Posts by Olivia

Tak, ale zacznijmy od tego, że nieaktywne konta, zbanowane i urlopujace, jednym słowem wszystkie które same nie dokonaja wyboru gdzie pójda, zostana przeniesione automatycznie dopiero na zakończenie fuzji.

A jesli dobrze pamiętam od rozpoczęcia fuzji do zakończenia jest 5-7 dni. Czyli jeśli przejdę swoim kontem na któreś uni docelowe, to zanim nieaktywne konta zajmą "8" mam kilka dni na ewentualną relokację swojej planety, która to jak dobrze wiemy trwa 24 godziny. Poza tym po takiej migracji, jeśli nawet okaże się, że moje kordy są juz zajęte przez innego gracza, dostane darmową relokację i moge wybrac sobie całkiem nowe miejsce na moją planetkę. No żyć nie umierać. Same plusy. Przeszłam już kilka fuzji. Byłam na Quasar, gdzie był docelowym, a potem przeszłam z Quasar na Kerberos i dostałam darmowe relokacje.

Szaraków powyżej 60 dni jest na serwerach 14.854 do podziału. Jest to 73.735 planet.

Czyli dałoby się tym zapełnić 4915 układów - 4,7 galaktyki.

Kont które nie logowały się od minimum 9 miesięcy jest 12.821 i 60985 planet.

Ale teraz to nie rozumiem o co chodzi? Czy po fuzji na nowe uni bliźniacze U68 bedzie kont nieaktywnych za mało czy za dużo?

Wiadomo, że konta nieaktywne ze wszystkich uni biorących udział w fuzji zostaną podzielone na wszystkie nowe uniwersa, tak aby na kazdym było mniej wiecej tyle samo kont.

Wiadomo, że jesli któreś uni bedzie cieszyło się większym powodzeniem i pójdzię na nie wiecej graczy aktywnych, to dostanie na koniec mniej nieaktywnych kont. I odwrotnie, jeśli, jakies uni bedzie cieszyło sie słabym zainteresowaniem aktywnych kont, to dostanie na koniec wiecej nieaktywnych.

Konta te nie trafia jedynie na klon 68, lecz zostaną rozdzielone na wszystkie uniwersa docelowe. Tyczy sie to oczywiście także kont z Kerberos itd. Zakładając oczywiście, że będzie tak samo jak w przypadku ostatniej fuzji. Plusem jest to, ze koordynaty przez nie się zwolnią na klonie 68. I będą mogły być przejęte przez "starych mieszkańców uniwersum" ^^.

Tak, ale zacznijmy od tego, że nieaktywne konta, zbanowane i urlopujace, jednym słowem wszystkie które same nie dokonaja wyboru gdzie pójda, zostana przeniesione automatycznie dopiero na zakończenie fuzji.

A jesli dobrze pamiętam od rozpoczęcia fuzji do zakończenia jest 5-7 dni. Czyli jeśli przejdę swoim kontem na któreś uni docelowe, to zanim nieaktywne konta zajmą "8" mam kilka dni na ewentualną relokację swojej planety, która to jak dobrze wiemy trwa 24 godziny. Poza tym po takiej migracji, jeśli nawet okaże się, że moje kordy są juz zajęte przez innego gracza, dostane darmową relokację i moge wybrac sobie całkiem nowe miejsce na moją planetkę. No żyć nie umierać. Same plusy. Przeszłam już kilka fuzji. Byłam na Quasar, gdzie był docelowym, a potem przeszłam z Quasar na Kerberos i dostałam darmowe relokacje.

Gram na pokojowych x7 i ani razu nie wstaje w nocy, żeby zawrócić flote, moonów mi też nikt nie zdejmuje.

Na węgierskiej Ledzie sa wojenne x1, a pokojowe x8, eko x10 i nikt tam nie narzeka, że któryś parametr jest za niski a któryś za wysoki. Proszę zostawcie te pokojowe x7, bo tak jest teraz na Kerberos. Skoro piszą osoby z U68, że przyzwyczaiły sie juz do puszczania fsa na x1, to ja też już jestem przyzwyczajona do puszczania fsa na x7

no i w końcu głos rozsądku i konkretnych argumentów, TAK, TAK, TAK

Złotym środkiem dla U68 będzie zostawienie tego uni tak jak jest, ale z możliwością opuszczenia go podczas fuzji, wtedy kto chce to zostanie, kto nie, to będzie miał 6 innych nowych uni do wyboru do koloru.

