 31 sierpnia godz. 14.00 do 6 sierpnia godz. 14.00 jest właśnie 6 dni
7 dni to powinno być jak zawsze, od piątku godz. 14 do piątku godz. 14.
31
1
2
3
4
5
6
Ile tu masz dni ??
Bo ja widzę 7. Nic się nie zmieniło. Było 7 ( pomijając ten poprzzedni "dziwny " ) i jest 7.
Event startuje 31 o 14, i trwa 7 dni. Ostatni dzień - 7 my, to 6 sierpna o godzinie 14. Normalna normalność.
Napisałem że napisano, że KOŃCZY się 6 sierpnia o 14ej a piszesz że ten "7" dzień ZACZYNA się o tej godzinie. Ale jak widać już po wszystkiemu i wyjaśnione.
Zobaczymy czy się skończy czy nie, Z ciekawości nawet sprawdzę, bo już go dzisiaj skończyłem całkiem.
Jakim cudem jak tyle trytu nie było aby zaliczyć 7 dni zadań.
1200 trytu / dzień + sztab daje 1440 / dzień. W tym schemacie eventu - robiąc wszystkie zadania , kończysz 5 dnia eventu.
Poprzedni był zrypany bo miał tylko 1000 / dzień + sztab, ale i tak z "planowanych 8 dni " gdyby go nie skrócili, kończysz 6stego dnia.
Display MoreDisplay MoreHashCode sprawdziłem i on ma racje, poprzedni 7 lvl 1200 event było 8 dni:
01.07-08.07: Event Systemu Nagród
Teraz 7 dzień wypada 6 sierpnia i nowe zadania powinny byc od 14:00 ale Ruda napisała:
Co znaczy że event kończy się 6 sierpnia o godzinie 14:00
Edit: na discord jest komunikat że kończy się 7 sierpnia ( Ends: August 7 14:00 CEST)
Ok, dzięki za info, mam nadzieje że tak faktycznie będzie...
Display More31 - 6 = od 31 do 6 włącznie, czyli 7 dni
a czy się zamknie czy przemieni w inny czy w ogóle w parę zielonych kaloszy czy może nawet zawróci i od końca poleci tego nie wie niktNo nie do końca, według opisu Eventu od 31 sierpnia godz. 14.00 do 6 sierpnia godz. 14.00 jest właśnie 6 dni
31
1
2
3
4
5
6
Ile tu masz dni ??
Bo ja widzę 7. Nic się nie zmieniło. Było 7 ( pomijając ten poprzzedni "dziwny " ) i jest 7.
Event startuje 31 o 14, i trwa 7 dni. Ostatni dzień - 7 my, to 6 sierpna o godzinie 14. Normalna normalność.
31 - 6 = od 31 do 6 włącznie, czyli 7 dni
a czy się zamknie czy przemieni w inny czy w ogóle w parę zielonych kaloszy czy może nawet zawróci i od końca poleci tego nie wie niktNo nie do końca, według opisu Eventu od 31 sierpnia godz. 14.00 do 6 sierpnia godz. 14.00 jest właśnie 6 dni
31
1
2
3
4
5
6
Ile tu masz dni ??
Display MoreCzy ja widzę kolejny błąd w opisie Eventu czy znów nam go zamkną wcześniej?
31Lipca 14.00 do 6 Sierpnia 14.00 to 6 dni, nie 7 jak wskazuje dalszy opis. 6 dni to 6 poziomów, nie 7, który miałby się właśnie rozpoczynać 6go o 14ej do 7go do 14ej.
Poprawcie mnie jeśli się mylę.
już jutro, 31 lipca o godzinie 14:00, wystartuje nowy event z nagrodami
Event zawiera 7 poziomów.
Wszystko jest ok z eventem, tak jak ma być. 31 lipca - 6 sierpnia to 7 dni , nie 6. Jest jak było - czyli dobrze.
nie... on sugeruje ze ziemia jest płąska.
