ja jestem zdania aby była możliwość wyboru uniwersum, a jak nie to konta które nie wybiorą uniwersum podczas fuzji z automatu powinny znaleźć się na cmentarzu
Oprócz idlaków, oczywiście.
Poza tym Cichowoda dobrze gada.
ja jestem zdania aby była możliwość wyboru uniwersum, a jak nie to konta które nie wybiorą uniwersum podczas fuzji z automatu powinny znaleźć się na cmentarzu
Oprócz idlaków, oczywiście.
Poza tym Cichowoda dobrze gada.
Łączenie zaczyna się o 12 więc nie mamy jeszcze feedbacku jak przebiega.
Ruda, jakieś wieści? Mechanizm został dopracowany czy znowu była masa problemów? Wiadomo coś kiedy nasza kolej?
Z tego co się dowiedziałam, fuzja póki co przebiega bezproblemowo.
Czekamy na informacje odnośnie dalszej listy krajów.
Łączenie .gr potrwa do poniedziałku.
Ruda a powiesz Nam jak są zaplanowane fuzje w Polsce? Jakie uni z jakim miałoby się łączyć?
Ooo fuzja przechodzi bez problemowo... no szok przynajmniej jedna dobra wiadomość, tylko szkoda że tak mało ważna dla .pl
co do naszych uni przecież kiedyś Art przedstawiał, chyba że to była tylko jedna z możliwych opcji...
jak dobrze pamiętam nekkar, Quantum i chyba jeszcze jedno uni, jak dobrze pamiętam któreś z młodszych uni od taurusa i docelowe miało być U68 i jeszcze jakieś...
ale mogę się mylić bo fuzja miała rok temu :E
Na razie pl-ka musi się uzbroić w cierpliwość. Priorytetem są mniejsze kraje, które w ogóle nie miały fuzji od kilku lat. Jak tylko nasz kraj pojawi się na horyzoncie będziemy pchać temat dalej
Nasz ostatni plan jest już dawno nieaktualny z racji upływu czasu. Jeśli tylko będzie wiadomo kiedy PLka będzie planowana, przygotujemy coś bardziej na czasie.
Nasz ostatni plan jest już dawno nieaktualny z racji upływu czasu
Tak też myślałem, że będzie coś nowego ale mnie tu każdy krytykował za tą wypowiedź i usuwał posty twierdząc, że już ustalone. Ale tacy są ludzie.
Jednak ja miałem rację pisząc o tym wcześniej bo to zupełnie nowe rozdanie będzie i wszystko poukładane od nowa praktycznie.
A czy jest szansa żeby wykorzystać nasze pomysły co do łączenia, którymi się tu dzielimy na forum? Żeby wzięli nasze pomysły pod uwagę. Dobrze by było.
dzięki za odpowiedź.
Wszelkie pomysły są mile widziane.
To ja napiszę pomysł co do fuzji unii Sombrero - jeśli jest w planie bo ona mnie interesuje. To łączenie uniwersum x1 rok starsze i rok młodsze z prędkością x1. Bo nie wyobrażam sobie gry z graczami, z serwera Xanthus który powstał w 2017 roku czy bardziej starsze wiadomo U68 itd. Albo prędkością x3 bo ktoś ma takie widzimisię.
Fuzja: Kalyke Sombrero Volans oraz Xanthippe
- x1 flota
- spalanie 0.6
- PZ flota 50%
-PZ obrona brak
- liczba galaktyk 6
Reasumując gracze z w/w unii powinni być zadowoleni.
QuoteDisplay MoreTo ja napiszę pomysł co do fuzji unii Sombrero - jeśli jest w planie bo ona mnie interesuje. To łączenie uniwersum x1 rok starsze i rok młodsze z prędkością x1. Bo nie wyobrażam sobie gry z graczami, z serwera Xanthus który powstał w 2017 roku czy bardziej starsze wiadomo U68 itd. Albo prędkością x3 bo ktoś ma takie widzimisię.
- x1 flota
- spalanie 0.6
- PZ flota 50%
-PZ obrona brak
- liczba galaktyk 6
Postanowiłem powiedzieć "sprawdzam"
Kalyke:
top1 -> 868kk pkt
top5 -> 563kk pkt
Sombrero:
top1 -> 673kk pkt
top5 -> 437kk pkt
Volans:
top1 -> 145kk pkt
top5 -> 88kk pkt
Xanthippe:
top1 -> 655kk pkt
top5 -> 263kk pkt
Więc faktycznie jako gracze Volans bylibyśmy zachwyceni taką fuzją
Jeśli chodzi o Sombrero, to będzie to najbardziej stratne uni jeśli zostanie on zakwalifikowane do fuzji.
