Rekordy OGame.pl

• A ktos z was w ogole ogarnol ze robiac odpowiednie badania.. to juz dosyc wysoki poziom masz 15 ekspe w gratisie ze tak powiem?:saint::evil:Q

Zdradź nam maluczkim tajemnice, o jakie badania chodzi.Może gramy za krótko żeby poznać wszystkie tajniki tej gry

Dokladnie chodzi o wzmocnienie odkrywcy Kaeleshow .. majac 50 procent wzmocnienia zyskujesz kolejna ekspe a dokladnie 49,99 % zbiore sie i wam wsadze kilka screnow ..z pojemnosci i maxa ktorego ja mam do pojemnosci eksp na ta chwile ..Q

Istnieją tylko dwie możliwości: albo jesteśmy sami we wszechświecie, albo nie... i obie są równie przerażające.:evil:

• A ktos z was w ogole ogarnol ze robiac odpowiednie badania.. to juz dosyc wysoki poziom masz 15 ekspe w gratisie ze tak powiem?:saint::evil:Q

Zdradź nam maluczkim tajemnice, o jakie badania chodzi.Może gramy za krótko żeby poznać wszystkie tajniki tej gry

Dokladnie chodzi o wzmocnienie odkrywcy Kaeleshow .. majac 50 procent wzmocnienia zyskujesz kolejna ekspe a dokladnie 49,99 % zbiore sie i wam wsadze kilka screnow ..z pojemnosci i maxa ktorego ja mam do pojemnosci eksp na ta chwile ..Q

jedyne 500 mld pkt 😁 już lepiej zrobić roktali i tak odkrywcę załączyć plus 1 bonus ekspa na sure i bonus odkrywcy do 10tego 🤭🤭🤭🤭 jest dużo większą korzyść tylko czasochłonne na zbieracza nie opłaca się siedziec ani jedynie na odkrywcę najlepiej zrobić mix zbieracz z odkrywca 😀 ja niebawem będę restartowac roktalow pod odkrywcę a kiedy bede potrzebować bonusu na krótko zbieracza to restart biorę co trzeba i wracam 😁

Jeżeli miałbym być na samym odkrywcy to przy eko 50/38/41 na eko x10 nie opłaca się 😁 a kiedy są roktalowie to jeszcze ma ręce i nogi

Nawet nie zwiększam wydobycia wtedy już nie będzie się opłacało takie cudo z rok czasu jeszcze na odkrywcy sobie pociipe bo stęskniłem się jak mops 😁

• owszem, ekspy trzeba wysylac sumiennie, ale zadne boty nie wchodza w gre, z apki ekspy puszcza sie bardzo szybko i jak sie ma prace spokojna i czasem pracuje na nocki to mozna slac, 5-6kkk to jest raczej srednia, 7kkk trafilo sie jak narazie raz, ale idzie w gore

https://www.fotosik.pl/zdjecie/decb9a176f098af4

''Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem" - Mark Twain

• to co pisze Queen Borg to prawda
    lepiej się wychodzi wysyłając 50-60% ładowności max mozliwego znaleziska mety z racji na dziury zużycie dexu piratów nie jest to wielka różnica, ale jeśli chcemy minmaxować to jest
    z nakładką AntiGameRebron ustawienie 55% wysyłanych transporterów i wysyłanie samych exp jest wygodne i proste, polecam choć na początek może odstraszyć, (i tak sam liczy ile trzeba wysłac trampków aby mieć 55 czy ile tam chcesz % max obecnego znaleziska mety)

tak spokojnie można ogarnąć kolejny slot badaniem slot 18 dla odkrywcy i nie kosztuje to 500 mld pkt tylko bliżej 200-300 mln (konkretnej liczby nie podam bo nie chce mi się liczyć)
    wiec jest to spokojnie osiągalne

tak samo spokojnie osiągalne jest aby potroić swoje zyski z exp badaniami do exp i też nie będzie to liczone w miliardach pkt :P
    odkrywca się bardziej opłaca o ile ktoś lubi taką grę i ma czas
    wiadomo nie każdemu to pasuje

• hej

jestem ciekaw, czy ma ktos z ogame.pl na eko x8 wieksze ekspy jak ja ;) cos czuje ze jestem w top 2 lub 1 :) pochwalcie sie swoimi bonusam :)

fa0b4d624394c8edmed.png7793b1c0339095c1med.png

Plazmus jestes bogiem eksp i badan lf:P ale mojego wczorajszeg maxa metki chyba nie przebiles jeszcze:) :saint::evil: Q