I podtrzymywana przez kilka jednorożców z tęczowymi ogonami ![]()
Przynajmniej boty nie będą miały na czym się farmić ![]()
Zapewne kolejna partia otrzyma nową wersję niebawem
Wtorek !!! ( albo poniedziałek
)
Dotychczasowe rozwiązanie dla sond szpiegowskich -> Sondy szpiegowskie i ich wartość bojowa nie ma zastosowania w nowej wersji gry.
Czyli wracamy do systemu - 1 sonda = bojowa sonda = sonda w acs = podział łupu sondami ?? ![]()
Było to rozważane, nie pozwala na to niemieckie prawo (nie pamiętam z jakich powodów). Nie ma szans na wejście tego.
Troche sie to kłóci z rzeczywistością Account Trading - OGame Forum
Ale nie wysiliłeś się, żeby zajrzeć do krótkiego regulaminu tego działu, prawda?
https://board.en.ogame.gamefor…61-account-trading-rules/
"Please note: It is against the T&C of Gameforge to Buy or Sell accounts. If proven that the account has been sold, it will result in a ban of this account."
Kto się w dzisiejszych czasach przejmuje regulaminami. Tak się składa że tablica ogłoszeń na tamtym forum ktorą podlinkowałem służy tylko ich zamieszczaniu. Cała reszta łącznie z monetyzacją konta - odbywa sie już w innych rejonach.
I tymi regulaminami to sobie dupy podcierają a GF doskonale sobie z tego zdaje sprawę. Przykład mamy na PL, wiec nie wiem czemu pieprzyć takie głupoty wiecznie.
Regulamin ma fajnei wygladać. Jeśli nie ma komu go pilnować - a nie ma - nie ma nikogo kto będzie dbał o jego respektowanie przez graczy - a nie ma - można sobie z niego ozdobę na biurko zrobić ( jak dobrze się poformatuje to ciekawe origami może wyjść ) .
I nie, nie zachęcam do jego łamania, ubolewam że albo jest olewany, albo stosowany wybiórczo - dla jednych tak dla innych pod parasolem już klapki na oczach, a dla jeszcze innych - nie ma jak bo system nic nie widzi. Jedynie stwierdzam fakty o których nawet ty wiesz ale nie masz jaj co by otwarcie o nich mówić.
Gdyby było inaczej - nie było by handlu, nie byłło by kodów przekazania, nie było by aukcji na allegro. Więc gdzieś tam w kuluarach już dawno padło " mam to w dupie, chyba zę złapię to zbanuje na tydzień ".
A tak... to to wszystko o czym piszesz / piszecie - tylko pokazówka. I nie - nie przeszkadza mi fakt handlu kontami ( jedynie w przypadku Wariatków i innych debili którzy wten sposób oszukują ludzi , inny temat ). Co najwyżej już drażni tworzenie takiej dziwnej i głupiej otoczki "TABU" bo ktoś boi się walnąć prosto z mostu i stwierdzić jak sprawa wygląda.
gracze nie kasują masowo dobrych kont, więc nie wiem co tam miałby być takiego do nabycia na tej giełdzie
co innego konta na cmentarzu ale te mają właścicieli...
HashCode tam pisze wyraźnie w zasadach konto za konto
Może i pisze ale doskonale każdy wie jak to wygląda. Już sam fakt istnienia takiego działu "gdzieś" jest wymowny.
Było to rozważane, nie pozwala na to niemieckie prawo (nie pamiętam z jakich powodów). Nie ma szans na wejście tego.
Troche sie to kłóci z rzeczywistością Account Trading - OGame Forum
temat ten powinien być wałkowany na zagranicznych forach czy oficjalnym discordzie
ok wrzucę na oficjalny discord ogame
Już sie pojawiały takie propozycje i tematy , pewnie i będą - ale to tyle. Nie mają zamiaru czegoś takiego robić. Nawet gdzieś miałem ssa kiedyś jak to któryś z GF napisał.