Dex na pz i floty pokojowe

• Misie kolorowe dramatyzujecie — tak wpływa na fs w układzie — nigdzie tego nie podważyłem?... Zapytałem, dlaczego miałoby to skutkować szybszym wyludnieniem?

Czy coś niezrozumiałego napisałem? Coś bardziej wyjaśnić? :x

• To sobie zmniejsz % prędkości jak Ci za szybko.

“The monsters were never

under my bed.

Because the monsters

were inside my head.

I fear no monsters,

for no monsters I see.

Because all this time

the monster has been me.”

:fa:

• To sobie podnieś napędy lub LF jak ci za wolno...

A co jeśli % mam na najniższy i jest to ideolo dla mnie czasowo?

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

• Napędy mam wysoko, LF też. Jak musisz wysylac fs-y powyzej 48h to może po prostu urlop włącz :whocares:

“The monsters were never

under my bed.

Because the monsters

were inside my head.

I fear no monsters,

for no monsters I see.

Because all this time

• Zawsze możesz podnieść wyżej i będzie szybciej, w drugą stronę się nie da bardziej spowolnić. Potrzebujesz "szybkiej zwózki" leć sondami :whocares:

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

• Liczę jednak, że takich betonowych dziadków będzie zdecydowanie mniej i te przerażające was zmiany zostaną jednak wprowadzone :)

“The monsters were never

under my bed.

Because the monsters

were inside my head.

I fear no monsters,

for no monsters I see.

Because all this time

• Część graczy zmuszonych do fuzji utraciła coś do czego przyzwyczaiła się na innym uni, więc ankieta da im ew. szansę na zabranie głosu.
    Choć przypuszczam, że inni też mogą czekać na taką zmianę.

serio? wiele już było fuzji i zmian lub ich brak. dlaczego zakładasz, że ci co przechodzą są poszkodowani bo byli do czegoś przyzwyczajeni. trzeba też brać pod uwagę drugą stronę.

ja jestem 3x na NIE

• Ale wiecie że fs można zrobić jako lot wojenny i wtedy prędkość pokojowa nie ma znaczenia?

Natomiast chory jestem jak widzę czas zwózki surowców i ekspedycji. Na Juno robiłem zwózkę 15 minut przed pójściem spać. Tutaj strach wysłać ekspy kilka godzin przed wysyłką fs bo jak się trafi opóźniony to go nie odbiorę. Trzeba "kończyć" aktywności na 3 godziny przed snem.

• Ale wiecie że fs można zrobić jako lot wojenny i wtedy prędkość pokojowa nie ma znaczenia?

Natomiast chory jestem jak widzę czas zwózki surowców i ekspedycji. Na Juno robiłem zwózkę 15 minut przed pójściem spać. Tutaj strach wysłać ekspy kilka godzin przed wysyłką fs bo jak się trafi opóźniony to go nie odbiorę. Trzeba "kończyć" aktywności na 3 godziny przed snem.

Proponuje tak robić :) najlepiej z planet. zobaczymy jak długo będziesz flote miał.

• Zawsze możesz podnieść wyżej i będzie szybciej, w drugą stronę się nie da bardziej spowolnić. Potrzebujesz "szybkiej zwózki" leć sondami :whocares:

oni to potrzebuja tylko do latania na lotki na stacjonuj i rozwalanai kogos z us :)

Do tego akurat zmiana predkosci nie jest potrzebna. Kazdy ogarniety zrobi tak samo na x1 jak i na x5 ;)

• Widzę że masz mega pojęcie o grze jak twierdzisz że prędkość floty pokojowych nie ma wpływu na FS

Nie zrozumiałaś mojej wypowiedzi, widzę. :D Czytanie ze zrozumieniem. :D Dopisujesz słowa, których nie napisałem. :D

Women. ;P

Nie napisałem, że nie ma wpływu, tylko nie jest istotna. Znaczy, że nie musi być x2, bo ważniejsze jest robienie fs.

Podaj swój nick. :D

Jaką masz flotę? :D Ja gram flotą, to wiem, o co chodzi. :D

Pozdrawiam czule. 8o

• Poczytałem cały temat i w końcu i ja się wypowiem:

A więc - dex na pz - TAK

pomijanie układów - TAK

pokojowe x2 - NIE

I teraz do tych co pisali o tym że my z Kalyke nie próbowaliśmy nigdy gry z innymi prędkościami. Otóż latałem na wielu uni w różnych konfiguracjach i wiem z czym się je grę flota na x2 a nawet na x3.

wybrałem Kalyke bo to jak dla mnie "klasyczna" konfiguracja i taka mi pasuje. Ok wiem ze moze mieliście słaby wybór , ale nikt z Was nie wmówi mi że zmiana pokojowych na x2 nie zmieni sposobu FS. A kiedy czytam ze mozna FS robic z misją ATAKUJ - tak oczywiscie najlepiej w ulu do kolegi z US.

• funkcja z generała (prędkość co 5%) będzie dostępna dla wszystkich klas

Idealne rozwiązanie. :D

Przyśpieszenie prędkości statków cywilnych mogłoby być, ale misje pokojowe na stacjonuj odpada. Ale tego też nie zrobią. :D

Poczekamy jak zagłosuje unii.

Trzeba się będzie dostosować, chociaż jest to niepotrzebne.

To unii powinno zostać z takimi prędkościami, jakie są. Bo już jest takich mało. :D