A co Ci nie odpowiada tutaj:
Prędkość x1 --> Exodusowe: Sombrero Kalyke Xanthus Taurus --> Docelowe u68 lub Nekkar.
Przecież koniec końców masz wybór czy chcesz iść na u68 czy Nekkar.
Pierwszy nietrafiony pomysł to było przecież by wszystkie konta przenieść na u68, dlatego fajnie jak to się będzie dało podzielić.
Tutaj docelowo z sześciu uni zostają dwa.
Jest też inna opcja "dla graczy" - czyli mniej prawdopodobna:
Prędkość 1x --> u68 fuzja z Nekkar,
Prędkość 1x ---> Exodusowe: Sombrero Kalyke Taurus --> docelowe Xanthus.
Tutaj również zostałyby dwa uni, tylko, że tutaj GF to już by się ukłonił graczom - nie wiem czy liczyć na taki cud
Skąd ten pomysł? Trochę liczb:
" Prędkość 1x --> u68 fuzja z Nekkar,"
Aktywnych | Urlopowiczów | Razem: | |
uni 68 | 705 | 167 | 872 |
Nekkar | 355 | 128 | 483 |
ŁĄCZNIE: | 1060 | 295 | 1355 |
ŁĄCZNIE (załóżmy) 1355 graczy bo jeszcze są konta nieaktywne, które powrócą do gry na wieść o fuzji.
"Prędkość 1x ---> Exodusowe: Sombrero Kalyke Taurus --> docelowe Xanthus."
Aktywnych | Urlopowiczów | Razem: | |
Sombrero | 125 | 58 | 183 |
Kalyke | 164 | 76 | 240 |
Taurus | 151 | 56 | 207 |
Xanthus | 246 | 106 | 352 |
ŁĄCZNIE | 686 | 296 | 982 |
ŁĄCZNIE (załóżmy) 982 graczy bo jeszcze są konta nieaktywne, które powrócą do gry na wieść o fuzji.
* źródło: mmorg-stat eu
Display MoreQuoteDisplay MoreTo ja napiszę pomysł co do fuzji unii Sombrero - jeśli jest w planie bo ona mnie interesuje. To łączenie uniwersum x1 rok starsze i rok młodsze z prędkością x1. Bo nie wyobrażam sobie gry z graczami, z serwera Xanthus który powstał w 2017 roku czy bardziej starsze wiadomo U68 itd. Albo prędkością x3 bo ktoś ma takie widzimisię.
- x1 flota
- spalanie 0.6
- PZ flota 50%
-PZ obrona brak
- liczba galaktyk 6
Postanowiłem powiedzieć "sprawdzam"
Kalyke:
top1 -> 868kk pkt
top5 -> 563kk pkt
Sombrero:
top1 -> 673kk pkt
top5 -> 437kk pkt
Volans:
top1 -> 145kk pkt
top5 -> 88kk pkt
Xanthippe:
top1 -> 655kk pkt
top5 -> 263kk pktWięc faktycznie jako gracze Volans bylibyśmy zachwyceni taką fuzją
Racja czyli Volans odpada. Patrzyłem na parametry czas powstania unii prędkość. Myślałem że lepiej to u was wygląda. Tak jak mówiłem na wstępie interesuje mnie unii Sombrero więc fuzja z wami na pewno by wam za dobre nie wyszła przy kk pkt . Jeśli GF planuje coś z Volans to prędkości x2 i inne połączenie.
Display MoreJeśli chodzi o Sombrero, to będzie to najbardziej stratne uni jeśli zostanie on zakwalifikowane do fuzji.
A co Ci nie odpowiada tutaj:
Prędkość x1 --> Exodusowe: Sombrero Kalyke Xanthus Taurus --> Docelowe u68 lub Nekkar.
Przecież koniec końców masz wybór czy chcesz iść na u68 czy Nekkar.
Pierwszy nietrafiony pomysł to było przecież by wszystkie konta przenieść na u68, dlatego fajnie jak to się będzie dało podzielić.
Tutaj docelowo z sześciu uni zostają dwa.