Kerberos jest zawalony idlakami i zbanowanymi, ponieważ podczas poprzedniej fuzji był uni docelowym, gdzie oprócz graczy na kerbie doszły Qantum oraz Quasar, razem ze wszystkimi idlakami i zbanowanymi. Obecnie takiej sytuacji nie będzie, bo nie będzie uni docelowym, więc jak juz wspomniałam kilka postów wyżej, aktywni gracze prawdopodobnie wybiorą 4 uni z eko x10, idlaki i zbanowani pójdą na uni mniej oblegane czyli te z eko x8.

Problem jest taki, że nikt nas wcześniej nie uprzedzil, że te konta zostaną przeniesione także na Kerberos. Niezbadane sa systemy GFowskie. My także nie mamy wpływu na to, aby te konta przenieść ręcznie czy skasować. Jest to ponad naszymi możliwościami. Glosy o kontach które już dawno powinny nie znajdować się na uniwersach płyną nie tylko od nas, jednak GF ma swój punkt widzenia na ten temat.

ok, ale jesli dobrze pamiętam podczas fuzji idlaki oraz konta zbanowane oraz inne które same nie wybiorą uni na które chcą iść, po tygodniu od rozpoczęcia fuzji są automatycznie przenoszone przez system na uni na których jest najmniej kont. Czyli gracze sami wybieraja uni docelowe, obstawiam że większość wybierze między czterema z eko x10, pozostałe konta przenoszone są automatycznie na najprawdopodobniej uni z eko x8, bo one będą najmniej zaludnione. I nikt nie będzie mieć do nikogo pretencji o brak miejsc.

• x2 wojskowe / x7 pokojowe / x3 obronne 70% df / deu na df/ 9 galaktyk 50% spalanie

Bardzo proszę o ustawienie eko x10 na tym uni.

To będą wspaniałe ustawienia, a na x2 będzie sporo ST, bo ludziom się wtedy wydaje że mają więcej czasu i nie są tak uważni.

Odkrywcy będą sobie latać na ekspedycje. Górnicy będą sobie kopać na x10. Flociarze będą sobie latać wte i wewte.

To będzie wspaniałe uniwersum!

Problem z takim hiper super uni 'dla wszystkich' jest taki, że jest ograniczone miejsce. Czy jeżeli powstałoby takie uni, to przestalibyście narzekać, że brakuje miejsca? Że znalezienie pozycji 8 jest tylko dla wybranych, a znalezienie gdziekolwiek pustego miejsca aby przenieść planetę bliżej innej/ na lepsza pozycje graniczy z cudem? Czy ktoś w ogóle rozważa taki scenariusz? Z tego względu powstała alternatywna propozycja, aby troche zbalansować uniwersa.

Problem z miejscem nie powstanie jeśli nie przepuścicie przez fuzję idlaków i kont zbanowanych. Wystarczy juz teraz pokasować takie konta na U68 oraz Kerberosie i nagle okaże się, że jest całkiem sporo wolnych "8". Poza tym przed fuzją na Quantum było 10 galaktyk. Można dołożyć i na U68 i na nowe uni z wojennymi x2 i pokojowymi x7, tak żeby wszyscy się pomieścili. Bo chyba po to jest teraz cała ta dyskusja na temat nowych uni i parametrów, aby wysłuchać graczy, którzy finalnie będą na tych uni grać, a nie robić swoje widzi mi się. I zgodzę sie tez z tym że U68 potrzebuje "modernizacji" a jeśli dostanie lepsze parametry, np 10 galaktyk, Eko x10, to wtedy może sie okazać, że nie ma sensu w ogóle go zostawiać, tylko zrobić jedno uni z wojennymi x1, pokojowymi x2, itd...

Wszystko można ustalić póki jeszcze mamy czas na rozmowę i ustalenia.

