Szanowne Panie administratorki Ruda i kasai , jeżeli fuzja zostanie zaplanowana tak, że społeczność U68 nie otrzyma w jej wyniku przynajmniej jednej zmiany, jaką jest prędkość eko x10, która to teraz będzie możliwa dla każdego gracza z "starego uniwersum" podlegającego fuzji poza tymi z U68, to będzie to jawna kpina.
Rozwiązania dla U68 w mojej opinii są jedynie dwa:
1. Jedyne uczciwe dla każdego. U68 jako exodus z możliwością przejścia na dowolne inne uni z proponowanych + kopia U68 w skali 1:1, ewentualnie z zmianą eko na x10.
2. Znacznie mniej w porządku, zostawienie U68 jako docelowe, ale z obowiązkową zmianą eko na x10.
Trzymanie się U68 jakie jest, bo będzie wymagało zmiany prędkości pokojowej?
1. problem kosztów fs: będzie eko x10, do tego przecież są formy życia które mocno zwiększają wydobycie surowców i mimo to problem z kosztami deuteru? Czy koszt tego fs w stosunku do dobowego urobku jest aż tak masakrycznie wielki? Ogarnijcie się trochę. A jak ktoś dalej narzeka na to, tzn. że flota powinna odwiedzić handlarza złomu, skoro nie jest w stanie na siebie zarabiać i tylko przepala deuter na fs.
2. problem czasu fs: kupić/uciułać anty z exp, zwłaszcza z eventów x9 i przenieść jakąś planetę/planety podczas eventu relokacji za 50%.
Display More
Od 2 stron dyskusja toczy się tylko u68, z tego względu, że gracze tego uni są najmniej chętni na zmiany i na rywalizację z innymi graczami. W zamian za to jeszcze chcecie bonus w postaci eko X10? Za co? Pomysł, żeby zrobić klon u68 jest po to, że to gracze którzy właśnie chcą się wyrwać z tej stagnacji mieli możliwość wyboru.
Graczom u68 nic nie pasuje, a płacz i pokojowe to po prostu żart. W dobie lotow GSow 10 godzin układ obok ktoś tutaj próbuje dyskutować o tym, że wyższe pokojowe nie są komfortowe. To po ile Wy śpicie na u68? Po 12 godzin, że się boicie że nie dostosujecie FSow pod 10 godzinny lot GSow ?
Chcecie mieć swój folwark bez zmian od xx lat to miejcie, ale tym samym nie powinniście mieć eko X10 i ograniczać tym innych uni, które bardziej zasługują na eko X10.
A jak chcecie x10 to wtedy będziecie mogli iść na inne X1 z eko X10.
Zamiast szukać pozytywów i się cieszyć z fuzji jednej z najlepiej się zapowiadających to Wy ciągle szukacie problemów i marudzicie, a na dodatek chcecie pozbawić innych eko X10.
Display More
Balboa, nie chcę się z Tobą kłócić, bo każdy ma prawo do swojego zdania. Chcę tylko pokazać, o co u68 realnie prosi, bo z Twojego posta wynika, że o coś zupełnie innego. Prosimy o dwie rzeczy. Żeby u68 nie było kolejny raz uniwersum docelowym i żeby dało się je zamknąć. I żebyśmy mogli przejść na inne uniwersa, tak jak wszyscy pozostali. Tyle. To nie jest lista przywilejów, to jest dokładnie to, co przy tej fuzji dostaje każde inne uniwersum źródłowe.
Ja akurat problemu z 8kami nie mam, ale wiem, że wielu u nas ma - i to jest główny powód, dla którego chcą wyjścia. Dorzucę jeszcze coś, co Cię może zdziwić: chciałbym, żeby na to nowe uni przyszedł ktoś z zewnątrz. (Jezeli na nim zostane, bo sam jescze nie postanowilem i nie wiem) Wiem za to ze nie mam ochoty grać już tylko ze starymi dziadami, do których się zresztą sam zaliczam.
Teraz o eco, bo tu się rozmijamy najbardziej. Nie jestem czystym ekowcem, mam flotę. I powiem otwarcie: chciałbym mieć na klonie 70 albo 80 procent złomu i deuter na polach zniszczeń. Bardzo bym chciał, może wiecej bym siedział. Tylko że to są parametry, które realnie zmieniają charakter gry ludziom grającym tam od czternastu lat i konsekwentnie odrzucanym przez nich w ankietach. (Ja czesci tych zmian nie odrzucałem, robiła to niby jakaś tam wiekszość ) Więc o to nie proszę i nie będę. Proszę o jeden parametr. Ten jedyny, który nie dotyka niczyjego czasu lotu, nie zmienia fsa i nikomu nie podnosi ryzyka. Nie licytuję w górę, żeby potem zejść - świadomie zostawiam na stole rzeczy, które sam bym chciał mieć.
I stąd pytanie do Ciebie, bez ironii. Jesteś flociarzem i zakładam, że wiesz, na którym uniwersum chcesz skończyć. To uniwersum będzie miało 70 albo 80 % złomu i deuter na PZ, czyli dokładnie te bonusy, o które my nie prosimy. Więc co konkretnie zabiera Ci klon u68 z eco x10? Jeśli boisz się, że u68 będzie zbyt uprzywilejowane - nikt Cię nie powstrzymuje, żeby tam przyjść. Serio, bez złośliwosci zapraszam. A jeśli boisz się, że schowa się tam pół uniwersum z flotami - nie sądzę. Z tego wątku widać, że część naszych chce właśnie szybszych pokojowych, większego złomu i deuteru na PZ. Ci ludzie pójdą na Twoje uniwersa, nie na
klon.
I jedno spostrzeżenie na koniec, nie zarzut: wszystkie głosy przeciw eco x10 dla klonu pochodzą od osób, które na u68 nie grają - Twój, Olivii i Majsa. (żeby nie było to nie zarzut, ale fakt, wszyscy mamy prawo do wyrażenia zdania) Jedyny głos przeciw z naszego uni, zygunii, mówi co innego: żeby te x10 dostało inne wolne uniwersum
Czyli spór toczy się o adres, nie o zasadę, albo jak kto woli, nikt tu nie mówi, że wolne uniwersum nie powinno mieć eco x10. Spór jest tylko o to, które wolne uniwersum je dostanie.
Ruda, odnośnie Twojego pytania : klon powinien dostać x10 od razu, w ramach obecnej czwórki / to znaczy ja to tak widzę, ale tutaj ze zdaniem jak z tyłkiem, każdy ma własny