Posts by HashCode

a zgłosiłeś ten bład na forum bety ?? :P To zgłoś, może AI im napprawi :D

No nie raczej nic nie dostaniecie, jaka rekompensata i za co. Art dał info na forum ze event został wcześniej zakończony co by nie kolidował ze startującym jutro eventem na artefakty.

Event to event - no niestety, wyszło to chamsko, ale nic zapewne nikomu rekompensować nie bedą boo z jakiej paki.

Powiem klasyczka:

U mnie działa ;)

Od pierwszego dnia normalna ilość + bonus za oficerów.

Normalna ilość czyli poprawiona - jak u każdego obecnie.

Wcześniej było 1200 + sztab czyli 1440 chyba wychodziło

teraz jest 1000 + sztab czyli 1200 na dzień. I tyle w temacie "u mnie działa".

I tak w tej kwesti masz rację - to już jest / będzie normalna ilość. Nie masz niczego niezwykłego - jest u ciebie tak samo jak wszędzie czyli zmniejszona ilość trytu / dzień + eventy wydłużony do 8 dni .

Zrobiłem zgłoszenie na support. Ogłoszenie o evencie zostało zaktualizowane (10.07-18.07: Event Systemu Nagród). Mam nadzieję, że jest to jednorazowa sytuacja lub przez jakiś błąd jest te 1000 punktów. Jeśli jest to celowe i zaplanowane działanie i planują tak dalej pchać wszystko w stronę zakupu antymaterii to tylko przyspieszą odejścia ludzi z Ogame. To jest zdecydowanie fatalna decyzja.

Nic ci to nie da. Tak juz bedzie, a ludzie i tak będą dalej grali.

Raczej nie błąd. Wydłużyli event o 1 dzień, zmniejszyli ilość trytu / dzień + dali jakieś debilne zadania "nowe/stare" których nikt od kilku lat nie oglądał. Obecnie - chyba ale to wyjdzie w praniu - bez sztabu i przy pechu i graniu bez anty - może się okazac że nie wszyscy ten event beda w stanie zrobić.

Czemu tak... pewnie im niie pasowało ze ze sztabem 5 dni i event skończony, teraz będzie dłużej. Ale to tylko teoria :D Choć jak w przypadku GF = zapewne trafna :D Kasa... kasa... kasa.... a cała reszta ssijcie... :P

Nie będę zakładał nowego tematu więc zapytam tutaj. Czy wbicie 100lvl międzygalaktycznych posłańców znosi limit 3600 artefaktów? Bo jeden model AI twierdzi że tak, inne nie. Jako że sztuczna inteligencja umie w nawijanie farmazonów to wolę się upewnić

Ty serio pytasz gównianego AI o cokolwiek co jest związane z ta grą ?? :D No poprawiłeś mi humor z rana. Serio. Aż szkoda słów jak ludzie durnieją od kąd to AI jest w sieci...

No widzisz, zamiast robić z siebie głupka - zacznij grać zamiast beczeć o to czy o tamto. Wszystkie twoje problemy znikną w mgnieniu oka - bez pomocy "sił cudownych".

Równie dobrze zamiast tych twoich modlitw można poczytać Tolkiena albo Sapkowskiego - jedna i ta sama fantastyka. Nic po za tym. Więc idź sie pobaw w magię.

w tej grze można kogoś trafić tylko jeśli stoi na planecie/moonie i nie ma tu nic do rzeczy wielkosć konta, najlepszą i najskuteczniejszą obroną był, jest i bd dobry i zrobiony na czas fs....

Ale brednie... Daj mi przykład jak rozbić wielkie konto z milionem pancerników moimi 1500 (plus różnice w technologiach bojjowych). Jak pokażesz, to uwierzę.

Ps. Kupno innego dużego konta nie wchodzi w grę.

Zacznij po prostu grać zamiast robić z siebie debila. Bo już po samym nicku na forum widać że tylko do tego się nadajesz. Na śmietnik i do wora.

Siedzisz na urlopie i nic nie robisz - zacznij grać swoje a nie patrzeć na to co mają inni. Albo odpal kasację konta i pograj se w pasjansa. Mniej Jezuskowego kabaretu - więcej myślenia i rozumu. Ale w sumie jedno rzadko z drugim idzie w parze co pokazujesz notorycznie więc...

Ta gra wymaga dwóch rzeczy - albo nakładu finansowego - albo cierpliwości i samo zaparcia. Nie patrzeć na to co mają inni - a patrzeć na siebie. I grać. I tyle.