• x2 wojskowe / x7 pokojowe / x3 obronne 70% df / deu na df/ 9 galaktyk 50% spalanie

Bardzo proszę o ustawienie eko x10 na tym uni.

To będą wspaniałe ustawienia, a na x2 będzie sporo ST, bo ludziom się wtedy wydaje że mają więcej czasu i nie są tak uważni.

Odkrywcy będą sobie latać na ekspedycje. Górnicy będą sobie kopać na x10. Flociarze będą sobie latać wte i wewte.

To będzie wspaniałe uniwersum!

a jak już wszyscy będą żyli długo i szczęśliwie, to i na anty kasę łatwiej wydać, czyli to na czym GF najbardziej zależy.

Bo wiadomo, że nikt nie będzie kupować anty na wymarłych uni

dokladnie tak to będzie ustawione, bo po co dać uni z fajnymi parametrami, gdzie poszłaby spora część graczy, będzie trzeba czekać cierpliwie może rok albo dwa albo i więcej na fuzje międzynarodowe, wtedy węgierska leda i bajo bongo

a ja wolę jednak aby to gracze zdecydowali gdzie ma byc eko x10, skoro są 2 uni do wyboru z wojennymi x2

ankieta w tej sprawie jeszcze przed ogłoszeniem fuzji, teraz na kerbie jest eko x10 przy pokojowych x7, dlaczego ludzie którzy grają odkrywcą i zbieraczem mają byc pokrzywdzeni, skoro nasze uni jest jednym z najbardziej aktywnych uniwersum? Nie można samemu decydować, "a ja wole", co to w ogóle za tekst?

Poczytaj cały wątek o fuzji i zobaczysz, że pomysł aby U68 zostawić jako docelowe bez zmiany parametrów to nie jest mój pomysł, tylko osób które ta grają

Myślę, że eko x10 na u68 to nie będzie dobre rozwiązanie. A dlaczego? Ponieważ sama podczas którejś fuzji trafiłam kontem na u68. Wiem bardzo dobrze, że już nie raz i nie dwa były różne ankiety na tym uni aby zmienić parametry lub dodać jakieś nowości. Sami gracze widocznie nie potrzebują nic co jest na innych uni, więc i eko x10 nie powinni dostać. Osoby grające twierdzą, że mają najstarsze konta w tej grze, więc chyba po tylu latach mają je tak rozbudowane, że eko x8 wystarczy. Niestety ja swoje konto oddałam, bo mnie gra nie sprawiała przyjemności przy tak niskiej prędkości floty.

x1 wojenne/x3 pokojowe/x1 obronne/DF 80/deu na DF/9 galaktyk/spalanie 50%

x2 wojenne/x4 pokojowe/x2 obronne/DF 80/deu na DF/9 galaktyk/spalanie 50%

x3 wojenne/x5 pokojowe/x3 obronne/DF 70/deu na DF/9 galaktyk/spalanie 50%

x4 wojenne/x6 pokojowe/x5 obronne/DF 80/deu na DF/9 galaktyk/spalanie 50%

to ja proponuje dać eko x10 tam gdzie wojenne x2, ale pokojowe x7 ;)

sama prawda, wiesz mi nie chodzi o zwrot anty, bo skoro miałam, wydałam to niech chociaz to co za nią kupiłam działa poprawnie

a co do kolejkowania, to fajnie jak jestes na koncie i sobie możesz jeszcze ręcznie klikac kazdy budynek czy badanie, gorzej jak zapchasz sobie kolejke na noc, idziesz spac spokojny bo na rano cos tam sie juz wybuduje, a tu zonk, bo nic sie nie ruszyło z miejsca

Skoro mogą być dwa uni z eko x10 na społeczność, to proponuje aby jedno było z takimi parametrami jak ja podałam a drugie bardziej dla flociarzy z wojennymi nawet x5-6 i stary czas lotu GS.

Ciekawe tylko ilu flociarzy wybierze wolne a ilu szybkie uni? Bedziecie tłuc się nawzajem czy bedziecie tłuc spokojnych ekowców latających na expy?