Rekordy OGame.pl

• odpowiadając na powyższe
    do exp ludzie na każdej planecie chyba ze robisz więcej jak 120 exp dziennie to mechy wyjdą lepiej czym więcej powyżej 120 exp dziennie tym lepiej

a co do tego aby nie latać 100% ładowności
    Ekspedycja nowe UNI co wysylac

dzięki za info

możesz jeszcze dosłownie w dwóch zdaniach napisać gdzie tkwią szczegóły, które tworzą różnice? budynki na każdej planecie?

względnie jakiś link do wyliczeń

• ja mam ludzi i w eko budynek metropolis ktory duzo daje.. ale mechy np maja takie dwa.. juz.. z badan wzmocnienie odkrywcy kaleshow

Istnieją tylko dwie możliwości: albo jesteśmy sami we wszechświecie, albo nie... i obie są równie przerażające.:evil:

• znaczenie ma tez to ile puszczacie ekspow w jeden uklad i czy ktos inny nie ekspi w tym samym ukladzie, jezeli puszczacie po 7 ekspow w jeden uklad albo wszystkie jakie macie i oczekujecie rezultatow to gratuluje optymizmu, :lool:, szczegoly maja znaczenie i prawie tak samo a tak samo to tez roznica, bo jak wiemy z pewnej reklamy "prawie" robi roznice

''Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem" - Mark Twain

• owszem, ekspy trzeba wysylac sumiennie, ale zadne boty nie wchodza w gre, z apki ekspy puszcza sie bardzo szybko i jak sie ma prace spokojna i czasem pracuje na nocki to mozna slac, 5-6kkk to jest raczej srednia, 7kkk trafilo sie jak narazie raz, ale idzie w gore

https://www.fotosik.pl/zdjecie/decb9a176f098af4

270 ekspów na dzień to jest możliwe tylko w przypadku gdy się nie śpi. Nie da się tego robić samemu przez cały czas. Okazjonalnie jak ktoś robi nocki i nie śpi potem, to wierzę że może wysłać tyle. Jest to w zasadzie siedzenie na ogame całą dobę.

Co do botów to oczywiście wiele ludzi tak gra, w praktyce bot zawsze zrobi lepszy wynik niż człowiek. Nie będę mówił, że ten czy inny użytkownik z botów korzysta ale jasne jest, że jeśli ktoś przez miesiąc wysyła 270 ekspów/dzień to się wspomaga tym.

Z tego co mi się wydaje to ten procent do expów jest statystyczny. Tzn jeśli na uni mały event na metal jest max 30kk (bez lf), to przy +144%, które ktoś pokazał, max byłby 73kk. Ale jako że ten czynnik 2.44 nie jest stały a ma pewien rozkład statystyczny, to czasem można więcej zebrać, stąd są te rekordy które są powyżej tego co z liczb wynika. Jeśli źle mówię to proszę mnie poprawić.

No ok, podsumowując - nie ma tutaj żadnej magii, po prostu dużo czasu (ew. anty) trzeba włożyć w badania i tyle.

• wzmocnienie odkrywcy daje bonus % do eksp i podstawowy taki bonus to jest 1200% a przy moim wzmocnieniu owy bonus wynosi juz. a co do puszczania 270 eksp to tylko 18 fal po 15 eksp i czas dolotu do ekspedycji to 3min 40 sek , wiec nie trzeba nie spac po nocce w pracy, i da sie, ale fakt, to juz hardkore, srednia dobowa ilosc eksp to miedzy 200 a 220 i to spokojnie mozna wykrecic , pod warunkiem ze sie tego pilnuje i puszcza sumiennie , przy appce puszczenie 15 eksp to jest 2 minuty roboty

mjNuJ7_xa5Y9N6E~_s0a3KYEGlyi3j

LpV23qt2vxxair3LS3j8AEK9eYw7F5

''Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem" - Mark Twain

Edited 2 times, last by Khal Drogo ().

• Propo rekordów pochwali sie ktoś może ile wyciaga surki na dzień z full eko zbieracza ? :D

U mnie na przykład 5/0,55/0,6kkk, ale jeszcze trochę LF do podciągnięcia mam. Bardzo dużo czynników obecnie wpływa, jak nie paczkujesz kopalni, to prawdopodobnie jednak lepszy będzie odkrywca, ale on znów sporo czasu wymaga.

• Propo rekordów pochwali sie ktoś może ile wyciaga surki na dzień z full eko zbieracza ? :D

U mnie na przykład 5/0,55/0,6kkk, ale jeszcze trochę LF do podciągnięcia mam. Bardzo dużo czynników obecnie wpływa, jak nie paczkujesz kopalni, to prawdopodobnie jednak lepszy będzie odkrywca, ale on znów sporo czasu

KKK? To brzmi jakbys mial w przeliczeniu na metal 7-8mld surki na dzień na w sumie wszystkie planety? Czy coś pomyliłem?

• hej,

też mnie ciekawi temat wydobycia i przy jakich poziomach koapalni, więc podpinam się pod pytania kolegów wyżej :)

Fenrir możesz napisać ile masz planet i jakie poziomy kopalń?

Czy jest jeszcze jakiś górnik zbieracz co chciałby uchylić rąbka swojego eko?

Z góry dziękuję

U mnie na przykład 5/0,55/0,6kkk, ale jeszcze trochę LF do podciągnięcia mam. Bardzo dużo czynników obecnie wpływa, jak nie paczkujesz kopalni, to prawdopodobnie jednak lepszy będzie odkrywca, ale on znów sporo czasu

KKK? To brzmi jakbys mial w przeliczeniu na metal 7-8mld surki na dzień na w sumie wszystkie planety? Czy coś pomyliłem?

Nie, nie pomyliłeś. Niżej dzienne wydobycie, licz, że ciutkę zawyżone, bo boostery wykorzystuję (nazbierało mi się ich kilkaset w oczekiwaniu na LF).

Zrzut-ekranu-2024-01-25-125904.png

Fenrir możesz napisać ile masz planet i jakie poziomy kopalń?

17 planet 54/42/46, plazma na 23, wszystkie LF pod wydobycie wybrane (i zawsze bonus do wszystkich surowców, jeśli był taki wybór). Raczej nie będę znacznie podnosił kopalni krysi i ekstraktorów, bo za drogo. ;)

• no nieźle, same kopalnie to 10kkk punktów, jeśli to jest 17 planetach

Rozumiem że to wydobycie też z boosterami +40% ?

Jeśli to wszystko zrobione bez paczek to gratuluję wytrwałości.