Posts by Mrozu

Eko 10x itd... Chcecie zrobić zręcznościówkę ze strategi?? To nic nie zmienia tylko więcej statków lata, więcej paliwa palą, większe kopalnie i wszytko więcej i szybciej:) Kłótnie i przepychanki kiedyś było 10.000 tys Pancerników a teraz 100 milionów tylko liczba się zmienia... A kiedy zmiany by coś dodać i zmienić statki, obronę, budynki itd??

Bzdury piszesz.Fuzja dotyczy starych kont. Ja przy eko x8 zbieram obecnie na kolejny level kopalni 45 dni.Uwierz mi, zdąże przez ten czas zaplanować co dalej i nawet mi trochę czasu zostanie na normalne życie.

no ja już odkrywcą nie pogram bo po pierwsze mało czasu po drugie mały profit a wręcz strata do mojego aktualnego wydobycia.

Ale zgadzam się z Tobą że u68 nie powinno dostać x10 kosztem nowego x1. Klon u68 to powinna być jedyna opcja dla tamtego Unii bo to uwolni tych którzy chcą iść gdzieś indziej

Mimo że ja już teraz gram Eko totalnie nie rozumiem dlaczego GSy zostały znerfione. To był ogromny cios dla Flociarzy i totalnie rozumiem ich oburzenie. Ja byłbym jednak za powrotem do starych prędkości GS'a.
    u68 nie jest odosobnione. Kalyke też jest starym universum i jest tam masa osób z cyferkowych uni

Podczas jednego spotkania klubu Ślimaka Harremu zaproponowano napisanie autobiografii. Kim był pisarz i kogo ze sobą przyprowadził?

Nie wiem czy o to Ci chodzi, ale pasująca sytuacja miała miejsce w Księciu Półkrwi po śmierci Dumbledore'a:

- Czy to prawda? – wyszeptała Gruba Dama, gdy się do niej zbliżył – czy to faktycznie prawda? Dumbledore nie żyje?

- Tak – odpowiedział Harry

Zapłakała i nie czekając na hasło, przesunęła się by go wpuścić.

prawidłowo. teraz Ty

Jak wiemy wejscia do pokojów wspólnych poszczególnych domów były chronione hasłem. Był jednak przypadek gdzie do pokoju wspólnego Gryfindoru wpuszczono ucznia ( bez asysty nauczyciela) bez zapytania o Hasło. Kto to zrobił i w jakich okolicznościach? i co zrobił strażnik.

W jakiej kolejności i w których rozdziałach (jeśli dotyczy) zginęli Huncwoci?

James Potter ginie w Noc duchów zabity przez Voldemorta po tym jak Glizdogon zdradził miejsce jego pobytu będąc strażnikiem zaklęcia Fideliusa ( dokładny opis śmierci w 7 części po wizycie Harrego w Dolinie Godryka )
    Syriusz Black ginie z rąk Bellatrix Lestrange podczas bitwy w ministerstwie Magii w piątej części
    Glizdogon ginie z rąk Lorda Voldemorta w 7 części w dworze Malfoyów ( Voldemort ''obdarował Glizdogona żelazną ręką w 4 części, która finalnie udusiła go po zdradzie)
    Remus Lupin ginie w 7 części w Bitwie o Hogwart prawdopodobnie z rąk Dołohowa

Od kogo Pan Weasley pożyczył namiot na Mistrzostwa Świata w Quidditch'u i dlaczego właściciel nie mógł z niego korzystać?

Połowa dobrze, jeszcze druga część - dzięki czemu (w jaki sposób?) obeszła to że Harry był przykryty peleryną.

zorientowała się że on tam może być, bo zasłony w przedziale były zasłonięte, a nie zauwazyła go jak wychodził z pociągu. Uwolniła go zaklęciem kontrującym do zaklęcia porażenia ciała ( Petrificus totalus ) Finite incantatem

Kto i dzięki czemu znalazł Harry'ego w Księciu Półkrwi po tym jak Draco Malfoy zostawił go w pociągu pod wpływem zaklęcia Petrificus Totalus (pytanie z książki)

Nimfadora Tonks ( i nie wiem czemu w filmie wybrali do tego Lunę )

Byłem pewien że tutaj się wpisałem zaraz po starciu. Gratulacje się należą bo szkolnych błędów się nie powinno wybaczać. Ważne że zaraz po staciu poszły zasłużone gratulacje na PW. Tomek jak zwykle pełna kultura i miła wymiana zdań po starciu.

Nie do pomyślenia, by na takim starym uni, z takimi przeciwnikami ktokolwiek w ogóle wysyłał fs na PZ. Nie wiem czy to oznacza tak niski poziom, czy po prostu jednorazowy przypadek, jednak to jest niewyobrażalne.

Mimo wszystko zawsze lepsze to niż zwykły BFS.

Ogromne gratulacje za wynik, za % i za zysk.

Jednak każdy Joker jakiego znam kończy tak samo, niby coś umie latać, ale bilans końcowy zawsze na minus. Jokery maja to do siebie, ofensywnie ok, defensywnie lipa.

jeszcze raz gratulacje, zdrówka!

akurat przy takich flotach każdy aktywny lotnik lata na PZ (ale oczywiście wszycy kręcą ze robią stacje) . Kwestia tego jak dobrze chowa fsa. No ale ja flotą nie gram juz od 3 lat ponad więc może coś sie im tam zmieniło ::D.

Co do samego starcia:
    Gratulacje Starcia. Pięknie walnęło. Obrońcy odbudowy.

Sprawy sojuszowo prywatne nie powinny Nas obchodzić więc nie ma co komentować