W przypadku niektórych kont nie będą wyświetlane awatary.

Powrócą one, gdy tylko zakończymy pełną konserwację – po drugiej fazie.

To skoro skończyła się druga faza to dlaczego skiny nie powróciły na ustawione planety ?? Wszystko wróciło do ustawień sprzed aktualizacji :O

Normalnie jakiś bajzel jest tutaj...

Dali info na disco że trzeba będzie se wiekszość na nowo poustawiać - tragedii nie ma. Grunt że wróciło do normy.

A ja trzymam kciuki za nową wersję. :)

Liczę, że poprawi ona wiele mankamentów obecnej wersji gry i będzie dobrą bazą pod nowe moduły i dodatki dla nas.

Z własnego doświadczenia wiem, że praca przy bardzo archaicznym kodzie, gdzie jedną funkcjonalność łatało się rozwalając kolejną jest sporym wyzwaniem, zarówno dla programistów jak i testerów. Mam nadzieję, że kasa załadowana przez turasów oraz naszych rodzimych czempionów poszła właśnie w jakość nowego silnika gry oraz ułatwienie pracy naszej kochanej administracji. :)

Ja myślę ze podświadomie zdecydowana większość "trzyma kciuki" choć na nic to nie wpływa tak czy siak.

Po prostu ta część z nas która ma wiedzę i doświadczenie jak ta gra "stoi" i wygląda od dekad i co się z nią dzieje - bardziej woli patrzeć na wszystko realnie i nie zakładać cudów rodem z książek fantasy niż liczyć na nie a później się rozczarować jak zawsze.

Ci którzy wiedzą z czym się i jak tą grę je i trawi - doskonale zdają sobie sprawę jak to prawdopodobnie będzie wyglądało. Historia mówi sama za siebie.

Zobaczymy co z tego wszystkiego będzie i do jakiego gówna i bagna - znowu - nas zaprowadzi. Ciężko być na siłę optymistą kiedy od tylu lat nie ma tu grama optymizmu w tym co Oni - ci z GF - z nami i tą grą odstawiają.

Nowe Uni maks 1,5k graczy, rok temu bylo 2,5k, i nie ma fuzji :D, czy ktos tam widzi ze ta gra zdycha, ... gre tworza ludzie ... nauczcie się tego.

MAx 1.5k kont, nie graczy. Naucz się tego.

Konta to nie aktywni gracze.

Najwidoczniej nie grasz zbyt długo żeby o tym wiedzieć. Ta gra zdycha od 20 lat. I to jest norma, nic nowego.

Niestety nie mamy żadnych informacji o planowanych fuzjach w najbliższym czasie.

A czy jest szansa, abyście dowiedzieli się, czy fuzje w ogóle będą w tym roku ? Taka informacja byłaby również istotna dla graczy w kontekście przyjęcia odpowiedniej strategii, badź jak to określiło samo GF Waszymi ustami 😘 - realizowania długoterminowych celów :)

Jedyna szansa jest taka, że się dowiemy, kiedy wszyscy się dowiedzą - jeśli GF nie wyda komunikatu (a robi to bardzo rzadko i zazwyczaj wtedy, jak coś spieprzą po całości), to pewnie nawet teamy takiej informacji nie mają.

Oni już dawno wiedzą, tylko jak zawsze nikt ci sie do tego nie przyzna. Dopiero wtedy kiedy "będzie wypadało / będzie zgoda". Fizje zapewne już są dawno rozpisane i rozplanowane. Polskie miszmasze - a GF tylko klepie.

Jeszcze to spowolnienie gwiazd w misji niszcz, żeby ci z top przypadkiem nie stracili księżyca

a to zobacz kolego jak suport traktuje spowolnienie GSow na niszcz , jak ktoś ma ochotę zniszczyć moon znajomemu z suportu to możesz dostać bana za to że gwiazdy latają wolniej , więc mamy rozkminke czy można aktualnie latac GSami na Niszcz czy nie ? i jak to Kruszynka zinterpretuje ?

i gdzie się można w razie Bana odwołać ?

afabcdd684ebc.jpghttps://zapodaj.net/plik-MqUNLZOe0e

Historia zmian w Zasadach Gry

Zgodnie z regulaminem od wprowadzenia tych zmian - NISZCZ nie może lecież dłużej niż 12h. Przeczytaj podlinkowany post.

P.S - albo rób screeny normalnie , albo nie rób zdjec monitora zanim go nie umyjesz bo wygląda jak by sie ktoś na niego co chwila spuszczał....