Jest też inna opcja "dla graczy" - czyli mniej prawdopodobna:
Prędkość 1x --> u68 fuzja z Nekkar,
Prędkość 1x ---> Exodusowe: Sombrero Kalyke Taurus --> docelowe Xanthus.
Tutaj również zostałyby dwa uni, tylko, że tutaj GF to już by się ukłonił graczom - nie wiem czy liczyć na taki cud
Skąd ten pomysł? Trochę liczb:
" Prędkość 1x --> u68 fuzja z Nekkar,"
Aktywnych Urlopowiczów Razem: uni 68 705 167 872 Nekkar 355 128 483 ŁĄCZNIE: 1060 295 1355 ŁĄCZNIE (załóżmy) 1355 graczy bo jeszcze są konta nieaktywne, które powrócą do gry na wieść o fuzji.
"Prędkość 1x ---> Exodusowe: Sombrero Kalyke Taurus --> docelowe Xanthus."
Aktywnych Urlopowiczów Razem: Sombrero 125 58 183 Kalyke 164 76 240 Taurus 151 56 207 Xanthus 246 106 352 ŁĄCZNIE 686 296 982 ŁĄCZNIE (załóżmy) 982 graczy bo jeszcze są konta nieaktywne, które powrócą do gry na wieść o fuzji.
* źródło: mmorg-stat eu
Xanthus Taurus u68 i Nekkar.
Kalyke Sombrero i Xanthippe
Volans do x2 bo racjonalnego x1 nie ma dla nich z parametrem ich kk pkt.
Tak jak mówiłem interesuje mnie Sombrero i logiczne połączenie z uniami z tym samym x1 prędkościami floty oraz czasu powstania serwera nie większego niż powiedzmy 2lat (w przypadku opcji pesymistycznej więcej).
No chyba że młodsze unii nie potrzebują fuzji bo 200-400 graczy aktywnych to jest super ekstra serwer to zostaje droga - Xanthus Kalyke Sombrero (z minusem dla unii Sombrero) oraz u68 Nekkar i Taurus.
Logitech dobra robota :).
Ps. Z moimi kombinacjami wyszło by podobnie z ilościami graczy.
Display MoreTak jak mówiłem interesuje mnie Sombrero i logiczne połączenie z uniami z tym samym x1 prędkościami floty oraz czasu powstania serwera nie większego niż powiedzmy 2lat (w przypadku opcji pesymistycznej więcej).
No chyba że młodsze unii nie potrzebują fuzji bo 200-400 graczy aktywnych to jest super ekstra serwer to zostaje droga - Xanthus Kalyke Sombrero (z minusem dla unii Sombrero) oraz u68 Nekkar i Taurus.
Logitech dobra robota :).
Ps. Z moimi kombinacjami wyszło by podobnie z ilościami graczy.
Tylko, że tu chodzi o zachowanie równowagi jeśli chodzi o ilość graczy, dlatego:
- u68 z Nekkar - gdzie byłoby po fuzji: 1355 graczy,
- Sombrero Kalyke Taurus z Xanthus - gdzie byłoby po fuzji 982 graczy.
Tu nic innego nie wymyślisz, albo tak podzielą, albo wrzucą u68 Nekkar Sombrero Kalyke Taurus Xanthus do jednego wora, zamiast do dwóch
Ciekawe czy GF w końcu pójdzie częściowo graczom na rękę, czy standardowo: nie, bo liczy się miejsce/ilość serwerów.
Nie musisz mnie nazywać w postach spamerem bo ja cie tak nie nazywam chyba, że chcesz
także jak spamer wyżej napisał
najlepsza wersja
Można łączyć w inny sposób ale prędkości flot x1 muszą zostać x1. Pierwsza zasada łączenia.
\Wybór jest dobrą wersją dlatego u 68 i Nekkar jak najbardziej docelowe
Trzeba resztę uni z prędkościami flota x1 połączyć albo z nekkar albo z u68 jeśli za dużo osób będzie chciało przejść do jednego uni?
może jednak lepsze będzie narzucenie
\np. te starsze uni floty x1 do u68
a młodsze uni flot x1 do Nekkar
u68 i Nekkar razem nie warto jeszcze łączyć!
Reszta uni powinna być też łączona z takimi samymi prędkościami flot.
Art Czy uni Quasar w dalszym ciągu będzie pomijane przy fuzjach?
Mam nadzieje ze nie
Nie zostanie pominięte.