Istnieją tylko dwie możliwości: albo jesteśmy sami we wszechświecie, albo nie... i obie są równie przerażające.:evil:

• Wklejam moje badania do lf, mojego osttanie maxa ktory przylecial i osttanie.. moja pojemnosc na ta chwile do tego ile moge pozyskac z jednej ekspy.. oczywiscie to sie zmienia w miare rozwoju badan,

kkWNwKrelC~VQmDarubKWKf7NvKurB JC_2UhujPPZk3jfjR7utprlw0_klPH HJd5dLVjCvbsN0AH3ux3ZNwMybnk3P

• Wklejam moje badania do lf, mojego osttanie maxa ktory przylecial i osttanie.. moja pojemnosc na ta chwile do tego ile moge pozyskac z jednej ekspy.. oczywiscie to sie zmienia w miare rozwoju badan,

kkWNwKrelC~VQmDarubKWKf7NvKurB JC_2UhujPPZk3jfjR7utprlw0_klPH HJd5dLVjCvbsN0AH3ux3ZNwMybnk3P

toś wczoraj popłyneła :P w jednej partii ekspów 800 kk przyleciało :) Gratulacje :) czekam na 500 kk pierwsze ;p

• Jak wam wychodzi aż tyle?

Ja wysyłając ok 130-150 expów dziennie mam ok 1-1,5kkk sury

uni x10

ja tez uni x10 jaka rase masz wybrana?

• ja zawsze wysylam 100 procent ladownosci troche nie rozumiem o co ci biega z ty 50-60 % i z tymi dziurami ale kazdy ma swoje teorie,ja dziure mam moze raz w miesiacu i to raczej chyba losowe jest.. co do dodatkowego bonusa i 15 ekspy jest to jeszcze oplacalne... mozna i odkrywac kolejne po przekroczeniu kolejnych % ale moim zdaniem to juz by bylo zbyt drogie.. pozdro Q

• Ludzi,mechow,rockow czy kaeleshow?

• te 55-60% to nie teoria tylko statystyka
    holon gdzieś na forum (linka nie podeślę bo nie chce mi się szukać) wyliczał że niedużo ale statystycznie bardziej opłaca się wysyłać właśnie tyle a nie 100%
    bo wielkie znalezisko mety trafia się również niezbyt często i statystycznie mniej zarobisz latając 100% niż stracisz przy tym dodatkowego dexu dziury piratów porównując obie metody

nie są to wielkie różnice ale statystycznie lepiej się wychodzi w ten sposób
    sam nie liczyłem ale ufam temu co liczył i kilku innym osobom które to potwierdzają

• Przede wszystkim macie mozliwosc skopiowania kont na uni testowe i tam mozecie sobie probowac, po drugie, kazda rasa i jej badania sa opisane i wszystko mozna sobie skalkulowac, po 3 surka z eksp to nie tylko bonus ilosciowy surowcow, ale rowniez kluczowe jest wzmocnienie odkrywcy, doswiadczenie ras, poziomy badan od ekspow, predkosci, ladownosc, wiazka telekinetyczna i budynki , to wszystko zsumowane daje efekt, ale trzeba sie na cos ukierunkowac, nie da sie miec wymaksowane wszystkiego naraz, to nie realne, my z Plazma poszlismy w ekspy i mamy tego rezultaty, ale zeby je miec trzeba sumiennie ekspic, a ze mamy czas i mozliwosc na to to to robimy.

''Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem" - Mark Twain

• te 55-60% to nie teoria tylko statystyka
    holon gdzieś na forum (linka nie podeślę bo nie chce mi się szukać) wyliczał że niedużo ale statystycznie bardziej opłaca się wysyłać właśnie tyle a nie 100%
    bo wielkie znalezisko mety trafia się również niezbyt często i statystycznie mniej zarobisz latając 100% niż stracisz przy tym dodatkowego dexu dziury piratów porównując obie metody

nie są to wielkie różnice ale statystycznie lepiej się wychodzi w ten sposób
    sam nie liczyłem ale ufam temu co liczył i kilku innym osobom które to potwierdzają

hmm no ja mysle inaczej ale to wiadomo kazdy ma swoje statystyki:)